Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Dimxpat

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Dimxpat

  1. Να το πιασουμε απο την αρχη . Αμφιβάλει κανεις οτι οι καλυτερα πληρωμενοι υπαλληλοι χωρις διοικητικα καθηκοντα (διοικηση ομαδας κλπ ) είναι οι Γιατροι ειδικα των χειρουργικων ειδικοτητων.Γερμανια το συμβολαιο του πιο senior επιμελητη κλινικης σε πανεπιστημιακο ειναι https://www.marburger-bund.de/sites/default/files/tarifvertraege/2018-08/17-08-29-tv-aerzte-i-d-f-6-aenderungstv.pdf dhladh 10 000 μεικτα το μηνα χωρις υπερωριες , μπονους κλπ.Βαλτε και ενα 50% πανω για τα παραπανω 15000 το μηνα. Και μιλαμε για τους πιο ακριβους .Βγαλτε συμπερασματα
  2. Κοιτα αυτο άρθρο 76 § 6 περ. β’ του Κ.Φ.Ε., όπως προστέθηκε με το άρθρο 12 § 6 του Ν. 3943/2011.Το πιο πιθανο ειναι να μην θεωρηθεις κατοικος εξωτερικου οταν η οικογενεια σου διαμενει εδω.Για τους πολυ υψηλα αμοιβόμενους υπάρχουν και αλλα κόλπα οπως εταιρια στην Κυπρο η Λουξεμβουργο αλλα μαλλον δεν εισαι σε αυτην την κατηγορια .Τωρα δυστυχως θα στεναχωρησω πολλους αλλα δουλεια μηχανικου τα πρωτα χρονια δεν θα κανετε.Γενικα οι ελληνικες εταιρειες σε θεμα cost control ,συμβατικο μερος και αλλα που θα πρεπει να κανει σωστα ενας μηχανικος διοικησης εργοταξιου δεν το πολυεχουν ειναι δευτερης κατηγοριας.Παντως βλεπω τις ταριφες και στεναχωριεμαι το 2007 επαιρνα παραπανω και μαλιστα ευρωπη μετα δουλεψα σε Γαλλους και ειχα και πολυ καλυτερα benefits.(ιδιωτικη παγκοσμια ασφαλιση υγεια,εταιρικο ασφαλιστικο ,stock options ,αυτοκινητο με οδηγο ,τρια αεροπορικα απο 17 μερες ,σπιτι)
  3. Στο Τουρκμενισταν που δουλευα και είναι στην αλλη οχθη της κασπιας γίνονταν χειρότερα.Σε αυτες τις χωρες που το πολιτευμα είναι προς "προεδροκρατια" ολα τα αλλα σχολια περιττευουν
  4. Οι Τοπογράφοι έχουν το δικαιωμα για τετοιες μελέτες ,οπως και εγω να κάνω στατικά για ουρανοξυστη από την άλλη δεν έχω ουτε την γνωση ,ουτε το λογισμικό ουτε την εμπειρία οποτε καλυτερο θα ηταν να απευθυνθείς σε ένα γραφείο που να έχει εμπειρία σε τετιοιυ είδους μελέτες.Συνηθως είναι στελεχωμένα και απο τοπογραφους και απο δασολογους.
  5. @silent arrow δες τα τεχνικά φυλλάδια των εταιριων ξεκίνα απο τις εταιρειες που τα αντιπροσωπευουν στην ελλάδα
  6. Τι σημαίνει ο ιδιοκτητης δεν έχει χρήματα να αποπερατώσει τον δευτερό οροφο.Αυτη η υπερβολικη χαλαρότητα και οι λύσεις αλα καρτ μας κατεστρεψε στην Ελλάδα.Θέλουμε μια γερη δόση προτεσταντισμου στα σίγουρα.επι του πρακτεου μάλλον η λύση σου λέγεται couplers οπλισμου. ΥΓ Συμφωνω απόλυτα με την φράση του προηγουμενου" Γιατί εγώ που πλήρωσα την στέγη να βλέπω τα μπετοσίδερα και το ημιτελές του γείτονα" και να συμπληρωσω και πόσο μειωνει την αξία του δικου μου σπιτιου μια τετοια θέα .
  7. Εδώ γελάνε υπάρχουν περιπτώσεις που συμφέρει τον ιδιώτη να κάνει δωρέα την κατασκευη του διανοιγμένου δρόμου στον δήμο προκείμένω να πετυχει την κατάτμηση ειδικά αν μπορεσει να την κάνει οπως τον συμφέρει.Στο τέλος τα οικοπεδα να κοβονται και ας μην μπορεί να περάσει ουτε ποδηλατο επειδη οι στροφες είναι ορθές γωνιες .
  8. 'Οποιος θέλει για Τουρκμενισταν ,Αλβανία και Κύπρο μπορώ να δωσω και πολυ πιο άμεσες πληροφορίες.Σε λίγο αν ολα πάνε καλα και για Γερμανία. Δια μεσω τριτων μπορώ να μαθω για Νιγηρία και Σιγκαπουρη
  9. Για εξωτερικό εξαρτάται αν θεωρείς το εαυτό σου μετανάστη η εκπατρισμένο μηχανικό.Στην πρώτη περίπτωση το κύριο κριτηριο είναι η ποιοτητα ζωης στην δευτερη μια σχετικη ασφάλεια και τα χρήματα διαλέγεις και παίρνεις.
  10. Για τα γενικά κοιτά το ποστ μου τι να προσέξεις σε expat συμβόλαια ,στα ειδικά απο φίλο που έχει επισκεφτεί την χώρα αρκετές φορές για εργασία με γνωστή ελληνική εταιρία μάλλον είναι από τις καλύτερες και πιο ήσυχες αραβικές,λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα .
  11. Σε μια περίπτωση ερκερ που μου έτυχε κλείστηκε με τσιμεντοσανιδα και ουτε ρωγμές ούτε περιττά βάρη
  12. Δες τα προαπαιτούμενα για την θέση ,το primavera είναι προαπαιτούμενο για planning engineer project control είναι χρόνος χρήμα ,ποιότητα ,ασφάλεια .Α και κάτι ακόμα ακόμα και στα πολυ μεγάλα έργα οι διευθυντές και οι section engineers δεν θέλουν planning enginners γιατι τους θεωρούν τσιράκια της αποπάνω βαθμιδας μου έχει τυχει έργο με τρία διαφορετικά χρονοδιαγράμματα ,ένα για τον πελάτη, ένα για την περιφερειακη διoiκηση και ένα εσωτερικό.
  13. To primavera είναι είναι μόνο για επαγγελματία μηχανικό προγραμματισμου και όχι για μηχανικο εργοταξίου ,σε επίπεδο χρονικου προγραμματισμου και παρακολουθησης μέχρι και μεσαι έργα το ms project είναι μια χαρα ,σε πολυ μεγάλα >300 m Euros h $ θα υπάρχει είτε τμημα είτε μηχανικος
  14. Επίσης σημαντικό είναι με ποιας χώρα δικαιο θα επιλυονατι οι αντιδικίες, Οποιος θέλει κάτι συγκεκριμένο πμ
  15. Λοιπον οποιος ενδιαφέρεται τι θα πρέπει να περιλαμβάνει ενα σωστό συμβολαιο expat ας μου στείλει πμ με απορίες . Κάποια hotspots ξεκινώ απο τα ποιο σημαντικά Διεθνή ασφάλεια υγείας που να περιλαμβάνει και επαναπατρισμό για ιατρικους λόγους (κατά προτίμηση απο εταρείες με εμπειρία στον τομέα h SOS international ειναι μια απο αυτες Για την ασφάλεια την δική του να απαιτησει ένα καλο ιατρικό scan prin φυγει με εξοδα της εταιρίας Nα ρωτήσει αν η εταιρία έχει emergency plan σε περιπτώσεις forces majeures,(εμφύλιος ,φυσικη καταστροφή ) Καλό είναι στην χώρα να υπάρχει ελληνική πρεσβεία η προξενείο. Να δει πως αναλυεται ο μισθός Συνήθως θα έχει εναν βασικό εξαρτάται από την θέση και τα προσόντα του ,ένα επιδομα χώρας και ένα επιδομα για τα καθημερίνα έξοδα. Πολυ σημαντικό είναι η ισοτιμία πληρωμης αν είναι σε ευρώ η ελβετικά καλως αν όχι η συνδεστε το η κανε hedging Αλλο σημαντικό θέμα είναι ποιος πληρώνει ,η μητρική ,η θυγατρική , ενδιάμεσος εταιρεία hr. Να δείτε τι γίνεται με την φορολογία η ελλάδα αν δεν δειξεις ότι εισαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικου φορολογεί για το παγκοσμιο εισοδημα προσοχή Να έχετε στο συμβόλαιο ,η σε παραρτημα τα benefits που συνοδευουν την θέση (είδος σπιτιου,καθαριστρια,αυτοκινητο ,διακοπες ,αεροπορικά ). Επειδή το πιο σημαντικό είναι η υγεία και η ασφάλεια προσοχή στο θέμα ασφάλειας υγείας και επαναπατρισμου δεν θα θέλεται να μαθετε πόσο στοιχίζει ιδιωτικό νοσοκομειακό αεροπλάνο )
  16. Ιασωνα Σ'ευχαριστώ για την απαντηση , Δηλαδή τι θα έκανες θα έβαζες οτι έχει άδεια και θα πηγαινες με τους μέγιστους συντελεστές ,σε αυτην την περίπτωση θα μιλουσαμε για ένα προστιμό εντελως ασυμφορο . ευχαριστώ προκαταβολλικά
  17. Στο ασφαλιιστικό η κατάσταση δυστυχως έχει μπει σε δρόμο χωρίς επιστροφή αντι να συζητάμε πραγματικές βιώσιμές λύσεις αναλωνόμαστε σε ......... .Το ασφαλιστικό τόσο των μηχανικών όσο και όλων των υπολοίπων αποτελεί ωρολογιακή βόμβα.Ο κρατικός προυπολογισμός ακομά και αυτην την στιγμή επιδοτεί με τετραπλάσια ποσα ανα συνταξιουχο τα ταμεία των πρωην δεκο από του υπολοιπους.Αντί ο συντεχνιακός φορεας των μηχανικών να συζυτεί στην βάση βιώσιμων λύσεων εθελοτυφλεί.Προσωπικά η μόνη βιώσιμη λύση που βρίσκω είναι ενοποιηση όλων των φορέων ασφάλισης σε ένα που να επιδοτείται αναλογικά απο τον κρατικό προυπολογισμό και μετασχηματισμός των υπαρχόντων ταμείων σε επαγγελματικά η κλαδικά με εθελοντική συμμετοχή και πολλάπλες κλίμακες.Ολα τα υπολοιπα με φόρους υπερ τρίτων,υποχρεωτικές εισφορές που ανεβαίνουν με τα χρόνια και όχι με τα εισοδήματα είναι καταστάσεις τριτοκοσμικές .Δεν ανέχομαι πλεον να ενημερώνομαι σε κινητό ,email επιστολή για συναλλαγη 1 E με πιστωτική και απο την άλλη το ΤΣΜΕΔΕ να μην μου λέει τι κάνει τις εισφορές μου και να μην λαμβανω τις αναλογιστικές μελέτες που να δείχνουν την βιωσιμότητα του .Επίσης ειδικά μετα το κουρεμα των ομολόγων η πληρω,μη συντάξεων 1500Ε+ ισοδυναμεί με γενεακό κανιβαλισμό
  18. Τόσα χρόνια ο κλάδος αντιδρουσε είτε παθητικά είτε καθόλου ,Το καθεστώς των ελαχίστων αμοιβών αλλοπρόσαλλο και ακαμπτο ,αλλου οι αμοιβές ήταν πολυ χαμηλές αλλου μάλλον υψηλές.Αποτέλεσμα ροπή στην αυθαίρετη δόμηση από την μία εκπτώσεις από την άλλη.Ας σκεφτεί κάποιος πόσο κόστιζε το να κατασκευάσεις νόμιμα ένα μεταλλικό στεγαστρο για να παρκάρεις το αυτοκινητό όταν είχαμε ελαχιστη 5000λ.Από την άλλη η αμοιβη επιβελεψης ήταν μάλλον πολυ χαμηλη και δημιουργουσε αντικινητρα για σωστη δουλεία ,ειδικά με αυτο το αλλοπροσαλλο καθεστως αυτεπιστασίας που κυριαρχεί στην Ελλάδα.Για να τα πάρουμε τα πραγματα από την αρχη διεθνως για συνήθη έργα το κόστος μελετών είναι κάπου στο 10% του κόστους κατασκευης.Το κόστος διαχείρισης επίσης κάπου εκεί ,το κόστος μόνο επιβλεψης κάπου στην μεση. ¨Οσον αφορά το φορολογικό απο καθεστώς σχετικης υποφορολογησης περάσαμε σε αγρια υπερφορολόγηση απο το πρώτο ευρώ και μάλιστα πολλά εξοδα να μην αναγνωρίζονται ως επαγγελματικά.Το 23% ΦΠΑ στις υπηρεσίες και η εισπραξη του σε μια ρηχή αγορά οπως η ελληνική χωρις αναπτυγμένο το b2b είναι κίνητρο για συναλλαγες αμοιβαίου συμφέροντος,νομίζω καταλαβαινόμαστε. Στο ασφαλιιστικό η κατάσταση δυστυχως έχει μπει σε δρόμο χωρίς επιστροφή αντι να συζητάμε πραγματικές βιώσιμές λύσεις αναλωνόμαστε σε ......... .Το ασφαλιστικό τόσο των μηχανικών όσο και όλων των υπολοίπων αποτελεί ωρολογιακή βόμβα.Ο κρατικός προυπολογισμός ακομά και αυτην την στιγμή επιδοτεί με τετραπλάσια ποσα ανα συνταξιουχο τα ταμεία των πρωην δεκο από του υπολοιπους.Αντί ο συντεχνιακός φορεας των μηχανικών να συζυτεί στην βάση βιώσιμων λύσεων εθελοτυφλεί.Προσωπικά η μόνη βιώσιμη λύση που βρίσκω είναι ενοποιηση όλων των φορέων ασφάλισης σε ένα που να επιδοτείται αναλογικά απο τον κρατικό προυπολογισμό και μετασχηματισμός των υπαρχόντων ταμείων σε επαγγελματικά η κλαδικά με εθελοντική συμμετοχή και πολλάπλες κλίμακες.Ολα τα υπολοιπα με φόρους υπερ τρίτων,υποχρεωτικές εισφορές που ανεβαίνουν με τα χρόνια και όχι με τα εισοδήματα είναι καταστάσεις τριτοκοσμικές .Δεν ανέχομαι πλεον να ενημερώνομαι σε κινητό ,email επιστολή για συναλλαγη 1 E με πιστωτική και απο την άλλη το ΤΣΜΕΔΕ να μην μου λέει τι κάνει τις εισφορές μου και να μην λαμβανω τις αναλογιστικές μελέτες που να δείχνουν την βιωσιμότητα του .
  19. Σε εντός οριοθετημένου οικισμού οικόπεδο εκδοθηκε οικοδομική άδεια το 2000. Το 1996 ο οικισμός είχε οριοθετηθεί και το ΦΕΚ καθόριζε ελάχιστο πλάτος κοινοχρηστου χώρου στο πρόσωπο του οικοπέδου στα 6 μ .Στο τοπογραφικό της οικοδομικής άδειας ο δρόμος μπροστά από το οικόπεδο εμφανίζεται με πλάτος 8 μ ενώ στην πραγματικότητα είναι μόλις 3μ(Εδειξε το δρόμο μεγαλύτερο σε βάρος απεναντι δημοσιου χώρου) .Που σημαίνει ότι δεν είχε γίνει παραχώρηση λωρίδας ώστε ο δρόμος να αποκτήσει το ελάχιστο ημιπλάτος των 3 μέτρων και το οικόπεδο μετα την οριοθέτηση του οικσιμού ήταν και είναι άρτιο μη οικοδομήσιμο.Το κτηριο έχει σταματήσει σε φάση σκελετου από το 2001.Ο ιδιοκτήτης ηθελε να το αποπερατώσει.Του είπα οτι άδεια του έχει εκδοθεί με ψευδή στοιχεία και αναγκαστικά θα πρέπει να ενταχθεί στον Ν4014 ολόκληρο το κτηριο και έπειτα να εκδωθεί άδεια αποπεράτωσης.Τον έβαλα να υπογράψει υπευθυνη δήλωση όπου αναγνωρίζει την υπαρξη της Ο.Α αλλά επιθυμεί τον υπολογισμό του προστίμου σαν να στερουταν αδείας.Την παραπάνω ενέργεια την ακολούθησα μετα από ανάλογες παρατηρήσεις σε ημερίδες του ΤΕΕ ,(υπάρχει και βιντεο) .Επειδή η περίπτωση με προβλημάτισε αρκετα θα ηθελα κάποια συναδελφικά σχόλια.Ευχαριστώ
  20. Τρια χρονια εμπειριας και τα τρια στο εξωτερικο με ενα μικρο διαλλειμα στην αθηνα σε τμημα προσφορων για εργα εξωτερικου.Συνοψιζω Ξεκινημα απο κυπρο σε μεγαλο κτηριακο (αεροδρομιο ) (γαλλικη εταιρεια) καλο επιπεδο ασφαλειας και ποιοτητας εργο BOOT και γενικα καλες εντυπωσεις συνθηκων ,ομως μετρια χρηματα και αναζητησα την τυχη αλλου. Σταθμος δευτερος ελληνικη εταιρια,βαλκανικη χωρα ,οδοποιια , ελληνικη πραγματικοτητα καλες απολαβες αλλα για τα υπολοιπα μαχη ,(ξερεις δεν υπαρχουν αυτοκινητα ,τι τον θελεις το printer ,πολυ ρουφιανια που παντα υπαρχει σε project based τομεις αλλα το ελληνικο δαιμονιο την πολλαπλασιαζει ) και κατι τετια περιεργα . Σταθμος τρια ,επιστροφη στους γαλλους ,χωρα της κεντρικης ασιας ,πολυ μεγαλο κτηριακο (ξενοδοχειακο συγκροτημα 100000 τμ | 100000 κμ μπετο και τα λοιπα και ολα αυτα σε 24 μηνες .Η εμπειρια σε ξενη εταιρια ειναι χρησιμη ,εισαι παντα ο ξενος και εχεις παντα οριο στην ανελιξη και στις αποφασεις αλλα αν συγκρινω επιπεδο αμοιβων λοιπες παροχες ,συμβολαιο που τηρειται μεχρι κεραιας ,stock options και λοιπα αλλα μη μιζερα προς το παρον δεν το εχω μετανιωσει καθολου θα το κανω καποια χρονια ακομα και μετα επιστροφη
  21. Υπαρχει περιπτωση να κανεις τα παραπανω χωρις την χρηση μεταλοτυπου ? Στο 2009 ειμαστε ελεος ?Ξεκινα το ψαξιμο απο εταιρειες καλουπιων
  22. Εξαρταται τι ακριβως το θέλεις ,τι καριερα θελεις να ακολουθησεις και λοιπους προσωπικους παραγοντες ,το mba αναφερεται σε δοιηκηση οργανισμων απαιτει εμπειρια και αξιοσεβαστα διδακτρα ,το msc construction management αφορα πιο πολυ εργα και συνηθως εχεις μαθηματα σε σχεση με βασικες θεωριες διοικησης ,βασικα οικονομικα και λογιστικα ,διαχειριση εργου ,στοιχεια νομοθεσιας και συμβολαιων.Για Αγγλια παιζουν πολυ Manchester ,Reading ,Loughborough ,UCL (τυχαια σειρα )
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.