Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση Ημιυπαιθρίων Χώρων - Συμβούλιο Επικρατείας


kibari

Recommended Posts

Ε προφανώς όχι. Και να δέχονταν ακόμα, θα ήταν τρελλός κάποιος να επέμενε να βιάζεται στο θέμα αυτό. Η απορία μου εμένα είναι τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος ήδη κατέθεσε την αίτηση ή/και πλήρωσε το τέλος κιόλας (αν υπάρχει κάποιος).
Δεν ξερω τι εχεις υποψη σου. Ομως οταν υπάρχει ενας ψηφισμενος νόμος μπορει μια κυβερνηση να τον καταργει προφορικα;

Απ την αλλη γιατι να ειναι τρελλος καποιος που θα κανει τετοιο πραγμα; Απ τη στιγμη που καταθετεις δικαιολογητικα για τακτοποιηση δεν παιρνεις αριθμο πρωτοκολλου; Δεν εισαι κατωχυρωμενος οτι η διαδικασια της τακτοποιησης σου θα φτασει μεχρι τελους; Τι μπορει να σου κανει ενας νεος νόμος αναδρομικα; Αφου η τακτοποιηση θα ειναι νομικα κατοχυρωμενη με νομο ψηφισμενο απο τη βουλη.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δηλαδή στην Ελλάδα θα έχουμε ημιυπαίθριους ανοικτούς , κλειστούς και τακτοποιημένους :confused:

Κοίτα να δείς με τις μετακινήσεις των ηπείρων , που έφτασε η κεντρική Αφρική , μέχρι την Ευρωπαική Ενωση .

Αχ οσο ισχύει ακόμα η ελεύθερη μετακίνηση στην ΕΕ , σκέφτομαι να μετακινηθώ σε καμμιά σοβαρή χώρα . Ασε που θα σας αφήσω το χρέος των 30,000 € που μου αναλογεί από το δημόσιο χρέος , να το πληρώσετε εσείς 8-)

Link to comment
Share on other sites

Πάντως στην δική μου περίπτωση, -και μην νομίζετε ότι τα βγάζω από το μυαλό μου- θα κάνω καταγγελία για ανάκληση της τροποποίησης και ξέρετε γιατί;

Κατάθεσαν ψεύτικα σχέδια που βασίζονται και σε ψεύτικη άδεια.:confused::?::!:

Σόδομα και Γόμορα.

Link to comment
Share on other sites

Στο σημερινό (Κυριακή) ρεπορτάζ του MEGA, η μεν προϊσταμένη Πολεοδομίας δήλωσε ότι η διαδικασία "τακτοποίησης" των ΗΧ συνεχίζεται κανονικά :) δεδομένου ότι δεν έχουν εντολές από την Κεντρική Υπηρεσία :) ο δε παρουσιαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η λύση του θέματος θα καθυστερήσει αρκετά επειδή είναι πολύπλοκο :)

 

Αθάνατη Ελλαδάρα :P

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή στην Ελλάδα θα έχουμε ημιυπαίθριους ανοικτούς , κλειστούς και τακτοποιημένους :confused:
Υπαρχουν ανοικτοι ημιυπαιθριοι;

 

Μηπως γνωριζει κανεις ποιοι εκαναν μεχρι τωρα τακτοποιηση;

Εχει σημασια. Αν εκαναν μεγαλοεργολαβοι τοτε δε χρειαζεται πλεον το μετρο και πρεπει να τελειωνουν και οι τελευταιοι για να σταματησει. Αν εκαναν καποιοι "μικροι" και οι μεγαλοεργολαβοι οχι τοτε υπαρχει κινδυνος.

Link to comment
Share on other sites

Ανοικτοί είναι αυτοί που δεν έχουν κλείσει και είναι στην νόμιμη κατάσταση . Κλειστοί αυτοί που έχουν κλείσει και δεν έχουν τακτοποιηθεί , σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία . Οσο γιά το ποιοί έχουν πάει , εγώ γνωρίζω δύο ιδιώτες , ενώ δεν γνωρίζω κανένα κατασκευαστή . Πάντως εν όψη των ενεργειακών επιθεωρητών και των αμοιβαίων ακινήτων καθώς και της πρόσβασης στην ξένη αγορά , το θέμα πρέπει να κλείσει . Απλά νομίζω ότι η νέα κυβέρνηση , θα δώσει χρόνο στους δικούς της να τακτοποιηθούν και αυτοί . Πάντως οι πολιτικοί δημιούργησαν το πρόβλημα 25 χρόνια τώρα , αυτοί να το λύσουν .

Link to comment
Share on other sites

Ανοικτοί είναι αυτοί που δεν έχουν κλείσει και είναι στην νόμιμη κατάσταση .
Ειρωνικα ρωτησα αν υπάρχουν ανοικτοι ημιυπαίθριοι, ειναι ειδος προς εξαφανιση η νομιμοτητα...
Οσο γιά το ποιοί έχουν πάει , εγώ γνωρίζω δύο ιδιώτες , ενώ δεν γνωρίζω κανένα κατασκευαστή . Πάντως εν όψη των ενεργειακών επιθεωρητών και των αμοιβαίων ακινήτων καθώς και της πρόσβασης στην ξένη αγορά , το θέμα πρέπει να κλείσει . Απλά νομίζω ότι η νέα κυβέρνηση , θα δώσει χρόνο στους δικούς της να τακτοποιηθούν και αυτοί .
Δε νομιζω οτι ειναι θεμα να τακτοποιηθουν οι της νεας κυβερνησης. Οποιος καιγοταν για τακτοποιηση το εκανε εδω και καιρο. Αν οι μεγαλοεργολαβοι δεν τακτοποιησαν ειναι επιφοβο για καποιον "μικρο".

Επισημα στοιχεια με τακτοποιησεις (περιοχες, αριθμος, ειδος κτηριων) ειναι δυσκολο να βρουμε;

Link to comment
Share on other sites

Στην δική μου περίπτωση, υπόγειος βοηθητικός χώρος, άλλαξε και έγινε κύριας χρήσης για να χρησιμοποιηθεί για βιοτεχνία.

Τώρα που τον είδαν τον ημιυπαίθριο...

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με δημοσιεύματα , περισσότεροι από 10.000 τακτοποιήσεις έχουν κατατεθεί . Πάντως το πολιτικό κόστος τους μάζεψε και την άλλη εβδομάδα θα "τροποιήσουν' το νόμο γιά συνέχιση του μέτρου . Είπαμε να προλάβουν και όσοι δεν πρόλαβαν . Λογικό είναι . Αλλωστε πρέπει να τραβηχτεί μιά γραμμή με νομιμοποίηση των υπαρχόντων και αλλαγές στους ΣΔ και στον τρόπο δόμησης .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.