Μετάβαση στο περιεχόμενο

bajohn

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by bajohn

  1. καλησπέρα, πλέον στον λόγο έκδοσης ΠΕΑ υπάρχει και η επιλογή "Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ-b (1η ενεργειακή επιθεώρηση)"
  2. Εγω πάντως μία περίπτωση τέτοια από τη Δευτέρα.. το ίδιο γίνεται... χθές έκανα καινούργια αίτηση με την ελπίδα να αλλάξει κάτι αλλ.α τίποτα. Πιστεύω οτι παρότι επιλέγουμε οτι είναι πρόσφατη αγορά, δεν απενεργοποιείται ο έλεγχος με το Ε1 οπότε δεν ταιριάζουν τα στοιχεία...
  3. μήπως έχει υποβάλλει κανείς περίπτωση με πρόσφατη απόκτηση ιδιοκτησιας? δεν κανει τον ελεγχο με ΑΑΔΕ παρόλο που έχω επιλέξει ΝΑΙ στο πεδίο που ρωτάει για την πρόσφατη απόκτηση
  4. το ίδιο βγαίνει και σε μένα όλο το απόγευμα
  5. Γεια σας, έχω ένα κτίριο διώροφο με υπόγειο. Το υπόγειο με ανεξάρτητη είσοδο είναι αποθήκη. Το ισόγειο είναι κατάστημα και ο όροφος κατοικία. Το πρόβλημα είναι ότι η πρόσβαση στην κατοικία γίνεται μέσα από το κατάστημα με εσωτερική σκάλα, χωρίς την ύπαρξη πόρτας. Πρόκειται για παλιό κτίριο και θα γίνει μεταβίβαση. Γνωρίζεται πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η περίπτωση αυτή? Ευχαριστώ!
  6. καλησπέρα, έχω την εξής περίπτωση. πέτρινη κατοικία με άδεια πριν την εφαρμογή του ΚΕΝΑΚ (αρχές 2010). Στην άδεια στη δόμηση τα τετραγωνικά των τοίχων που είναι πέτρινοι 60 εκατοστών, δεν προσμετρήθηκαν. Βάσει νόμου πρέπει να μετρήσω εξωτερικές επιφάνειες με αποτέλεσμα τα τετραγωνικά μου να είναι διαφορετικά από αυτά που δηλώνει ο ιδιοκτήτης βάσει αδείας. Το πιστοποιητικό θα χρησιμοποιηθεί για ενοικίαση. Τι τετραγωνικά θα έχει ως συνολική επιφάνεια το ΠΕΑ?
  7. Αν κατάλαβα σωστά η ελκτική ικανότητα του νέου ρυμουλκού είναι 450 και το μεικτό του τρέιλερ είναι 460 kg. Πιστεύω ότι δεν θα γίνει, η άδεια έλξης είναι έγκριση τύπου και δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Δεν δέχονται στη νέα υπεύθυνη δήλωση να έχει άλλα στοιχεία ακόμα και αν αυτά είναι προς την ασφαλέστερη μεριά. Έχοντας αυτά υπόψη σου απευθύνσου στο μεταφορών που θα πραγματοποιούσες την μεταβίβαση της άδειας έλξης μήπως και αυτοί λειτουργούν διαφορετικά.
  8. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη βοήθειά σας στην εξής περίπτωση. Έχω εκπαιδευτήριο υπό μία επωνυμία. Στον χώρο αυτό θα λειτουργεί ως φροντιστήριο και ως κέντρο ξένων γλωσσών. Δηλαδή, υπάρχουν γραφείο, τουαλέτες κοινές και 2 αίθουσες για κάθε λειτουργία. Μου είχαν πει από τον ΕΟΠΠΕΠ, το διάβασα και εγώ μετά, ότι επιτρέπεται αυτό και θα βγει μία άδεια λειτουργίας. Δηλαδή έχω ένα χώρο με 2 αίθουσες φροντιστηρίου, 2 ξένων γλωσσών, ένα γραφείο, διάδρομο, τουαλέτες. Ωστόσο, δεν μου είπαν ξεκάθαρα αν θα πρέπει να καταθέσω ξεχωριστά δύο αιτήσεις στον ίδιο φάκελο (εδώ έχω θέμα για τους κοινούς χώρους, θα πρέπει να είναι και στα δύο? ο υπολογισμός πληθυσμού θα μπερδευτεί λίγο), δύο παράβαλα? Θυμάμαι μου είπαν στην ίδια κάτοψη απλά να είναι ξεκάθαρο για ποια χρήση προορίζεται η κάθε αίθουσας διδασκαλίας. και τα υπόλοιπα από δύο φορές. Το λογικό για εμένα είναι να κάνω μία αίτηση και να γράφω για φροντιστήριο - κέντρο ξένων γλωσσών. να υπολογίσω το πληθυσμό σαν σύνολο. Γνωρίζεται κάτι σχετικό; ποια η γνώμη σας; Ευχαριστώ!
  9. Για να κάνεις μεταβίβαση σημαίνει ότι ο παλιός ιδιοκτήτης είχε κάνει τη διαδικασία και είχε σημείωμα έλξης. Οπότε μαζί με το τρέιλερ πρέπει να δώσει και αυτό γιατί απαιτείται για να γίνει μεταβίβαση. Σε αυτή την περίπτωση προσωπικά, πιστεύω ότι η απόδειξη αγοράς του τρέιλερ, είναι αρκετή. Στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή ν μην είχε δηλωθεί ποτέ από τον προηγούμενο η μπαγκαζιέρα, φαντάζομαι είναι ότι πιο απλό μια δήλωση ότι το έχει κατασκευάσει μόνος του.
  10. Μετά από ερώτησή μου στην τοπική αρμόδια υπηρεσία, μου είπαν ότι μία υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη που να δηλώνει ότι έχει χάσει τις αποδείξεις, τους αρκεί.
  11. Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις.. το ξεδιάλυνα αρκετά.
  12. Καλησπέρα.. έχω την εξής περίπτωση. Ιδιοκτήτης έχει διαμέρισμα και έχει συμφωνήσει να το ενοικιάσει για γραφείο. Ωστόσο δεν έχει γίνει εγκατάσταση του ενοικιαστή και η απορία είναι η εξής: βγάζω ΠΕΑ για κατοικία ή για γραφείο? Ο ιδιοκτήτης θέλει για κατοικία. Θα έχω πρόβλημα σε αυτό? Γιατί μετά μπορεί μέσα στη δεκαετία να το νοικιάσει σαν κατοικία ξανά ή να χαλάσει η συμφωνία και να μην γίνει ποτέ γραφείο. Ευχαριστώ!
  13. καλησπέρα... μήπως βρήκε κανείς το ΦΕΚ που αναφέρει την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση? Όντως όπου και αν αναφέρεται ποτέ δεν αναγράφεται το ΦΕΚ με αποτέλεσμα να μην μπορώ να την βρω παρόλο το ψάξιμο.. Ευχαριστώ!
  14. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση... δηλαδή θα ενταχθεί στο πρόγραμμα των οικιακών παρόλο που δεν θα είναι πάνω σε κάποιο μέρος του κτηρίου?
  15. καλησπέρα... πελάτης ενδιαφέρεται να τοποθετήσει φωτοβολταϊκά ως 10kw στο οικόπεδο που είναι το σπίτι του... πρέπει αναγκαστικά να φτιάξει μία κατασκευή ωστε να μπορέσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα? οπότε πρέπει να βγάλει και οικοδομική άδεια? ή υπάρχει άλλος τρόπος ώστε να κάνει την εγκατάσταση με βάσεις στην γη κατευθείαν ώστε να αποφύγει την οικοδομική άδεια?
  16. καλησπέρα σας.. πελάτης έχει μια ιδιοκατασκευή και θέλει να βγάλει άδεια έλξης.. μπορεί να κάνει την διαδικασία στο ΚΕΠ του δήμου ή πρέπει να πάει με το όχημά του στη διεύθυνση μεταφορών της νομαρχίας?? το ρωτάω γιατί στη σελίδα του υπουργείου αναφέρει στην αρχή ότι η υπηρεσία διεκπεραιώνεται από τα ΚΕΠ.. http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=345&id=&tid=345
  17. καλησπέρα ξανά.. μήπως γνωρίζετε υπάρχει περιορισμός στην ισχύ των ηχείων που θα χρησιμοποιήσει ο ιδιοκτήτης? Γιατί από ότι καταλαβαίνω τους αρκεί να μην υπερβαίνει τα 80 db η μουσική και να υπάρχει επαρκής μόνωση. Αν τα ηχεία έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα υπάρχει πρόβλημα?
  18. Λογικό γιατί δεν πολλαπλασιάζεις 2 αριθμούς, αλλά έναν αριθμό και ένα κείμενο (επειδή περιέχει το ah). Την μονάδα μέτρησης βάλτη σε διπλανό κουτί. στο c2 δηλαδή. Αν δεν έχεις χώρο κανε εισαγωγή στήλης να την βάλει ανάμεσα και θα ανανεώσει όλες τις εξισώσεις σου και θα βγάζει τα αποτελέσματα όπως πριν. Δλδ παρόλο που το C θα αλλάξει, εκεί που είχες C σε εξισώσεις θα γίνει αυτόματα D.
  19. Χρησιμοποίησε πολλές φορές την if μέσα στην if. αν υποθέσω ότι έχουμε 5 τιμές καλωδίων: Α, Β, Γ, Δ, Ε. =if(C8=<A;A;if(C8=<B;B;if(C8=<Γ;Γ;if(C8=<Δ;Δ;if(C8=<Ε;Ε;"λάθος καλώδιο"))))) νομίζω κάτι τέτοιο είναι που χρειάζεσαι... σε περίπτωση που είναι μεγαλύτερο από πάχος Ε, πετάει μήνυμα ότι είναι λάθος το καλώδιο. Το έγραψα ενδεικτικά, μπορείς να κλείσεις την if με την τελευταία επιλογή καλωδίου... δηλαδή να σταματήσει στο Ε: =if(C8=<A;A;if(C8=<B;B;if(C8=<Γ;Γ;if(C8=<Δ;Δ;Ε)))) Δηλαδή, αν δεν είναι μικρότερο από Δ να παίρνει την τιμή Ε Εννοείται ότι με την ιδία λογική βάζεις όσες παραμέτρους θέλεις.
  20. Καλησπέρα. Μου ζητήθηκε και μένα δήλωση για άδεια μουσικών οργάνων που αφορά καφετέρια. Διαβάζοντας τα σχόλια σας και τον νόμο ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.3.1/21220 μου δημιουργούνται ερωτήματα ως συνήθως με την νομοθεσία. Ζητάει ο νόμος 3 πράγματα στην δήλωση να φαίνονται. α.η σχεδιαζόμενη ηχομόνωση β.η θέση ηχείων γ. η ισχύς των ηχείων Σε σχέση με τα ηχεία, απαιτείται ουσιαστικά μια κάτοψη του χώρου με την θέση των ηχείων και την ισχύ τους. Όσον αφορά τη ισχύ, παίζουν ρόλο τα 80 dB? Τι εννοούν με την σχεδιαζόμενη ηχομόνωση? Απλή αναφορά των ηχομονωτικών υλικών? Παραθύρων και τοίχων? Γιατί διαβάζοντας τα τελευταία σχόλια μου δημιουργήθηκε η απορία για ποιο λόγο να δηλώσω ότι επαρκεί η ηχομόνωση αν δεν ζητείται? να δηλώσω μόνο τι ηχομόνωση υπάρχει. είμαι λάθος?
  21. Αν δεν κάνω λάθος, δεν χρειάζεται να γραφτείς σε κάποιο μητρώο όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα. Μόνο έναρξη στην εφορία, όπως λέει και ο Μανώλης. Φαντάζομαι έναρξη θα κάνεις σαν μηχανικός οπότε μην το μπερδεύεις με τις κατασκευές. Κατασκευές θα έκανες εφόσον είχες μια εταιρεία που έφτιαχνες πράγματα. Εσύ υπάλληλος ουσιαστικά θα είσαι. Ακόμα και σε κατασκευαστική εταιρεία να έκανες μελέτες, εσύ δεν κάνεις κατασκευές. Η εταιρεία κάνει. Νομίζω έτσι πάει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.