Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Στις 1700 ως τώρα οι αιτήσεις για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»


    Περί τις 1.700 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους και στη συνέχεια να το νοικιάσουν, στο πλαίσιο του «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» από τις 12 Απριλίου που ξεκίνησε το πρόγραμμα.

    Όπως ανέφερε η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, του νεοσύστατου Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κυρία Μαρίνα Στέφου στο πλαίσιο της φετινής 4ης Premium Real Estate Expo, το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – νοικιάζω» καθώς και αυτό της «Κοινωνικής Αντιπαροχής» που βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας, έχουν στόχο την αύξηση του οικιστικού αποθέματος η έλλειψη του οποίου θεωρείται ότι ευθύνεται για την μεγάλη άνοδο των τιμών στις κατοικίες.

    Σύμφωνα με την κυρία Στέφου για το πρόγραμμα της κοινωνικής αντιπαροχής εξετάζεται η περίπτωση εξαγοράς από τους πολίτες (buy out) του διαμερίσματος που θα νοικιάσουν αρχικά. Επιπλέον ετοιμάζεται παρέμβαση για στέγαση δημοσίων υπαλλήλων σε οικόπεδα των Δήμων κυρίως της νησιωτικής Ελλάδας ενώ  μελετάται το πρόβλημα στέγασης εποχικών εργαζομένων στις ίδιες περιοχές.

    Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» με προϋπολογισμό έως €50 εκατ. στοχεύει στην ανακαίνιση και επισκευή 12.500 κενών ακινήτων, η ιδιοκτησία των οποίων ανήκει σε ιδιώτες, ώστε να καθίστανται κατάλληλα για εκμίσθωση. Η επιδότηση ανέρχεται στο 40% των πραγματοποιηθεισών δαπανών, οι οποίες μπορούν να ανέρχονται μέχρι του ύψους των 10.000 ευρώ και περιλαμβάνουν τόσο τα απαιτούμενα υλικά όσο και τις εργασίες. Με την ένταξη στο πρόγραμμα προβλέπεται προκαταβολή έως 2.000 ευρώ.

    Το προς ανακαίνιση ακίνητο:

    1.    δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο των 100 τ.μ. και θα πρέπει να βρίσκεται σε οικιστική περιοχή

    2.    οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ

    3.    η κατοικία δεν πρέπει να έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία ή ως μισθωμένη, αλλά να αναφέρεται ως κενή στο Ε2 των τριών τελευταίων ετών.


    Πηγή: https://www.ered.gr/real-estate-news/stis-1700-oi-aithseis-gia-to-anakainizw-noikiazw



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.