Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επισκευή παλαιού κτίσματος


lifelow

Recommended Posts

Καλησπερα, σκεφτομαι να αγορασω σε πολυ συμφερουσα τιμη, ενα παλαιο σπιτι σε ενα χωριο στην Ορεινη Λακωνια. Το σπιτι θελει εκ πρωτης οψεως, αλλαγη σκεπης, αλλαγή σανιδων πατωματος, και γενικη διαμορφωση του κατωγιου του οποιου η χρηση ήταν σταβλος (πετρινος ομως), και ρίξιμο των εσωτερικών σοβαδων. Γενικά να καθαρισει, όλο το σπίτι χωρις να κάνω σαφή διαμορφωση δωματιων κλπ Υπαρχει καποια εστω αμυδρη ιδεα, για το τι χρηματα θα χρειαστω? λαμβανοντας υπόψιν ότι θα κανω καποια χρηση επισκευαστικού δανειου. Επαναλαμβανω, αλλαγή σκεπής + δοκάρια, σανιδες πατωματος, και καθαρισμα εσωτερικα και του ανωγιου αλλα και του κατωγιού. Χωρις καμια αλλη εγκατασταση. Επιπλεον χρειαζεται καποια άδεια> ή επειδη το χωρια είναι απομακρισμενο, υπάρχει περιπτωση να αποφυγω καποια δαπανη αδειοδοτησης? Ευχαριστω πολύ

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, χρειάζεται ν' απευθυνθείτε σε Μηχανικό της εμπιστοσύνης σας.

 

Κατανοώ (αν και διαφωνώ) ότι θεωρείτε περιττή (ή τουλάχιστον, όχι και τόσο απαραίτητη) την ανάθεση των εργασιών

σε Μηχανικό, όμως δεν είναι. Αντίθετα, θα σας προφυλάξει από πολλούς κινδύνους (π.χ. οικονομικής φύσεως).

Δεν είναι αναγκαίο κακό ο Μηχανικός, αλλά ένας πολύτιμος επαγγελματίας και επιστήμονας, του οποίου η αμοιβή

είναι μικρή συγκρινόμενη με το κόστος των εργασιών που θα γίνουν.

Link to comment
Share on other sites

ή επειδη το χωρια είναι απομακρισμενο, υπάρχει περιπτωση να αποφυγω καποια δαπανη αδειοδοτησης?

 

lifelow

 

μέσω της οικοδομικής άδειας θα μελετηθούν κ τα στατικά της στέγης,καθώς κ η αντοχή της τοιχοποιίας.Θα ήθελες να επενδύσεις ένα τέτοιο κεφάλαιο κ να αφήσεις στην τύχη των μαστόρων τη στέγη κάτω από την οποία θα πηγάινεις να κοιμηθείς τα ΣΚ?

 

Στην τελική,σε φόρουμ μηχανικών δεν μπορούμε να σε συμβουλεύσουμε διαφορετικά.;)

To γεγονός ότι θα είσαι στην ερημιά κατά τη διάρκεια της κατασκευής,δεν έχει κ πολύ σημασία σε αυτό το φόρουμ.;)

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω σε όλα. Απλά προσπαθω να εκμαιεύσω ενα συνολικό πόσο επισκευών για τις προαναφερθείσες εργασίες, ετσι ώστε να αποφασισω αν τελικα αξιζει να αγορασω το συγκεκριμμενο σπίτι, εστω και σε πολυ χαμηλη τιμη.

Link to comment
Share on other sites

Μα,πώς να σου πούμε κόστος,ούτε τετραγωνικά δεν έχεις δώσει κ επιπλέον,δεν γνωρίζουμε σε τί κατάσταση είναι,τί πρόσβαση υπάρχει,αν υπάρχουν προμηθευτές κοντά,αν είναι εντός ή εκτός οικισμού κ το χαρακτηρισμό του,αν σε συμφέρει να το εντάξεις στο ΕΣΠΑ κ να γλυτώσεις τα μισά λεφτά,τί είδους στέγη είναι κ πώς θα στηριχθεί η καινούρια,αν αξίζει να κρατήσεις το πάτωμά σου κ απλά να το τρίψεις κ να το γυαλίσεις,αν χρειάζεσαι ΝΕΟ πάτωμα-που σημαίνει νέες στάθμες με κοιλοδοκούς ή κολώνες,αν χρειάζεσαι μοντάρισμα κουφωμάτων,αν χρειάζεσαι πλάκα σκυροδέματος στο ισόγειο,τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου,την κατάσταση των εξωτερικών επιχρισμάτων,νέες υδραυλικές κ ηλεκτρολογικές οδεύσεις(που αυτό σίγουρα το χρειάζεσαι) ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ για να γίνει μία σαφής εκτίμηση....................

 

Σε τέτοιες καταστάσεις,πάρε ένα φίλο σου μηχανικό για μία βόλτα αυθημερόν,να το δει,κάντου κ το τραπέζι μετά κ είσαι οκ.Για τέτοια πράγματα μιλάμε?

Link to comment
Share on other sites

Ολα σωστά, ειμαι εκτος κλιματος μηχανικών. Ασχολουμαι με design, αλλα βαζώ και πλακακια;) Πρώτη φορα ασχολούμαι με τετοιες καταστάσεις και απλά δεν γνωρίζω την σειρα Το σπίτι εχει περιπου 70 τετραγωνικά σταβλο, πετρινο ολο, με ενα μεγαλο κορμο φρέκο που στηριζει το επανω πατωμα. Ολα τασ δοκαρια ειναι φρέσκα και δεν χρειαζονται αλλαγή (κατα την ταπεινη μου γνωνη) απλά οι σανιδες του πατωματος χρειαζονται. Η σκεπη του επανω πατωματος, επισης 70 τμ, ειναι καλυμενη με σανιδες που βαζαν στα ταβανι και παρουσιαζει κλιση προς τα κατω. Πιθανοτατα να εχουν πεσει χωματα. Θελει τελειως αλλαγή. Κεραμιδια υπάρχουν αλλά παλιά. Χοντρικά αυτα΄.Θα μπορουσα παρακαλω να μαθω πληροφοριες για το ΕΣΠΑ? ευχαριστω.

Η ιδεα για το φαγητό πολυ καλή. Εξαλου για όσους ξερουν την περιοχή. ΚΑΡΥΕΣ ΒΑΜΒΑΚΟΥ, υπάρχει η πολύ καλή ταβέρνα του ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ...

Link to comment
Share on other sites

ένας συνάδελφος μας σίγουρα

 

1.θα σε καθοδηγήσει για το πώς πρέπει να γίνουν οι εργασίες.

2.θα ακολουθήσει ένα τυπικό (ρεαλιστικό) χρονοδιάγραμμα γεγονός που θα σε βοηθήσει να γλυτώσεις χρόνο = χρήμα.

 

3.είναι σίγουρο ότι εάν είναι και τίμιος θα σου δώσει καλύτερη αν όχι την ίδια τιμή από ότι το συνεργείο κατευθείαν σε σένα, διότι σε εμάς τους μηχανικούς τα συνεργεία δίνουν σαφώς χαμηλότερες τιμές από ότι σε ιδιώτες κατευθείαν.

 

4.θα καταφέρει να αποπερατώσει το έργο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αλλά το κυριότερο στο τέλος τα μαζέματα - μερεμέτια που θα άφηνε το κάθε συνεργείο θα είναι πολύ΄θ λιγότερα αν όχι μηδαμινά.

 

5. το σημαντικότερο όλων θα μιλάς με ένα μόνο άτομο για το τι ακριβώς θέλεις και πώς. δεν θα μπλέκεισ με συνεργεία ασυνεννοησίες και "κρυφές" χρεώσεισ που συνήθως αντιμετωπίζουμε και εμείς κατά καιρούς αλλά (πιστεύω) ξέρουμε να λύνουμε.

 

δεν έχεις να χάσεις τίποτα από το να πάρεις 2 προσφορές από μηχανικούς και να αποφασίσεις εσύ για το τι πραγματικά σε συμφέρει

 

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.