Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

topografina

Members
  • Περιεχόμενα

    56
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by topografina

  1. Καλή η συμβουλή σου Daron, αλλά δεν είμαι αθήνα για να πάω εύκολα στην κυπριακή πρεσβεία. μάλλον πιο έυκολο μου είναι αν πάω Κύπρο να πάω στην εκεί ελληνική πρεσβεία και να ρωτήσω. Αναρωτιέμαι βέβαια κανείς εδώ στο φόρουμ δεν έχει εμπειρία από εργασία στην Κύπρο? Τόσοι και τόσοι έχουν πάει τώρα τελευταία!
  2. Μια ερώτηση και εγώ βρε παιδιά. Ας πούμε ότι φεύγω και πάω Κύπρο για δουλειά. α)Τι πρέπει να προσέξω? β)Θα μπορώ πχ να κόβω απόδειξη παροχής υπηρεσίων αυτή που έχω εδώ ή πρέπει να βγάλω άλλη εκει? γ)Όσον αφορά την ασφάλεια? Το ΤΣΜΕΔΕ με καλύπτει εκεί για κάποιο διάστημα ή πρέπει να χω ξεχωριστή ασφάλεια εκεί? Αν κάποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει γιάτί μπερδεύτηκα με τις αναζητήσεις που έκανα. Ρώτησα και το λογιστή μου με μπέρδεψε και αυτός και δεν είναι και σίγουρος. Ρώτησα αυτούς στη Κύπρο, απομπερδεύτηκα. Δεν έχω χρόνο και αυτες τις μέρες να περάσω καθόλου και από το ΤΣΜΕΔΕ...
  3. Συγνώμη για τι λιμάνι μιλάμε και τι βάθη? Αν τα βάθη δεν είναι μεγάλα μπορείς να κάνεις δουλειά με σκαντάγιο. Και θα χει καλύτερα αποτελέσματα από το απλό βυθόμετρο.
  4. θα ρωτήσω την διευθυνση και όταν μου απαντήσει θα σου κάνω πρόταση με pm. Και δεν θα είναι τζάμπα! Μην ανυσηχείς πάντως, και εγώ στελεχώνω εταιρεία στην Μακεδονία!
  5. Mπορεί να έχει μαζέψει ήδη εμπειρία ! Ηιghlander, όταν λέει τζάμπα τι εννοεί? ούτε ΤΣΜΕΔΕ? Αν σ ενδιαφέρει να το δώσεις, στην εταιρεία που δουλεύω ενδιαφερόμαστε για πτυχίο πρασίνου.
  6. H αλήθεια είναι ότι πλέον υπάρχει υπερπροσφορά πτυχίων ΜΕΚ για αυτό δεν δίνουν και πολλά. Αλλά είναι και μεγάλη βοήθεια για κάποιον που είναι άνεργος να του πληρώνει κάποιος το ΤΣΜΕΔΕ . Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Αν κλείνεις τριετία ariapapa σύντομα, περίμενε να το κάνεις Γ και το δίνεις μετά. Λάβε όμως υπόψη σου ότι καθυστερούν πολύ στο Υπουργείο την αναβάθμιση. Κυνήγησε αν μπορείς και να βγάλεις πτυχίο πρασίνου. Έχουν ζήτηση τελευταία και νομίζω μόνο εσεις οι αρχιτέκτονες έχετε το δικαίωμα για πράσινο!
  7. Εγώ νομίζω ότι μετά από τόσα άναψε - σβήσε η λάμπα θα είναι σβηστή γιατί θα χει καεί!
  8. Γιατί είναι το 5 και το 8? Η δεν είναι.......
  9. Να κάνω και γω μια ερώτηση! Τον τελευταίο καιρό δουλεύω το 2011. Και μου παρουσιάζει το εξής: Όταν θέλω να πληκτολογήσω μια polyline δίνοντας συντεταγμένες δηλαδή σημείο 1 (10.0,10.0), σημείο 2 (30.0,20.0) κλπ , το δεύτερο σημείο το βάζει στο (40.0,30.0) δηλαδή τις συντεταγμένες που πληκτρολογώ τις παίρνει σαν Δχ, Δυ απ το προηγούμενο. Το ίδιο μου κάνει και στην εντολή copy. Δυλαδή πληκτρολογώ συντεταγμένες κι αυτό τις καταλαβαίνει σαν σχετικές. Έχει κανείς καμία γνώμη πως μπορώ να το αλλάξω αυτό?
  10. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας!
  11. Μπορεί κάποιος να μου πεί πως μεταφράζεται το carbon steel pipe? Έχω μπερδευτεί και δεν μπορώ να καταλάβω ποια ποιότητα σωλήνων είναι.
  12. Καλό λοιπόν είναι, πλέον, αφού έχει γίνει η αρχή από τον σύλλογο, όλοι οι συνάδελφοι να έχουν ένα αντίγραφο της παρούσας νομοθεσίας και όταν διαπιστώνουν ότι δεν τηρείται η οδηγία στις πολεοδομίες, τα κτηματολογικά γραφεία ή οπουδήποτε αλλού να παίρνουν θέση αλλά και να ενημερώνουν το σύλλογο ή τα τοπικά τμήματα του προκειμένου να μην συνεχιστεί η κατάσταση που κακώς είχε παγιωθεί τα τελευταία χρόνια.
  13. Παιδιά, παρόλο που είμαι φανατική καπνίστρια (1+ πακέτο την ημέρα) είμαι μακράν υπέρ της καθολικής ισχύος του νόμου. Προχτές ήταν η πρώτη φορά που πήγα σε μπαρ που καθολικά δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα και τα κατάφερα μια χαρά. Βγήκα έξω μόνο για ένα τσιγάρο. Αν δεν ίσχυε το μέτρο, θα είχα καπνίσει δέκα τσιγάρα όπωσδήποτε . Άρα προφανώς με ωφέλησε. ΚΑι όταν είδα μια κοπέλα η οποία άναψε τσιγάρο στα μουλωχτά ήμουν έτοιμη να της την πω. Εγώ δεν πιστεύω ότι κόσμος που έχει σκοπό να βγει , δεν θα βγεί επειδή δεν μπορεί να καπνίσει η τουλάχιστον αυτό θα γίνει σε πολύ μικρό ποσοστό. Ο κόσμος για άλλους λόγους δεν βγαίνει...
  14. tpanag, δεν διαφωνώ μαζί σου και έχω τσακωθεί σε δημόσια υπηρεσία στο παρελθόν. Το πρόβλημα όμως στην επαρχία είναι ότι όλοι σε ξέρουν. Εσύ στην Αθήνα δεν το έχεις. Αν εγώ δηλαδή πάω αύριο στην εφορία και τσακωθώ για να βρω το δίκιο μου, την άλλη μέρα θα πουν α αυτή, αυτή είναι η κόρη του τάδε, ή η αδελφή του τάδε ή η γυναίκα του τάδε κλπ, και δεν το ξεχναν. Άσε που δεν νομίζω ότι θα κερδίσω κάτι. Στο τέλος θα μου πουν στην καλύτερη περίπτωση, θα έρθει και η σειρά σας να πληρωθείτε...
  15. Για αυτό και κάνω υπομονή. Θα ρθούνε που θα πάνε!
  16. Μα το θέμα είναι ότι ρωτάω το λογιστή μου κάθε χρόνο, γιατί αργούν τόσο πολύ και μου λέει ότί είναι φυσιολογικό. Τι να κάνω, να πάω εφορία να τσακωθώ? Δεν είμαι για τέτοια. Γιατί αν πάω και ακούσω καμία απάντηση (δημοσιουπαλληλιστική) , όντως δεν θα συγκρατήσω τα νεύρα μου, και θα τσακωθώ. Μπορεί να είναι το κατάστημα εδώ.
  17. Πάντως εμένα το εκκαθαριστικό μου έχει έρθει από τον Απρίλιο αλλά επιταγή όχι ακόμα. Τα τελευταία χρόνια , μου έρχεται τέλος Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου. Οπότε Terry, υπομονή. Κάτι μου λέει ότι μαζί θα τα πάρουμε....
  18. Ωραίο θέμα..... αλλά δυστηχώς δεν βλέπω να παραθέτει κανείς στοιχεία.......
  19. Στην ουσία η τυπική διατομή σου ορίζει το ένα από τα δύο. Δηλαδή αν έχω δρόμο σε όρυγμα το πόδι του πρανούς καθορίζεται από την τυπική διατομή οριζοντιογραφικά και υψομετρικά . Δηλαδή ανάλογα με το ημιπλάτος δρόμου, ύπαρξη ερείσματος ή τάφρου ή ζώνης φυτικών , αριθμό στρώσεων οδοστρωσίας κλπ προκύπτει το " offset " του ποδιού σε σχέση με τον άξονα του δρόμου σε οποιαδήποτε χιλιομετρική θέση. Οπότε με βάση το πόδι που προκύπτει από την τυπική διατομή (σε σχέση με τον άξονα), τη κλίση του πρανούς και το φυσικό έδαφος στη δεδομένη θέση χαράζεται το φρύδι του πρανούς. Αν ο δρόμος είναι σε επίχωμα συμβαίνει το αντίθετο. Απ τη τυπική διατομή προκύπτει το offset του φρυδιού από τον άξονα , οπότε με βάση αυτό, τη κλίση του πρανούς και το φυσικό έδαφος στη δεδομένη θέση θα χαραχτεί το πόδι. Αρα topo 75 για αυτό σου ζητάει το όργανο την τυπική διατομή. Θέλει δεδομένα για το 'offset', και τη κλίση του πρανούς. Η οποία είναι μία σε περίπτωση ορύγματος και μία σε περίπτωση επιχώματος.
  20. Σειρά μου κανείς............. Τ.Α.Τ.Μ. Ε.Μ.Π. 2001
  21. Συμφωνώ απόλυτα με το παραπάνω. Μη σκεφτόμαστε μόνο το χαμηλότερο κόστος για μας. Η οποιοαδήποτε αντιπροσωπεία απασχολεί προσωπικό, πληρώνει πιθανά ενοίκιο, φόρους κλπ ενώ συγχρόνως απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη αγορά κλπ. Για αυτό δεν μπορεί να ρίξει το κόστος και να συναγωνιστεί στη τιμή κάποιον που πουλάει μέσω internet διεθνώς.
  22. Σ ευχαριστώ texter για την απάντηση σου. Δηλαδή μου προτείνεις να περιμένω να εγκαταστ'ησω την νεότερη έκδοση του DCAD?
  23. Παιδιά, μια ερώτηση και από μένα. Προσπαθώ να εγκαταστήσω το DCAD από τα downloads σε Autocad 2011 και δεν τα καταφέρνω. Έχει κανεις καμιά υποψία γιατί? Παρατήρηση: Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ, ilias
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.