Μετάβαση στο περιεχόμενο

christos7

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by christos7

  1. Αντιμετωπίζει κανείς άλλος πρόβλημα σήμερα το απόγευμα με την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΤΕΕ?
  2. terry καλύτερα στα ανέκδοτα να βάλεις το post σου! Χαραμίζεται εδώ και δεν θα'χει την ανάλογη απήχηση!
  3. christos7

    Exit Poll

    ckiriako αν θές κάνε την ίδια ακριβώς ερώτηση βάζοντας στη θέση του "αρχές του κομμουνισμού" το "αρχές του καπιταλισμού" και αν θές μοιράσου την απάντηση που δίνεις εσύ μαζί μας! Αν προκύπτει καταφατική απάντηση παρατάμε άμεσα όλοι οι κομμουνιστές τα όνειρα και τους αγώνες για μια άλλη κοινωνία! Δεν το κάνουμε απο μαζοχισμό! Και το λέω χωρίς καμία απολύτως διάθεση ειρωνίας ε!
  4. Συμφωνώ απόλυτα με τον Ιάσονα. Αν κάνεις αυτά είσαι ΟΚ! Μόνο να συμπληρώσω και ένα ακόμα για να είσαι και ψυχολογικά εντάξει σε περίπτωση που στραβώσει(και να μην στραβώσει πάλι καλό είναι) : . 5. Να ζητήσεις προκαταβολή!
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι και Χρόνια Πολλά. Μήπως γνωρίζει κάποιος ποιο ποσό που έχει πληρωθεί με τον 3843/2010 συμψηφίζεται? Το συνολικό που είχε πληρώσει ή αφαιρουμένου του παραβόλου. Ευχαριστώ προκαταβολικά και καλές γιορτές σε όλους.
  6. Το να ποστάρεις 50 φορές σε ένα τοπικ που δεν σε ενδιαφέρει (ή σε κουράζει!) τα περι παραλίας φυσικά και είναι τρολάρισμα!Δεν το είπα ελαφρά τη καρδία! Όπως και το ότι σε τεχνικά θέματα απαντά αμέσως και με σοβαρότητα και εμπεριστατωμένα (έχει βοηθήσει άπειρους απο εμάς σε θέματα αυθαιρέτων ή άλλα σχετικά με το επάγγελμα) επίσης δεν το λέω ελαφρά την καρδία! Δεν κρίνω κανέναν, δεν θεωρώ εμένα καλύτερο απο κανέναν, είπα τη γνώμη μου και την αιτιολόγησα!Δεν χαρακτήρισα κάποιον με μια λέξη και εξαφανίστηκα! Αν κάποιος με χαρακτηρίσει ινστρούκτορα και το αιτιολογήσει θα΄ναι δικός μου άνθρωπος!! Αν ποστάρει μια λέξη και χαθεί θα΄ναι ...προβοκάτορας !
  7. Η γνώμη μου είναι οτι με τις εκλογές (οποιεσδήποτε και αν είναι αυτές, βουλευτικές, δημοτικές, ευρωεκλογές, εκλογές τεε κλπ) σαφώς και τίποτα δεν κρίνεται οριστικά. Είναι όμως μια μορφή έκφρασης - πάλης - δράσης - αντίδρασης - συμφωνίας - διαφωνίας (ας διαλέξει ο καθένας οτι του ταιριάζει). Σαφώς και η καθημερινή μας στάση στα προβλήματα και στις ανησυχίες που τον καθένα απο εμάς απασχολούν είναι αυτη που θα κρίνει το μέλλον του καθένα ξεχωριστά αλλά πάνω απο όλα του συνόλου (γιατί απο εκεί περνάει και το ατομικό). Τις απόψεις του μόνιμου τρολ (σε θέματα όπως το συγκεκριμένο, γιατί σε τεχνικά θέματα είναι απο τους πιο σοβαρούς) περι παραλίας και μπάνια κλπ. δεν θα τις σχολίάσω κάν. "Αν δεν καω εγώ, αν δεν καείς εσύ, πως θες να γίνουν τα σκοτάδια λάμψη" Ναζιμ Χικμετ. Αν σου αρέσει ο κόσμος που σου φτιάξανε άραξε στον καναπέ, στο πληκτολόγιο ή όπου αλλού. Αν δεν σου αρέσει , βγες έξω και πάνω απο όλα σκέψου τι σου φταίει πραγματικά και βρές ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ. Φυσικά και αλλάζει ο κόσμος, τα πάντα αλλάζουν!Πάντα άλλαζαν και πάντα θα αλλάζουν! Όλες οι αλλάγές όμως , ιστορικά, έγιναν απο κάτω προς τα πάνω και όχι το αντίστροφο. Είναι ανόητο να πιστεύεις οτι θα σου αλλάξει τηυ ζωή ή θα σου βρεί λύση στα προβλήματά σου ο οποιοσδήποτε Σπίρτζης και όχι εσύ ο ίδιος. Είναι όμως ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ (τουλάχιστον) να πιστεύεις οτι τίποτα δεν αλλάζει . "Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς" και κλέβοντας τη φράση απο τη χθεσινή Ελληνοφρένεια "Το τραγούδι αυτό το έλεγε ο Ξυλούρης για να γίνει ο καθένας απο εμάς καλύτερος άνθρωπος και όχι ένας απο εμάς εκατομμυριούχος (Σφακιανακη ς-ς) Το έλεγε με μαυρο πουκάμισο και όχι χρυσή κελεμπία και ΤΡΑΓΟΥΔΙΕΤΑΙ με ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΣΤΟ ΠΕΤΟ ΟΧΙ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ" Περιττό, αλλά το ξαναγράφω, τα παραπάνω είναι η αποψή μου και δεν έχω με κανέναν εδω μέσα εμπάθεια ή προηγούμενα.(δεν γνωρίζω άλλωστε προσωπικά κανέναν...για να αποκτήσω εμπάθεια η προηγούμενα )
  8. Την είχε βγάλει το ΤΕΕ πριν κανα δίμηνο. Βρίσκεται στην κεντρική σελίδα του ΤΕΕ στο "ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" τρίτο ή τέταρτο. (μαζί γράφαμε ΙΑΣΟΝΑ!)
  9. Με διαφορα 2 μηνών περίπου η απάντηση του υπ.ανάπτυξης στο έγγραφο του ΤΕΕ! http://www.sate.gr/data_source/2013%CE%A5%CE%A0%CE%95%CE%A7%CE%A9%CE%94%CE%95-24.pdf ΤΟ (με κεφαλαία) "άδειασμα"!
  10. Πάντως επειδή ανοίγει η κουβέντα διόρθωσα τις εικόνες και έσβησα τα στοιχεία τους να μην τους κάνουμε κ τσάμπα διαφήμιση στο φόρουμ (άσε που δεν επιτρέπεται) Αν με βρούν και μου δώσουν ποσοστό τα ξαναβάζω. Δεν γίνεται να πληρώνουν την διαφημιστική κ μένα τίποτα! Για γέλια ή για κλάματα είμαστε τελικά? ΥΓ. Ρητορική ερώτηση έτσι! Μην αρχίσετε να απαντάτε γιατί δεν θα βγάλουμε άκρη!!!
  11. Πάντως δεν το πάω σε επίπεδο τιμών έστω και σαν χαλαρή κουβέντα... Το θέμα πόσα ζητάει ο καθένας είναι σοβαρότατο και απόλυτα θεμιτό να το συζητήσουμε (το οποίο γίνεται επαρκέστατα σε άλλα θέματα) Αυτό που με ενοχλεί περισσότερα είναι η λογική τιμοκατάλογος -μενου. JTB τώρα είδα την ανάρτησή σου. Ένα φυλλάδιο είναι που σκάναρα κ τις δυο του όψεις. Τώρα για αυτό που ρωτάς..οτι ξέρεις, ξέρω!
  12. Αν σου πω οτι με καλυπτεί όχι η κανονική σου απάντηση αλλά το κείμενο κάτω απο τη γραμμή (status?). Άψογο και με καλύπτει απόλυτα ΙΑΣΟΝΑ. Τόσο στο θέμα που άνοιξα αλλά κ γενικότερα. Να'σαι καλά!
  13. Συνάδελφοι μια ερώτηση για οποιον γνωρίζει γατι είναι λίγο θολό το (νομικό) τοπίο απ'οτι διαβασα σε αντίστοιχα θέματα. Βρήκα σήμερα τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο μου αλλά και παντού τριγύρω (κυριολεκτικά ΠΑΝΤΟΥ) το παρακάτω φυλλάδιο. Υπάρχει κάτι στον κώδικα δεοντολογίας ή τελικά θα γίνουμε ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ? Αν μάλιστα τα έξοδα για τα φυλλάδια περνάνε κιολας στα βιβλία να το ξεκινήσουμε όλοι! Σοβαρά τώρα ξέρω οτι είναι γεμάτο το ίντερνετ με τέτοιες διαφημίσεις και ... τιμοκατάλογους αλλά πρώτη φορά πέφτει τέτοιο έντυπο στα χέρια μου και τα χρειάστηκα! Ζητώ συγγνώμη εξαρχής αν έπρεπε να σβήσω τα ονόματα αλλά αφού είναι φυλλάδιο διανεμόμενο δεν φανταζομαι να υπάρχει θέμα. Όπως και να'χει ας ενημερώσουν οι διαχειριστές αν έκανα κάποιο φάουλ!
  14. ΟΚ ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Απλά έλεγα μήπως ξεκίνησε καμια διαμαρτυρία του ΤΕΕ και δεν την είχα πάρει χαμπάρι! Οι διαχειριστές αν θέλουν ας το διαγράψουν κιολας το τοπικ αφου ηταν "false alarm". Συγγνώμη που το συνεχίζω αλλά ίσως τελικά να μην ήταν false alarm αλλά ΠΡΟΒΑ! Στο Δελτίο του ΤΕΕ που διαβάζω αναφέρει οτι ο πρόεδρος θα προτείνει την αναστολή όλων των λειτουργιών του ΤΕΕ - και των ηλεκτρωνικών - απο Δευτέρα!
  15. Συνάδελφοι σε εσας λειτουργεί η ιστοσελίδα του ΤΕ? Γιατί εγώ δεν μπορώ να την ανοίξω σήμερα! Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Gousgounis
  16. Συνάδελφε sundance έχεις δίκιο. όντως μίλησα γενικόλογα γιατί σε λίγες γραμμές προσπάθησα να πώ αυτά που με απασχολούν μια ζωή! Κ έγώ τσαντίζομαι κ τρελαίνομαι με το να πληρώνει ο 3ετής μηχανικός όσα κ ο 20ετης αλλά δεν θεωρώ αυτόν υπεύθυνο ούτε ένοχο. Απλά δούλεψε σε μια εποχή που ο καπιταλισμός έδινε ( για να τα πάρει στο πολλαπλάσιο αργότερα) ενώ εμείς τύχαμε σε περίοδο "κρίσης". Οι οικονομικές επιβαρύνσεις, που λές και εσύ, και για να μην ξεφεύγω τελείως απο το θέμα που ασχολούμαστε δεν προκαλούνται απο τον παλαιό μηχανικό αλλά είναι αποτέλεσμα σχεδιασμένης πολιτικής κατα τη γνώμη μου. Με το κούρεμα των ομολόγων κάποιο κομμάτι του κεφαλαίου καταστράφηκε και κάποιο ωφελήθηκε (προφανώς τραπεζικό) . Τη χασούρα αυτή θα την πληρώσεις εσύ και εγώ. Εαν σε ενοχλεί αυτό (όπως και όλες οι υπόλοιπες αδικίες) κάνε τις επιλογές σου. Η΄ γίνε και εσύ Soros -ιδιοκτήτης fund- μεγαλοτραπεζίτης ή πάρε την κατάσταση στα χέρια σου κ άλλαξε το σύστημα στο οποίο ζείς. Ωστόσο αν διαλέξεις το πρώτο κανείς δεν σου εξασφαλίζει οτι στο τέλος πάλι δεν θα καταστραφείς...και θα βρίζεις τους παλαιούς... fund manager που τα κονόμησαν και τελικά την πληρώνεις εσύ!!! Και στην τελική δεν διαφωνώ στην αδίκία (συνάδελφε SILENT ARROW) αλλά στον ένοχο. Και σε καμία περίπτωση δεν είναι ο παλαιός μηχανικός ή ο δημόσιος υπάλληλος κλπ.
  17. Συνάδελφε sundance διαφωνώ 100%. Σε μια καπιταλιστική κοινωνία δεν υπάρχουν τέτοιοι παιδικοί διαχωρισμοί. Οι παλαιοί μηχανικοί δούλεψαν σε άλλες εποχές και (κάποιοι) κονόμησαν. Ωραία και ? Για τη ληστεία των ταμείων εν μια νυκτί δεν λες κουβέντα? Γιατί απο αυτές τις χρυσές εποχές έγινε και ζαμπλουτο το ΤΣΜΕΔΕ (εισφορές απο τις άπειρες άδειες που έβγαιναν τότε κλπ.) Ο μεγαλύτερος αποπροσανατολισμός που συντελείται είναι ακριβώς αυτός ο διαχωρισμός : δημόσιοι-ιδιωτικοί υπάλληλοι, παλαιοί -νεοι μηχανικοί και άλλα τέτοια. Αλίμονο αν ποτέ οι λαοί βρούν ποτέ τον πραγματικό υπέυθυνο και στραφούν εναντίον του! Και σαφώς αναφέρομαι στα αδιέξοδα και τις τεράστιες αντιθέσεις του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν κάνω κύρηγμα ούτε το παίζω σοφός αλλά κατα τη γνώμη μου με απλή συλλογιστική καταλήγω οτι : στο σύστημα που έχουμε επιλέξει να ζούμε (?) για να αυξάνεται το κέρδος κάποιων πρέπει να ζημιώνονται πολλοί άλλοι. Πως αλλιώς θα υπάρξει γι'αυτούς η λεγόμενη ανάπτυξη? Τώρα βέβαια είναι πιο εύκολο και απαιτεί λιγότερο προβληματισμό να τα βάζουμε μεταξύ μας ή με τους παλαιούς μηχανικούς ή με τη μια ή την άλλη εργασιακή ομάδα.
  18. @ΙΑΣΟΝΑΣ Σε παρακαλώ ...είπαμε να μη γίνει κιτς! Ασε που δεν θέλω να προκαλώ σε καιρό κρίσης με ολόκληρο νησί πάνω μου!!!
  19. Επειδή είμαι ριψοκίνδυνος θα συνδυάσω τους παραπάνω και θα ντυθώ "αυθαιρετο BBQ σε εξαδιαιρέτου αγροτεμάχιο...σε παραδοσιακό οικισμό" (σκέφτομαι να βάλω και λίγο τιμή ζώνης του δήμου >2200€ σε πάνω απο 10% αλλά δεν θέλω να την φορτώσω τη στολή-μην γίνει κιτσ!!!)
  20. Δοκίμασα και αυτό που προτείνει ο dimitrispsi αλλά και πάλι τίποτα. Ελπίζω αν το κάνουμε όλοι να γίνει κάτι. Έχει βάση πάντως. Αν και για να πω την αμαρτία μου, δεν πιστεύω οτι είναι θέμα φόρτου και όγκου δηλώσεων . Κάτι ψιλο...βρωμάει!
  21. συνάδελφοι μια ερώτηση παρακαλώ αν μπορει κανεις να μου δώσει τα φώτα του. Σε υπόγειο πολυκατοικίας ενώ στα σχέδια δείχνει μια αποθήκη, έχουν γίνει τρείς αποθήκες οι οποίες έχουν μεταβιβαστεί κανονικά με τα ποσοστά τους. Για την μια που με ενδιαφέρει μπορεί να πάει με αναλυτικό (τοιχοποιιες κλπ) ή κατι άλλο?Τα τετραγωνικά είναι ακριβώς όπως στα εγκεκριμένα, ουδεμία άλλη αλλαγή πέραν αυτής της αλλαγής διαρρύθμισης. Αν πάει στις λοιπές παραβάσεις τότε πρόστιμο 500, ωστόσο είναι πάνω απο 50 τμ η αποθήκη που με ενδιαφέρει οπότε 1000 το παράβολο.Καμιά ιδέα? (εξαιρουμένης της κανονικής άδειας αλλαγής διαρ/σεων απο μια αποθήκη σε τρεις κλπ)
  22. πρέπει πριν ανοίξεις την καρτέλα του κτηματολογίου να έχεις αποθηκεύσει τα δεδομένα που έχεις εισάγει στην φόρμα του ΤΕΕ. Δεν ξέρω αν βοηθάει ή το θεωρείς αυτονόητο αλλά επειδή το παρατήρησα το καταγράφω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.