Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση Ημιυπαιθρίων Χώρων - Συμβούλιο Επικρατείας


kibari

Recommended Posts

Ξέρει κανείς τι απέγινε η απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας που θα έβγαινε τον Σεπτέμβριο 2009, σχετικά με τους ΗΥ χώρους? Έχω περιπτώσεις που θέλω να ρυθμίσω, φίλων και δικές μου, και δεν ξέρω ακόμα τι να κάνω...

αλέκος

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 101
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν έκανες αναζήτηση, όπως οφείλουμε πριν ανοίξουμε νέο θέμα, θα εύρισκες πολλά θέματα σχετικά με τους ΗΧ και ειδικά για το θέμα που σε ενδιαφέρει. Ενδεικτικά, σ' αυτή τη συζήτηση και ειδικά στο μήνυμα #2 έχω περιγράψει την πραγματική κατάσταση για την ανεύθυνη φημολογία σχετικά με υποτιθέμενη προσφυγή κατά του νόμου για τους ΗΧ.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο νόμος αυτός εφρμόζεται χωρίς την έκδοση κάποιας διοικητικής πράξης και έτσι δεν είναι νομικά δυνατή η προσφυγή κατ' αυτής, ενώπιον του ΣτΕ, ώστε να κριθεί η συνταγματικότητα του νόμου.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή, αν καταλαβαίνω καλά, λες οτι αυτή τη στιγμή δεν εκρεμμεί απόφαση για προσφυγή στο Σ.τ.Επικρατείας, για το θέμα αυτό? Και οτι, αν θέλει κανείς, πάει και κάνει αυτή την "ρύθμιση" η οποία προς το παρόν, δεν έχει προσβληθεί?

αλέκος

Link to comment
Share on other sites

Βεβαίως, δεν εκκρεμεί προσφυγή κατά του νόμου αυτού, ενώπιον του ΣτΕ, και ισχύει ο νόμος, όπως είπε και ο achille.

 

Αυτό που είναι υπό συζήτηση είναι η πολιτική απόφαση της νέας κυβέρνησης και ειδικά του νέου ΥΠΕΧΩΔΕ (με όποια ονομασία θα έχει από αύριο το Υπουργείο) απέναντι στις ρυθμίσεις του νόμου, δεδομένου ότι, προεκλογικά, ο τότε υποψήφιος και σήμερα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης (είχε ακουστεί μέχρι χθες το όνομά του για το νέο υπουργείο αλλά σήμερα το μεσημέρι άκουσα να κλειδώνει στον Χρυσοχοϊδη, αλλά μέχρι το βράδυ θα ξέρουμε) είχε δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει το νόμο χωρίς να διευκρινίσει ποιές συγκεκριμένα διατάξεις, παρά τις πιέσεις και τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων.

Link to comment
Share on other sites

Να σας πω μία καραμπινάτη περίπτωση με το αποτέλεσμα της εφαρμογής του νέου νόμου;

Πήγε συνιδιοκτήτης πολυκατοικίας στην πολεοδομία, έκανε την υπόγεια αποθήκη του 60 τ.μ. από βοηθητική χρήση σε κύρια χρήση και τώρα κατάθεσε τα χαρτιά του για να εγκαταστήσει μηχανήματα και να φτιάξει βιοτεχνία!!

Γιατί όπως ξέρετε όλοι για να εκδοθεί άδεια σε βιοτεχνία ο χώρος πρέπει να είναι κυρίας χρήσης.

Ο νόμος λοιπόν εκτός από την τακτοποίση των υμιπαίθριων, τακτοποιεί και τις βιοτεχνίες που ήταν παράνομες στις πολυκατοικίες.

Καλό;

Link to comment
Share on other sites

@nomos

 

Η ρύθμιση ΔΕΝ αντικαθιστά την άδεια αλλαγής χρήσης,ΕΙΔΙΚΑ στις περιπτώσεις που χρειάζεται άδεια εγκατάστασης-λειτουργίας.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ με τον Zavi

 

ο νόμος είναι γελοίος πολλαπλώς

και το χειρότερο είναι πως εφόσον υπήρξαν προβληματισμοί ήδη από την προδημοσίευση γιατί δεν διευκρινιστηκαν με το ΦΕΚ

Link to comment
Share on other sites

Δεν συμφωνώ. Στην πολεοδομία έκανε τακτοποίηση αλλαγής χρήσης από υπόγειο βοηθητικό χώρο σε υπόγειο χώρο κυρίας χρήσης και συγκεκριμένα κατάστημα και βάση αυτού η νομαρχία μπορει να του βγάλει άδεια κανονικά για επαγγελματικό εργαστήριο με μηχανήματα, όσο και αν ακούγεται παράξενο.:D

Link to comment
Share on other sites

Οκ,ας του έβγαλε.Αυτό σημαίνει ότι η Νομαρχία δεν έκανε τη δουλειά της,ή το Υπουργείο έκανε αβαβά προκειμένου να αυξηθούν οι εισπράξεις.

 

Η τακτοποιηση είναι αναστολή της κατεδάφισης που δίνεται από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ,σύμφωνα με τον 1337,και ΟΧΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ.Άρα,ο συγκεκριμένος χώρος κύριας χρήσης σε καμία περίπτωση δεν είναι νόμιμος.Που σημαίνει ότι άδεια λειτουργίας ΔΕΝ παίζει να πάρει κανείς νόμιμα.Άλλο τώρα τί γίνεται με τις ευλογίες του Σουφλιά.........

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.