Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

spiliosa

Core Members
  • Περιεχόμενα

    505
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by spiliosa

  1. Μπαίνεις ως σύμβουλος-ενερ. επιθεωρητής και μετά πάνω αριστερά επιλέγεις την δευτερη καρτέλα ( ΕΕ ) και συμπληρώνεις κανονικά τις παρεμβάσεις .
  2. Ακριβώς συνάδερφε , την ΕΕΔΜΚ την εκδίδεις εφόσον ενταχθείς (αυτό δεν σημαίνει πως δεν ισχύει αν την έχεις εκδώσει και νωρίτερα), στο σύστημα κατά την καταχώρηση της αίτησης συμπληρώνεις το πεδίο των μελετών για να συμπεριληφθεί η ΕΕΔΜΚ στον προϋπολογισμό και την ανεβάζεις στο τέλος κατά την ολοκλήρωση του έργου (μπορεί να στο ζητήσει στο σύστημα και στην ενδιάμεση πιστοποίηση που ζητάει το ΕΚΟ 21, θα το δούμε αυτό).
  3. Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω το ΦΕΚ του οριστικού οδηγού έχει δημοσιευθεί;
  4. Καλημέρα! Με τι ποσοστό επιχορήγησης συμμετέχει στο πρόγραμμα ο ψιλός κύριος όταν κάνει ο ίδιος ιδιοκατοίκηση με δωρεάν παραχώρηση από τον επικαρπωτή; Με το 40% ή ανάλογα με το εισόδημά του;
  5. Καλησπέρα, παρατήρησα σήμερα με την συνέχεια των δικαιολογητικών των αιτήσεων πως υπάρχουν διαφορές (άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγάλες) μεταξύ του Επιλέξιμου Προϋπολογισμού και του συνολικού Κόστους Παρεμβάσεων και δεν μπορώ να καταλάβω που οφείλεται. Στις συγκεκριμένες αιτήσεις δεν ξεπερνάω τον μέγιστο προϋπολογισμό βάση του 1,2Χετήσιας εξοικονόμησης ενέργειας Χ εμβαδού. Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση;
  6. Ευχαριστώ για την απάντηση nzerman , όχι δεν υπάρχει σύσταση, απλά έχει γίνει τακτοποίηση και σ'αυτήν αναφέρεται ως διπλοκατοικία.
  7. Καλησπέρα, σε διώροφη διπλοκατοικία, ισόγειο δηλώνεται μόνιμη κατοικία από την μητέρα με παραχώρηση από τον γιο και όροφος δηλώνεται πρώτη κατοικία από τον γιο, με κοινό ρολόι και οι δύο όροφοι, μπορεί να ενταχθεί ολόκληρο το ακίνητο; Αν προσπαθήσω να εντάξω τον μόνο τον όροφο θα έχω θέμα που η ίδια παροχή δηλώνετε και στο ισόγειο στο Ε9;
  8. Συμφωνώ, αν με το σενάριο του 1ου ΠΕΑ επιτυγχάνεται ο στόχος δίχως τον λέβητα, στο 2 ΠΕΑ ίσα ίσα θα έχουμε καλύτερη κατάταξη, οπότε τείνω να μην το συμπεριλάβω στο σενάριο του 1ου ΠΕΑ και στο 2ο το δείχνω κανονικά.
  9. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση mechgiann έχει λογική η άποψή σου, αλλά τελικώς αυτό που θα "πιστοποιήσει" την επίτευξη του ενεργειακού στόχου είναι το 2ο ΠΕΑ, οπότε τι βάλω τον λέβητα στο 1ο ΠΕΑ τι όχι δεν έχει σημασία. Την μόνη σημασία που μπορώ να σκεφτώ για τον ρόλο του λέβητα στο 1 ΠΕΑ είναι για την ένταξη ή μη της κατοικίας λόγω αρχικού σεναρίου (3 κατηγορίες). Στο τέλος όμως δεν θα έχει την ίδια βαρύτητα όσον αφορά τον ενεργειακό στόχο;
  10. Ερώτημα, κατοικία που θέλει να ενταχθεί στο εξοικονομώ - αυτονομώ , δεν έχει κεντρικό σύστημα θέρμανσης παρά μόνο μια τοπική αντλία θερμότητας που καλύπτει μερικός τις θερμικές απώλειες του κτιρίου, ο ιδιοκτήτης πέρα από τις επεμβάσεις των κουφωμάτων και θερμομόνωση επιθυμεί την τοποθέτηση κεντρικού λέβητα πετρελαίου το οποίο δεν επιδοτείται από το πρόγραμμα, στο προτεινόμενο σενάριο καθώς και στο δεύτερο ΠΕΑ θα το συμπεριλαμβάνατε κανονικά τον λέβητα από την στιγμή που δεν είναι ενεργειακή επέμβαση του προγράμματος;
  11. Κοίτα και πέρυσι η πρώτη μέρα ήταν τραγική, αλλά το έκλειναν κάποια στιγμή και πηγαίναμε σπίτι μας, συνολικό χρόνο δεν θυμάμαι γιατί έπερνε παράταση κάποιες μέρες, αλλά όχι μέσα σε 1 ώρα όχι δεν είχαν εξαντληθεί να λεφτά!
  12. Δυτική Ελλάδα μόνο για 45-60 λεπτά πήγαινε αέρας το σύστημα, μετά.... το χάος!!!
  13. Αυτό που αναφέρεις το διαπίστωσα και εγώ... η μόνη "νόμιμη" εξήγηση πως μάλλον χρησιμοποιούν διαφορετικό σερβερ .
  14. Θα υπάρχει διαφορά στον προϋπολογισμό του έργου που μετά την υπαγωγή, δηλαδή στην φάση της υλοποίησης, δεν μπορεί να αυξηθεί και ο προϋπολογισμός του σεναρίου του υπάρχον ΠΕΑ δεν με καλύπτει για τις επιθυμητές επεμβάσεις. Ευχαριστώ για την άποψή σου.
  15. Καλησπέρα συνάδερφοι, θέλω να ρωτήσω κάτι που σίγουρα είχε απαντηθεί κατά την έναρξη του ΕΚΟ ΙΙ αλλά δεν μου είναι εύκολο να το βρω στην αναζήτηση. Θέλω να εντάξω στο ΕΚΟ ΙΙΙ μια μονοκατοικία που έχει πρόσφατο ΠΕΑ, Απρίλιο του 2019 λόγω αγοραπωλησίας, για την ένταξή του στο ΕΚΟ ΙΙΙ θα πρέπει να ξαναεκδοθεί νέο ΠΕΑ που θα είναι για το ΕΚΟ αφού θα έχουμε διαφορετικά σενάρια; Θα πρέπει να ακυρωθεί το προηγούμενο; Μήπως θυμάται κάποιος συνάδερφος στο ΕΚΟ ΙΙ πως αντιμετωπίζαμε τέτοιες περιπτώσεις; Ζητώ και πάλι συγνώμη από τους συντονιστές που επαναλαμβάνω ερωτήματα που έχουν απαντηθεί.
  16. Το μέγιστο ποσό των παρεμβάσεων δεν μπορεί να ξεπερνά τα 250 € ανά τετραγωνικό, οπότε στην περίπτωσή σου μπορείς να κόψεις τιμολόγια όπως λες μόνο 12500 € και από αυτά θα επιδοτηθεί ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία που ανήκεις.
  17. cve20126 Από την στιγμή που έπιασες τον ενεργειακό στόχο δεν θα έχεις πρόβλημα, απλά όπως καταλαβαίνεις θα αλλάξει ο προϋπολογισμός της πρότασης.
  18. Καλημέρα, είμαι στην διαδικασία έκδοσης Β ΠΕΑ για το ΕΚΟ ΙΙ και έχω το εξής πρόβλημα. Κατά την έκδοση του Α ΠΕΑ το κτίριο είχε ανοιγόμενα ρολά και κατά την υλοποίηση του προγράμματος μπήκαν επικαθήμενα ρολά με αποτέλεσμα τα μειωθεί το ύψος των ανοιγμάτων μου κατά 15cm. Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό; Στο Β ΠΕΑ τι ύψος ανοιγμάτων βάζετε ; Λαμβάνετε υπόψη στο συνολικό ύψος του κουφώματος και το ρολό; Στο Uw προσμετράτε και το Urb ή επειδή είναι κατά πολύ μικρότερο λαμβάνεται μόνο συντελεστή του ανοίγματος που σας πιστοποιεί ο προμηθευτής του κουφώματος;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.