Jump to content

pokafontas

Members
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Ουδέτερη

1 Follower

About pokafontas

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  ΛΑΚΩΝΙΑ
 • Επάγγελμα
  Ιδιώτης-Μη μηχανικός
 1. Συνάδελφοι καλησπέρα, Δεν είχα αναρτήσει κατί καινούριο γιατί περίμενα απάντηση από το ΤΕΕ για τον τρόπο διεξαγωγής μαθημάτων υλής κλπ.Μετά από 4 μήνες λοιπόν και αφού υπογράφηκε και επισήμως από ΣΑΕΠ η γνομοδώτηση για αντισταθμηστικά μέτρα και αφού την κοινοποίησαν κάποια στιγμή μέσα στον Φλεβάρη στο ΤΕΕ και αφού πήγα αυτοπροσώπος γιατί στα τηλέφωνα πρέπει να έχουν αλλεργία μαλλόν, ενημερώθηκα ότι οι εξετάσεις θα γίνουν τον Ιούνιο του 2013 και μέχρι 10 Απριλίου θα πρέπει να έχει καταθέσει άιτηση ο ενδιαφερόμενος με τις ενότητες που θέλει να δώσει (και αν κατάλαβα καλά πρέπει να είναι 150 € το μάθημα!!!!!!).Τώρα για ύλη και ημερομηνίες εξέτασης θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα.Παραθέτω και την ανάρτηση της προκύρηξης για τις εξετάσεις από την ιστοσελίδα του ΤΕΕ http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE_HOME/TEE_HOME_NEW/epar_2013.pdf που έβαλαν πρόσφατα! Για ότι νεώτερο ενημερώνω!
 2. Πολύ σωστός ο φίλος stayros!Το εν λόγω Π.Δ. είναι με το Φ.Ε.Κ. 1122 Β/10-04-2012, εκεί τα εξηγεί όλα και όπως πάντα δίνει και ένα "παραθυράκι" για να κρίνει μια τριμέλης επιτροπή αν η πρακτική σου άσκηση αρκεί ή όχι! Λέω να δοκιμάσω τα μαθήματα αλλά δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη ακόμα με ύλη και βιβλία και τέτοια! Αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας ενημερώσει!! Ότι νεώτερο έχω θα ενημερώσω!!!
 3. Συνάδελφοι μόλις βγήκε η γνομοδώτηση της τριμελούς επιτροπής: Για να μπορέσω να αναγνωριστώ σαν Πολ.Μηχ. πρέπει να δώσω εξετάσεις στο ΤΕΕ???? στα παρακάτω μαθήματα: 1.Θεμελιώσεις 2.Σχεδιασμό Μεταφορικών συστημάτων 3.Αντισεισμικά 4.Αστικά υδραυλικά έργα 5.Οδοποιϊα Ι και ΙΙ ή να κάνω 18μηνη πρακτική στους παραπάνω τομείς. Αν γνωρίζει κάτι κάποιος για την ύλη των παραπάνω μαθήμάτων ή γενικότερα για τις εξετάσεις στο ΤΕΕ θα παρακαλούσα να με ενημερώσει.Επισημένω ότι τα μαθήματα τα δίνω στο ΤΕΕ!!!Οσο για την πρακτική....το βλέπω πολύ χλωμό να βρίσκω εταιρία που να ασχολείται με όλα τα παραπάνω με την σημερινή κατάσταση.Αν ξέρει καποιός κάτι και για πρακτική....he is more than welcome!!!! @hondakias Φίλτατε τι να σου πω, εγώ την διαδικασία την κάνω μόνος μου γιατί δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για δικηγόρο.Πάντως οι περισσότερες υποθέσεις που είδα εκεί ειχάν εκπροσώπηση απο δικηγόρο αλλά δεν ξέρω αν ξεκίνησαν εξ'αρχής έτσι η κατά την πορεία χρειάστηκε. Πάντως μην νομίζεις ότι θα τους φοβηθούν και πολύ τους δικηγόρους!!!!
 4. Τι να κάνουμε αρχηγέ εργασία και...χαρά ας πούμε!!! Πολύ σωστά έγραψες ο Chartered Civil Engineer είναι regulated profession.Το πτυχίο που παίρνεις όμως από το πανεπιστήμιο είναι Civil Engineer και όχι Chartered Civil Engineer το οποίο αποτελεί νομοθετικά ρυθμιζόμενη εκπαίδευση που σε οδηγεί στην εργασία του Πολιτικού μηχανικού (με πλήρη δικαιώματα πάντα). Οσον αφορά την διαφορά μεταξύ Chartered Civil Engineer και Civil Engineer μπορείς να την βρείς σε thread που ήδη υπάρχει και έχει κάνει και φοβερή ανάλυση ο συνάδελφος. Η πιστοποίηση μέσω NARIC χρειάζεται αν τα transcripts για τα χρόνια που έκανες στην Ελλάδα δεν σου τα παρέχει το πανεπιστήμιο που σου χορηγεί το δίπλωμα και στα δίνει το franchise του πανεπιστημίου στην Ελλάδα (π.χ. Ελληνοβρετανικό).
 5. Φίλε Skywarp, Το NARIC δεν θα πιστοποιήσει τις σπουδές στην Αγλλία αλλά τα 2 χρόνια που έκανε στο Ελληνοβρετανικό. Το επάγγελμα του Πολιτικού μηχανικού δεν είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο στην Αγγλία. Βεβαίωση επαγγελματικών προσόντων δεν παρέχει το ICE γιατί δεν σου παρέχει το ICE τα επαγγελματικά δικαιώματα(όπως γίνεται εδώ με το ΤΕΕ) αλλά η εκπαίδευση(regulated education). Το να είσαι μέλος βέβαια μόνο θετικά έχει και θα της το πρότεινα χωρίς επιφύλαξη.
 6. Αρχηγέ εγω τώρα περιμένω την συνεδρίαση της τριμελούς επιτροπής και της γνωμοδωτησής τους οπότε είδωμεν!!! Πάντως και παρών που είμουν στην συνεδρίαση αφού το αιτήθηκα δηλαδή, γενικά υπάρχει μια αδιαφορία και ερίστικότητα στον αέρα!!! Τεσπα!!!
 7. Επειδή είμαι ήδη στην διαδικασία που γράφεις τα πράγματα έχουν ως εξής: 1. Βρίσκεις από το διαδύκτιο και εκτυπώνεις μια αίτηση προς το ΣΑΕΠ 2. Βγάζεις μια φωτοτυπία την ταυτότητα και μεταφράζεις το πτυχίο τα μεταπτυχιακά σου και τα transcripts σου. 3. Για το χρόνο που έκανες στο κολλέγιο επικοινωνείς μαζί τους και τους λες ότι θέλεις να σου στείλουν Diploma supplement για τον χρόνο του κολλεγίου και βεβαίωση από το NARIC (Τα οποία τα μεταφράζεις). 4. Επικοινωνείς με τα πανεπηστήμια και τους ζητάς μια βεβαίωση διάρκειας σπουδών (proof of qualification) την οποία στην στέλνουν αμέσως (Την οποία τη μεταφράζεις). 5. Επικοινωνείς με το UK NCP και ζητάς να σου στείλουν βεβαίωση ότι το επάγγελμα σου είναι δεν είναι νομοθετικά ρυθμιζόμενο στην Αγγλία και ότι η εκπαίδευση οδηγεί κατευθείαν στο επάγγελμα(regulated education) (Την οποία τη μεταφράζεις). 6. Πας μια βόλτα στην εφορεία κόβεις και ένα παράβολο των 100 ευρώ (γιατί τίποτα δεν λείτουργεί χωρίς παράβολο).Το παράβολο συμπλήρωσέ το όταν πας να καταθέσεις τον φάκελλο. 7. Καταθέτεις τον φάκελο και ξεκινάει το μαρτύριο της σταγόνας. Τι εννοώ??? Περιμένεις να χρεωθεί ο φάκελος σε υπάλληλο ο οποίος θα είναι και ο εισηγητής της υπόθεσής σου στο συμβούλιο. Μετά περιμένεις να γίνει Συμβούλιο και να είναι η υποθεσή σου μέσα. Οταν με το καλό γίνει και έισαι μέσα θα απόφασίσουν να σε παραπέμψουν σε τριμελή επιτροπή (χαχαχα καλό ε???) γιατί η εκπαίδευσή σου δεν συνάδει με την εδώ εκπαίδευση, η οποία θα γνομοδωτήσει και θα προτείνει αντισταθμιστικά μέτρα (δουλειά ή μαθήματα).Μετά θα προωθηθεί εκ νέου το θέμα σου στο συμβούλιο μόνο που θα έχει και την γνομοδώτηση της επιτροπής όποτε και θα αποφασιστεί η μοίρα σου!!!! Tips and tricks Οτι διαβάσεις στο Π.Δ. σχετικά με τα αντισταθμιστικά μέτρα μην τα λάβεις υποψιν(θα σου βάλουν ούτως η άλλος) Οτι διαβάσεις στο Π.Δ. σχετικά με το χρονικό περιθώριο της όλης διαδικασίας μην το λαβεις υποψιν(θα κρατήσει πολύ περισσότερο). Αν σου πουν για chartership πες τους ότι δεν είναι απαραίτητο για να κάνεις μεταφορά επαγγελματικών δικαιωμάτων( ή ότι δεν είναι από τα πράγματα που αποζητά ο οργανισμός σου για να κάνεις το transition στο αιθερικό επίπεδο). Να επικοινωνείς με τον εισηγητή σου σε εβδομαδιαία βάση για να βλέπεις πως κινούνται τα πράγματα και αν χρειάζονται κάτι έξτρα. The word of the day is patience!!!!!! Απολογούμαι για το ύφος μου απλά ολα τα παραπάνω τα θεώρω πολύ σουρεαλιστικά!!! Σου εύχομαι πραγματικά καλή τύχη!!!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.