Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fotispalpa

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΣΙΤΙΚΗ

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Βέροια
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

765 profile views

Fotispalpa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλή τύχη σε όλους, μόλις σήμερα σκεφτόμουν το Ηolobim και να καλέσω τον κ.Κωνσταντινίδη. Καλή τύχη συνάδελφοι.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι επανέρχομαι στο συγεκριμένο topic μετά από χρόνια μιας και δεν το βρήκα πουθενά αλλού για να ποστάρω. Από εχθές το πρωί προστέθηκαν και οι επόμενες οφειλές του 2021 και επειδή χρωστούσα τρεις χρονιές με περιόρισαν τον λογαριασμό μου. Χθες τις πλήρωσα τις οφειλές μου το πρωί , τους καλεσα και χθες και σήμερα και μου ανέφεραν ότι το σύστημα θα επανέλθει σήμερα μιας και αναγνωρίστηκαν οι πληρωμές μου . Μου ανέφεραν ότι μέχρι τις τρεις το μεσημέρι θα μπορώ να δουλέψω κανονικά , κάτι που όπως λόγω ενστίκτου περίμενα προφανώς και δεν έγινε? τι μέλει γενέσθαι λοιπόν?
  3. Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Ήθελα να κάνω μία ερώτηση για ενημέρωση φακέλου σε ένα κατάστημα που αλλάζει η κάτοψη του ( περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης ) η νέα κάτοψη αναφέρεται στην τεχνική έκθεση η περνάει στα αρχεία ( εγκεκριμένη αρχιτεκτονική μελέτη)? Χρειάζεται να τσεκάρω κάτι στις επιμέρους περιπτώσεις?
  4. Καλησπέρα σας ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση πάνω στο topic , για μίσθωση ακινήτου επί του πρώτου ορόφου σε μονοκατοικία που φαίνεται στα συμβόλαια ότι αποτελεί ολόκληρη ιδιοκτησία με την μοιρασιά στα ποσοστά ιδιοκτησίας δίχως σύσταση οριζόντιας , κάνω ενεργειακό πιστοποιητικό?? Η μονοκατοικία αποτελείται από δύο ορόφους άνω και κάτω , και μισθώνονται χωριστά. Στο Ε9 είναι διαφορετικές ιδιοκτησίες.
  5. Καλησπέρα σας συνάδελφοι , θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε πώς μπορούμε οι μηχανικοί να γίνουμε πιστοποιημένοι εκτιμητές ακινήτων και , γενικά αν υπάρχει κάποιο πρότυπο εκτίμηση και πού θα το βρω.
  6. Υπάρχει ζήτημα το εκ ΄κατασκευής δεν μπορώ να το αποδείξω μιας και οι αρχικές κατόψεις δεν έχουν το μπαλκόνι, επίσης έχει εμβαδόν 1,3* 3,5 και πραγματικά δεσμεύει από τον κοινόχρηστο χώρο.Τώρα πιθανών αυτό να πάει με κατηγορία 3 αν δεν κάνω λάθος και πιθανότητα να τους μπλέξω σε ανάγκη σύστασης οριζόντιας. Βέβαια όπως λες δεν συνιστούν αυθαίρετη κατασκευή και δεν καταγράφονται ως παραβάσεις κατά τον έλεγχο οι αποκλίσεις των περιμετρικών διαστάσεων του κτιρίου έως δύο τοις εκατό (2%) από τις αναγραφόμενες στο διάγραμμα κάλυψης/δόμησης της οικοδομικής άδειας/άδειας δόμησης, μετρούμενες σε διαστάσεις κτίστη (φέρων οργανισμός και στοιχεία πλήρωσής του, χωρίς επιχρίσματα - επενδύσεις), εφόσον με τις αποκλίσεις αυτές δεν παραβιάζονται κοινόχρηστοι χώροι του σχεδίου πόλεως.Οπότε ακόμη αμφιταλαντεύομαι..
  7. Φυσικά ο συμβολαιογράφος που συντάσσει τα συμβόλαια απεφάνθη με εμφατικό τρόπο μιας και γνωρίζει την οικοδομή ότι θέλει τακτοποίηση και για τα δύο, εντάξει η αλήθεια είναι πως αν και είναι μόνο ένα ,το παράθυρο πιθανών να ενσωματώνεται στην κατηγορία 3, ( που άλλος το παραβλέπει και άλλος όχι) και όσον αφορά τον εξώστη το άρθρο 30 κατηγορία ζ) μικρές διαμορφώσεις του εδάφους μέχρι +- 0,80 από το φυσικό έδαφος - οι διατάξεις του ΄άρθρου 30 δεν περιλαμβάνονται στην κατηγορία 3 είτε κάποιος μπορεί να το ερμηνεύσει ως γγ κατηγορίας 3 ) αλλαγή διαστάσεων των εξωστών που προκαλεί υπέρβασης επιφάνειάς τους έως 20% ,είτε έως θθ κατηγορίας 3) εργασίες διαμόρφωσης εδάφους ύψους έως 1,00 μέτρο κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 30 . Και αναρωτιέμαι αν γίνει μεταβίβαση παίρνοντάς το με το άρθρο 30 και υπάρξει καταγγελία κάποια στιγμή??Τι θα αποδείξω ο έρμος μηχανικός...
  8. καλησπέρα σας συνάδελφοι παρακαλώ πολύ αν γνωρίζετε να με διαφωτίσετε σε κάτι όσον αφορά δύο θέματα: σε ένα ισόγειο διαμέρισμα όπως θα σας δείξω στην φωτογραφία που θα παραθέσω , εντός του προκηπίου έχει προστεθεί ένα μπαλκονάκι στο ισόγειο τύπου διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και επίσης έχει κλειστεί ένα παράθυρο στο πίσω μέρους του διαμερίσματος. ο ιδοκτήτης μου ζητάει βεβαίωση για να το πουλήσει α) όσον αφορά το κομμάτι του εξώστη μπορεί να θεωρηθεί διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου μιας και έιναι στο έδαφος? και β) όσον αφορά το παράθυρο που κλείστηκε υπάρχει πιθανότητα να μην δηλωθεί? (βρίσκεται στο πίσω τμήμα του διαμερίσματος) Μην αναρτάς το ίδιο ερώτημα σε διαφορετικές θέσεις. Διάβασε τους κανόνες συμμετοχής Pavlos 33
  9. καλησπέρα σας συνάδελφοι παρακαλώ πολύ αν γνωρίζετε να με διαφωτίσετε σε κάτι όσον αφορά δύο θέματα: σε ένα ισόγειο διαμέρισμα όπως θα σας δείξω στην φωτογραφία που θα παραθέσω , εντός του προκηπίου έχει προστεθεί ένα μπαλκονάκι στο ισόγειο τύπου διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και επίσης έχει κλειστεί ένα παράθυρο στο πίσω μέρους του διαμερίσματος. ο ιδοκτήτης μου ζητάει βεβαίωση για να το πουλήσει α) όσον αφορά το κομμάτι του εξώστη μπορεί να θεωρηθεί διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου μιας και είναι στο έδαφος? και β) όσον αφορά το παράθυρο που κλείστηκε υπάρχει πιθανότητα να μην δηλωθεί? (βρίσκεται στο πίσω τμήμα του διαμερίσματος)
  10. καλησπέρα σας συνάδελφοι παρακαλώ πολύ αν γνωρίζετε να με διαφωτίσετε σε κάτι όσον αφορά δύο θέματα: σε ένα ισόγειο διαμέρισμα όπως θα σας δείξω στην φωτογραφία που θα παραθέσω , εντός του προκηπίου έχει προστεθεί ένα μπαλκονάκι στο ισόγειο τύπου διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και επίσης έχει κλειστεί ένα παράθυρο στο πίσω μέρους του διαμερίσματος. ο ιδοκτήτης μου ζητάει βεβαίωση για να το πουλήσει α) όσον αφορά το κομμάτι του εξώστη μπορεί να θεωρηθεί διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου μιας και έιναι στο έδαφος? και β) όσον αφορά το παράθυρο που κλείστηκε υπάρχει πιθανότητα να μην δηλωθεί? (βρίσκεται στο πίσω τμήμα του διαμερίσματος)
  11. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει. Πρόκειται για αγοραπωλησία ακινήτου με άδεια του 1961 δίχως φάκελο ( η πολεοδομία αναφέρει πως δεν υπάρχει φάκελος και όχι ότι έχει απολεσθεί) , για να δοθεί βεβαίωση περί μη αυθαίρετων χώρων μιας και υπάρχει μόνο το στέλεχος άδειας , και μία προσαρμοζόμενη κάτοψη σε παλαιότερο συμβόλαιο θα χρειασθεί να γίνει α)ανασύσταση φακέλου, β) μερική ανασύσταση φακέλου, γ) τακτοποίηση ως λαβών αυθαίρετο δ) τίποτα από τα παραπάνω και με ευθύνη μηχανικού και με τα στοιχεία και την δικιά του κρίση να δοθεί βεβαίωση?? Είναι σημαντικό όποιος του έχει συμβεί κάτι παρόμοιο να απαντήσει δεδομένο του οικονομικού σκέλους μιας και μιλάμε για μία αγορά μόλις 18000 ευρώ και φυσικά την πιθανότητα να αρνηθεί ο πελάτης ( αφού το δημόσιο δεν πληρώνει ανασυστάσεις -κακά τα ψέμματα) ..Ευχαριστώ!!
  12. συνάδελφοι καλησπέρα για ΕΕΜΚ εξωτερικής θερμομόνωσης ζητάει βεβαίωση μηχανικού ότι δεν αλλοιώνονται οι όψεις, ότι δεν θίγονται τα φέροντα στοιχεία των όψεων και του κτιρίου καθώς και ότι τηρούνται οι πολεοδομικές διατάξεις που μπορούμε να βρούμε ένα πρότυπο?
  13. Eπειδή συνάδελφοι δεν είχα ξεκάθαρη απάντηση τελικά, αν κοπούν τα τιμολόγια για θερμοπρόσοψη μπορεί μετά να βγει άδεια μικρής κλίμακας??
  14. Σε περίπτωση που έχει τοποθετηθεί η θερμοπρόσοψη και ακόμη δεν έχει βγει ΕΕΜΚ υπάρχει θέμα για το εξοικονομώ παιδιά? Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει? Και για να βγάλει κάποιος άδεια χρειάζεται ψηφιακή σφραγίδα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.