Μετάβαση στο περιεχόμενο

nmyr

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nmyr

  1. Από τη στιγμή που δεν έχω ικριώματα δεν υπάρχει ασυμβίβαστο γιατί δεν έχω μελέτη και επίβλεψη
  2. Με τη σφραγίδα της υπηρεσίας. Συνήθως το γνωρίζουν οι υπηρεσίες και σου δίνουν την αίτηση πριν καν τη ζητήσεις μαζί με τη βεβαίωση
  3. Είχα και εγώ παρόμοια περίπτωση. Κάνεις αίτηση εκ των υστέρων στο Δήμο και προσκομίζεις την αίτηση και τη βεβαίωση που θα πάρεις από το Δήμο. Εμένα μου την έκαναν δεκτή λίγο πριν βγει η απόφαση υπαγωγής...Δεν έχεις πρόβλημα απλώς θέλει και την Αίτηση.
  4. Ο μελετητής και ο Σύμβουλος κόβει ΑΠΥ στον ωφελούμενο επί πιστώσει και πληρώνετε απ΄ευθείας 100% από το πρόγραμμα. Ο Ενεργειακός επιθεωρητής κόβει ΑΠΥ στον ωφελούμενο και πληρώνεται - με καταθέσεις ηλεκτρονικά ή όχι - από τον ωφελούμενο. Τα χρήματα αυτά τα παίρνει ο ωφελούμενος από το πρόγραμμα απ΄ευθείας στο λογαριασμό του.
  5. Φίλε μου το θέμα με τα ατομικά συστήματα θέρμανσης είναι το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με τις ηλεκτρονικές άδειες και δε μας το ξεκαθαρίζει κανένας. Δεν είναι μόνο ότι απαιτείται ΕΕΔΜΚ αλλά πλέον φαίνεται να θέλει και μελέτη θέρμανσης κάτι που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν υπήρχε και δεν το ζητούσε κανένας...Αν μπορέσεις να βγάλεις καμιά άκρη ενημέρωσε και εμάς....
  6. Καλήμερα συνάδερφοι Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει αν νομιμοποιούνται οι Μηχανολόγοι να καταθέσουν- Ηλεκτρονικά τώρα πλέον- τα απαιτούμενα έγραφα και να υπογράψουν την Τεχνική έκθεση για εξωτερική θερμομόνωση κελύφους για ΕΕΜΚ; . Στις ΥΔΟΜ σε έντυπη μορφή κάποιοι το δέχονταν και κάποιοι όχι. Υπάρχει κάτι εμπεριστατωμένο που να μας κατοχυρώνει; Άποψή μου είναι ότι όσον αφορά τη θερμομόνωση μπορούν να υπογράψουν την τεχνική έκθεση. Το μόνο που δεν νομιμοποιούνται είναι οι σκαλωσιές.. Ας με διαφωτίσει κάποιος αν έχει ενημέρωση...
  7. Πρέπει να μπεις με τους κωδικούς του ωφελούμενου και όχι ως Σύμβουλος έργου για να μπορέσεις να προχωρήσεις και να κάνεις έλεγχο πληρότητας.
  8. Πες μου λίγο αν έχεις επίσημη πληροφορία από κάπου για αυτό που λες ή απλώς το υποθέτεις γιατί με ενδιαφέρει. Εχει βγάλει κάτι το Υπουργείο; Απάντηση σε e-mail. κάποια Εγκύκλιο; ή το εικάζεις απλώς;
  9. Συνάδελφοι μήπως υπάρχει ενημέρωση για το αν η κατάθεση Μελέτης Φυσικού Αερίου και η υπογραφή άδειας Μικρής κλίμακας θεωρούνται συμμετοχή σε Μελέτη και ενεργοποιούν το ασυμβίβαστο του Ενεργειακού Επιθεωρητή για το 2ο ΠΕΑ;
  10. Οι παρεμβάσεις όπως έχουν προταθεί στο πρώτο ΠΕΑ και έχουν γίνει αποδεκτά στην απόφαση υπαγωγής μπορούν να αλλάξουν αρκεί να πληρούνται τρεις όροι: 1. Ο ενεργειακός στόχος (40 ή 70 % )αναλογος σε ποια εισοδηματική κατηγορία είναι ο ωφελούμενος. 2. Να τηρούνται τα μέγιστα όρια ανά υποκατηγορία όπως αναφέρονται στον οδηγό του προγράμματος. 3. Να μην υπερβαίνουμε το μέγιστο προϋπολογισμό.
  11. και εγώ εχω το ιδιο πρόβλημα...αναμονή να δουμε πότε θα ανοίξει
  12. Συνάδελφοι υποχρεωτικά δηλώνουμε τράπεζα μέχρι την οριστικη υπαγωγή;; Πότε θα τη βγάλουμε εκτός να πάμε με ίδια κεφάλαια;
  13. Τα ποσά που βάζουμε στο ΠΕΑ είναι ενδεικτικά δεν έχεις κανένα θέμα. Μην ασχολείσε δεν είναι τα ποσά του Εξοικονομώ.
  14. Ο ατομικός λέβητας αερίου συνάδελφε δεν έχει ταμιευτήρα αποθήκευσης αλλά εναλλάκτη ο οποίος ζεσταίνει τα ΖΝΧ την ίδια στιγμή που υπάρχει ζήτηση.
  15. Καλησπέρα. Μπορεί κάποιος να μου πει πως διαγράφω το φύλλο συντήρησης που ανέβηκε από λάθος στο Buildingcert ενώ δεν υφίσταται;
  16. Συνάδελφοι καλημέρα. Μπορεί να μου πει κάποιος αν δεν πληρώσουμε το Β2016 εμείς που κάναμε υπαγωγή σε κατώτερη κατηγορία (1η) αν υπάρχει περίπτωση να μας επαναφέρουν αναδρομικά στην 3η και να πληρώσουμε τη διαφορά; Το λεω αυτό διότι συνάδελφος που άργησε να πληρώσει το πρώτο ειδοποιητήριο, κάποιες μέρες μετά την υπαγωγή σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, τον ξαναγύρισαν στη μεγαλύτερη.
  17. Υπάρχει περίπτωση παραγωγής ΖΝΧ από αντλία θερμότητας για να καλύψεις το 60% των ζεστών νερών από ΑΠΕ -θεωρείται ανανεώσιμη πηγή ενέργειας- χωρίς τη χρήση ηλιακού συλλέκτη.
  18. Σε πολλές πολεοδομίες είναι ένα τυποποιημένο χαρτί που δηλώνει ότι εφαρμόστηκε η μελέτη και τηρούνται οι προδιαγραφές με βάση τον ΚΕΝΑΚ.
  19. Είμαι περίεργος, όλοι εμείς που γκρινιάζουμε για το Θεοχάρη (εξαιρούμε το θέμα των ΠΕΑ), τί θα κάναμε αν ήμασταν στη θέση του; Είναι από τους λίγους ανθρώπους που θα αφήσει πραγματικό έργο. Αυτά που δεν έγιναν δεκαετίες κατάφερε να τα υλοποιήσει σε δύο χρόνια. Ξεχνάτε τις ουρές για να καταθέσουμε ένα ΦΕΜ στην εφορία; Για να θεωρήσεις ένα συμφωνητικό; Για να πάρεις φορολογική ενημερότητα; Και ναι δημιούργησε ηλεκτρονική γραφειοκρατία, που πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα θα μειωνόταν κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Πες τε μου όμως έναν τρόπο ευκολότερο,με αυτόν το διεφθαρμένο φορολογικό μηχανισμό, να πατάξεις τη φοροδιαφυγή και τα μαύρα τιμολόγια. Ίσως οι συγκεντρωτικές πελατών - προμηθευτών να έχουν φασαρία για τον καθένα από εμάς, σίγουρα δίνουν δουλειά στους λογιστές (όχι ότι έμειναν ποτέ ) αλλά με τη βοήθεια όλων βοηθούν στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Ας αποκτήσουμε επιτέλους το αίσθημα του πολίτη που βοηθάει το κράτος και τουλάχιστον αναγνωρίζει τους ανθρώπους που προσφέρουν, μην τα μηδενίζουμε όλα. Υ.Γ. Δεν είμαι υποστηρικτής καμιάς κυβερνητικής πολιτικής.
  20. Φίλε Ίκαρε, καταρχήν δεν είμαι καθόλου νέος - έχω 10 χρόνια σε κατασκευές και άλλα 5 σε παροχή υπηρεσιών -. Όσον αφορά την εμπειρία μου σε ΠΕΑ έχω βγάλει πάνω από 300 και για λογαριασμό άλλων και μάλιστα αρκετών. Και για αυτό το λόγο δεν δέχομαι κάποιος ο οποίος θα βάζει την υπογραφή του, να το παίζει επιθεωρητής με 500 και 1000 ΠΕΑ και κάποιος άλλος επειδή δεν είναι όλη μέρα στις δημόσιες σχέσεις να βγάζει όλη τη δουλεία. Σταματηστε την αντίδραση τουλάχιστον εσείς που θέλω να πιστεύω ότι ασχοληθήκατε με το αντικείμενο πραγματικά. Ειδικά οι Μηχανολόγοι και ο Σύλλογος θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί σε ανακοινώσεις αυτού του τύπου. Τα ΠΕΑ είναι ίσως ένα από τα ελάχιστα κομμάτια που θα έπρεπε να προστατέψουμε και να κοιτάξουμε ξανά λίγο τα επαγγελματικά δικαιώματα μας. Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που θα δώσουν εξετάσεις θα είναι Μηχανολόγοι. Και κάτι τελευταίο. Δεν χρειάζεται να είστε επιθετικοί όταν υπάρχει και η άλλη άποψη. Το ίδιο θα μπορούσαμε να κάναμε και όλοι οι υπόλοιποι που υποστηρίζουμε την αντίθετη άποψη.
  21. Αφού υπάρχει επάρκεια σπουδών και γνωρίζουμε όλοι οι μηχανικοί να πραγματοποιούμε επιθεωρήσεις, γιατί φοβόμαστε τις εξετάσεις;;;; Σε κάποιον ο οποίος πραγματοποιεί επιθεωρήσεις και γνωρίζει το αντικείμενο, δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα ούτε στα προαιρετικά, ούτε και στα υποχρεωτικά. Αυτοί οι οποίοι πραγματικά πιέζουν και οδηγούν τους συλλόγους σε αποχή απο τις εξετάσεις, είναι αυτοί που βγάζουν 10 ΠΕΑ τη μέρα, με 50 € το καθένα. Εσεις όλοι δεν ήσασταν οι υπερασπιστές του "να καθαρίσει το τοπίο" ; Γιατί λοιπόν αυτή η αχαρακτήριστη συμπεριφορά; Αφήστε λοιπόν αν υπάρχει και 1% πιθανότητα να φύγουν καποιοι που έχουν ξεφτιλίσει τις τιμές με τα μαϊμού ΠΕΑ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.