Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το «πάγωμα» των ρυθμίσεων στους ημιυπαίθριους


Engineering News

Recommended Posts

Κατατέθηκε την Παρασκευή προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων και λοιπών κλειστών χώρων που άλλαξαν χρήση.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι με την από 29 Οκτωβρίου 2009 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α' 218 ) αναστέλλονται για έξι μήνες οι σε αυτήν αναφερόμενες διατάξεις των άρθρων 40 και 41 του ν. 3775/09 για την τακτοποίηση ημιυπαίθριων και λοιπών κλειστών χώρων που άλλαξαν χρήση.

 

Η αναστολή καλύπτει όλες τις περιπτώσεις εκκρεμών αιτήσεων «τακτοποίησης» σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας και αν βρίσκονται, ακόμα και εάν είχε εξοφληθεί το ποσό της προβλεπόμενης «εισφοράς». Αναστέλλεται η επιβολή προστίμων και κυρώσεων μόνο για όσους είχαν κινήσει τη διαδικασία της «τακτοποίησης», πριν από την έναρξη ισχύος της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

 

Εννοείται ότι οι πάγιες διατάξεις περί αυθαιρέτων κατασκευών δεν θίγονται και δεν αναστέλλονται, ο δε έλεγχος των οικοδομών και άλλων κατασκευών γίνεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

 

Πηγή: in.gr

Link to comment
Share on other sites

Αλλαξε τίτλο :

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο γιά την αναστολή του νόμου γιά τους ημιυπαίθριους .

Ο νέος νόμος γιά τους ημιυπαίθριους , αναμένεται την άνοιξη .

Link to comment
Share on other sites

Σε δουλειά να βρισκόμαστε...και πόσες φορές έχουν να αλλάξουν τα δεδομένα...

Link to comment
Share on other sites

Υπενθυμίζω ότι, η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή επιβαλλόταν από το άρθρο 44.1 του Συντάγματος, που προβλέπει ότι, μπορεί να εκδίδει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΠΝΠ, "σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας σημασίας", αλλά οι πράξεις αυτές πρέπει να υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση μέσα σε 40 ημέρες από την έκδοσή τους (στη συγκεκριμένη περίπτωση η ΠΝΠ δημοσιεύτηκε την 29.10.2009), άλλως παύουν να ισχύουν.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να το βρεις την επόμενη εβδομάδα στο site της Βουλής, αλλά στην ουσία πρέπει να είναι ένα κείμενο με το οποίο απλά κυρώνεται, ως νόμος, η ΠΝΠ που εισηγήθηκε η Μπιρμπίλη και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την 29.10.2009.

Link to comment
Share on other sites

τελικά, κατατέθηκε χθες (7.12.09) το νομοσχέδιο «Κύρωση και τροποποίηση της από 29.10.2009 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Αναστολή εφαρμογής διατάξεων τακτοποίησης ημιυπαίθριων και λοιπών κλειστών χώρων που άλλαξαν χρήση» (ΦΕΚ 218 A').

 

Προβλέπεται τροποποίηση της ΠΝΠ και επέκταση της αναστολής της επιβολής προστίμων κλπ στο σύνολο των διατάξεων της παρ. 2 του άρθρου 40 του ν.3775/2009 και όχι μόνο στις διατάξεις των τμημάτων Α, Β, Γ, και Δ της ίδιας παρ.

 

Εννοείται ότι κυρώνεται και αποκτά ισχύ νόμου η ΠΝΠ από 29.10.2009.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αναστέλλονται μόνο αυτά που είχαν ήδη ανασταλεί με την ΠΝΠ. Τα υπόλοιπα (ποσοστό και διαστάσεις ΗΧ, βάθος υπογείου, κλειστοί χώροι στάθμευσης) ? Έχει κανείς πληροφορίες για το τι πρόκειται να γίνει?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.