Jump to content

Στεργιούδης Βασίλειος

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About Στεργιούδης Βασίλειος

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

181 profile views
 1. Πολύ χρήσιμο εργαλείο θα είναι αυτό. Είμαι νέος μηχανικός και με ενδιαφέρει πολύ. Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να υπάρχουν κατηγορίες μέσα στις οποίες θα υπάρχουν οι εργασίες. Για παράδειγμα, κατηγορία "Χωματουργικά", μέσα στην οποία θα υπάρχουν εργασίες όπως "εκθαμνώσεις", "κατάχωση άχρηστων υλικών", "εκσκαφή για δίκτυο αποστράγγισης", "εκσκαφή για θεμελίωση" κλπ. Προτείνω αυτόν τον τρόπο (και όχι εργασίες σε αλφαβητική σειρά) για γρηγορότερη αναζήτηση. Αν είναι κατά αλφαβητική σειρά, μπορεί η εργασία "εκσκαφή για αποστραγγιστικά" να έχει καταχωρηθεί ως "αποστραγγιστικά" (βλέπε γράμμα Α), ή "εκσκαφή για αποστραγγιστικά" (βλέπε γράμμα Ε), ή "χωματουργικά για αποστραγγιστικά" (βλέπε γράμμα Χ) κ.ο.κ. Από μένα ξεκινήστε! Καλή αρχή!
 2. Φίλτατε, το να ψάχνεις εργασία είναι τίμιο. Το να πληρώνεις τον εργοδότη σου, μόνο κακό κάνεις σε εσένα τον ίδιο στην τελική, γιατί μόνος σου "ρίχνεις" το επάγγελμά σου. Ισχύει αυτό που λες, πως κάνεις θυσίες για να μάθεις, αλλά είναι προτιμότερο να πεις στον εαυτό σου πως μπορείς να εργαστείς με το βασικό μισθό και όχι με περισσότερα, παρά αυτό που λες. Θα σου το εξηγήσω. Εάν εγώ ενδιαφερόμουν για έναν υπάλληλο και με προσέγγιζαν δύο άτομα, εκ των οποίων ο πρώτος μου έλεγε "Είμαι φοιτητής, θέλω να μάθω το επάγγελμα, ας έχω τις πιο βασικές απολαβές" και ο δεύτερος μου έλεγε "Είμαι φοιτητής, θέλω να μάθω το επάγγελμα, θα σε πληρώσω κι όλας για να μάθω", θα επέλεγα τον πρώτο, γιατί τον βλέπω πως θα μου βγάλει εργασία και γνωρίζει πως αξίζει, ενώ ο δεύτερος είναι απεγνωσμένος και ψάχνεται από κάπου να πιαστεί. Μπορεί και ο πρώτος την ίδια σκέψη να έχει μέσα του, αλλά δεν το λες αυτό το πράγμα φίλτατε, ειλικρινά. Πώς τώρα ζητάς να πληρώσεις για να εργαστείς και ξαφνικά μετά από Χ διάστημα θα ζητάς να σε πληρώνουν; Δε στέκει η σκέψη σου. Αυτό που σου λέω είναι πως παίζεις με την αξιοπρέπειά σου, ενώ δεν πρέπει. Είμαστε όλοι άνθρωποι, έχουμε ανάγκες, εκ των οποίων μία είναι να εργαζόμαστε. Γιατί να σε εκμεταλλευτούν εκουσίως; Ρώτα και άλλους, όχι μόνο εδώ στο φόρουμ, ακόμα και σε άλλα επαγγέλματα. Κανείς δεν πληρώνει για να εργαστεί. Ακόμα και αν βρεις εργασία στην Α εταιρία και σου προτείνουν "Δε θα πληρώνεσαι, γιατί θα έχεις την τιμή να εργάζεσαι στην Α εταιρία!", προσωπική μου γνώμη να μην το δεχτείς και πάλι. Δεν τιμάς το επάγγελμά σου προσλαμβάνοντας κάποιον συνάδελφο που θα σε πληρώνει για αυτό. Όλα αυτά με αγάπη προς ένα νέο παιδί που στην Ελλάδα του 2018 ψάχνει εργασία. Δεν είναι όπως τα σκέφτεσαι, μη σε παίρνει από κάτω. Φιλικά, ένας 30άρης, λίγο μεγαλύτερός σου, Βασίλης
 3. Γνωρίζω πως η εταιρία Abvent που παράγει το Artlantis, έβγαλε το Twinmotion το οποίο χρησιμοποιεί το unrean engine 4 για παραγωγή γραφικών. Παρ' όλα αυτά, το τελευταίο Artlantis βγήκε το 2017, δε νομίζω να σταμάτησαν να βγάζουν νέες εκδόσεις.
 4. Καλημέρα σας, Επισυνάπτω post του 2009 από εδώ: http://www.michanikos.gr/topic/6177-%CE%A4%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%8E%CE%BD-1/ "κεραμοσκεπή: για τοποθέτηση πάνω σε πλάκα από μπετόν να υπολογίζετε τουλάχιστον 60ε/μ2 για εργασία και υλικά, ενώ αν η πλάκα από μπετόν λείπει, θα πρέπει αυτό το νούμερο να το αυξήσετε κατά 60% για την κατασκευή ξυλοσκεπής. Ο μάστορας που θα την κατασκευάσει, μπορεί και να σας ζητήσει ένσημα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι στην άδειά σας δεν θα έχουν προβλεφθεί (Φεβ. 2009 )" Για την πλάκα δε γνωρίζω. Προτιμότερο είναι να δείξετε σε σκεπατζήδες μία κάτοψη και να σας βγάλουν αυτοί προσφορά. Μία κεραμοσκεπή με πολύγωνο σχήμα είναι πιο δύσκολη από μία ορθογώνια.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.