Jump to content

PASOLE

Members
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Ουδέτερη

About PASOLE

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Εννοείται ΟΧΙ. Από τη στιγμή που μας εμπαίζουν Βρούτσης και Σπυρίδων-Άδωνης (με μηνιαίες απολαβές κοντά στα 10000€ παρακαλώ χωρίς να δίνουν τίποτα οι ίδιοι) τότε θα ήταν απείρως καλύτερο να τα δώσουμε ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ τους Υπουργούς για τις τραγικές οικονομικές συνθήκες που περνούν. Όχι πέστε μου...είναι δυνατόν να ζήσεις με 10.000€ μηνιαίως; Δεν υποκαθιστούμε εμείς τον συνταγματικό ορισμό του Κράτους Πρόνοιας και Δικαίου επειδή κάποιοι είναι ανίκανοι. Παρακαλώ να προστεθεί και μια τέταρτη επιλογή : • Να δοθούν τα χρήματα στις οικογένειες των Σταϊκούγα, Βρούτση, Σπυρίδων-Άδωνη, Στασινού ως βοήθημα για την άθλια οικονομική κατάσταση που βιώνουν. Ε..μα πια!
 2. Αυτό είναι 1000% σωστό. Οφείλουμε να συμμετέχουμε ώστε αυτό το 10-15% να μην ξαφνικά γίνεται λόγω αποχής 45% και να έχει αυτοδυναμία λέγοντας ότι "εκπροσωπεί την πλειοψηφία όλων των μηχανικών" και στην ουσία να μετουσιώνεται σε πιστό υπάλληλο του κάθε $%#@ υπουργού. Πέραν αυτού, πάρτε και μια ενδιαφέρουσα είδηση που αφορά μεν άλλον κλάδο είναι όμως ενδεικτική για το πώς λειτουργεί στη χώρα μας διαχρονικά το κράτος Δικαίου :
 3. Απίστευτο! Ενώ δεν μπορείς να δουλέψεις για αυτές τις μέρες και ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ τίποτα ως ελεύθερος επαγγελματίας....δίνουν αναστολή λήξης των επιταγών γι αυτές τις μέρες!!!! Τι μυαλά! Από την άλλη οι εισφορές μας κανονικότατα, απλά παίρνουν αναστολή είσπραξης. Θα φορτωθούμε μετά από μήνες με βουνά απαιτητών χρεών. Το κομματικό στέλεχος που έχουμε ως πρόεδρο, στις δυο μακροσκελέστατες ανακοινώσεις του, δεν αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ το επίδομα των 800€, παρά μόνο να έχουμε διευκόλυνση στις μετακινήσεις μας (άρα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ότι ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ) και κάποιες ευκολίες στις πληρωμές των οφειλών μας. Και αυτός ο τύπος υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντά μας και τα δίκαια αιτήματά μας. Θα ήθελα κάποιοι να σκέφτονται πιο πολύ όταν λίγες μέρες πριν τις εκλογές του καλούν και τους διατάζουν για μαζική προσέλευση και ψήφο (και αυτοί πειθήνια εκτελούν την εντολή). Τον κλάδο τον καταντήσαμε σε αυτά τα χάλια και έχουμε όλοι ευθύνη. Ας τα θυμηθούμε αυτά στις ερχόμενες αρχαιρεσίες όταν μας καλούν από τα κομματικά γραφεία.
 4. Λογικά θα του το απαγόρευσε ο εργοδότης του ο Σπυρίδων-Άδωνης Γεωργιάδης. Πόσο ξεφτίλα....
 5. Ακριβώς. Μέτρα στήριξης μπορεί να είναι και η μετάθεση πληρωμών. Η έκπτωση 25% των ΕΦΚΑ Φεβρουαρίου/Μαρτίου ΑΝ δεν κάνεις χρήση της παράτασης. Από πού προκύπτει ότι ΟΛΟΙ οι ΚΑΔ θα λάβουν το 800/άρι;; Περιμένω τεκμηριωμένη απάντηση για να ησυχάσουμε όλοι, αφού το ΤΕΕ έχει πάει...παραλία και ύποπτα κωφεύει.
 6. Άλλο "ΟΙ ΚΑΔ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ" και άλλο οι "ΚΑΔ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΈΚΤΑΤΟ ΕΠΙΔΩΜΑ". Οι ΚΑΔ που πλήττονται είναι το σύνολο των ΚΑΔ και ένα υποσύνολο θα λάβει το 800/άρι. Οι υπόλοιποι κάποιες αναστολές πληρωμών (θα μας έρθουν μαζεμένα), κάποιες εκπτώσεις ΑΝ δεν κάνουν χρήση των παρατάσεων. Α...ξέχασα και το πιο σημαντικό. Τα σεμινάρια κατάρτισης!!!! Συγχαρητήρια στο ΑΦΩΝΟ ΤΕΕ και το ΔΣ του που αφήνει για τόσο καιρό στο σκοτάδι και δίχως 100% σίγουρη ανακοίνωση για το τι συμβαίνει, όλα τα μέλη του.
 7. Χωρίς να είμαι ειδικός και επειδή την "πάτησα" στο παρελθόν, είχα πάθει μεγάλη ζημιά με έναν σχετικά φτηνό ηλεκτρικό θερμοστάτη που μου προξένησε ζημιά στην ηλεκτροβάνα με αποτέλεσμα να χρεώνομαι ώρες που δεν έκαιγα. Το κατάλαβα αργότερα (έκλεινε σε μη καθορισμένα διαστήματα η ηλεκτροβάνα με αποτέλεσμα να μετρά ώρες που δεν έκαιγα). Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός που φώναξα (φίλος) μου είπε ότι η καλύτερη λύση είναι οι καλοί αναλογικοί (δεν χρειάζεται να πω μάρκες). Αν θες να πας σε ψηφιακό πρέπει να είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Καλή συνέχεια.
 8. Αν ήμασταν στους νέους ΚΑΔ να είσαι σίγουρος οτι θα είχε βγει ήδη ανακοίνωση από το ΤΕΕ. Ακριβώς όπως έκανε πριν το διάγγελμα Βρούτση ο πρόεδρος των φοροτεχνικών.
 9. 800/αρι ξεχάστε το σύμφωνα με την ανακοίνωση. Θα μπούμε τουλάχιστον σε προγράμματα κατάρτισης. Αλητεία. Σαν δε ντρέπονται....
 10. Τυχαία έπεσε το μάτι μου στο ανωτέρω και έχω να προσθέσω τα εξής γιατί έχω πάρει τα απαιτούμενα για τη σύνταξη συμβολαίων και έχω μιλήσει εκτεταμένα τόσο με Δ/νση Δασών όσο και με το Δασαρχείο (ανεξάρτητες Υπηρεσίες, αλλά απαραίτητες για τα πιστοποιητικά). α) Αν έχουμε κυρωμένους Δ.Χ. (το σωστό είναι να λέμε "μερικώς κυρωμένους" αφού η οριστική κύρωση θα έρθει με το πέρας της εκδίκασης των ενστάσεων) εξετάζουμε όπως σωστά λες αν είμαστε στο κίτρινο περίγραμμα οπότε τότε ΔΕΝ έχουμε θέμα. β) Αν δεν βρίσκεται στο κίτρινο περίγραμμα ακολουθούμε την κάτωθι διαδικασία γιατί ενδέχεται και πάλι να μην έχουμε θέμα. Δεν απορρίπτουμε αυτήν την περίπτωση. Βλέπουμε από την αρχική ανάρτηση τι είδους κωδικό έχει η δασική μας περιοχή που βρίσκεται εντός του γηπέδου μας. Αν είναι εν γένει και από παλιά 100% δασική (π.χ. ΔΔ, Χ κλπ) τότε δεν την υπολογίζουμε καν για ιδιωτική πόσο μάλλον περισσότερο αν δεν έχει υποβληθεί και ένσταση (αν είχε υποβληθεί πιθανόν να ήταν "λευκή" άλλωστε). Αν όμως είναι χαρακτηρισμένη ως Α.Δ. και γενικά ως "κάτι άλλο παλαιότερα και τώρα δάσος" τότε ΑΝ έχουμε ισχυρά συμβόλαια (π.χ. κληροτεμάχιο με παραχωρητήριο και μεταγραφή αυτού, τότε ΔΕΝ έχουμε πρόβλημα). Υποβάλουμε την αίτηση στη Δ/νση Δασών μαζί με 1 αντίγραφο εξαρτημένου τοπογραφικού για έλεγχο των συντ/νων της δασικής έκτασης (+ 20€ παράβολο που το πληρώνουμε ΜΟΝΟ στην Τράπεζα της Ελλάδος και όχι ηλεκτρονικά). Μετά, αυτό το πιστοποιητικό μαζί με 3 αντίγραφα τοπογραφικών και μεταγραμμένους τίτλους (δίνουν μεγάλη προσοχή στη μεταγραφή των τίτλων και το χρόνο κτήσης) το υποβάλλουμε στο Δασαρχείο το οποίο ελέγχει ΑΝ κάηκε στο παρελθόν η έκταση και ΑΝ διεκδικείται από το Δημόσιο. Αν όλα αυτά είναι εντάξει σου δίνουν το πιστοποιητικό (ακαΐας και μη διεκδίκησης λέγεται). Τότε αυτή η δασική έκταση πιστοποιείται και επίσημα ως ιδιωτική και συμπεριλαμβάνεται κανονικά στο εμβαδόν του γηπέδου, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει κάπου είδους οικοδομική επέμβαση εκεί. Για να είμαστε ακριβείς, μπορεί να γίνει μόνο όμως μετά από σχετική άδεια από το Δασαρχείο. Απόσταση από τα όριά της 10μ. για τοποθέτηση οικοδομής. Ρωτήστε ό,τι θέλετε επειδή έχω περάσει τη διαδικασία. Αποκεντρωμένη Περιφ. Ηπείρου και Δ.Μακεδονίας. Υ.Γ. Εννοείται πως αν σε κάποια Περιφερειακή Ενότητα δεν έχουν αναρτηθεί δασικοί χάρτες, τότε για τη βεβαίωση αρτιότητας/οικοδομησιμότητας αναφέρουμε ότι απαιτείται ο ανωτέρω έλεγχος από το Δασαρχείο. Εκτός αν θέλει ο ιδιοκτήτης (και το πιο σωστό) να περάσει την ανωτέρω διαδικασία προτού πάρει στα χέρια του το τοπογραφικό.
 11. Οι λογιστές τα κατάφεραν. Ανακοινώθηκε και επισήμως στο site τους. Με τις υγείες μας. Η πλάκα είναι ότι ξεσκίζονται στη δουλειά αυτές τις μέρες (και καλά κάνουν). https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=217088
 12. Το ενθαρρυντικό είναι πως η μεγαλύτερη μερίδα μηχανικών (ασχέτως παρατάξεων) έχει καταλάβει το αυτονόητο και έχει αντιληφθεί το παράλογο της υπόθεσης. Το χτύπημα της παρούσας κρίσης στο επάγγελμά μας είναι δεδομένο (και το ίδιο φυσικά συμβαίνει και στη συντριπτική πλειονότητα των ελευθέρων επαγγελματιών). Το βοήθημα είναι απαραίτητο. Και μακάρι να είναι μεγαλύτερο ΑΝ συνεχιστεί η κατάσταση με τις υποχρεώσεις να τρέχουν (αναστολή σημαίνει απλή μετάθεση υποχρεώσεων στο μέλλον). Το λυπηρό είναι πως μια - ευτυχώς πολύ μικρή - μερίδα συναδέλφων, δυστυχώς για ακατανόητους λόγους, δικαιολογεί την απόφαση αυτού του απίστευτου τυπάκου (βλ. Σπυρίδων-Άδωνης) και δε αναρωτιούνται γιατί ενώ είναι άνεργοι (ή υπολειτουργούν την παρούσα στιγμή), έχουν μετατραπεί σε ευνουχισμένα άβουλα όντα που υποτελικά θα συμφωνήσουν με ό,τι θα λεχθεί και αποφασιστεί από κάποιον εκπρόσωπο του κόμματος που ψήφισαν! Μηχανικοί είμαστε ρε γμτ, περάσαμε τόσα και τόσα στα έδρανα και πάνω από βιβλία και θα έρθει ένας 100% άσχετος με το επάγγελμά μας που τσεπώνει και 10.000€ το μήνα να γελάσει εις βάρος μας; Γιατί αυτό στην ουσία κάνει, γνωρίζοντας τι περνάμε για να πάρει αυτήν την απόφαση! Και για να μην παρεξηγηθώ, τα ΙΔΙΑ θα έλεγα αν επρόκειτο για τον Σκουρλέτη ή τον Μανιάτη ή τον οποιοδήποτε άλλο που θα ήταν ο αρμόδιος υπουργός για αυτό το θέμα. Σε αυτά οφείλει να πρυτανεύει η λογική και η ενότητα. Απ' όλους μας.
 13. Θα το πάρει πάντως ο Κούγιας και λοιποί μεγαλοδικηγόροι της Αθήνας (και όχι μόνο). Τεκμηριωμένα. Εμείς δε το έχουμε ανάγκη. Δουλεύουμε κανονικότατα αυτές τις μέρες. Εκτελούμε εξωτερικές εργασίες, αυτοψίες, μετρήσεις. Θυμίστε μου σε ποιο κανάλι έκανε παρέμβαση ο πρόεδρος του ΤΕΕ. Συγγνώμη, αλλά δεν μου πάει να προσθέσω την κτητική αντωνυμία "μας" μετά τη λέξη "πρόεδρος". Προσπάθησα, αλλά δεν...(και δεν είναι κομματικό το θέμα, το ίδιο λάθος έκαναν και λοιπές παρατάξεις, αφού δεν είδα κάποια κίνηση προς την πολιτεία για το λάθος). Αυτά και ας ελπίσουμε για αποκατάσταση της αδικίας.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.