Μετάβαση στο περιεχόμενο

ACHARISO

Members
  • Περιεχόμενα

    53
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ACHARISO

  1. Καλησπερα συναδελφοι. Εχω να μετρησω αγροτεμαχιο Α 4 στρ το οποιο ανηκει σε 6 ατομα εξ αδιαιρετου και οι οποιοι με την συνηθης πρακτική περιφράξαν ο καθένας το δικό του τμημα κόψανε τους δικους τους δρόμους και εχτισε ο καθενας το δικό του αυθαιρετο μέσα. ο ενας μπαγασας όμως απο τους 6 περα απο το αυθαιρετο που εχτισε στο περιφραγμένο ποσοστο του(!!!) εχτισε επειτα βεραντα στεγασμενη η οποια βρίσκεται στο διπλανο αγροτεμαχιο Β το οποιο επίσης ειναι με την ιδια λογική (εξ αδιαιρετου αλλα χωρισμένο το καθε τμημα του καθενος). Δηλαδη ο τυπος εχει ποσοστο σε 2 αγροτεμαχια και απλα τα περιφραγμενα τμηματα του συνορευουν. Εγω θελω να μετρησω για τους 6 το αγροτεμαχιο Α. Τι θα γίνει με αυτον που μπαινει και στο διπλανο αγροτεμαχιο για να τακτοποιησουμε και την βεραντα? Πρεπει να μετρηθει και όλο το Β αγροτεμαχιο? Ελπιζω να εγινα κατανοητος. Πασα βοηθεια δεκτη!
  2. παιδια καλημερα.Σε περίπτωση που προκειται για ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ και μαλιστα πρόσφατο (1982) χωρις καμιά πολεοδομική μελέτη και το ρεμα φαίνεται στους χάρτες της Τ.Υ.Υ.Γ. χρειάζεται πάλι καθορισμο οριογραμμής ρέματος για να μειωθούν οι αποστάσεις δόμησης ή η γραμμή του ρέματος ετσι όπως την είχε χαραξει η Τ.Υ.Υ.Γ τότε (1982), είναι και η οριογραμμή του ρέματος?
  3. Παιδια καλησπερα.Τις ασφαλιστικες εισφορες στο ΤΣΜΕΔΕ τις περνάτε στο βιβλίο εσόδων και εξόδων ή τις αναγράφετε μόνο στην φορολογική δήλωση?
  4. Εγω παιδιά στην Εθνική είμαι και μου βάλαν 4995.0 Ευρω. Ετσι ειναι οι γα..τραπεζες φιλε asterix. κρατος εν κρατει.Και ουτε αποδειξη για αυτα τα 22 ευρω ετσι? Μαυρα και αραχνα
  5. Καλησπέρα παιδια. Σε οικόπεδο όπου υπαρχει διωροφο κτιριο θελουν οι πελατες να συσταθει οριζόντια και κάθετη ιδιοκτησια. Δεδομενου οτι το κτίριο ειναι ενιαίο (ισογειο και πρωτος οροφος) γινεται να συσταθει κάθετη ιδιοκτησία (δικαιωμα κατ αποκλειστική χρήση δηλαδη τμήματος του οικοπεδου) ή μιλαμε για συσταση οριζόντιας ιδιοκτησιας μονο, με ποσοστό συγκυριότητας σε ολο το οικόπεδο?
  6. Αλλη αιτηση η μια(η ηλεκτρονική) και άλλη αίτηση η δεύτερη.Πριν την ηλεκτρονική πήγαινε πρώτα στον ΟΑΕΔ και θα σου που τι να κάνεις.
  7. φιλε specfor21 γνωρίζω οτι τα κληροτεμάχια κατατμούνται μόνο έτσι αλλα το ιδιωτικό συμφωνητικό πρέπει να είναι παλιό(προ της ημερομηνιας απαγόρευσης κατάτμησης κληροτεμαχίων-1977 αν δεν κάνω λάθος) και οχι προσφατο(1993).
  8. ρε πιαδια με αυτες τις επικυρωσεις ανωμαλου δικαιοπραξίας έχω χάσει την μπάλα. Πως γίνεται να κατατμηθει ΚΛΗΡΟτεμαχιο με επικυρωση ανωμ. δικαιοπρ. με ιδιωτικο συμφωνητικο του 1993?
  9. Πρέπει να έχουν πρόσωπο σε ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ κοινοχρηστο χωρο για οικισμους προ του 23
  10. Ρε παιδια για τις ανώμαλες δικαιοπραξίες δεν πρέπει το ιδιωτικο συμφωνητικο να είναι αρκετα παλιό(π.χ. προ 1985 νομίζω) και όχι πρόσφατο?
  11. φιλε adamscdifc έλενξε και τους τίτλους ιδιοκτησίας του πελάτη σου και των ομόρων αν είναι δυνατό για να δεις πώς αναφέρεται αυτο το μονοπάτι και πότε δημιουργήθηκε.
  12. ] οχι δεν αρχισαν ακόμη.Στο περιμενε είμαι και εγώ απλά ή υπάλληλος απο τον ΟΑΕΔ μου το είπε τότε που πήρα την βεβαιωση συμμετοχής στο προγραμμα.Πριν κανα δίμηνο δηλαδή.
  13. Καλημέρα παιδια. Εμενα πάντως απο τον ΟΑΕΔ στην Θεσσαλονίκη μου είπαν οταν έρθουν για αυτοψία να έχω έτοιμη μια υπευθυνη δήλωση απο τον ιδιοκτητη του χώρου που νοικιάζω που να αναφερει οτι πριν απο μένα δεν ήταν επαγγελματικη στέγη αλλου μηχανικού.
  14. Ισως φίλε Θεοχαρη γιατι δημιουργειται ενα κυκλοφοριακο δικτυο μεσα σε αυτους τους οικισμούς άναρχο γεματο αδιεξοδα οπου η εννοια "οδικη ασφαλεια" είναι άγνωστη λέξη. Αυτη την εξήγηση έχω δώσει εγώ.
  15. Φίλε μου Κατ αρχας αν την διπλωματική σου την έκανες εσύ, δουλεψες δηλ πανω σε αυτη μην αγχωνεσαι για τιποτα. Αν δεν δούλεψες και την εκανε ο συναδελφος σου για σενα κατσε διαβασε την πολυ καλα. Το δικο μου θέμα είχε να κάνει με τα συγκοινωνιακα και αυτο που μας ρωτουσε η τριμελης επιτροπη -επειδη ήταν και λιγο περίεργο το θέμα- πως την εκπονήσαμε πάνω-κατω, ποιο ακριβως ήταν το αντικείμενο κτλ.Τους ανοίξαμε και κατι χάρτες για να δουν περίπου την δουλεία και το μέγεθος της. Εξιδικευμενες ερωτησεις πάντως δεν μας εκαναν. Γύρω στο 30λεπτο κράτησε η όλη διαδικασια που έιναι συνηθως πολυ αλλα αυτο έγινε γιατι τους φάνηκε ιδιαιτερα ενδιαφερον το θέμα και επειδη δεν γνωριζαν και πολλα πανω σε αυτο θελαν να μάθουν. Στο τέλος πιασαμε και μια συζητηση για τους Νεους Μηχανικους και το πως πρέπει να ξεκινησουν , αν εδιαφερομαστε για μεταπτυχιακα και τετοια. Μην φοβασαι πάντως. Οι εξετασεις που εδινες στην σχολη ηταν 10 φορες πιο δυσκολες.
  16. Αυτο σκεφτομαι και γω Θεοχαρη. Α.Β.Γ.Δ. σε ολο το κληροτεμαχιο συν την υπάρχουσα κατασταση όλων των κτιριων κ.τ.λ. και υπέυθυνη δήλωση που θα αναφερεται σε ολο το κληροτεμαχιο και αμα το θέλουν καλώς, αλλιως ανυπόγραφο τοπογραφικο και όποιος θέλει ας το υπόγραψει. Eγω με αυτο το τοπογραφικο πιστευω οτι θα είμαι καλυμμενος,έτσι δεν είναι? Ουτε μια στιγμη μου πέρασε απο το μυαλο να κρυψω τα κτισματα αλλά ήθελα να δω τι κάνετε και εσείς σε ανάλογες περιπτώσεις. ρε συ gzin με τρομαξες μεσημεριατικα!
  17. Δηάδη Panos δείχνω όλο τον κληρο συν τα αυθαιρετα μέσα και στη δήλωση λέμε ολο αρτιο και οικοδομήσιμο.Σωστα?
  18. Καλημερα παιδια! Το προβλημα που με απασχολει ειναι το εξής: Πελάτης έχει ποσοστο α% απο κληροτεμάχιο εκτός σχεδίου εκτός ζώνης 20στρ. και θέλει να το πουλήσει.Στο κληροτεμάχιο όμως ο καθενας συγκύριος εχει περιφραξει το "ποσοστό" του έχει βάλει και απο ένα αυθαίρετο μεσα.Ετσι μιλαμε για καμιά 20αρια παράνομα "οικοπεδάκια" μέσα στον κλήρο με παρα πολλα αυθαίρετα σπίτια μέσα (Αθάνατοι μεσιτάδες). Στο τοπογραφικο εγω δέιχνω ολο τον κληρο,αλλα με τα αυθαιρετα μεσα τι να κανω?Λογικα ο πελάτης μου δεν είναι συγκύριος και σε όλα τα επικείμενα? Ξερω πως πρέπει να τα δείξω και αυτα αλλά η συμβολαιογράφος μου λέει να δείξουμε μονο τον κλάρο γιατί αλλιώς δημιουργούμε πρόβλημα, οπως ειχε κανει και ο προηγουμενος μηχανικος οταν το αγορασε ο πελατης μου το 1993. Τι κανουμε σε αυτες τις περιπτώσεις ρε παιδια? Να την πω να το υπογραψει αυτη το τοπογραφικό ή να λυγίσω? Θα είμαι καλυμένος αυριο - μεθαυριο αν δείξω μόνο τον κληρο σε περιπτωση επέκτασης σχεδιου?
  19. Αν κατάλαβα καλά την ερωτηση τότε εντολή etransmit απο το μενου - αρχείο και φτιαχνεις ενα αρχειακι ZIP με οτι περιεχει το σχεδιο σου!
  20. Ποιες είναι αυτές οι προυποθέσεις 2016 σε περίπτωση συννομής. μπορεις να μου παραθέσεις κάποιο έγγραφο που τις αναφέρει?
  21. ΟΚ, απλα GiorgosKal να ξέρεις οτι ο χρόνος διανοίξεως της οδου ενδιαφέρει μόνο για να εξακριβώσεις οτι μεχρι τότε το αρχικό σου γήπεδο ήταν άρτιο και δεν είναι χρόνος δημιουργίας του νέου γηπέδου. Διαβασε την εγκυκλιο που σου είπε ο avgoust. Είναι αρκετα χρησιμη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.