Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

olgamich

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by olgamich

  1. Μηχανικός ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ από το 1978 έως σήμερα, ασφαλίζεται παράλληλα στο ΤΕΒΕ λόγω δεύτερης εργασίας το 1984. Διεγράφη από το ΤΕΒΕ το Σεπτέμβριο του 1995 βάση σχετικού νόμου, με προηγούμενες οφειλές στο ΤΕΒΕ. Βγαίνοντας τώρα στη σύνταξη είναι υποχρεωμένος να πληρώσει στο ΟΑΕΕ το κλάδο υγείας από το 2010 έως σήμερα. 1) Γνωρίζει κανείς τι υποχρεούται να συνολικά να πληρώσει? και 2) οι οφειλές έως το 1995 παραγράφονται λόγω εικοσαετίας ή πληρώνονται κανονικά? Να σημειωθεί ότι το ΟΑΕΕ δεν έχει ζητήσει ποτέ να τακτοποιηθούν οι οφειλές του ασφαλισμένου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
  2. Πιστεύετε οτι με αυτή τη κίνηση "υποχρεώνω" και τον γείτονα να μπει σε διαδικασία τακτοποίησης? Να σημειώσω οτι ο πελάτης μου προχωρά στη διαδικασία τακτοποίησης μετά απο καταγγελία στο ακίνητό του. Ευχαριστώ θερμά!
  3. Σκέφτηκα και εγώ να κοπεί το υπόστεγο αλλά θα ήθελα να βρεθεί μια εναλλακτική λύση πριν προτείνω αυτή, μιας και είναι χρήσιμο για τους ιδιοκτήτες. Τα δύο όμορα οικόπεδα είναι εντός οικισμού σε μικρό χωριό, έχουν και οι δυο ιδιοκτησίες συμβόλαιο. Κτηματολόγιο δεν υπάρχει. Στη μια ιδιοκτησία υπάρχει κατοικιά προ του 55 και στην άλλη του 70. Το υπόστεγο ενώνει αυτές τις δύο ιδιοκτησίες. Ευχαριστώ για την απάντησή σας.
  4. Καλημέρα σας, πληρώνουμε εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ για τα ΠΕΑ? Ευχαριστώ.
  5. καλή σας μέρα, θα ήθελα την γνώμη σας στη παρακάτω υπόθεση. Αυθαίρετη κατασκευή υποστέγου (με ελενίτ) παραβιάζει τα όρια της ιδιοκτησίας και μπαίνει στα όρια της διπλανής ιδιοκτησίας κατά 1,5 μέτρο. Οι 2 γειτονικές ιδιοκτησίες ανήκουν σε δύο αδέρφια. Ποιός πιστεύετε ότι είναι σωστός τρόπος αντιμετώπισης του; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  6. θα προσπαθήσω να το διατυπώσω καλύτερα. Σε βιομηχανικό κτίριο, στο οποίο υπάρχουν αυθαιρεσίες, έχει λήξει η άδεια λειτουργίας του απο το 2010. Υποχρεώνεται ο ιδιοκτήτης να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας και για να γίνει αυτό πρέπει τα κτίσματα να υφίστανται νόμιμως. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί ο ιδιοκτήτης να πληρώσει το παράβολο και να προβεί σε έκδοση οικ. άδειας μέσα σε 3 χρόνια. Η ερώτηση είναι μπορεί να κάνει ανανέωση της άδειας λειτουργίας, έχοντας πληρώσει το παράβολο και ξεκινώντας τη διαδικασία της οικοδομικής άδειας ή θα πρέπει να εκδοθεί η οικ. άδεια και μετά να γίνει η ανανεώση την άδεια λειτουργίας. Παρακαλώ θα ήθελα τις απόψεις σας.
  7. Θα ήθελα να σας ρωτήσω τη γνώμη σας για το εξής θέμα. Υπάρχουν παραβάσεις σε βιομηχανικό κτίριο ταυτόχρονα στο ίδιο οικόπεδο υπάρχουν μικρά βοηθητικά κτίσματα με χρήση αποθήκης και γραφείου. Τα μικρότερα κτίρια θα μπούν και αυτά στη κατηγορία 3γ ? ευχαριστώ
  8. Καλησπέρα σας, θα ήθελα την άποψη σας στο εξής ζήτημα.. Σε βιομηχανικό κτίριο με αυθαιρεσίες, έχει λήξει η άδεια λειτουργίας από το 2010. Η νομαρχία στέλνει πρόστιμο στον ιδιοκτήτη γι αυτό το λόγο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να πληρώσει το παράβολο και να εκδώσει οικ. άδεια μέσα σε 3 χρόνια. Η ερώτηση μου είναι αν για να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας θα πρέπει να περιμένει να εκδοθεί η οικ. άδεια και να ολοκληρωθεί η υπαγωγή στον Ν.4178. Επίσης, αν ο ιδιοκτήτης θέλει να πληρώσει ολόκληρο το πρόστιμο χωρίς να βγάλει οικ. άδεια και επιλέξει πληρωμή με δόσεις, θα πρέπει να πληρώσει όλες τις δόσεις για να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας? Ευχαριστώ θερμά!
  9. Μπορείτε να μου πείτε αν στο ΝΟΚ υπάρχει αναφορά σε αρχιτεκτονικές προεξοχές γιατι δε το εχω βρεί. Το θέμα είναι αυτό που περιγράφω στο αρχικό μου μήνυμα . Μπορεί να κατασκευαστεί κάποιο σύστημα σκίασης χωρίς υποστηλώματα μόνο με μπράτσα, χωρίς οικ. άδεια? Ο ιδιοκτήτης θέλει να να τοποθετήσει σύστημα σκίασης χωρίς να μπει στη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής άδειας.
  10. το σημείο που με ενδιαφέρει είναι στο ΓΟΚ 85 το άρθρο 11 παρ. 6 και αντικατεστάθη με την παρ. 1 του άρθρου 9 του Ν. 2831/00 ΦΕΚ 140/Α/13-06-00 Στις όψεις του κτιρίου επιτρέπονται αρχιτεκτονικές προεξοχές και αρχιτεκτονικά στοιχεία μέγιστου πλάτους 0,40 μ. "καθώς και σκίαστρα του ίδιου πλάτους ελαφράς κατασκευής,σταθερά ή κινητά (οριζόντια, κατακόρυφα ή κεκλιμένα) που έχουν προορισμό τη σκίαση κλειστών ή ανοικτών χώρων χωρίς να μειώνουν τον απαιτούμενο φυσικό φωτισμό του χώρου, τα οποία κατασκευάζονται σύμφωνα με τους κανονισμούς που εκδίδονται σε εφαρμογή του Αρθρου 26 "Πλάτος μεγαλύτερο από 0,40 μ. και έως το μέγιστο επιτρεπόμενο πλάτος εξώστη μπορεί να επιτραπεί μόνο ύστερα από γνώμη της ΕΠΑΕ." Εχετε δίκιο για την ειδικότητα, την είχα διαγράψει κατα λάθος.
  11. Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας!! Στο σημείο που αναφέρεται "... εφόσον τηρούνται οι προυποθέσεις της παρ. 1 του άρθρου 1 της απόφασης 5219/2004..." μήπως είναι το σημείο που με εμποδίζει απο την κατασκευή που θέλω να κάνω??
  12. Καλησπέρα σας , με ενδιαφέρει το θέμα για τον πατέρα μου , ο οποίος ειναι αρχιτέκτονας και ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ πριν το 93 και παραλληλα είναι ομόρρυθμο μέλος μιας μικρής εταιρείας έτοιμου σκυροδέματος σε χωριό, όπου συγκεκριμένα εργάζεται στο τομέα του ποιοτικού ελέγχου του σκυροδέματος και των υλικών της μονάδας (Η δραστηριότητα αυτή είναι υποχρεωτική να υπάρχει στις εταιρείες βάση του κανονισμού τεχνολογίας σκυροδέματος) Επίσης το 1999 σε σχετική δικαστική απόφαση το ΤΕΒΕ του έδωσε απαλλακτικό εγγραφής (στο ΤΕΒΕ) μιας και ηταν ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ. Έχοντας διαβάσει τα παραπάνω, θα ήθελα να σας ρωτήσω σε αυτή τη περίπτωση θεωρείται οτι υπάρχει συνάφής δραστηριότητα με την ιδιότητα του μηχανικού βάση της εγκυκλίου του 79, άρα και απαλλάσεται απο την υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ? Εαν κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία σε συγκεκριμένους κλάδους θα σας παρακαλούσα να μου πείτε τι είδους δικαιολογητικά χρειάζονται για την απαλλαγή απο το ΤΕΒΕ. Επισης αναρωτιέμαι εαν κάποιος μηχανικός έχει προσληφθεί στην εταιρεία (δεν είναι δηλαδή μέλος αυτής), είναι υποχρεωμένος να υποστεί τη διπλή ασφάλιση. Σας ευχαριστώ πολύ! Κάθε απάντηση σας θα μας βοηθήσει!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.