Μετάβαση στο περιεχόμενο

PASOLE

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

PASOLE's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

24

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ωραίος! Αν μπορείς να κάνεις το ίδιο και στο πολύ χρησιμοποιημένο από εμάς έντυπο επανεξέτασης στοιχείων κατά τη διαδικασία της προανάρτησης. Δεν το βρήκα πουθενά σε σωστή επεξεργάσιμη μορφή. Και όταν το βρήκα, είχε πρόβλημα σε 2-3 πεδία. Ευχαριστώ!
  2. Ειλικρινά δεν θα πίστευα ποτέ ότι θα δω topic με θέμα "πού μηδενίζετε;"!!! Εν πάση περιπτώσει, αν υπάρχει κάποιος που για κάποιον ακατανόητο λόγο έχει τέτοια απορία, η απάντηση οφείλει να είναι "σε οποιαδήποτε στάση που είτε έχουμε στηθεί, είτε ΘΑ στηθούμε" και τέλος. Συμβουλή από κάποιον που δεν έχει λύσει ποτέ του όδευση από το τέλος του 1992 που πήρε πτυχίο και που πάντα από κάθε στάση "χτυπά" ό,τι στάση βλέπει ακόμα και τριγωνομετρικά και λύνει ΠΑΝΤΑ τις μετρήσεις ως δίκτυο : μην ασχολείστε κατά την αποτύπωση με την παντελώς ανόητη επιλογή των γεωδαιτικών σταθμών που ζητούν συντ/νες κατά την αποτύπωση. Βάλτε τυχαία νούμερα και αγνοήστε. Αυτά κατά την αποτύπωση. Άλλο φυσικά οι χαράξεις. Στον ορισμό κάποιων στάσεων με "gps" δεν δεχόμαστε default ό,τι μας δίνει το όργανο. Αφού έχουμε διπλομετρήσει μια απόσταση μεταξύ δυο στάσεων, δεν θα αλλοιώσουμε αυτήν την απόσταση με τις συντ/νες που δίνει το δορυφορικό. Κρατάμε την καλύτερη εξ αυτών ως σταθερή και η άλλη ως προσανατολισμό. Διαφορετικά οδηγούμαστε σε αλλοιώσεις κλίμακας. Δυστυχώς παρατηρείται το λυπηρό φαινόμενο κάποιοι συνάδελφοι να κρατάνε σταθερές τις στάσεις που δίνει ένα "gps" και μετά απλά προβαίνουν σε επίλυση ταχυμετρίας.
  3. α) Το εμβαδόν το Κτηματολογίου δεν σε ενδιαφέρει από τη στιγμή που είναι μέσα στο ανεκτό όριο ανοχής από το πραγματικό που μετράς. Απλά το αναφέρεις για να πιστοποιήσεις τη μη διόρθωσή του (στο Κτηματολόγιο). β) Η σύσταση όσον αφορά τα ποσοστά συμμετοχής δεν αλλάζει. Το εμβαδόν σίγουρα αλλάζει και δεν έχει να κάνει με τη σύσταση, δεν επηρεάζει τη σύσταση και είναι άσχετο με τη σύσταση. γ) Αλλάζεις συμβολαιογράφο αφού εκεί μάλλον κατά λάθος ασκούν το επάγγελμα απ' ότι φαίνεται.
  4. ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ είναι η επίσημη ονομασία. Το "Αγιά Σοφιά" δεν υπάρχει σε κανένα επίσημο έγγραφο τόσο στη Διαύγεια όσο και προς την UEFA. Οι ονομασίες γηπέδων τύπου "Γεντί Κουλέ", "Τάφος του Ινδού" κλπ είναι απλά για οπαδική κατανάλωση και μόνο. Καλό θα είναι να είμαστε ακριβείς στα άρθρα, πόσο μάλλον περισσότερο για όταν αυτό αφορά ένα Τεχνικό Forum.
  5. Ελλιπέστατες πληροφορίες για να μπορεί να εξαχθεί συμπέρασμα. Εννοείται ότι πετάμε στα σκουπίδια ρ.σ. από "e-poleodomies" για θέματα εφαρμογών. Στο ΔΕ εφαρμογής του 1984 σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες πληροφορίες. Συνήθως σε τέτοια διαγράμματα εφαρμογών δίνονται οι συντ/νες σε HATT των αξονοδιασταυρώσεων. Με τα σταθερά που χρησιμοποιήθηκαν για το δίκτυο και σίγουρα αναγράφονται οι αντίστοιχες συντ/νες, προσπαθούμε να τα εντοπίσουμε και να αποδώσουμε σε αυτά συντ/νες ΕΓΣΑ '87. Θέλεις minimum 2 για στοιχειώδη (καλή) εφαρμογή, 3 για MET ομοιότητας (καλύτερα), >=4 για αφινικό (τέλεια). Αυτή είναι η πορεία. Αν δεν υπάρχει πίνακας συντεταγμένων σε HATT τότε αναγκαστικά πηγαίνεις με εξαγωγή συντ/νων από κάνναβο με δεσμεύσεις πλευρών οικ.τετραγώνων. Δεν έχεις άλλη επιλογή. Αλλά θα χρειαστείς κοινά σημεία για ΜΕΤ. Πρέπει να δεις τι χρησιμοποιήθηκε κατά την αποτύπωση. Αν μέσα σε αυτά είναι και κάποιο της ΓΥΣ είσαι τυχερός γιατί ήδη θα έχεις το ένα εξ' αυτών. EDIT : τώρα είδα και το post συναδέλφου πιο πάνω. Είναι ένα βοήθημα αυτό, αν και μπορεί να είναι λάθος η εφαρμογή. Ασχέτως αν βγήκαν άδειες. Αυτό δεν λέει κάτι ως προς την ορθότητα της εφαρμογής. Αλλά αν δεν έχεις τίποτα άλλο...
  6. Πάντα τα τεχνικά και τα νομικά θέματα είχαν άμεση σχέση. Άσε...μόλις σήμερα πλήρωσα και τη συνδρομή 19 τόμων στον Διαρκή Ερμηνευτικό Κώδικα Πολ. Νομοθεσίας. Ποτέ ιντερνετικά/CD. Αυτά τα θέματα θέλουν...φυσικά τεύχη 😇.
  7. 1. Δεν μπορεί να αποζημιωθεί οτιδήποτε έχει κατασκευαστεί μετά την ημερομηνία έγκρισης των Πινάκων Επικειμένων. Τέλος. Η μοναδική περίπτωση είναι με εκπρόθεσμη ένσταση στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου να αποδείξει ο ενδιαφερόμενος ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί εμπράγματα δικαιώματα (κατασκευές) που είχαν κατασκευαστεί πριν την ανωτέρω ημερομηνία. Με σαφείς αποδείξεις. 2. Το δεύτερο μέρος είναι προφανές και συμφωνώ. Δεν έχω πει άλλωστε κάτι διαφορετικό. Αναγράφεται αναλυτικά αυτή η περίπτωση στους Πίνακες της Π.Ε. είτε με απόδοση νέου οικοπέδου που φέρει πάντα το χαρακτηριστικό γράμμα "Ν" δίπλα από τον αριθμό της τελικής ιδιοκτησίας (π.χ. 01Ν, 02Ν κλπ) είτε με χρηματική αποζημίωση που μέχρι να καταβληθεί, έχει δικαίωμα ο δικαιούχος να αρνηθεί κατάληψη έκτασης του ακινήτου του για δημιουργία Κ.Χ. Υ.Γ. Το ξαναλέω : αν επιτρέψει την κατάληψη έκτασης πριν αποζημιωθεί πλήρως ή μερικώς δεν χάνει το δικαίωμα της αποζημίωσης και ούτε τίθεται θέμα παραιτήσεώς του από αυτό το δικαίωμα.
  8. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Η μοναδική (σπάνια) περίπτωση είναι να αποδείξει τώρα ο ιδιοκτήτης ότι κακώς είχαν εγκριθεί οι τότε Πίνακες Επικειμένων και ότι υπήρχαν εκεί κάποιες παλιές κατασκευές που δεν καταγράφηκαν και οφείλουν να συμπληρωθούν. Πρόσθεσε ότι δεν είχε κάνει και ένσταση αφού είχαν αναρτηθεί! Δύσκολη περίπτωση γιατί έχουν καταστεί οριστικοί και αμετάκλητοι και αν δεν θέλει η Υπηρεσία να εξυπηρετήσει πρέπει να πάει δικαστικά και να εκδοθεί προσωρινή-ειδική εντολή από δικαστήριο. Αλλιώς μπαίνεις με μπουλντόζα άμεσα. Αλλά πολλές φορές είναι "μία ή άλλη" για τον ιδιοκτήτη, γιατί τα έξοδα μπορεί αν είναι κατά πολύ περισσότερα με αυτά της αποζημίωσης. Θυμήσου ότι η τιμή μονάδας είναι στον "τότε" χρόνο. Τρομερά σπάνια περίπτωση. Και μόνο νόμιμες κατασκευές ή κατασκευές που είχαν γίνει έως τη χρονιά της καταγραφής.
  9. α) μια σημαντική επισήμανση για τον καλό πρότυπο πίνακα που ανέβασε ο συνάδελφος nbr. Οι στήλες 19, 22 απαιτούν συμβολαιογραφική Πράξη μεταβίβαση γης που σημαίνει πως δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή αποζημίωση χρημάτων προς/από τρίτο. Στο τοπογραφικό επισημαίνεται το τμήμα (ή τα τμήματα) βάσει των συντεταγμένων αρχικών ιδιοκτησιών και πηγαίνει κανονικά σε συμβολαιογράφο. Δεν σημαίνει ότι επειδή αναγράφεται ένα εμβαδό αυτόματα γίνεται τμήμα νέου οικοπέδου και διευθετείται το θέμα με μια χρηματική εξόφληση. β) υπάρχουν και κάποιες άλλες πρόσθετες στήλες που κάποιες φορές αναγράφονται στην πλευρά της τελικής ιδιοκτησίας πριν τις παρατηρήσεις και τις έχω δει σε αρκετούς (όχι με τον 4315/14 που με τον οποίο εγώ προσωπικά δεν έχω δει καμία Π.Ε.). Πρόκειται για ανάλυση μεταφοράς χρηματικής αποζημίωσης.
  10. 1. Αν από τους Πίνακες είδες ότι όντως δεν υπάρχουν οφειλές αποζημιώσεων τότε κανένα πρόβλημα. Απλά το ανέφερα ως γενική περίπτωση. 2. Την ίδια μέρα ΑΝ δεν υπάρχουν θέματα επικειμένων. Αυτό ξέχασα να το αναγράψω αναλυτικά. Ναι ισχύει ΚΑΙ αυτό, αλλά συνήθως τα επικείμενα είναι γενικά μικρής αξίας π.χ. κάποια δέντρα, παλιές περιφράξεις με όχι μεγάλη συνήθως αξία. Πρόσεχε => έχουν καταγραφεί αναλυτικά σε ειδικό έντυπο κατά τη διάρκεια του Α' Κεφαλαίου της Πράξης την εποχή που έγινε (συνήθως πριν αρκετά χρόνια) και ΔΕΝ συμπεριλαμβάνουν οτιδήποτε έγινε μετά από εκείνη την ημερομηνία και που βλέπεις σήμερα. Εννοείται δεν αποζημιώνονται παράνομες κατασκευές/κτίσματα κλπ. Αυτοί οι Πίνακες Επικειμένων είναι οριστικοί. Δηλαδή έχει τελειώσει και η διαδικασία ενστάσεων (από την ανάρτηση του Α' Κεφαλαίου). Συνήθως έχει ήδη καταβληθεί η αποζημίωση σε τέτοιες περιπτώσεις. Το ελέγχεις στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου με τον κ.α. του οικοπέδου. Μπορεί να ξέρουν και στο αρμόδιο Τμήμα της Πολεοδομίας του Δήμου. Οπότε αν δεν υπάρχει ΚΑΙ σε αυτήν την ειδική περίπτωση θέμα αποζημίωσης, εσύ την ίδια μέρα είσαι ελεύθερος να διανοίξεις τον δρόμο (πρόχειρα με 3Α) και κανείς ιδιώτης δεν μπορεί να σου πει τίποτα διότι πολύ απλά δεν έχει πλέον κανένα δικαίωμα επί της έκτασης με την κύρωση της Π.Ε. αφού έχει μεταγραφεί στην μερίδα του στο Υποθηκοφυλακείο νέο οικόπεδο.
  11. Απορώ γιατί υπάρχουν τέτοιες απορίες ειλικρινά. Επειδή ως μελετητής έχω συντάξει Π.Ε. που έχει κυρωθεί : Το οικόπεδα σε κυρωμένη Π.Ε. είναι ΟΛΑ άρτια. Τέλος. Η οικοδομησιμότητα δεν είναι πάντα δεδομένη μια συγκεκριμένη στιγμή γιατί αυτή εξαρτάται από 4 πράγματα : α) τη εξόφληση ολική ή μερική (δόσεις) της εισφοράς σε χρήμα προς το Δήμο β) τη χρηματική εξόφληση των υποχρεώσεών του σε όμορους ιδιοκτήτες σύμφωνα με τους Πίνακες της Π.Ε (αν υπάρχουν τέτοιες αποζημιώσεις) γ) τυχόν απαιτητή προσκύρωση τμήματος γης από όμορο ιδιοκτήτη πάντα σύμφωνα με τους Π.Ε. και δ) πλήρως διανοιγμένο δρόμο ΣΕ ΟΛΟ το πρόσωπο του οικοπέδου και μέχρι υφιστάμενο εγκεκριμένο ΚΧ. Τα έλεγξες όλα αυτά για την οικοδομησιμότητα; Αν θεωρήσουμε ότι δεν υπάρχει θέμα με τα α,β,γ υπάρχει θέμα προφανώς με το δ. Άρα ως έχει είναι ΑΡΤΙΟ και ΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ και καθίσταται οικοδομήσιμο με τη διάνοιξη του δρόμου. Εκεί κοιτάς το εξής : η έκταση που απαιτείται για να διανοιχτεί ανήκει σε κάποιον ιδιοκτήτη ΑΡΧΙΚΗΣ ιδιοκτησίας με κ.α. που έχει αφήσει τα ρυμοτομούμενα τμήματα του ΑΡΧΙΚΟΥ του οικοπέδου σε κοινή χρήση; Αν ΝΑΙ τότε και μόνο τότε πάμε στο επόμενο βήμα => του οφείλεται χρηματική αποζημίωση για αυτό το τμήμα σύμφωνα με τους Πίνακες της Πράξης; Αν ΝΑΙ τότε έχει το δικαίωμα να μην αφήσει ΚΑΝΕΝΑΝ να διανοίξει το τμήμα αυτό αν δεν αποζημιωθεί. Βέβαια μπορεί να αφήσει να διανοιχτεί και χωρίς να αποζημιωθεί άμεσα αφού αυτή δεν χάνεται. Αλλά συνήθως κανείς δεν το κάνει γιατί μετά προφανώς δεν μπορεί να πιέσει για καταβολή αποζημίωσης. Μόνο δικαστικά. Άρα σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται συναίνεση του δικαιούχου της ρυμοτομούμενης έκτασης. Αν δεν συντρέχουν τα ανωτέρω τι κάνεις; Είτε αιτείσαι από το Δήμο τη διάνοιξη τουλάχιστον μέχρι το πλήρες πρόσωπό σου είτε το πράττεις ο ίδιος αφού κατά 99% ο Δήμος δεν θα ανταποκριθεί αφού θα το πάει σε ακαθόριστη ημερομηνία μελλοντικά (ένταξη σε εργολαβία κλπ). Άρα το κλειδί είναι το σωστό διάβασμα των τελικών Πινάκων της Πράξης κάτι που λίγοι ξέρουν.
  12. Τι σχέση έχει ο οριστικός χαρακτηρισμός ΑΔ με τη μεταβίβαση; Ποιος είπε ότι μια έκταση ΑΔ σε κυρωμένο Δασικό Χάρτη δεν μεταβιβάζεται; Στο νομό μου (Ιωαννίνων) έχουμε εδώ και χρόνια μερικώς κυρωμένο Δ.Χ. και σε περιοχή πελάτη μου έκταση χαρακτηρισμένη ΑΔ (που είναι τελική ΑΔ αφού εκεί θεωρείται οριστικώς κυρωμένος - δεν έχουν γίνει αντιρρήσεις), μεταβιβάστηκε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ αφού βέβαια τηρήθηκε η προκαθορισμένη διαδικασία => υποβολή στη Δ/νση Δασών για έλεγχο της περιοχής και πληρωμή παραβόλου (θέλει 6-7 αντίγραφα) και μετά η θετική απόφαση στο οικείο Δασαρχείο με 3-4 αντίγραφα για πιστοποιητικό ακαΐας/μη διεκδίκησης δημοσίου. Εκεί απαιτεί ενδελεχή έλεγχο τίτλων. Αν υπάρχει μεταγραμμένο παραχωρητήριο λόγω κληροτεμαχίου είναι πιο εύκολο (εκεί ανήκε η περίπτωσή μου). Μας παίδεψε η εύρεση της μεταγραφής. Στη συνέχεια προσκομίζεις τη βεβαίωση του Δασαρχείου στο συμβολαιογράφο και όλα ΟΚ. Προσοχή => δεν αλλάζει ο χαρακτηρισμός της έκτασης, αλλά πιστοποιείται το ιδιοκτησιακό και μια χαρά.
  13. Το τοπογραφικό διάγραμμα της εγγραπτέας πράξης, ποιος το συνέταξε; Έχεις πρόβλημα στο τοπογραφικό διάγραμμα ή στο ΔΓΜ που θες να ανεβάσεις για έκδοση ΚΗΔ;
  14. Στις 13:35 έγινε η επίσημη ταυτοποίηση στο ΚΕΠ, την άλλη μέρα περίπου στις 12:00 το μεσημέρι μου ήρθε το αντίστοιχο μήνυμα με τον κωδικό από ΑΠΕΔ. EDIT : Διορθώνω ως προς την ώρα που μου ήρθε η έγκριση γιατί είδα το μήνυμα => 12:31 την επόμενη μέρα. Άρα είναι κάπως "εκφοβιστικό" αυτό το "εγκρίνεται μετά από 1 έως 30 μέρες".
  15. Τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Ότι μπορεί να έχει επέλθει κάποια μεταβολή και να μην έχει ενημερωθεί. Αυτό σωστό. Μια μικρή λεπτομέρεια : αυτό τσεκάρεται αυτόματα κατά την προεπισκόπηση της διαδικασίας έκδοσης ΚΗΔ, δηλαδή αν υπάρχει σημαντική απόκλιση. Και αναφέρομαι στο ανέβασμα Τ.Δ. για συμβόλαιο. Εκεί έχω την εξής απορία : περνάς εσύ το πολύγωνο του ΚΑΕΚ σύμφωνα με τις συντ/νες του Κ.Δ. που πήρες και που έχουν ακρίβεια 3 δεκαδικών. Στον έλεγχο προφανώς θα έχει διαφορά αφού στη Βάση του Κτηματολογίου έχει ακρίβεια περισσοτέρων ψηφίων. Η διαφορά είναι ανεκτή και το δέχεται; Λογικά ναι αφού δεν ενδιαφέρει τέτοια ακρίβεια κατά την έκδοση ΚΗΔ για μια π.χ. αγοραπωλησία. Εγώ πάντα το λαμβάνω ΚΑΙ σε dxf όπως είπα (μαζί με το έντυπο του Κ.Δ.) οπότε εξ' ορισμού δεν έχω πρόβλημα αφού είναι ακριβώς το ίδιο. Αν κάποιος όμως περάσει το πολύγωνο στο αντίστοιχο layer με τις αναγραφόμενες συντ/νες του επίσημου πρόσφατου Κ.Δ. που πήρε ο πελάτης του, τι γίνεται;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.