Jump to content

mokos

Members
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mokos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

2

Reputation

 1. πάντως είμαι πρόθυμος να πληρώσω συνδρομή έως 50ευρώ για την ενημέρωση της νομοθεσίας στο προγραμματάκι αυτό. παλιά το είχα βάλει στον υπολογιστή μου και ήμουν ευχαριστημένος.
 2. ρε παιδιά αν στο σενάριο δηλωθεί λέβητας με Ρ > Ρgen μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το προσάρτημα ΠΕΑ στο εξοικονομώ 2 μιας και δεν αλλάζουν τα ουσιαστικά στοιχεία του ΠΕΑ παρά μόνο οι η επιλέξιμη δαπάνη?? έχει κανείς ιδέα???
 3. Κοίταξε το θέμα είναι ότι ο μαραγκός που θα φτιάξει τα κουφώματα τι μπορεί να σου δώσει για να περάσει στο εξοικονομώ. μετά από μια έρευνα στο διαδίκτυο βρήκα: το U του το βγάζεις (off the record) εσύ χρησιμοποιώντας την σχέση της ΤΟΤΕΕ... οι υπόλοιπες κλάσεις του προτύπου ΕΝ14351 πως τις βγάζεις? (Αντοχής στην Ανεμοπίεση, της Αεροδιαπεράτοτητας και της Υδατοστεγανότητας). Εμείς ως μηχανικοί προσπαθούμε να βγάλουμε το ψωμί μας, αν αναλάβεις μια δουλειά θα πρέπει πριν την υλοποίηση της να έχεις διερευνήσει αν περνάει ή όχι από το πρόγραμμα. Επίσης αν ήταν τόσο εύκολο η πιστοποίηση των κουφωμάτων γιατί τόσα χρόνια οι μαραγκοί και οι έμποροι ξυλείας πετάνε χαρταετό??? Ας κάνουν ότι κάνανε και οι αλουμινάδες... Αν κατάλαβα καλά από την διαδικασία θα έχουμε 2 ελέγχους: 1. αυτόματο (σύγκριση τιμών Β.Δ. από το taxis) και 2. από υπάλληλο που θα εξετάσει την πληρότητα του φακέλου πριν την εκταμίευση της επιδότησης. Αν κοπείς στον δεύτερο έλεγχο τι γίνεται? ο μαραγκός θα περιμένει τα χρήματα του, ο ιδιοκτήτης θα περιμένει την επιδότηση για να τελειώσει τις δουλειές κλπ. Τέλος έχουν δημοσιεύσει την μορφή του εγγράφου όπου επισημαίνεται η πιστοποίηση? έχει κάποια stantard δομή αυτό όλο? πως περιμένουν από εμάς να ελέγξουμε τα πιστοποιητικά που θα μας παραδώσουν οι προμηθευτές?????
 4. ρε παιδιά μια απορία και εγώ!!! στην περίπτωση ξύλινων κουφωμάτων τι γίνεται?? πως γίνεται η πιστοποίηση τους? μπορεί ένας ξυλουργός έχοντας το Uξύλου και το Uτζαμιού να σου εκδώσει πιστοποιητικο κουφώματος και το κούφωμα αυτό θα έχει CE?? (φαντάζομαι ότι όταν αγοράζει τα υλικά ξεχωριστά θα έχουν CE)
 5. για μενα το Bricscad, εχει Linux, MacOs και Windows 10!! Σταθεροτατο και γρηγορο!! πιο γρήγορο απο το Autocad της ιδιας χρονιας (τουλάχιστον στα Linux). https://www.bricsys.com/estore/
 6. ρε παιδιά έχω πάρει το βιβλίο "Ηλιοθερμικές Εγκαταστάσεις" του Περδίου και έχω μια απορία... ο Πίνακας 39: Μηνιαία Ηλιοφάνεια SH[h/μηνα] στην σελίδα 149 πως προκύπτει??? έχω φάει την ΤΟΤΕΕ 20701-3/2010 που υποτίθεται έχει όλα τα κλιματικά δεδομένα και δεν μπορώ να βρω κάποια σχέση επίσης οι μονάδες h/μηνα.... το h τι σημαίνει???? (υποθέτω τις ώρες ηλιοφάνειας) μου φαίνεται τρελό να έκατσε ο ΘΕΟΣ και να μέτρησε τις ώρες από ανατολή έως Δύση για κάθε μέρα και να τις πρόσθεσε για κάθε μήνα παράδειγμα Αθήνα μήνας Ιανουάριος: Ηλιοφάνεια = 123,2h/μήνα Ημέρες μήνα: 31 123,2[h/μήνα] / 31[μέρες] = 3,974 ώρες/ημέρα λίγο δεν είναι ή εμένα μου φαίνεται???
 7. κεντρική θέρμανση με λέβητα υγραερίου και δεξαμενή τι χρειάζεται? μελέτη καυσίμου αερίου για πολεοδομία (σύνδεση δεξαμενής-λέβητα) μελέτη μονοσωληνίου/δισωλήνιο/fcu κλπ (κυκλώματα θέρμανσης) μελέτη πυρασφάλειας + συμπληρωματική για υγραέριο δεν μπορώ να βρω την χωροθέτηση του λέβητα στο λεβητοστάσιο πουθενά!!!(αποστάσεις από τοίχους κλπ όπως έχουμε στο σύστημα με πετρέλαιο) χρειάζομαι κάτι άλλο? έχει κάποιος συνάδελφος σχέδιο για να το χρησιμοποιήσω ως πρότυπο? σας ευχαριστώ
 8. κάποια εξέλιξη ρε παιδιά? Δεν θέλω να πιέσω αλλά τα περιμένω πως και πως!!!
 9. παιδιά ο σύνδεσμος του la-asfaleia δεν λειτουργεί... μπορείτε να τον ξανα ανεβάσετε??
 10. αυτό που το αναγράφει ρε συνάδελφε??
 11. θα ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει κάτι ιδιαίτερο για τις δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμων, οι οποίες τροφοδοτούν τα μηχανήματα μιας βιοτεχνίας-βιομηχανίας. δεν μιλάω για τις δεξαμενές καυσίμων σε πρατήρια, αλλά ούτε και για δεξαμενές καυσίμων για θέρμανση που βρίσκονται σε λεβητοστάσια. μιλάω συγκεκριμένα για δεξαμενές που τροφοδοτούν τα μηχανήματα μιας βιοτεχνίας-βιομηχανίας και μπορούν να βρίσκονται είτε θαμμένες υπόγεια είτε σε ξεχωριστό χώρο δίπλα. τι αποστάσεις θα πρέπει να έχω από τους τοίχους; τι κατηγορίες υπάρχουν γενικά για να μπορέσω να καταθέσω φάκελο άδειας ίδρυσης & λειτουργίας; σας ευχαριστώ
 12. ναι παιδια δεν βγαζω ακρή... εγω μπαινω στο σκρυτζ και ψαχνω κλιματιστικα, τωρά δεν αναγραφει κανένας το EER αλλα SEER. βρήκα ένα κλιματιστικό με SEER=9.1!!! από wikipedia βρηκα τύπο EER=-0,12SEER^2+1.12SEER!! και βγαζει EER=8.46!! αυτό δεν είναι σωστο!!! ας γράψει ένας ένα τυπο για να τελειώνουμε με τις βλακίες τύπου SEER->ΕΕR!!
 13. μήπως έχουμε ένα υπόδειγμα του κειμένου που θα περιεχει τις ΠΠΔ του εργου για να το καταθέσουμε στην υπηρεσία?? γενικώς copy paste από τα φέκ είναι οι ΠΠΔ αλλά δεν έχω ιδέα ποιά είναι η δομή του εγγράφου που θα τις περιγράφει! σας ευχαριστώ
 14. καλημέρα ρε παιδιά! το διάβασα το ποστ αλλά από την βοήθεια μου λέει 3 επιλογές όπως δείχνει η εικόνα!! τι να κάνω? α.περιεχομενα β.απεγκατάσταση εφαρμογής γ.σχετικα
 15. καλημέρα και από μένα! ρε παιδιά εμένα το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ δουλεύει μια χαρά σε windows 10 αλλά κάθε φορά που το ανοίγω μου ζητάει τους κωδικούς!!! στα windows 7 δεν είχα κανένα πρόβλημα και επειδή με έχει κουράσει αυτή η ιστορία μήπως υπάρχει κάποια λύση για να μην βάζω ξανά και ξανά τους κωδικούς???
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.