Jump to content

bajohn

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Ουδέτερη

1 Follower

About bajohn

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. καλησπέρα, πλέον στον λόγο έκδοσης ΠΕΑ υπάρχει και η επιλογή "Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ-b (1η ενεργειακή επιθεώρηση)"
 2. Εγω πάντως μία περίπτωση τέτοια από τη Δευτέρα.. το ίδιο γίνεται... χθές έκανα καινούργια αίτηση με την ελπίδα να αλλάξει κάτι αλλ.α τίποτα. Πιστεύω οτι παρότι επιλέγουμε οτι είναι πρόσφατη αγορά, δεν απενεργοποιείται ο έλεγχος με το Ε1 οπότε δεν ταιριάζουν τα στοιχεία...
 3. μήπως έχει υποβάλλει κανείς περίπτωση με πρόσφατη απόκτηση ιδιοκτησιας? δεν κανει τον ελεγχο με ΑΑΔΕ παρόλο που έχω επιλέξει ΝΑΙ στο πεδίο που ρωτάει για την πρόσφατη απόκτηση
 4. το ίδιο βγαίνει και σε μένα όλο το απόγευμα
 5. Σωστά, ενεργειακά δε με πειράζει.. Ευχαριστώ πολύ!
 6. Γεια σας, έχω ένα κτίριο διώροφο με υπόγειο. Το υπόγειο με ανεξάρτητη είσοδο είναι αποθήκη. Το ισόγειο είναι κατάστημα και ο όροφος κατοικία. Το πρόβλημα είναι ότι η πρόσβαση στην κατοικία γίνεται μέσα από το κατάστημα με εσωτερική σκάλα, χωρίς την ύπαρξη πόρτας. Πρόκειται για παλιό κτίριο και θα γίνει μεταβίβαση. Γνωρίζεται πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η περίπτωση αυτή? Ευχαριστώ!
 7. καλησπέρα, έχω την εξής περίπτωση. πέτρινη κατοικία με άδεια πριν την εφαρμογή του ΚΕΝΑΚ (αρχές 2010). Στην άδεια στη δόμηση τα τετραγωνικά των τοίχων που είναι πέτρινοι 60 εκατοστών, δεν προσμετρήθηκαν. Βάσει νόμου πρέπει να μετρήσω εξωτερικές επιφάνειες με αποτέλεσμα τα τετραγωνικά μου να είναι διαφορετικά από αυτά που δηλώνει ο ιδιοκτήτης βάσει αδείας. Το πιστοποιητικό θα χρησιμοποιηθεί για ενοικίαση. Τι τετραγωνικά θα έχει ως συνολική επιφάνεια το ΠΕΑ?
 8. Αν κατάλαβα σωστά η ελκτική ικανότητα του νέου ρυμουλκού είναι 450 και το μεικτό του τρέιλερ είναι 460 kg. Πιστεύω ότι δεν θα γίνει, η άδεια έλξης είναι έγκριση τύπου και δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Δεν δέχονται στη νέα υπεύθυνη δήλωση να έχει άλλα στοιχεία ακόμα και αν αυτά είναι προς την ασφαλέστερη μεριά. Έχοντας αυτά υπόψη σου απευθύνσου στο μεταφορών που θα πραγματοποιούσες την μεταβίβαση της άδειας έλξης μήπως και αυτοί λειτουργούν διαφορετικά.
 9. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη βοήθειά σας στην εξής περίπτωση. Έχω εκπαιδευτήριο υπό μία επωνυμία. Στον χώρο αυτό θα λειτουργεί ως φροντιστήριο και ως κέντρο ξένων γλωσσών. Δηλαδή, υπάρχουν γραφείο, τουαλέτες κοινές και 2 αίθουσες για κάθε λειτουργία. Μου είχαν πει από τον ΕΟΠΠΕΠ, το διάβασα και εγώ μετά, ότι επιτρέπεται αυτό και θα βγει μία άδεια λειτουργίας. Δηλαδή έχω ένα χώρο με 2 αίθουσες φροντιστηρίου, 2 ξένων γλωσσών, ένα γραφείο, διάδρομο, τουαλέτες. Ωστόσο, δεν μου είπαν ξεκάθαρα αν θα πρέπει να καταθέσω ξεχωριστά δύο αιτήσεις στον ίδιο φάκελο (εδώ έχω θέμα για τους κοινούς χώρους, θα πρέπει να είναι και στα δύο? ο υπολογισμός πληθυσμού θα μπερδευτεί λίγο), δύο παράβαλα? Θυμάμαι μου είπαν στην ίδια κάτοψη απλά να είναι ξεκάθαρο για ποια χρήση προορίζεται η κάθε αίθουσας διδασκαλίας. και τα υπόλοιπα από δύο φορές. Το λογικό για εμένα είναι να κάνω μία αίτηση και να γράφω για φροντιστήριο - κέντρο ξένων γλωσσών. να υπολογίσω το πληθυσμό σαν σύνολο. Γνωρίζεται κάτι σχετικό; ποια η γνώμη σας; Ευχαριστώ!
 10. Για να κάνεις μεταβίβαση σημαίνει ότι ο παλιός ιδιοκτήτης είχε κάνει τη διαδικασία και είχε σημείωμα έλξης. Οπότε μαζί με το τρέιλερ πρέπει να δώσει και αυτό γιατί απαιτείται για να γίνει μεταβίβαση. Σε αυτή την περίπτωση προσωπικά, πιστεύω ότι η απόδειξη αγοράς του τρέιλερ, είναι αρκετή. Στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή ν μην είχε δηλωθεί ποτέ από τον προηγούμενο η μπαγκαζιέρα, φαντάζομαι είναι ότι πιο απλό μια δήλωση ότι το έχει κατασκευάσει μόνος του.
 11. Μετά από ερώτησή μου στην τοπική αρμόδια υπηρεσία, μου είπαν ότι μία υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη που να δηλώνει ότι έχει χάσει τις αποδείξεις, τους αρκεί.
 12. Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.. το ξεδιάλυνα αρκετά.
 13. Καλησπέρα.. έχω την εξής περίπτωση. Ιδιοκτήτης έχει διαμέρισμα και έχει συμφωνήσει να το ενοικιάσει για γραφείο. Ωστόσο δεν έχει γίνει εγκατάσταση του ενοικιαστή και η απορία είναι η εξής: βγάζω ΠΕΑ για κατοικία ή για γραφείο? Ο ιδιοκτήτης θέλει για κατοικία. Θα έχω πρόβλημα σε αυτό? Γιατί μετά μπορεί μέσα στη δεκαετία να το νοικιάσει σαν κατοικία ξανά ή να χαλάσει η συμφωνία και να μην γίνει ποτέ γραφείο. Ευχαριστώ!
 14. καλησπέρα... μήπως βρήκε κανείς το ΦΕΚ που αναφέρει την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση? Όντως όπου και αν αναφέρεται ποτέ δεν αναγράφεται το ΦΕΚ με αποτέλεσμα να μην μπορώ να την βρω παρόλο το ψάξιμο.. Ευχαριστώ!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.