Μετάβαση στο περιεχόμενο

giorgiss

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by giorgiss

  1. Μάλλον δόθηκε: http://www.tanea.gr/news/greece/article/5450646/nea-paratash-gia-ta-aythaireta/
  2. Καλημέρα και καλό μήνα. Επιβεβαιώνω. Δεκαπέντε (15) refresh και αναιρέσεις για να ξεμπλοκάρει μία δήλωση σήμερα το πρωί και να προχωρήσει σε οριστική υπαγωγή.
  3. Αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί ο εκάστοτε υπουργός πρέπει να δίνει το προσωπικό του στίγμα προωθώντας νέο νόμο αυθαιρέτων κλπ. Ο 4178 κρίθηκε συνταγματικός και κακά τα ψέματα πλέον είμαστε όλοι λίγο πολύ εξοικειωμένοι μαζί του, χωρίς να ξεχνάμε πόσο καιρό βαδίζαμε στα τυφλά μέχρι να βγουν οι εγκύκλοι 3/4 και τα τροποποιημένα παραρτήματα. Αν το Υπουργείο είχε τη στοιχειώδη σοβαρότητα με τρία άρθρα όλα κι όλα θα άλλαζε μόνον το ύψος των παραβόλων, μερικούς συντελεστές (προς τα κάτω) στον υπολογισμό του προστίμου και θα εμπλούτιζε τις περιπτώσεις της κατηγορίας 3 με αυτές που προσέθετε το σχέδιο νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση, δίνοντας επίσης ισχύ εγκυκλίου στις 1500+ ερωταπαντήσεις του ΤΕΕ. Με αυτές τις απλούστατες παρεμβάσεις και ο νόμος θα γινόταν πιο ελκυστικός και εμείς θα μπορούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά.
  4. Σωστός και να δώσουν και bonus τον Αύγουστο που έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να κουνηθεί φύλλο!
  5. Μάλλον οι πρώτες διαρροές αποκτούν επίσημο χαρακτήρα: http://www.protothema.gr/economy/article/673887/grafoun-akomi-ton-nomo-gia-ta-authaireta/
  6. Θα συμπληρώσεις 2 φύλλα καταγραφής. Στο πρώτο την επιφάνεια που αντιστοιχεί στο ποσοστό της συζύγου με μειωτικούς συντελεστές και στο δεύτερο το υπολειπόμενο 25% της επιφάνειας με κανονικούς συντελεστές.
  7. Συνάδελφε Alfani μπορείς να μου πεις σε ποια Δ.Ο.Υ. ανήκεις για να τους το αναφέρω ως παράδειγμα καθώς η δική μου Δ.Ο.Υ. επικαλείται μία εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία όποιος πρόλαβε να ενταχθεί στο καθεστώς έως το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου πρόλαβε και αρνείται να με υπαγάγει εκπρόθεσμα.
  8. Από τις τελικές μετρούμενες διαστάσεις αφαιρούνται πάχη επιχρισμάτων και τυχόν επενδύσεων. Οπότε θεωρώ ότι με πάχος σοβά 3εκ σε κάθε πλευρά είσαι εντάξει.
  9. H Y.A. 55174/4-10-2013 (ΦΕΚ 2605Β') "Διαδικασία έγκρισης και απαιτούμενα δικαιολογητικά για εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας" στην παρ. 3 του άρθρου 3 λέει ξεκάθαρα ότι εάν υπάρχει άδεια δόμησης σε ισχύ απαιτείται ενημέρωση της τρέχουσας άδειας.
  10. Έχεις τραβήξει καμιά φωτογραφία πριν την σκυροδέτηση?
  11. Καλά οι φωστήρες του ΥΠΕΚΑ δεν παίζονται! Στην Ε/Α 19 ο συνάδελφος ρωτά ξεκάθαρα αν ισόγειοι αποθηκευτικοί χώροι δηλώνονται ως βοηθητικοί χώροι (κάνοντας χρήση του συντελεστή 0,50 δηλαδή) και ο "ανταποκριτής" του ΥΠΕΚΑΚΑ μετά από συνεχείς ανατροπές βαφτίζει τον χώρο κατοικία! Ρε τι άλλο θα δούμε...
  12. Συνάδελφοι άρχισαν τα όργανα ή αίσθησή μου είναι?? Μόλις τώρα μου απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο σύστημα δηλώσεων του 4178..
  13. Συνάδελφοι, σε ό,τι αφορά στην φορολογική αντιμετώπιση του θέματος, υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία χρήσης "κέντρα αναψυχής και εστιάσεως" με Ειδικό Συντελεστή 0,90 ενώ τα εμπορικά καταστήματα έχουν Ε.Σ. 0,75. Από την στιγμή που η διαφορά των συμβατικών προϋπολογισμών είναι θετική, απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας.
  14. Μπορεί να εκδοθεί οποιαδήποτε διοικητική πράξη, της οικοδομικής αδείας συμπεριλαμβανομένης, μετά την καταβολή του 30% του ειδικού προστίμου σύμφωνα με τις νεώτερες ρυθμίσεις.
  15. Συνάδελφοι, Η παρ. 5 άρθρου 23 του ΝΟΚ έχω την εντύπωση ότι λύνει οριστικά το πρόβλημα της ενοποίησης με μία απλή δήλωση συναίνεσης των εμπλεκομένων μερών..
  16. Σύμφωνα με την παρ, 5 άρθρου 23 του Ν. 4067/12 (ΝΟΚ) "σε περίπτωση συναίνεσης ιδιοκτητών αυτοτελών ιδιοκτησιών του ιδίου κτιρίου είναι δυνατή η λειτουργική τους ενοποίηση εφόσον διασφαλίζεται η στατική επάρκεια του κτίσματος μετά τις προβλεπόμενες διαρρυθμίσεις". Για την περίπτωση αυτή ο ΝΟΚ δεν καθορίζει διαδικασία αλλά πιστεύω ότι εξασφαλίζεσαι με 48ωρη εκ των προτέρων γνωστοποίηση στην Πολεοδομία. Εξάλλου με τις παλαιές διατάξεις η λειτουργική ενοποίηση ακόμα και διαφορετικών κτιρίων σε όμορα οικόπεδα δεν απαιτούσε παρά έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.
  17. Βεβαίως ισχύει και μάλιστα με ορθότερη ερμηνεία του νόμου, η άδειά σου (και συνεπώς και το εργοταξιακό σου) ισχύουν μέχρι τον Αύγουστο του 2015, χωρίς αναθεώρηση, αυτοψία από ΥΔΟΜ ή αίτηση για παράταση εργοταξιακής παροχής.
  18. Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 29 του Ν. 4067/2012 (ΝΟΚ) η ισχύς των οικοδομικών αδειών οι οποίες δεν είχαν λήξει την 1-3-2011 παρατείνεται κατά 3 έτη. Επίσης με την παρ. Γ1 της Εγκ. 26530/7/12 της ΔΟΚΚ (Εγκ. 7/12) διευκρινίζεται ότι με την παραπάνω ρύθμιση παρατείνεται αυτόματα για τρία έτη και η προσωρινή σύνδεση (εργοταξιακό ρεύμα) που είχαν οι ανεγειρόμενες οικοδομές, χωρίς περαιτέρω ενέργειες των Υπηρεσιών Δόμησης. Συνάδελφε, η οικοδομική σου άδεια καθώς και το εργοταξιακό σου έχουν πάρει παράταση μέχρι την 1-3-2014 αυτοδίκαια και χωρίς καμία διαδικασία από μέρους σου.
  19. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε έναν μηχανικό της εμπιστοσύνης σας και να του θέσετε όλα αυτά τα ερωτήματα, ώστε να λάβετε εμπεριστατωμένες απαντήσεις. Πραγματικά, προτιμάτε ανώνυμες και αμφιβόλου ακρίβειας απαντήσεις θέτοντας τέτοια ερωτήματα σε forum μηχανικών από το να σας κατατοπίσει πλήρως ένας συνάδελφος είτε στο γραφείο του, είτε επιτόπου στο οικόπεδο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.