Jump to content

pao.ang

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

pao.ang last won the day on January 5 2012

pao.ang had the most liked content!

Community Reputation

32 Καλή

1 Follower

About pao.ang

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. Και πως προκύπτει οτι αφορά όλα τα κτίρια. Αφού βρίσκεται στην παράγραφο ιβ) που αναφέρει τα πρατήρια. Αν αφορούσε όλα τα κτίρια θα έπρεπε να αναγράφεται σε ξεχωριστή παράγραφο.
 2. Υπήρχε δρόμος ο οποίος είχε διανοιχτεί άτυπα ως κοινόχρηστος , ο δήμος δεν τον αναγνώρισε ως κοινόχρηστο και έρχεται ο γείτονας και λέει οτι είναι ιδιωτικός δικός μου άτυπα παραχωρημένος και το διεκδικεί πίσω. Οπότε προκύπτει μια εδαφική λωρίδα 50 τ.μ. τα οποία προσθέτει στο τοπογραφικό του διάγραμμα. Το θέμα το δικό μου είναι οτι μια αναθεώρηση μιας ο.α.του 1990 γενικά το λέω , η οποια έχει αορίστου χρόνου αναθεωρείται πάντα για οποιαδήποτε εργασία? Δηλάδή αν έκανα προσθήκη ορόφου θα έβγαζα άδεια αναθεώρησης ή νέα άδεια προσθήκης σε υπάρχον κτίριο με την τάδε άδεια του 1990. Κατάλαβες σε τι προβληματίζομαι? Θεωρώ οτι στην περίπτωση που προκύπτει ενελώς διαφορετικό τοπογραφικό διάγραμμα απαιτείται νέα ο.α. με νέο αριθμό και όχι αναθεώρηση αυτής. Εξάλλου η αορίστου χρόνου έγινε για τις συγκεκριμένες εργασίες που όριζε η άδεια του 1990 και οι οποίες δεν αποπερατώθηκαν πλήρως. (Εκτός από Φ.Ο., όψεις ,στέγη)
 3. Καλησπέρα Σε Ο.Α. η οποία έχει γίνει αναθεώρηση επ' αόριστου χρόνου μπορώ να κάνω αναθεώρηση για αλλαγή τοπογραφικού διαγράμματος (εντελώς διαφορετικό) και εργασίες εντός του νέου τμήματος του οικοπέδου όπως περίφραξη και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου ή απαιτείται έκδοση νέας άδειας? Δηλαδή μια Ο.Α. με ισχύ αορίστου χρόνου αναθεωρείται για οποιαδήποτε εργασία? Ευχαριστώ
 4. Η απόδειξη αγροτικού δρόμου προ του 1923, που μας επιτρέπει να λέμε με υπευθυνότητα αν χτίζεται ή οχι το αγροτεμάχιο αν χωρίζεται αν, αν, αν... γίνεται με προ του 1923 συμβόλαιο που θα πρεπει να αναφέρει οτι συνορεύει με δρόμο. Το 98,7% των δρόμων πανελλαδικά διανοίχτηκαν τη δεκαετία του '70. Πιάσε το αυγό και κούρευε....
 5. Αποκλείεται να ισχύσει το μέτρο αυτό , το έχει δεσμευτεί υπεύθυνα και με ειλικρίνεια ο Καμμένος...
 6. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση ΚΑΝΑ, γνωρίζεις αν υπάρχει κάποιο έγγραφο που το αναφέρει η απλά θα βασιστώ σε αυτό που λέει ο ΝΟΚ όλα τα προηγούμενα που ίσχυαν δεν ισχύουν.
 7. Καλησπέρα θα θέσω ένα θέμα που είχα με την Υ.ΔΟΜ. του δήμου μου το οποίο είναι το εξής: Επιτρέπεται η κατασκευή ανοιχτού ημιυπαίθριου χώρου σε υπάρχουσα οικία προ του 1955 η οποία δεν έχει υπόλοιπο συντελεστή δόμησης? Εννοείται ότι πληρούνται οι προυποθέσεις του ΝΟΚ δ>35% των πλευρών και ο η/χ δεν προσμετρά στο σ.δ. και υπάρχει υπολοιπόμενη κάλυψη και υπολοιπ. όγκος Ευχαριστώ
 8. Αν πληρώναμε τα λεφτά των ταμείων σε ιδιωτικές ασφάλειες και πιπ.....ς θα μας έκαναν. Το πρόβλημα όμως είναι πολιτικό δεν γίνεται 20 χρόνια βουλευτές να μαθαίνουν το ασφαλιστικό μόλις γίνονται υπουργοί. Αυτο σημαίνει οτι ζουν σε άλλη πραγματικότητα είτε πριν γίνουν υπουργοί είναι στα αρχι..... τους. Ανίκανοι όλοι.
 9. Αυτά που γράφεται με τρελαίνουνε πραγματικά νομίζω οτι δεν απαντάνε μηχανικοί. Έχουμε παρασυρθεί όλοι από ξαφνικο πατριωτικό τσαμπουκοισμό και είμαστε τυφλοί (πην του ALEXISPAP). Η ΜΟΜΑ λειτουργούσε οταν οι γονείς μας κάνανε 36 μήνες στρατό, ήταν αμόρφωτοι ο στρατός ήταν σχολείο, δεν είχαν να φάνε ο στρατός ήταν ξενοδοχείο , δεν είχανε δουλείες να τους περιμένουνε και όλο αυτό ήταν πρωτόγνωρο. Τώρα ξαφνικά θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει από ποιον? Απλά ο Καμμένο εκβιάζει του μεγαλοεργολάβους για για να γιευτεί κομμάτι της πίτας, και θα το κάνει αγοράζοντας ένα πλούσιο εξοπλισμό από μηχανήματα ( δεν υπάρχουν λεφτά για υποβρύχια) τα οποία θα σκουριάσουν. Έλεος ας ξυπνήσουμε είμαστε σε λίθαργο.
 10. Για 100 ευρώ που παίρνει ο ενεργειακός επιθεωρητής τα παραπάνω προστίματα είναι υπερβολικά. Πρώτα το ΥΠΕΚΑ να προστατέψει τον ενεργειακό επ. και αν αυτός είναι λαμόγιο να τον σκίσει. Δεν μπορείς να θεωρείς τόσο σημαντικό την ενεργ. επιθ. και να την ξεφτιλίζεις οικονομικά.
 11. Για την έκδοση της οικοδομικής αδείας απαιτείται: Συμβόλαιο και πιστοποιητικό υποθηκοφύλακα Τοπογραφικό και διάγραμμα δόμησης Αρχιτεκτονικά σχέδια Στατική και μηχανολογική μελέτη .... .... Οπς λάθος νόμιζα οτι blog αφορούσε μηχανικούς!!! Θέλουμε 2 ώρες να φτιάξουμε ένα τοπογραφικό και 3 ημέρες να καταθέσουμε όλες αυτές τις @ί@ες που ζητάνε...
 12. Μήπως είναι ένας προάγγελος για νέα προστίματα???
 13. Ξεκάθαρος? εύληπτου? χωρίς νέα αυθαίρετα? χωρίς νέα προστίματα? Μπααα δεν συμφέρει....
 14. αυτό που γράφεις αφορά στάσιμους οικισμούς χωρίς εγκεκριμένα όρια, οπότε αν ο οικισμός σου είναι στάσιμος τότε ισχύει η ζώνη 800 μ. από το κέντρο του οικισμού συνεκτικό τμήμα (συνήθως παίρνουμε την πλατεία ή την κεντρική εκκλησία ως αφετηριά των 800 μ. ή 200 μ.)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.