Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πώς ρυθμίζονται 181.519 στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ


    Ρύθμιση δανείων για 181.519 δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ προωθεί εκ νέου η κυβέρνηση με επιμήκυνση δόσεων πέραν και των 10 ετών για όσους έχουν επιδότηση επιτοκίου και με εξόφληση χρεών στα πρότυπα των οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων για όσους πήραν άτοκο δάνειο από κεφάλαια του Οργανισμού τα προηγούμενα χρόνια.

     

    Στην πρώτη περίπτωση ανήκουν 97.343 -ίσως και παραπάνω- δανειολήπτες οι οποίοι χρωστούν στις τράπεζες και κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις, ενώ στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν 84.176 οφειλέτες οι οποίοι πήραν άτοκα δάνεια και χρωστούν από μία έως 24 δόσεις.

     

    Με τη νέα ρύθμιση οι δανειολήπτες με επιδότηση επιτοκίου θα μπορούν να επιμηκύνουν τις δόσεις και πέραν των 10 ετών, ενώ όσοι πήραν άτοκο δάνειο του ΟΕΚ μπορούν να εξοφλήσουν στα πρότυπα των οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων.

     

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος στη νέα ρύθμιση οι οφειλέτες θα μπορούν να ζητήσουν επιμήκυνση των δόσεων χωρίς περιορισμούς.

     

    Για να μπουν στη ρύθμιση οι δικαιούχοι δεν πρέπει να χρωστούν ποσό μεγαλύτερο των έξι δόσεων.

     

    Παραδείγματα

     

    -Οικογένεια με 15ετες δάνεια 150.000 ευρώ πληρώνει 985 ευρώ το μήνα. Με την επιμήκυνση πέραν των 10 ετών η δόση θα μειωθεί κάτω από τα 400 ευρώ.

     

    -Δάνειο 150.000 που έχει άλλα 5 επιδοτούμενα χρόνια και 11 συνολικά έχει δόση 989 ευρώ. Με την παράταση πέφτει στα 572 ευρώ.

     

    -Δανειολήπτης με αρχικό δάνειο 150.000 ευρώ και υπόλοιπο 88.313 ευρώ. Η επιδότηση λήγει σε 2 χρόνια και το δάνειο σε 8 χρόνια. Από 1.000 ευρώ η δόση με παράταση για 15 έτη θα πέσει κάτω από τα 300 ευρώ.

     

    Πηγή: http://www.news.gr/oikonomia/h-tseph-moy/article/136396/analytika-pos-rythmizontai-181519-daneia-toy-oek.html





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.