Μετάβαση στο περιεχόμενο

Sk.Maria

Members
  • Περιεχόμενα

    60
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Sk.Maria

  1. Καλησπέρα, έχω διαμέρισμα με παράβαση επέκτασης στο κοινόχρηστο διάδρομο πολυκατοικίας (επαναλαμβάνεται σε όλους τους ορόφους η παράβαση) η άδεια είναι του 76, οι σημερινοί ιδιοκτήτες μπήκαν στο διαμέρισμα το 1990 και βεβαιώνουν πως έστι το βρήκαν.. η αλήθεια είναι πως φαίνεται η παράβαση να είναι από κατασκευής.. 1) χρειάζεται για την πιστοποίηση του χρόνου παράβασης αεροφωτογραφία και φωτοερμηνεία? 2) χρειάζεται να πάρει υπογραφή από το 51% των ιδιοκτητών? η βάση των χιλιοστών? σε γενικές γραμμές στέλνουμε για αεροφωτογραφίες και φωτοερμηνία τους πελάτες? και αν δε θυμούνται ακριβώς το χρόνο παράβασης???? Ευχαριστώ!
  2. Καλημέρα, μαλλον δεν είμαι στη σωστή εννότητα θέλω όμως τη βοηθειά σας Μου πρόέκειψεένα διαμέρισμα πρό του 75 με βάση τη σύσταση όμως πουθενά δεν αναφέρεται ο αριθμός αδείας .. σε κανένα συμβόλαιο και κανείς από την πολύκατοικία δεν έχει ίχνος της αδείας. προσπαθώ να επικοινωνήσω με το σύλλογο των συμβολαιογράφων στα τηλ. 2103301285-6 αλλά κανείς δε το σηκώνει.. γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιο mail, fax η άλλο τηλ επικοινωνίας?? στη πολεοδομία θα μπορούν να μου πουν αν υπάρχει άδεια με βάση το Ο.Τ. και την οδό???
  3. Καλημέρα, Σε οικόπεδο με άδεια όπου έχουν γίνει οι εκσκαφές το 2010 αλλά λόγω κρίσης η οικοδομή σταμάτησε κ έχει μείνει ανοιχτό το σκαμμα έκτοτε.. χρειάζεται πολεοδομικη άδεια για να μπαζωθεί? Η αρχαιολογική υπηρεσία που είχε λόγω έχει δώσει το οκ.
  4. Καλησπέρα, σε πολυκατοικία προ του '75 με υπόγειο(νόμιμη και σύσταση Οριζοντιας Ιδιοκτησίας) κατασκευάστηκε μεταγενέστερα χώρος λέβητα στην αυλή που δεν ξεπερνάει τα 15τμ.... το κτίσμα αυτό θα το δηλώσω στην κατηγορία 3 . ακόμη στο υπόγειο που δεν έχει πλέον βοηθητική χρήση και ανοίκει αποκλειστικά σε έναν εκ των ιδιοκτητών των ορόφων (με γονική παροχή) έχει γίνει ξεμπάζωμα προς το τμήμα του κήπου για τις ανάγκες του υπογείου αλλά δεν υπάρχει στη σύσταση αποκλειστική χρήση του ξεμπαζωμένου χώρου από το υπόγειο... Η ερώτηση είναι: το ξεμπαζωμένο τμήμα θα το βάλω στη δήλωση του υπογείου ως μια παράβαση ? ή ως παράβαση στη δήλωση για τον λέβητα?
  5. κοινόχρηστο αυθαίρετο κτίσμα(χώρος λέβητα) στον κήπο της πολυκατοικίας με την σύσταση έχει ΄κάθε όροφο ένας ιδιοκτήτης και το υπόγειο ανοίκει σε έναν από αυτούς με γονική παροχή που είχε γινει. Είναι νόμιμο με άδεια, φαινόταν αποθήκες αλλά είναι σπίτι.. και για τις ανάγκες λοιπόν αυτής της κατοικίας (που δεν κατοικείται όμως πολλά χρόνια τώρα) είχαν ξεμπαζώσει ένα τμήμα του κήπου περί τα 7τμ και έχουν δημιουργηθεί σκάλες προς τον υπόλοιπο κήπο.. Η ερώτηση είναι: το ξεμπαζωμένο τμήμα θα το βάλω στη δήλωση του υπογείου ως μια παράβαση ? ή ως παράβαση στη δήλωση για τον λέβητα?(κλειστός χώρος σε μία γωνιά στον κήπο) ακουμπάει στα όμορα.. δεν έχει όμως αποκλειστική χρήση του τμήματος του κήπου που είναι ξεμπαζωμένο στη σύσταση..
  6. Σε πολυκατοικία που υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και υπάρχει κοινόχρηστο αυθαίρετο κτίσμα αλλά υπάρχει και ξεμπάζωμα μπροστά από το υπόγειο, χωρίς ομως να έχει δόθεί αποκλειστική χρήση του ξεμπαζωμένου... γίνεται μία συνολική δήλωση του κτίσματος συν μια λοιπή παράβαση για το ξεμπάζωμα ως κοινόχρηστες παραβάσεις? ή θεωρείται πως το ξεμπαζωμένο βαραίνει τον υπόγειο χώρο που ουσιαστικά το χρησιμοποιεί?
  7. αφού στο Ε9 αναφέρεται μέχρι και την τελευταία δήλωση ως αποθήκη το υπόγειο δεν έχω κάποιο στοιχείο που να δηλώνεται ως κατοικία οπότε δεν μπορώ να θεωρήσω οτι η αλλαγή χρήσης έγινε προ τον 7ο του 2011 και δεν δηλώνεται .... σωστό???? αν κάνει τώρα την τροποποίηση είναι " πολύ" μεταγενέστερα ... μετράει?
  8. Ιάσονα το δηλώνει ως βοηθητική χρήση, δεν έχω κανένα στοιχείο.. οπότε λογικά δεν μπορεί να το δηλώσει καθόλου?
  9. δηλαδή αφού αφορά τον λέβητα της πολυκατοικίας πρέπει να το δηλώσουν όλοι οι ένοικοι? ή μπορουν να πουν ότι το έκανε ο ένας ιδιοκτητης προς το συμφέρον του και οι άλλοι ιδιοκτήτες απλά δεν αντέδρασαν τότε? Ιάσονα, αφού δεν ξεπερνά τα 15τμ. και 2,50 ύψος, το βάζω κατηγορία 3.. θεωρείται αποθήκη? ξέρω πως δεν είναι για εδώ το δευτερο σκέλος της ερώτησης αλλά στη σχετική παράγραφο δεν έχω πάρει απάντηση...
  10. καλημέρα, σε αυθαίρετο λέβητα στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας που συμφωνησαν όλοι τότε να γίνει... αλλά σήμερα υπάρχουν προβλήματα, το δηλώνω με το άρθρο 11 παράγ.1δι ??? όταν λέει για απλή πλειποψηφεία ... έχω το 60% φτάνει? θα το πληρώσει το πρόστιμο ενας από αυτούς όμως...αλλά δε με απασχολεί εμένα αυτό..
  11. Καλημέρα συνάδελφοι, ερωτηση σε σχέση με απόδειξη αλλαγής χρήσης υπογείου θέλω να κάνω.. αν το υπόγειο "οικογενειακής" πολυκατοικίας (1996 κατασκευής)έχει γραφτεί σε ένα από τα παιδιά της οικογένειας και θέλει αυτό το παιδί να νομιμοποιήσει την αλλαγή χρήσης-από αποθήκη σε κατοικία- αλλά δεν έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για το ποτε έχει γίνει αυτή η αλλαγή χρήσης τι κάνουμε? και τα αδέλφια του δεν υπογραφουν υπεύθυνες δηλώσεις γιατί τα έχουν τσουγκρίσει... μπορούμε να το πάμε με τα πρόστιμα των μετά του 2004 ή δε μπορεί να βεβαιωθεί η αλλαγή και να πιστωθεί στα προ του 2011? γιατί μπορεί και να έγινε περυσι η αλλαγή χρήσης και δεν βγαίνει πρόστιμο?
  12. Καλησπέρα, στην κατηγορία 3 υπάγεται χώρος λέβητα που έχει κατασκευαστεί στον κήπο πολυκατοικίας αν δε ξεπερνά τα 15τμ. κ ύψος 2,50μ? Μπορούμε να το θεωρήσουμε αποθήκη? Μαζί μπορω να δηλώσω ξεμπαζωματα. Αν τώρα η φύτευση δεν έχει γίνει καθόλου... Τι γίνεται? Πώς χρεώνεται?
  13. Καλησπέρα, Ήθελα να ρωτήσω γιατί έχω μπερδευτεί αρκετά.. σε κατοικία η οποία χτίστηκε σε εκτός σχεδίου περιοχή προ του 83 (50τμ)έχει τη φάση β καθώς δεν υπάρχει γ' φάση στα εκτός σχεδίου.. Πριν τον 7ο του 2011 εκανε επέκταση της κατοικίας κατά 45τμ. ακόμα βέβαια το οικόπεδο είναι όλο 230τμ. Μη άρτιο μη οικοδόμησημος αφού βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου... πέρυσι έγινε αποδοχή κληρονομιάς έχω τα χαρτιά κ νέο τοπογραφικό.. από την πολεοδομία έμαθα πως είναι στη ζώνη Δ στην περιαστική περιοχή του Υμηττού και πρόκειται να μπεί στο σχέδιο σε κάποιο χρόνια.. Η ερώτηση είναι αν πρέπει να κοιτάξω κάτι άλλο η απλά υπολογίζω το πρόστιμο του νεόδμητου τμήματος.. αν είναι εντός ή εκτός ΓΠΣ στην υπηρεσία αντιδικουσαν χωρίς να μου βρουν κάποιο διάταγμα ίσως?
  14. Οπότε αν δεν υπάρχουν άλλα αποδεικτικά για πριν το 2004 ότι έγινε η αλλαγή χρήσης ώστε να πάρει έστω τη μείωση προ 2003 πάει με τα ανώτερα πρόστιμα... Ευχαριστώ πολύ!
  15. Καλησπέρα.. Σε πολυκατοικία με άδεια το'74, υπάρχει το υπόγειο το οποίο έχει αλλάξει χρήση από αποθήκη σε κατοικία. Είναι υποβαθμισμενο 1,50μ. αλλά έχουν γίνει κάποια τοπικά ξεμπαζωματα μπροστά στις μπαλκονόπορτες (π.χ 1*5 μέτρα) όπου τα βάζω με ανάλυτικο... Η ερώτηση είναι αν έχοντας την σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας (1983) και κτηματολογιο (1996) όπου το υπόγειο αναφέρεται ως αποθήκη, μπορώ με διόρθωση του Ε9 κ την υπ. Δήλωση του ιδιοκτήτη να το θεωρήσω πως η αλλαγή χρήσης έγινε προ του 1975??? Ευχαριστώ!
  16. Καλησπερα, ήθελα να ρωτήσω αν η φωτοερμηνεία είναι απαραίτητη σε 1. περίπτωση που ναι μεν υπάρχουν αποδείξεις για την κατασκευή των μπετών αλλά τα στοιχεία πλήρωσης φαίνεται να έχουν γίνει πολύ πρόσφατα.. 2. Αν φαίνεται στις αεροφωτογραφίες το περίγραμμα της κατασκευής ίδιο με το υφιστάμενο αλλά δεν είσαι απόλυτα σίγουρος λόγο παλαιότητας κ όχι πολύ καθαρής ληψης.. αλλά το ε9 είναι διορθωμένο?
  17. Nα ενημερώσω πως το μισό στέγαστρο είναι μέσα στο περίγραμμα της κάλυψης και περίπου 10τμ. είναι εκτός περιγράμματος .. δεν ξέρω αν κάτι αλλάζει στα πρόστιμα... Στην πολεοδομία Περισσού πάντως ένας μηχανικόςστην έκδοση αδειών μου είπε πως θα χρεωθεί ως χώρος και ο μηχανικός στα αυθαίρετα είπε πως πάει με αναλυτικό άρα 500 ευρώ συν οι προσαυξήσεις γιατί έχει φτιαχτεί από το ΄12 και από εδω και στο εξής 500ευρώ κάθε χρόνο...αυτός μου είπε να ψαχτώ στον ΝΟΚ..
  18. Καλησπέρα, σε πολυκατοικία κατασκευασμένη το 2006, στον 5ο όροφο τα σχέδια έδειχναν μια πέργκολα 30τμ,όμως ο ιδιοκτήτης θεώρησε το 2012 πως δεν τρέχει κάτι να την στεγάσει με κεραμίδια.. το στέγαστρο αυτό τώρα υπάρχει τρόπος τακτοποιηθεί με τον ΝΟΚ??? γιατί δεν είδα να γράφει στα άρθρα περί έκδοσης αδειών, μικρής κλίμακας ή απλά με ενημέρωση στην ΥΔ κάτι σχετικό.. αν το διατηρήσει θα το χρεώσουν με τα τετραγωνικά ως χώρο? Ή με αναλυτικό? (σε περίπτωση καταγγελίας?) δεν υπάρχουν στοιχεία πλήρωσης παρα μόνο ο τοίχος τον οποίο τον οποίο φτιάχτηκε για να σκιάζει..δλδ από τις 3 πλευρές ανοιχτο. ευχαριστώ!
  19. Καλησπέρα, σε προ του ΄83 με Α΄και Β' φαση΄, σε εκτός σχεδίου περιοχή, έχει γίνει επέκταση της κατοικίας και θέλω να το δηλώσω στον 4178 - χωρίς αδεια με βάση τις ερμηνείες που έχω διαβάσει μεχρι σήμερα, όμως το ύψος πως το λαμβάνουμε? λογικά δεν έχει κάνει υπέρβαση υψους αφού είναι ισόγειο ... σωστά? η πάω στον αρμόδια ΥΔ να μάθω ορους δόμησης? Ευχαριστώ!
  20. καλημέρα, το κτίριο έχει άδεια ? αν ναι στα 400τμ του ισογείου το κενό που αναφέρεις150τμ. είναι εσωτερικό αίθριο που δεν προβλεπόταν στην άδεια? αυτό νομίζω βγαίνει με αναλυτικό υπολογισμό. όσον αφορά τον ανοικτό υπόστυλο ξεπερνά τη νόμιμη κάλυψη? πως χρησιμοποιείται? αν είναι πχ. βεράντα πάλι με αναλυτικό θα πρέπει να είναι..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.