Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΚΕ και Πανσπουδαστική.....(ΤΡΑΪΑΝΟΥ)


dimig

Recommended Posts

Το ΚΚΕ και η Πανσπουδαστική διέλυσαν

 

το δημόσιο σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης.

 

Οι υπόλοιποι απλά τους μιμήθηκαν

 

και μοιράστηκαν τη λεία.

 

Ανάμεσα στα πολλά παράδοξα, τα οποία χαρακτηρίζουν την ελληνική κοινωνία, είναι και τα συμβαίνοντα στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Στα ελληνικά Πανεπιστήμια, για κάποιον μυστηριώδη λόγο, δεν αποτυπώνεται με ακρίβεια ούτε το κοινωνικό "μωσαϊκό" της πατρίδας μας ούτε η απλή λογική. Σ' ό,τι αφορά το πρώτο, συμβαίνει το εξής: Σε μια κοινωνία κατά κανόνα δημοκρατική και με ένα σταλινικό ΚΚΕ ν' αντιπροσωπεύει τους ελάχιστους, έχουμε το παράδοξο φαινόμενο να εμφανίζεται στα Πανεπιστήμια η δική του φοιτητική παράταξη με ένα κολοσσιαίο ποσοστό.

 

Προφανώς κάτι "παθαίνουν" τα Ελληνόπουλα και μόλις περάσουν στο Πανεπιστήμιο, ανακαλύπτουν εκτός από την επιστήμη …και τον Στάλιν. Κάτι "παθαίνουν" επίσης μετά την αποφοίτησή τους και τον "ξεχνούν" αμέσως, εφόσον, παρ' όλη την τεράστια "παραγωγή" μορφωμένων στα πάμπολλα ελληνικά Πανεπιστήμια, δεν αλλάζουν οι γενικότερες κοινωνικές "ισορροπίες". Μισός αιώνας υπερπαραγωγής "μορφωμένων" δεν άλλαξε τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων στην κοινωνία και άρα η κοινωνία δεν "συμμορφώθηκε" με την ισχύουσα Τάξη Πραγμάτων μέσα στα Πανεπιστήμια.

 

Το ίδιο παράδοξο αφορά και το δεύτερο σκέλος του μυστηρίου, το οποίο έχει σχέση με την απλή λογική. Ο χώρος των Πανεπιστημίων είναι υποτίθεται ο χώρος του πνεύματος. Πνεύμα και ελευθερία είναι έννοιες ταυτόσημες. Δεν μπορεί να υπάρξει πνεύμα χωρίς ελευθερία και δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία χωρίς πνεύμα. Η ελευθερία επιτρέπει στο πνεύμα να ζει, εφόσον αυτή του επιτρέπει ν "αναπνέει". Επειδή είσαι ελεύθερος, αναζητάς το πνεύμα και επειδή ασχολείσαι με το πνεύμα, αγωνίζεσαι, για να είσαι μόνιμα ελεύθερος.

 

Τι σχέση μπορεί να έχει το δογματικό ΚΚΕ των αγράμματων σταλινικών και ξενόδουλων Σιάντων με το πνεύμα και την ελευθερία; Είναι σαν να πηγαίνουν τα Ελληνόπουλα στα Πανεπιστήμια και ξαφνικά να γίνονται θρησκόληπτα "παπαδάκια", που πρεσβεύουν την ελευθερία. Είναι απόλυτα παράλογο να εμφανίζονται σαν φανατικοί αγωνιστές της ελευθερίας άνθρωποι, που ανήκουν σε δόγμα. Άνθρωποι υποτακτικοί, οι οποίοι υπακούνε απόλυτα στον όποιο "επίσκοπο", σαν να είναι ο εκφραστής μιας απόλυτα ανώτερης και αλάνθαστης δύναμης. Τι σχέση μπορεί να έχουν τα "αλάθητα" των κάθε είδους "επισκόπων" με την ελευθερία και την αμφισβήτηση που αυτήν συνεπάγεται απέναντι σε κάθε είδους εξουσία;

 

Όλα αυτά είναι παραδοξότητες, οι οποίες δεν μπορούν να εξηγηθούν με την απλή λογική. Είναι παντελώς παράδοξο το γεγονός ότι το ΚΚΕ, μέσω της Πανσπουδαστικής, έχει τόσο μεγάλη δύναμη στη μορφωμένη "ελίτ" της νεολαίας. Από τη στιγμή λοιπόν που η εξήγηση της "επιτυχίας" της Πανσπουδαστικής δεν βρίσκεται στη λογική, είναι βέβαιον ότι κάπου αλλού έχει τη βάση της. Αυτήν την εξήγηση θ' αναζητήσουμε σ' αυτό το κείμενο.

 

συνέχεια εδω http://www.eamb.gr/new_text/panspoudastiki.htm

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι που θα στο πω, αλλά αν οι πολιτικές θέσεις ενός κόμματος που υποστηρίζεις (και μάλιστα στο πρώτο σου μήνυμα) περιστρέφονται γύρω από τη συκοφάντηση ενός άλλου κόμματος (εν προκειμένω ΚΚΕ) τότε λυπάμαι αλλά δεν θα πάρουμε. Ουδέποτε συμφώνησα με το ΚΚΕ σε πολλά θέματα, όμως η προπαγανδιστική και φασίζουσα αυτή ανάρτηση κειμένου σε βάρος του κινείται στα άκρα και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Αφενός μεν διότι μπορεί το ΚΚΕ να έκανε τεράστια και ιστορικά λάθη, πολλά μέλη του όμως αγωνίστηκαν με πάθος για την πατρίδα, αφετέρου διότι οι προδότες αυτής της χώρας συχνά δεν ανήκαν στο ΚΚΕ αλλά στις ακροδεξιές οργανώσεις και πολιτικούς σχηματισμούς που συντάσσουν κείμενα σαν αυτό που μας παρέθεσες.

Link to comment
Share on other sites

και τι θες να πεις δλδ σε μια κοινότητα μηχανικών (ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ) με την τοποθέτησή σου αυτή που δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο, όχι προς το περιεχόμενο (που αδιαφορώ τι λένε άλλοι, ξέρω να κρίνω μόνος μου) αλλά ως προς τους χαρακτηρισμούς ?

 

Και τι σόι επάγγελμα είναι το ελεύθερος ?

 

Πλάκα μας κάνεις ? Εδώ ήρθες να κάνεις το χαβά σου ?

 

Ήξερα οφ τόπικ πόστς αλλά οφ τόπικ μεμπερς 1η φορά βλέπω.:lol:

 

Καληνύχτα και πάρε να διαβάσεις κάτι χρήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Και εκεί που έχεις πήξει στο να διαβάζεις περί νομοθεσίας και γραφειοκρατικών προβλημάτων για ένα τεχνικό έργο ενώ κανονίζεις τα εργαστήριά σου για το νέο εξάμηνο, σου έρχεται ένας άκυρος και λες "είμαι καλά!":p

 

Το αγαπώ το φόρουμ!8-)

Link to comment
Share on other sites

φίλε ποτέ δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν έχω καμία όρεξη να υποστηρίξω το ΚΚΕ

όχι ότι έχει βλάψει το κράτος ίσα 'ισα το αντίθετο μπορώ να πω

 

από την τοποθέτησή σου κατάλαβα και τις πολιτικές σου απόψεις γι' αυτό σου απαντώ με βάση το επίπεδό σου:

 

δεν πας στο διάολο ρε μπουμπούκο..εεε μπουμπούκο

Link to comment
Share on other sites

Το ΚΚΕ και η Πανσπουδαστική διέλυσαν

το δημόσιο σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης.....

 

Αυτήν την εξήγηση θ' αναζητήσουμε σ' αυτό το κείμενο.

 

συνέχεια εδω http://www.eamb.gr/new_text/panspoudastiki.htm

 

διάβασα φίλε μου μόνο την 1η παράγραφο. έχεις δίκιο και για τα υπόλοιπα που δεν τα διάβασα. για την ΠΚΣ και τα καραγκιοζάκια συνυπογράφω.

 

δεν ξέρω αν το πρόβλημα σου είναι η αριστερά γιατί δεν πρόκειται να σε διαβάσω ή το πρόβλημα σου περιορίζεται στα καραγκιοζάκια της ΠΚΣ.

 

στείλε που π.μ. να δω τι θες να πεις γιατί δεν προλαβαίνω να διαβάσω τόσα posts.

 

συνοπτικά από τους αγώνες.

 

πάντα λάτρευα την ΠΚΣ αν και πέρασαν πάνω από 10χρόνια. ήταν, είναι και θα ειναι οι διαχρονικοί καραγκιόζηδες της αριστερας στα πανεπιστημία.

 

Η αριστερά σας ευχαριστεί τενεκέδες..... ooops sorry, τώρα έχετε την επικουρία........... χαχαχαχαχαχαχαχα

 

βρε γελοίοι, τώρα σας έπιασε ο πόνος να τα κλειδώσετε? να καταφέρετε τι? ότι και καλά είστε οι 1οι που θα τα εφαρμόσετε?

 

να εφαρμόσετε τι? έχετε αντιληφθεί που ζούμε? προσωπικά σας γράφω ......... στην επικουρία μου

Link to comment
Share on other sites

Ομολογώ ότι και εγώ είχα την ίδια απορία και αποφάσισα να ψάξω και να την λύσω αλλά δεν θα αναφέρω τίποτε γιατί δεν θέλω να συμμετάσχω στην αναπαραγωγή αυτών των ακραίων θέσεων.

Link to comment
Share on other sites

Άκυρη η δημοσίευση σε άκυρη χρονική στιγμή... Είναι σαφές ότι προσπαθεί να πλήξει προεκλογικά το ΚΚΕ. Είναι σαφές επίσης ότι προσπαθεί να κερδίσει ψήφους υπέρ μικρού κόμματος και κατά πάσα πιθανότητα ακροδεξιού ή εντελώς απελπισμένου ΝΔκράτη.

 

Συγχαρητήρια κύριε dimig για το πρώτο σας post αλλά είστε εντελώς εκτός θέματος... Για τα προβλήματα σας με την Πανσπουδαστική να πάτε να τσακωθείτε στα αμφιθέατρα με λόγο και επιχειρήματα και όχι παραθέτοντας εδώ μέσα αρθράκια...

 

και κάτι επι της ουσίας:

δεν ξέρω αν το σχεδόν 10% των ψηφοφόρων είναι οι "ελάχιστοι" κατά την γνώμη σου αλλά εγώ ευθαρσώς δηλώνω ότι στήριξα την Πανσπουδαστική σε όλα τα έτη φοίτησης (χωρίς να είμαι "σταλινικός" ούτε τότε ούτε τώρα) και συνεχίζω όσο μου επιτρέπει η ζωή να αγωνίζομαι για μικρά και μεγάλα πράγματα. Εγώ θεωρώ ότι κάτι πέτυχε αυτή η παράταξη στα 5 χρονάκια που ήμουν εγώ στο Πολυτεχνείο και σε καμμία περίπτωση δεν έβλαψε κανέναν (πόσο μάλλον την δημόσια και δωρεάν παιδεία :shock: ???!!!! )

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.