Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιωτική αρχιτεκτονική αποτύπωση


Recommended Posts

Σε ότι αφορά μια ιδιωτική αρχιτεκτονική αποτύπωση καταστήματος (δεν πρόκειται για οικοδομική άδεια), ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω σε ότι αφορά τις προδιαγραφές σύνταξης των σχεδίων (γενικά), πινακίδες, σφραγίδες κλπ. , έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογητικά σε μια δημόσια υπηρεσία; Πως καθορίζω μια λογική αμοιβή;

 

Συγχωρέστε με αν έπρεπε να κάνω το Post σε άλλη ενότητα ή αν σας φαίνεται πολύ απλοϊκή η ερώτηση, αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσω :)

Link to comment
Share on other sites

οι προδιαγραφές ειναι οι ίδιες

 

ενημερώσου για ποιό λόγο θέλουν την αποτύπωση

διαφορετικά δε σφραγίζεις τίποτα

 

και ενημερώσου ποια σχέση έχει η υφιστάμενη κατάσταση με τα σχέδια της αδείας

Link to comment
Share on other sites

Την ίδια άποψη έχω και εγώ. Επίσης, από τη στιγμή που πρόκειται για αποτύπωση υπάρχοντος , και όχι για εκ νέου σύνθεση ή αναθεώρηση άδειας, δεν καταλαβαίνω τι με αφορά να γνωρίζω τα σχέδια της άδειας με την οποία έχει χτιστεί...Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Επίσης, θα πρέπει να έχει πινακίδα όπως αυτή που μπαίνει σε άδεια; Δε θέλει κάποια διαφοροποίηση; Γιατί τις συνηθισμένες προδιαγραφές τις έχω δει μόνο ως απαίτηση για υποβολή στην πολεοδομία. Για ιδιώτη δεν έχω δει κάτι σχετικό...

Link to comment
Share on other sites

η myri ξερει πολυ καλα τι γραφει. ανεφερες τη μαγικη λεξη "καταστηματος" και ολα τα λαμπακια αναψαν, ειδικα αν προκειται για υγειονομικου ενδιαφεροντος. αναλυση δεν θα κανω, γιατι δεν δινεις στοιχεια για το θεμα αλλα το να ρωτησεις ή να ενημερωθεις τον λογο για τον οποιο θα κανεις την αποτυπωση ειναι απαραιτητο.

 

αφου προκειται για δημοσια υπηρεσια οι προδιαγραφες να θεωρησεις πως ειναι οι ιδιες. Βεβαια στην αρχη λες για δημοσια υπηρεσια και μετα για ιδιωτη. Προσεξε συναδελφε. Εσυ μπορει να σφραγισεις κατι και αυτο να μεταμορφωθει σε κατι αλλο με την σφραγιδα σου. Λεω τωρα εγω που ειμαι περιεργος διαφορα σεναρια.

 

Μην ειστε απονηρευτοι. Εχουν βρει ολοι τους μηχανικους, ειδικα τους πιο νεους, για να κανουν τα περιεργα τους και τις ομορφιες τους.

 

Αν θες και μπορεις και δεν θα εκτεθεις, γραψε πιο πολλα στοιχεια να σε βοηθησουμε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για ιδιώτη είναι, ο οποίος μπορεί να θέλει να το υποβάλλει στη νομαρχία ως δικαιολογητικό για έγκριση κάποιου προγράμματος - ένα μικρό ιατρείο έχει. Βέβαια, κάπου πάγωσε το θέμα και δεν είχα στο μεταξύ επικοινωνία για τα περαιτέρω, αλλά θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες.

Σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σας σε κάθε περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Αν υπαρχει οικοδομικη αδεια, βρες τα αρχιτεκτονικα του φακελου της αδειας και διασταυρωσε οτι ολα ειναι οπως πρεπει, πριν κανεις την αποτυωπση σου..Στο λεω γιατι σε παρομοια με τη δικια σου περιπτωση την ειχα πατησει λιγακι και μετα ψαχνομουνα....

Link to comment
Share on other sites

γιατί παιδί μου δε σου λέει σε ποιά υπηρεσία θα το καταθέσει;;;

 

αν έχει κλείστό ΗΧ εσύ τι θα γράψεις στο σχέδιο; θες να εκτεθείς;;;

 

αν ο χώρος είναι 50τμ και στην πολεοδομία είναι 53τμ πάλι τι θα γράψεις στο σχέδιο;

δεν πρέπει να είσαι ενημερωμένος;

 

δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, όταν μπαίνει υπογραφή και σφραγίδα πρέπει να ξέρεις που θα καταλήξει

 

σκέψου να γίνει καμμιά αγοραπωλησία με κλειστό ΗΧ και ο συμβολαιογράφος να χρησιμοποιήσει το σχέδιό σου

ακόμη και φυλακή σε στέλνουν για απάτη, εσύ τι θα πεις νόμιζα πως ήταν για για έγκριση κάποιου προγράμματος;;;;;

Link to comment
Share on other sites

πρωτη πρωτη δουλεια σε ηλικια 23 χρονων και ενω δεν εχω ιδεα αφου ειμαι υπαλληλος και ασχολουμαι με διαφορα αλλα οχι αδειες.

 

περιεργος νυκτοβιος που τον συστηνει σε μενα μαστορας απο εργοταξιο, μου δινει σχεδιο καταστηματος απο autocad και μου ζηταει να του το σφραγισω. εγω βλεπω περγκολες κλπ αλλα δεν παει το μυαλο μου. Το σφραγιζω και κανω ραντεβου στο δρομο να δωσω σχεδιο, να παρω λεφτα. Στο ραντεβου του ζηταω 150.000 δραχμες τοτε. Ο τυπος γινεται εξω φρενων, μου αντιπροτεινει 20.000 δραχμες, μου λεει πως για δουλεια 1 λεπτου δεν ειναι δυνατον να ζηταω 150 χιλιαρικα, εγω ενοχλουμαι απο το υφος και το στυλ "ελα ρε πιτσιρικο τωρα" και του λεω οχι - με διαολοστελνει και φευγει απραγος. Εγω στεναχωριεμαι που εχασα τα λεφτα και λεω ποσο λαθος μου που ζητησα τοσα πολλα κι εχασα και τα λιγα. Ναι, τοσο μ.....ς ημουν.

 

Ακομη σκεφτομαι απο ποσους μπελαδες την γλυτωσα απο καθαρη τυχη. Γιαυτο σας λεω, προσοχη στην σφραγιδα μας.

Link to comment
Share on other sites

Είναι πράγματι απαράδεκτο πως πλησιάζουν όλα τα λαμόγια τους νέους συναδέλφους... Είχα και εγώ αντίστοιχη περίπτωση και με έσωσε φίλος με πατέρα μηχανικό οπότε είχε κάποιον για σύμβουλο...

Οσο για τα χρήματα... Ολοι νομίζουν ότι πληρώνουν τη δουλειά μόνο... Κανείς δεν εκτιμά την ευθύνη... Ολοι νομίζουν ότι η δουλειά μας όταν σχεδιάζουμε ή αποτυπώνουμε ή μελετάμε ένα χώρο γίνεται με φωνητικές εντολές στον Η/Υ... Πονεμένη ιστορία αυτή... ειδικά για εμάς που έχουμε αγοράσει (αναγκαστικά και όχι από ηθική ανωτερότητα, μη κρυβόμαστε) και 2-3 προγράμματα και ανταγωνιζόμαστε τα σπασμένα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.