Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

betatzis89

Members
  • Περιεχόμενα

    25
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by betatzis89

  1. Ότι να ναι διάβαζα απ΄την χαρά μου μάλλον. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση
  2. ε) Επιτρέπεται η κατασκευή κλειστών εξωστών σε προέκταση σοφίτας ή και εσωτερικού εξώστη. Δεν επιτρέπεται η κατασκευή ανοιχτών εξωστών σε προέκταση κλειστών εξωστών. Είναι δυνατή όμως η κατασκευή κλειστών εξωστών δίπλα (σε επαφή ή σε απόσταση) από ανοικτούς εξώστες ή και από στοιχεία της παρ.1Α. Η πρόσβαση στους ανοικτούς εξώστες μπορεί να γίνεται μέσω ανοιγμάτων, στις κλειστές πλευρές των κλειστών εξωστών, που είναι δίπλα στους ανοικτούς εξώστες. Μόλις μου το προώθησαν. Είναι ο ΝΟΚ με τις αλλαγές του ν.4821/21 (ΦΕΚ 134Α/31.7.2021)
  3. Έχουμε κάτι νεότερο σχετικά με το ερώτημα; Έκλεισα ραντεβού με πολεοδομία και ακόμα περιμένω.
  4. Καλημέρα, Ξέρει κανείς την τιμή ζώνης για Πολύμνιας 25 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το POS από την SUM UP; Απ΄ότι έχω δει το αγοράζεις και κρατάει μόνο προμήθεια (όχι και μικρή θα έλεγα) και κανένα άλλο έξοδο συντήρησης ή χρήσης.
  6. Αντιγράφω ακριβώς το αντίστοιχο κομμάτι από την εγκύκλιο. ''Οι αυθαίρετες κατασκευές όλων των περιπτώσεων της παρ. 2 εξαιρουμένων των αναφερομένων στο εδάφιο ζ, δεν έχουν υποχρέωση υπαγωγής στις διατάξεις του ν. 4495/2017'' Άρα αυτές του εδαφίου ζ έχουν υποχρέωση υπαγωγής. Παράλογο μεν, ωστόσο αυτό λέει.
  7. Καλησπέρα, Στην 49581/2075/2019 Εγκύκλιος Δ' Τμήματος ν. 4495/2017 άρθρο 82 αναφέρει ''Οι αυθαίρετες κατασκευές όλων των περιπτώσεων της παρ. 2 εξαιρουμένων των αναφερομένων στο εδάφιο ζ, δεν έχουν υποχρέωση υπαγωγής στις διατάξεις του ν. 4495/2017''. Οπότε με βάση τον ν.4495/17 ακόμα και οι οριστικές δηλώσεις του ν.4178/13 στις οποίες έχουν ανέβει τα απαραίτητα δικαιολογητικά οφείλουν να μεταφερθούν στον 4495/17. Το ερμηνεύω σωστά έτσι; Γιατί μου ζητήθηκε από συμβολαιογράφο και έπεσα απ΄τα σύννεφα...
  8. Καλησπέρα, Γνωρίζει κάποιος την διαδικασία για τροποποίηση της έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις; Συγκεκριμένα για εκδοθείσα ΕΕΜΚ θέλω να τροποποιήσω την αρχιτεκτονική μελέτη που έχω ήδη καταθέσει. Πρέπει να εκδώσω νέα ΕΕΜΚ και να επικαλεστώ την προηγούμενη;
  9. Ακριβώς. Απλά το συμβόλαιο που δείχνει μια ιδιοκτησία δεν πρέπει να τροποποιηθεί πριν τη μεταβίβαση; ώστε να συμβαδίζει με το κτηματολόγιο; Εμένα με προβλημάτισε πως στο κτηματολόγιο φαίνονται 2 ιδιοκτησίες, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχος τίτλος ιδιοκτησίας. Ευχαριστώ πάντως.
  10. Οροφοδιαμέρισμα το οποίο στην πραγματικότητα έχει κατασκευαστεί από το 2005 (κατά την ανέγερση της οικοδομής) ως 2 διαμερίσματα. Στα συμβόλαια παρουσιάζεται ως ένα διαμέρισμα. Στην άδεια φαίνεται ένα διαμέρισμα. Στην πραγματικότητα και στο κτηματολόγιο είναι 2 διαμερίσματα (έγινε διαχωρισμός). Ο ιδιοκτήτης θέλει να μεταβιβάσει τα 2 διαμερίσματα. Προχωράω σε ενημέρωση φακέλου; Ρύθμιση με τον 4495/17 ως διαφορετική διαμερισμάτωση; Διόρθωση συμβολαίου και μετά ενημέρωση φακέλου; Καμιά ιδέα;
  11. Ναι, εκδίδεις κανονικά τη βεβαίωση σου (αφού διαπιστώσεις ότι δεν έχει καμία νέα αυθαιρεσία). Στον 4495/17 αναφέρεται αυτό, δεν χρειάζεσαι εγκύκλιο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.