Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Το νέο βιοκλιματικό κτίριο γραφείων του ΤΕΕ στο Μαρούσι


    Tο πρώτο 6μηνο 2026 αναμένεται να είναι έτοιμο προς χρήση το νέο, σύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στο Μαρούσι όπως ανέφερε σε δημοσιογραφική εκδήλωση, για τα 100 χρόνια ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός.

    Το νέο βιοκλιματικό κτίριο γραφείων κατασκευάζεται μέσω αντιπαροχής σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Επιμελητηρίου εμβαδού 9.066,803 τ.μ. επί των οδών Λ. Κηφισίας, Διστόμου, Αλαμάνας και Αττικής Οδού, στο Δήμο Αμαρουσίου (Κόμβος Δαχτυλίδι).

    TEE MAROUSI-12.jpg

    Την αξιοποίηση του έχει αναλάβει η "Di TERNA" (η οποία ανήκει κατά 100% στην Τέρνα ΑΕ) η οποία πλειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό προσφέροντας ως εργολαβικό αντάλλαγμα αντιπαροχή η οποία φτάνει σε ποσοστό  35,45% επί του Εμβαδού Αναφοράς (10.130 τ.μ. δόμησης) που αντιστοιχεί σε περίπου 3.600 τ.μ χώρων κύριας χρήσης. 

    Τα υπόλοιπα 6.500 τμ περίπου θα αξιοποιηθούν από την "Di TERNA" με την υποστήριξη της DIMAND η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει εξασφαλίσει ήδη συμφωνία με τον όμιλο Ιατρικού Αθηνών ο οποίος αναζητά γραφειακούς χώρους καθώς και χώρους στάθμευσης για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του νοσοκομείου.

    TEE MAROUSI.jpg

    Στο ακίνητο που θα διαθέτει άλλα 10.000 τμ υπόγειους χώρους θα δημιουργηθούν 310 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι 268 θα είναι υπόγειες συν 2 οι οποίες θα προορίζονται για στάθμευση μεγάλων οχημάτων και οι 40 υπαίθριες.

    Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τα €43 εκατ. 

    Στο οικόπεδο αυτό θα κατασκευασθούν δύο όγκοι κτιρίων ανεξάρτητοι μεταξύ τους με κοινούς χώρους στάθμευσης σε δυο υπόγεια, τα οποία θα επεκτείνονται και εκτός του περιγράμματος των κτιρίων.

    Στη στάθμη του Α’ υπογείου, εντός του περιγράμματος των δύο κτιρίων θα πρέπει να προβλεφθούν οι εξής κοινόχρηστες λειτουργίες του ΤΕΕ:

    α) Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων/αμφιθέατρο 200 ατόμων ή οποία θα δύναται να χρησιμοποιηθεί για συνέδρια, συσκέψεις, εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες.

    β) Χώρος βιβλιοθήκης , επιφανείας τουλάχιστον 180τ.μ.

    TEE MAROUSI-13.jpg

    Στους υπέργειους χώρους του κτιρίου θα πρέπει να εφαρμοστεί βιοκλιματικός σχεδιασμός με σκοπό την εξασφάλιση συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση συμβατικής ενέργειας.

    Η αρχιτεκτονική προσέγγιση έχει λάβει υπόψη της τις απαιτήσεις του σύγχρονου βιοκλιματικού σχεδιασμού, ενώ όλη η μελέτη και η κατασκευή θα βασιστεί στις κατευθύνσεις του Leed ώστε να επιτύχει LEED GOLD certification


    Πηγή: https://ered.gr/real-estate-news/to-neo-ktirio-grafeiwn-toy-tee-sto-maroysi



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.