- Κατά την πρώτη περίοδο η συνολική δημόσια δαπάνη ανερχόταν σε 1,05 δισ. ευρώ, η ενεργοποίηση προσκλήσεων έφθανε τις 67 (ποσό 646,9 εκατ. ευρώ και ποσοστό 61,61%) ενώ τα ενταγμένα έργα ανέρχονταν σε 242 (ποσό 507,74 εκατ. ευρώ και ποσοστό 48,35%).
- Κατά την τρέχουσα περίοδο η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 1,18 δισ. ευρώ, η ενεργοποίηση προσκλήσεων τις 172 (ποσό 1,18 δισ. ευρώ και ποσοστό 73,31%), ενώ τα ενταγμένα έργα ανέρχονται σε 473 (ποσό 860 εκατ. ευρώ και ποσοστό 53,24%).
Τα τέσσερα έργα στρατηγικής σημασίας είναι:
Η κατασκευή του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας, προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή νέας χάραξης και βελτίωσης υφιστάμενης στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Θηβών, προϋπολογισμού 40,4 εκατ. ευρώ. - Ο ποδηλατικός άξονας Φαληρικός Όρμος - Κηφισιά (Βόρειο τμήμα Γκάζι-Κηφισιά), προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ. Η αποκατάσταση - επισκευή και αλλαγή χρήσης διατηρητέου κτίσματος πρώην Λυσσιατρείου (Δημιουργία Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας), προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με το νέο ΕΣΠΑ 2028 - 2034 που θα ξεκινήσει σύντομα παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση οι κύριοι άξονες δράσης για:
- Τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, ως «εθνική και περιφερειακή αναγκαιότητα», με το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, στηρίζεται ενεργά η παραγωγή, η καινοτομία και οι θέσεις εργασίας.
- Τη νέα γενιά, μέσα από την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, κτιριακά και ενεργειακά, όπως το συγκρότημα Γκράβας με χρηματοδότηση άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ.
- Το περιβάλλον με στόχευση η Αττική να ενταχθεί στις πιο πράσινες ευρωπαϊκές Περιφέρειες. Μέσα από την εγκεκριμένη Στρατηγική ΟΧΕ (Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων) για τους Μητροπολιτικούς Χώρους Πρασίνου, και την αναβάθμιση των τριών εμβληματικών πάρκων του Λεκανοπεδίου: το Πεδίον του Άρεως, το Αττικό Άλσος και το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Ενώ σε συνέργεια με θεσμικούς εταίρους προχωρά η δημιουργία ενός ζωντανού δικτύου προσβάσιμων, αειφόρων και φιλικών χώρων πρασίνου, που μετατρέπουν το αστικό τοπίο σε χώρο ζωής και συμμετοχής.
- Τον πολιτισμό ως κινητήρια δύναμη συνοχής, ταυτότητας και ανάπτυξης. Μέσω της πρώτης ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για τον Πολιτισμό, ύψους 40 εκατ. ευρώ αναδεικνύεται η πολιτιστική κληρονομιά και στηρίζεται η σύγχρονη δημιουργία. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η Β’ φάση αποκατάστασης του Αρχαιολογικού Χώρου Ελευσίνας, έως τις παρεμβάσεις σε Πειραιά, Μαραθώνα, Αιγόσθενα, Λαύριο και Μέγαρα. Νέα μουσεία και πολιτιστικά κέντρα στην καρδιά της Αθήνας, ψηφιακές εφαρμογές, δίκτυα πολιτιστικής επιχειρηματικότητας κ.ά.