Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Energean: Χειμώνα 2016-2017 η πρώτη γεώτρηση στο Κατάκολο


    Την πραγματοποίηση της πρώτης γεώτρησης στο Κατάκολο προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean, Μαθιός Ρήγας, μιλώντας σε διεθνές ενεργειακό συνέδριο στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας.

     

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Ρήγας, η Energean σχεδιάζει την πραγματοποίηση της πρώτης γεώτρησης στο Κατάκολο τον χειμώνα του 2016-2017, ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν σεισμικές έρευνες στα Ιωάννινα.

     

    Ο ίδιος ανέφερε ότι η Energean αναμένει την αξιολόγηση των προσφορών που έχει υποβάλει στον διαγωνισμό για τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Άρτας/Πρέβεζας, ενώ βρίσκεται στο στάδιο της τελικής διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου για τρία θαλάσσια οικόπεδα στη χώρα.

     

    Η Energean υλοποιεί παράλληλα πρόγραμμα συνολικά 15 γεωτρήσεων στον Κόλπο της Καβάλας, με στόχο την αύξηση της παραγωγής μέσα από την ανάπτυξη των βεβαιωμένων αποθεμάτων ύψους 30 εκατ. βαρελιών πετρελαίου.

     

    Οι εξελίξεις στον τομέα των ερευνών πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, ιδίως μετά την ανακάλυψη του γιγαντιαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου από την ιταλική ΕΝΙ στη θαλάσσια περιοχή της Αιγύπτου συζητήθηκαν σε άλλο συνέδριο που διοργάνωσε στην Αθήνα το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

     

    Η εξέλιξη αυτή, όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, επηρεάζει εκ των πραγμάτων τόσο το χρονοδιάγραμμα όσο και τους πιθανούς πελάτες των κοιτασμάτων που ανακαλύφθηκαν νωρίτερα στην Κύπρο και το Ισραήλ, ενώ επαναφέρει στο προσκήνιο την προοπτική δημιουργίας μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο.

     

    Πηγή: http://www.dealnews.gr/roi/item/152937-Energean-%CE%A7%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CF%8E%CE%BD%CE%B1-2016-2017-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%8E%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF#.VgQ359_tmkp





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.