Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί Κόστους Κατασκευής Οικοδομών


parist43

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για να συγκρατηθεί το κόστος σε λογικά επίπεδα χρειάζεται το έργο να διοικείται από ένα μηχανικό με συγκεντρωτικό τρόπο σκέψης και λειτουργίας.

Η διάσπαση αρμοδιοτήτων σε τεχνικά έργα αυξάνει το κόστος λόγω πολλών αστάθμητων παραγόντων (κάθε οικοδομοτεχνικό έργο είναι μοναδικό!)

Συμφωνώ στα περισσότερα λεγόμενα με τον Γιαννης-ιος.

Δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του επιστημονικού δυναμικού από την μία και η εισαγωγή εργατικού προσωπικού από υποανάπτικες χώρες έχει απομακρύνει μηχανικό - εργάτη.

Κάποτε ('50 - '60) βοηθητικό προσωπικό στις οικοδομές εύρισκες φοιτητές πολυτεχνείου που προσπαθούσαν να επιβιώσουν στην Αθήνα καθ' ότι προερχόντουσαν από την φτωχή επαρχία.

Σήμερα ο επιβλέπον μηχανικός έρχεται ουρανοκατεύατος σε μία οικοδομή μην έχοντας μαθητεύσει στις κατώτερες βαθμίδες.

Προσωπικά νιώθω πολύ τυχερός διότι μπήκα στην οικοδομή στα 15 ως εργάτης (καθάριζα με το σκερπάνι τις τάβλες του καλουπατζή, μετά έμαθα καλούπωμα και χτίσιμο) και παίρνοντας το δίπλωμα στα 25 μπήκα στην οικοδομή ως βοηθός εργοταξιάρχη.

Το πως θα αποφύγεις το κλέψιμο δεν διδάσκεται εύκολα, το μαθαίνεις μαθητεύοντας δίπλα σε υπεργολάβους και εργοδηγούς.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ανεβαίνει το κόστος μιας κατασκευής ? Πρώτα από όλα είναι οι φόροι. Φόρος γιατί κάνεις οικοδομή-φόρος στο εργοστάσιο που κατασκευάζει το τούβλο- φόρος στο φορτηγό που το μεταφέρει-φόρος στο καράβι που μεταφέρει το φορτηγό-φόρος στον έμπορα που το πουλάει-φόρος γιατί έκανες την οικοδομή. Μετά είναι οι τράπεζες. Παίρνεις 200.000 ευρώ και πληρώνεις πίσω, 300.000 ευρώ. Μετά είναι οι κατασκευαστές. Τους στοιχίζει 5 και το πουλάνε 10 Π.χ Αν έχω 200.000 ευρώ θα πάρω ένα διαμέρισμα από ένα κατασκευαστή. Αν έχω 200.000 ευρώ και πάρω ένα οικόπεδο,(αντί διαμέρισμα) και βάλω ένα κατασκευαστή με αντιπαροχή, θα πάρω πίσω την μισή πολυκατοικία. Αυτά που είπα ανεβάζουν το κόστος της οικοδομής 300% Φίλε Brasco συμφωνώ απολύτως με αυτά που λες. Είμαι σίγουρος ότι το πάντρεμα της πράξης, και της ακαδημαικής γνώσης, δημιουργούν ένα άλλο επίπεδο γνωστικής καλλιέργειας, που με τον συνδυασμό του χαρακτήρα του ανθρώπου, φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα

Link to comment
Share on other sites

σωστός ο γιάννης-ιος (βέβαια ξέχασες να πής και τα πανάκριβα οικόπεδα που ωφείλονται

στην έλειψη επαρκούς πολεοδομημένης γης)

Link to comment
Share on other sites

Το πιό σημαντικό είναι η ακριβή γη, αλλά κατά τον Γιάννη μάλλον δεν είναι πρόβλημα, αφού γράφει ότι με τα ίδια χρήματα ενός διαμερίσματος αγοράζει ένα οικόπεδο...

Link to comment
Share on other sites

Αν το κράτος προχωρήσει σε ρυμοτόμηση γης, θα ρίξει τις τιμές των ακινήτων,λόγο προσφοράς και ζήτησης οικοπέδων, και θα χάσει από τις αντικειμενικές αξίες. Εσείς έχετε περιορισμένες δυνατότητες ενός καλού σχεδίου, λόγο περιορισμένου χώρου. Και οι άλλοι καίνε τα δάση γιατί τα οικόπεδα έχουν αξία. Μετά αυτοί που καίνε τα δάση, πάει ο ένας τον άλλο στο δικαστήριο, και το δικαστήριο βγάζει μία απόφαση υπέρ του ενός ή του άλλου, και πάει περίπατο το δημόσιο. Μετά τα μοιράζονται.

Link to comment
Share on other sites

Καλό είναι κάποιοι να μην το παίζουνε παντογνώστες , γιατί εκτίθενται .

 

Δηλαδή μόνο οι φόροι είναι το πρόβλημα ?

Το γεγονός ότι μεροκάματο και ένσημο φτάνει 160 € , ποσό που μόνο οι ιερόδουλες βγάζουν στην Ελλάδα , ενώ η ποιότητα και η παραγωγικότητα της δουλειάς κάθε μέρα είναι και χειρότερη , δεν είναι πρόβλημα ?

 

Οτι δεν υπάρχει πιστοποίηση υλικών και τεχνiτών δεν είναι πρόβλημα ?

Οτι γίνεται ασύστολη κλοπή σε ζυγολόγια κλπ δεν είναι πρόβλημα ?

 

Μιλάει ό άλλος γιά τους κατασκευαστές και ότι τους κοστίζει 5 και το πουλάνε 10 . Προφανώς όταν ο κάθε μπάρμπα-Γιάννης , γίνεται κατασκευαστής προφανώς θέλει να βγάλει τόσα και κλέβει ασύστολα .

Ποιός θα του πεί τίποτε , αφού και να του πεί , αυτός θα πεί , και σωστά , είμαι ανήξερος πατάτες πούλαγα .

 

Ωστε θα πάρει ένα οικόπεδο 200.000 € και θα το δώσει αντιπαροχή με 50 % και θα πάρει τη μισή "πολυκατοικία" ?

Καλά που χτίζουν πολυκατοικίες με οικόπεδα που κοστίζουν 200.000 € ?

 

Τέλος , διαφωνώ κάθετα με τον συγκεντρωτισμό , σε ένα έργο .

Το έργο πρέπει να ελέγχεται από ομάδα μηχανικών που μπορεί με την συνεργασία τους να βγάλουν καλύτερο , λειτουργικότερο και οικονομικότερο αποτέλεσμα .

Link to comment
Share on other sites

και που να δής με το Κτηματολόγιο τι καταπατήσεις θα γίνουν και θα νομομοποιηθούν-οπότε καταλήγουμε στο γνωστό:Ελλαδα μπου(το υπολοιπο απαγορευεται-η ευπρέπεια μας μάρανε)

Link to comment
Share on other sites

ΒΑS

Καλό είναι κάποιοι να μην το παίζουνε παντογνώστες , γιατί εκτίθενται
.
Προφανώς όταν ο κάθε μπάρμπα-Γιάννης , γίνεται κατασκευαστής προφανώς θέλει να βγάλει τόσα και κλέβει ασύστολα
.

αστο φίλε-ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει την γνώμη του-και οι πολλές γνώμες χρειάζοντε.και συμφωνώ με τον γιάννη και για τους φόρους και για τους κατασκευαστές.

και φυσικά δεν είναι η λύση ο περιορισμός της κατασκευαστικής δραστηριότητας σε συντεχνίες ,οπως αφήνεις να υπονοηθεί

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι παντογνώστης.Θέλω να πω μόνο ένα πράγμα. Ο σώζων εαυτό σωθήτω. Και δεν είμαι μπάρμπα Γιάννης, έχω παγκόσμιο αντισεισμικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, και οι συντεχνίες που δεν τους συμφέρει να εφαρμοστή, το θάβουν

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.