Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιστωτική Α.Π.Υ.


anka

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Evangelos77 συγχώρεσέ με αλλά οφείλω να πω εντελώς συναδελφικά και χωρίς πνεύμα ούτε εγωισμού ούτε ξερόλα (σιγά και την σπουδαία γνώση......):

 

1) πολύ επικίνδυνο, λάθος, παράνομο, χαζό όπως θες πέστο αυτό που κάνεις.

 

2) ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο Evangelos77

 

Στην ουσία:

 

Δλδ εσύ κόβεις ΑΠΥ σε ποιον και πόσο ?

 

ΦΕΜ στο δίνουν στο χέρι αφού το πλήρωσες ?

 

Και μιλάμε πληρώνεσαι μέσω αδειών και όχι για παροχή υπηρεσιών εκτός άδειας ?

Link to comment
Share on other sites

χαχαχα...συνεταιράκι σε κάνανε δηλαδή!

 

Θύμα τον φωνάζουν όταν λείπει , συνεταιράκι (αλλά όπως φαίνεται μόνο στα έξοδα) , όταν θα είναι παρών.

 

Παιδιά , με αυτά που διαβάζω να συμβαίνουν σε προηγούμενα posts συμπεραίνω ότι αυξάνουν επικίνδυνα οι κυνηγοί θυμάτων και αφελών ... :D . Ας είμαστε ενημερωμένοι και προσεκτικοί.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι ένας απλός ελεύθερος επαγγελματίας, πολ. μηχ., που κάνω στατικές μελέτες και επιβλέψεις.

ΔΕΝ έχω ΚΑΝΕΝΑΝ στο σόι μου που να έχει σχέση με το ευρύτερο επάγγελμα, ούτε μηχανικό, ούτε εργολάβο, ούτε εργάτη σε οικοδομή.

Δουλεύω από το 2004 στο δικό μου γραφείο, οπότε σταθερή δουλειά και μισθό δεν έχω.

Έχω κάνει πάρα πολλά φασόν από αρχιτέκτονες και συναδέλφους πολ. μηχ. που τα υπογράφουν αυτοί και μου ζητάν απλώς να προσυπογράψω για την πολεοδομία. ΜΟΝΟ με την ποιότητα της δουλειάς μου έχω καταφέρει να έχω αυτές τις συνεργασίες.

ΜΟΝΟ δύο αρχιτέκτονες μου δίνουν δουλειές, δηλαδή στατικές μελέτες και επιβλέψεις από οικοδομικές άδειες, με υπογραφή και ΠΛΗΡΗ αμοιβή ΤΕΕ.

Ο ένας από αυτούς μου είχε πει πριν λίγα χρόνια, στην αρχή της συνεργασίας μας, ότι συνεργάζεται με μια εμπορική εταιρεία η οποία ακολουθεί την πρακτική που ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου, δηλαδή βγάζει οικ. άδειες για κατασκευές που χρειάζεται αυτή η εταιρεία, και με ρώτησε αν συμφωνώ να κάνω εγώ τα στατικά, αλλά εξηγώντας μου ότι πρέπει να βγαίνει η οικ. άδεια, να κόβω ΑΠΥ για το ποσό της αμοιβής (το ίδιο κάνει κι αυτός και ο μηχανολόγος), να τα δίνουμε όλα (άδεια+ΑΠΥ) στην εταιρεία και μετά αυτή θα μας πληρώνει.

Δεδομένης της κατάστασής μου που ανέφερα λίγο πριν, θεωρείτε ότι θα έπρεπε να του αρνηθώ; Νομίζετε ότι οι δουλειές τρέχουν από τα μπατζάκια μου; Ή μήπως οι συνεργασίες τέτοιου είδους; Ή μήπως νομίζετε ότι στην Ελλάδα ΟΛΑ τα άλλα γίνονται νόμιμα;

Πέρυσι το Δεκέμβριο είδα αγγελία στο ισόγειο του ΤΣΜΕΔΕ Θεσ/νίκης ενός πολ. μηχ. που έκανε στατικά φασόν και με υπογραφή για το 8% και το 15% της αμοιβής του ΤΕΕ αντίστοιχα. Κανένα σχόλιο;

Το καλοκαίρι ένας αρχιτέκτων, ένας μηχανολόγος κι εγώ παραιτηθήκαμε από την επίβλεψη μιας μονοκατοικίας γιατί ο ιδιοκτήτης ήθελε να κάνει τα δικά του. Την ανέλαβε ένας άλλος αρχιτέκτονας ο οποίος μας είπε ότι κι αυτός δεν του αρέσει που γίνονται αυτά, αλλά έχει όμως και τρία παιδιά να ταϊσει.

Τέλος, δεν ξέρω gvarth αν σου έδωσα το δικαίωμα να με προσβάλλεις έτσι, αλλά ελπίζω εσύ να είσαι μόνο συνεταιράκι. Και από το ύφος του ποστ σου, πήρα μια ιδέα για το τι είσαι.

Link to comment
Share on other sites

Βαγγέλη χαλάρωσε ρε συνάδελφε.

 

Μπράβο σου για τον αγώνα επιβίωσης που κάνεις, όπως οι περισσότεροι ξεκρέμαστοι (και εγώ τέτοιος είμαι) μηχανικοί.

 

Ο Γιώργος δεν σε προσέβαλλε.

Σάρκασε κατά τη γνώμη μου για την ιδιόρρυθμη σχέση που έχεις με τους εργοδότες.

 

Ο τρόπος που αμείβεσαι είναι λάθος. Εύχομαι να μην σου δημιουργήσει τυχόν μελλοντικά προβλήματα.

 

Καλή συνέχεια αδελφέ σε ότι κάνεις

 

Συναδελφικά

Theo

Link to comment
Share on other sites

βρε Βαγγέλη άλλο να μας λες η εταιρία δεν μπορεί να πληρώσει αλλιώς (πχ για λογιστικούς λόγους)

και άλλο δε θέλει και εγώ το αποδέχομαι

 

εφόσον και εσύ γνωρίζεις πως είναι επικίνδυνο γιατί πειράζεσαι τόσο που το σχολιάζουν και άλλοι

Link to comment
Share on other sites

Τέλος, δεν ξέρω gvarth αν σου έδωσα το δικαίωμα να με προσβάλλεις έτσι, αλλά ελπίζω εσύ να είσαι μόνο συνεταιράκι. Και από το ύφος του ποστ σου, πήρα μια ιδέα για το τι είσαι.

 

Καλημέρα

 

@Evangelos77 δεν σε προσέβαλα. Συγνώμη για τον σαρκασμό και τον τρόπο γραφής μου . Δυστυχώς δεν κρατήθηκα και το σχολίασα γιατί και εγώ πρίν 8-10 χρόνια είχα προκύψει με τον ίδιο τρόπο και σκεπτικό συνεταιράκι με κάποιους "αξιοπρεπείς" που πλήρωναν "μετά" λόγω λογιστικών ζητημάτων και φυσικά με την προσκόμιση όλων των παραστατικών , μέχρις ότου έπαψαν να κυκλοφορούν στην πιάτσα έχοντας στην τσέπη χρήματα αρκετών αφελών σαν και του λόγου μου.

 

 

Με Φιλική Διάθεση

 

Γιώργος Βαρθαλίτης

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι,

κι εγώ ζητώ συγνώμη γιατί χθές τα πήρα στο κρανίο, αλλά σήμερα βλέπω το ποστ μου με ψύχραιμο μάτι. Ζητώ ιδιαίτερα συγνώμη από τον κ. Βαρθαλίτη για την τελευταία μου φράση.

Φυσικά ποτέ δεν τέθηκε θέμα "συναιτερισμού" διότι η εταιρεία αυτή δεν έχει να κάνει με τον κλάδο των μηχανικών. Είναι εθνικής εμβέλειας και θεωρώ ότι έχει μια κάποια αξιοπρέπεια. Είχα μιλήσει με το λογιστήριό τους κάποτε (Αθήνα) και μου επιβεβαίωσαν ότι για να βγει ένταλμα πληρωμής πρέπει πρώτα η εταιρεία να έχει την οικ. άδεια, είναι πάγια τακτική της προς όλους τους μηχανικούς. Φυσικά κι εμένα δε μου άρεσε αυτό αλλά έκανα 3-4 δουλειές μαζί της και πληρώθηκα κανονικά. Αν ποτέ μου την φέρει, ε τι να πω, δε θα είμαι ο μόνος, θα την φέρει και σε ένα σωρό άλλους μηχανικούς της Ελλάδας.

Καλό σαββατοκύριακο!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.