Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

vasilis11

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by vasilis11

  1. Ερώτηση μάλλον ρητορική μόνο και μόνο για να επιβεβαιώσω την ηλιθιότητα του Ελληνικού κράτους...Τα άρθρα 18,19,43, καθώς και τα Παραρτήματα του Ν. 4277/2014 «Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής και άλλες διατάξεις» καταργούνται ουσιαστικά μια εβδομάδα(!!!!!!!) μετά τη δημοσίευση τους σε ΦΕΚ;
  2. Να διευκρινίσω μία ακόμα φορά στους συναδέλφους πως το αρχείο αυτό είναι "μετατροπή του αρχείου oikismoi2000.kmz της πλατφόρμας geodata.gov.gr σε αρχείο dwg σε ΕΓΣΑ 87"...Δεν το έχω δημιουργήσει ο ίδιος απο την αρχή, έγινε μετατροπή απο φ,λ σε ΕΓΣΑ με λογισμικό GIS...Η αλήθεια είναι οτι τα όρια των περισσότερων οικισμών παρουσιάζουν σημαντική απόκλιση!!!
  3. Είναι τα όρια των οικισμών, κλειστές Polyline σε ΕΓΣΑ 87. Το εφαρμόζεις στο τοπογραφικό σου ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις θέλει διόρθωμα ως προς τα εγκεκριμένα όρια των οικισμών όπως προκύπτουν απο τα αντίστοιχα ΦΕΚ, τις περιγραφές των χαρακτηριστικών σημείων των ορίων και φυσικά την αποτύπωσή τους στο πεδίο.
  4. 5.015 downloads

    Πρόκειται για τη μετατροπή του αρχείου oikismoi2000.kmz της πλατφόρμας geodata.gov.gr σε αρχείο dwg σε ΕΓΣΑ 87 ***ΠΡΟΣΟΧΗ***: Χρησιμοποιείστε το αρχείο με δική σας ευθύνη
  5. 457 downloads

    Διευκρινιστική του αρ. 28 του Ν.2130/1993 που αναφέρεται στην μεταβίβαση στους Ο.Τ.Α. της αρμοδιότητας χορήγησης αδειών ίδρυσης Κ.Υ.Ε. (Χρήσιμο το Αρ. 41γ για την απόσταση των 50μ των Κέντρων Διασκέδασης απο Ι.Ν., σχολεία, νοσοκομεία κ.λ.π.)
  6. Σε άλλη περίπτωση σε κτίριο προ του 1975 με Ο.Α. του 1960 έχω αλλαγή του σχήματος χωρίς υπέρβαση δόμησης - κάλυψης. Δηλώνω τα τετραγωνικά του κτιρίου (ισόγειο) χωρίς υπέρβαση δόμησης λόγω αλλαγής στατικών - Φέροντος οργανισμού σύμφωνα με την Λεμπέση? 120623 (Θ.Α.Α) - περίπτωση 9? Επίσης έχει κατασκευαστεί κλίμακα ανόδου στον εξώστη του ακαλύπτου για πρόσβαση στην Κουζίνα. Υπολογίζεται Υ.Δ. - Υ.Κ. (Κ.Χ)., μόνο Υ.Κ. (ΝΟΚ) ή τίποτα απο τα 2?
  7. Καλησπέρα και απο εμένα. ΕΡΩΤΗΣΗ 1) Εχω την περίπτωση Ισογείου μονοκατοικίας με Ο.Α. του 1967 με πλάκα δαπέδου ισογείου στο +1,00μ (5 σκαλιά εσωτερικά στην είσοδο). Συνολικό ύψος οικοδομής 4,50μ. Κατά την κατασκευή υπερυψώθηκε το κτίριο κατά 0,50μ (Υψος κτιρίου την παρούσα 5,00μ με προσθήκη 2 σκαλιών στο πεζοδρόμιο) και υπο του Ισογείου κατασκευάστηκε υπόγειο το οποίο προφανώς έχει ύψος 1,50μ απο το διαμορφωμένο έδαφος και εσωτερικό ύψος 1,80μ καθαρό λόγω της μη σωστής αποτύπωσης της κλίσης του οικοπέδου. Σκέφτομαι να το αντιμετωπίσω ως εξής, Κατηγορία1, ΥΔΚΧ εφόσον έχω ύψος >1,50μ του ΓΟΚ (και όχι 1,20 του ΝΟΚ) χωρίς μειωτικο συντελεστή και ταυτόχρονα ΥΥ στο υπόγειο για τα 0,50μ. Είναι σωστή η αντιμετώπιση αυτή? Επίσης επειδή θα γίνουν συμβόλαια αγοραπωλησίας, στις κατόψεις το "υπόγειο" θα το γράψω ισόγειο και το ισόγειο Α' όροφο ή μήπως όχι αφου το χρόνο δημιουργίας ίσχυε ο ΓΟΚ 55?? ΕΡΩΤΗΣΗ 2) Στο ίδιο οικόπεδο υπάρχει και δεύτερο κτίσμα πρό του 1955 επι του οποίου έχει γίνει αυθαίρετη προσθήκη δωματίου 10τ.μ. προ του 1975 και κατασκευή εξωτερικής ισογείου αποθήκης 10τ.μ. εν επαφή κατα το ίδιο έτος. Μπορώ να κάνω μια δήλωση και για τα δύο κτίρια εφόσον είναι του ίδιου ιδιοκτήτη?Αν ναι τότε αν δηλώσω το υπόγειο του Κτιρίου Α όπως στο Ερώτημα 1, την προσθήκη του Κτιρίου Β Κατηγορία 1 με Υ.Δ. - Υ.Κ. και την αποθήκη του ισογείου Κατηγορία 1 με Υ.Δ.-Υ.Κ. με μειωτικό συντελεστή για όλες τις ανωτέρω αυθαιρεσίες το πρόστιμο δεν θα είναι μόνο 500€? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.