Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έσοδα-Έξοδα. Αναδρομική ισχύς!!!


Recommended Posts

Προσωπικά δεν ξέρω κάτι.... το μόνο που φαίνεται από τις σημερινές δηλώσεις Βενιζέλου για την αναδρομική φορολόγηση των γονικών παροχών είναι ότι πιθανότατα θα υπάρξουν και "εκ των έσω" σοβαρές αντιδράσεις σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 43
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ρε παιδιά ήμαρτον.

 

Είναι 10000000% λάθος και να το κάνουν θα φάνε τα μούτρα τους.

 

Εγώ προσωπικά θα κινηθώ δικαστικά έτσι και εφαρμόσουν κάτι τέτοιο.

 

Και αυτά τα ξέρουν αλλά ..."ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται":mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι απλά θέμα ότι είναι "λάθος". Είναι άδικο και παράνομο. Και όχι γιατί δεν γνωρίζαμε για να προνοήσουμε ...να μην εμφανίσουμε έσοδα. Αλλά γιατί δεν το γνωρίζαμε για να εμφανίσουμε έξοδα. Έδειξα δηλαδή εγώ "διαγωγή" ειλικρινή φορολογούμενου πολίτη, μη μαζεύοντας τιμολόγια δαπανών ενώ θα μπορούσα να το κάνω εκμεταλευόμενος ταυτόχρονα και την "εύνοια" του Σ.Κ.Κ., για όλο το 2009 και το κράτος με λογική αρπακτικού με τιμωρεί "αναδρομικά".

Μαζί σου για την προσφυγή και θα πρότεινα μάλιστα να οργανωθούμε μαζικά και να είμαστε σε ετοιμότητα. Και μάλιστα όχι μόνο για την περίπτωση αναδρομικής εφαρμογής για τη χρήση του 2009, αλλά και για του 2010 πλέον, καθώς όπως το πάνε θα περάσει και το 1ο 3μηνο του 2010 χωρίς να ξέρουμε τι πρόκειται να γίνει για να πράξουμε ανάλογα...

Link to comment
Share on other sites

για πόσο ακόμα ?

 

έρχονται εκλογές.

 

Ο καθένας ας πράξει ότι τον φωτίσει ο Θεός του. !!!!

 

Βέβαια από την άλλη ο Σοπενχάουερ είχε πει οτι σε αυτόν τον κόσμο σχεδόν μόνο ηλίθιοι υπάρχουν.

 

Τα ξαναλέμε που λέει και ο Θεοχάρης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σύνταγμα της Ελλάδος

 

Άρθρο 78

 

1. Κανένας φόρος δεν επιβάλλεται ούτε εισπράττεται χωρίς τυπικό νόμο που καθορίζει το υποκείμενο της φορολογίας και το εισόδημα, το είδος της περιουσίας, τις δαπάνες και τις συναλλαγές ή τις κατηγορίες τους, στις οποίες αναφέρεται ο φόρος.

 

2. Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε.

 

3. Κατ' εξαίρεση, όταν επιβάλλεται ή αυξάνεται εισαγωγικός ή εξαγωγικός δασμός ή φόρος κατανάλωσης, επιτρέπεται η είσπραξή τους από την ημέρα που κατατέθηκε στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο, υπό τον όρο ότι ο νόμος θα δημοσιευθεί μέσα στην προθεσμία που ορίζει το άρθρο 42 παράγραφος 1 και πάντως το αργότερο μέσα σε δέκα μέρες από τη λήξη της συνόδου.

 

4. Το αντικείμενο της φορολογίας, ο φορολογικός συντελεστής, οι απαλλαγές ή εξαιρέσεις από τη φορολογία και η απονομή των συντάξεων δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο νομοθετικής εξουσιοδότησης. Δεν είναι αντίθετος προς την απαγόρευση αυτή ο καθορισμός με νόμο του τρόπου που βεβαιώνεται η συμμετοχή του Κράτους και των δημόσιων γενικά οργανισμών στην αυτόματη υπερτίμηση, που προκαλείται αποκλειστικά από την εκτέλεση δημόσιων έργων στην παρακείμενη ιδιωτική ακίνητη περιουσία.

 

5. Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται να επιβληθούν με εξουσιοδότηση νόμων πλαισίων εξισωτικές ή αντισταθμιστικές εισφορές ή δασμοί, καθώς και να ληφθούν οικονομικά μέτρα στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων της Χώρας με οικονομικούς οργανισμούς ή μέτρα που αποβλέπουν στην εξασφάλιση της συναλλαγματικής θέσης της Χώρας.

 

Άρθρο 42

 

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει και δημοσιεύει τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα σε ένα μήνα από την ψήφισή τους. Μέσα στην προθεσμία που προβλέπεται στο προηγούμενο εδάφιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αναπέμψει στη Βουλή νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί από αυτή, εκθέτοντας και τους λόγους της αναπομπής.

2. Πρόταση νόμου ή νομοσχέδιο που έχει αναπεμφθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εισάγεται στην Ολομέλειά της και, αν επιψηφιστεί και πάλι με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών κατά τη διαδικασία του άρθρου 76 παράγραφος 2, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το εκδίδει και το δημοσιεύει υποχρεωτικά μέσα σε δέκα ημέρες από την επιψήφισή του.

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να είμαι απόλυτος, μάλλον δεν θα ισχύσει τίποτα αναδρομικά για το 2010, ούτε καν η φορολόγηση των επιδομάτων των Δημόσιων υπαλλήλων, πόσο μάλλον ο λογιστικός προσδιορισμός...

 

Η αναδρομικότητα θα ισχύει από 1/2010

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι δεν είμαι πια σίγουρος, αν θα ισχύσει καν. Το βλέπω να μην αλλάζει τίποτα πέρα από τις ρυθμίσεις για το αφορολόγητο. Κολλάει σε πολλά ζητήματα η εφαρμογή λογιστικού προσδιορισμού για εμάς.

Διαβάστε όσοι θέλετε και εδώ:

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/tee-ypomnima-forologika.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.