Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Νέος γύρος μακροχρόνιων μισθώσεων για τέσσερα Ξενία


    Μία ακόμη προσπάθεια για τη μακροχρόνια μίσθωση τεσσάρων ΞΕΝΙΑ ανά την Ελλάδα, σε Κρήτη, Ξάνθη, Κομοτηνή και Μαγνησία «τρέχει» από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου με τους φακέλους από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να κατατίθενται στις αρχές του 2024.

    Πρόκειται για μονάδες που έχουν «βγει» σε διαγωνισμούς και στο πρόσφατο παρελθόν χωρίς ωστόσο το αναμενόμενο αποτέλεσμα, αν και από τα τέσσερα ξενοδοχεία, αυτό στην περιοχή Καρτερού στην Παλαιά Εθνική Οδό Ηρακλείου – Αγ. Νικολάου Κρήτη φαίνεται ότι ήδη βρίσκεται στο ραντάρ ενδιαφερομένων από το νησί. Οι διαγωνισμοί πραγματοποιούνται μέσω του ιστότοπου www.e-publicrealestate.gr με τη διαδοχική ηλεκτρονική υποβολή αντιπροσφορών (ηλεκτρονική δημοπρασία) κατά την περίοδο υποβολής των προσφορών με περίοδο παραχώρησης 40 ετών.

    xenia-karterou-5.jpg ΞΕΝΙΑ Καρτερού

    Το ΞΕΝΙΑ Καρτερού είναι και αυτό που βγαίνει στην αγορά προς μίσθωση με το υψηλότερο ζητούμενο ενοίκιο, ήτοι στις 115.000 ευρώ ετησίως, ενώ το βήμα του διαγωνισμού, δηλαδή το ελάχιστο ποσοστό αύξησης εκάστης προσφοράς επί της ανώτατης ήδη υφιστάμενης προσφοράς, ορίζεται ίσο με 5%. Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο ΞΕΝΙΑ ήταν καταπατημένο για δεκαετίες και πέρασε ξανά στην κυριότητα της ΕΤΑΔ για αξιοποίηση πρόσφατα, το 2020. Η προς μίσθωση έκταση αποτελεί επιφάνεια σχεδόν 82 στρεμμάτων με το μπροστινό τμήμα του αιγιαλού και της παραλίας, μαζί με το κτιριακό συγκρότημα, αποτελούμενο από επτά (7) ισόγεια κτίρια. Το συγκεκριμένο ΞΕΝΙΑ, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο μνημείο το 2011 από το υπουργείο Πολιτισμού, λειτουργούσε ως ξενοδοχείο Β Κατηγορίας, δυναμικότητας 84 κλινών και χρήζει ευρείων εργασιών ανακαίνισης. Η προθεσμία υποβολής του φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής είναι στις 16 Ιανουαρίου 2024.

    xenia-xanthis-34.jpg ΞΕΝΙΑ Ξάνθης

    Mία μέρα νωρίτερα, στις 15 Ιανουαρίου είναι το αντίστοιχο ορόσημο για το ΞΕΝΙΑ Ξάνθης, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία, ωστόσο, θα παραδοθεί κενό και ελεύθερο στον μισθωτή μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης. Το ξενοδοχείο βγαίνει προς μακροχρόνια μίσθωση με ετήσιο ελάχιστο ζητούμενο μίσθωμα στις 50.000 ευρώ (βήμα διαγωνισμού 5%) Πρόκειται για μονάδα κυριότητας της ΕΤΑΔ στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, που έχει ανεγερθεί εντός οικοπέδου εκτάσεως άνω των 8.500 τ.μ., με εμβαδόν κτισμάτων άνω των 2.700 τ.μ. (πλέον υπογείου, εμβαδού 250 τ.μ.) με 22 δωματίων και 43 κλινών κατηγορίας 4 αστέρων.

    xenia-tsagaradas.jpg Ξενία Τσαγκαράδας

    Με μίνιμουμ ετήσιο μίσθωμα στις 43.000 ευρώ (βήμα διαγωνισμού 5%) βγαίνει προς εκμίσθωση από την ΕΤΑΔ το Ξενία Τσαγκαράδας (κεντρική φωτο κειμένου), που διαθέτει και υπόλοιπο δόμησης. Το ακίνητο σε έκταση 15 στρεμμάτων, είναι χωροθετημένο εντός του οικισμού Τσαγκαράδα, απέχει 49 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου μέσω της οδού Βόλου – Νεοχωρίο. Πρόκειται για κτίριο δόμησης 2.374 τ.μ., δυναμικότητας 46 δωματίων, το οποίο είναι ελεύθερο και χρήζει πλήρους ανακατασκευής και ανακαίνισης. Για το ακίνητο που έχει χαρακτηριστεί με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού ως μνημείο απαιτείται για οποιαδήποτε οικοδομική εργασία προηγούμενη έγκριση του Υπουργού Πολιτισμού, ύστερα από γνώμη του Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ενώ οι σχετικοί φάκελοι από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές κατατίθενται στις 15 Ιανουαρίου.

    xenia-komotinis-43.jpg ΞΕΝΙΑ Κομοτηνής

    Προς μακροχρόνια μίσθωση 40 ετών βγαίνει και το ΞΕΝΙΑ Κομοτηνής με μίνιμουμ ετήσιο μίσθωμα στις 35.000 ευρώ (βήμα διαγωνισμού 5%). Το ακίνητο είναι χωροθετημένο στο κέντρο της πόλης, σε απόσταση 600 μέτρων από την κεντρική πλατεία – Πλατεία Ειρήνης και απέχει 2.800 μ. περίπου από την πλησιέστερη έξοδο της Εγνατίας Οδού. Το κτίριο 1.989 τ.μ. αποτελείται από δύο πτέρυγες σε οικόπεδο άνω των 18 στρεμμάτων με υπόλοιπο δόμησης, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει ναός, κολυμβητική δεξαμενή, σιντριβάνι, παιδική χαρά και υπαίθριος χώρος στάθμευσης. Η προθεσμία υποβολής του φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής είναι στις 17 Ιανουαρίου.


    Πηγή: https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/ependyseis/neos-giros-makrochronion-misthoseon-gia-tessera-xenia-apo-kriti-mechri-xanthi-pics/#Echobox=1697690098



    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.