Μετάβαση στο περιεχόμενο

karoubaleas

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by karoubaleas

  1. Γεια σας. Ξέρει κανείς αν επιτρέπονται στρογγυλές σιδερένιες σκάλες σαν κύριες σκάλες ξενοδοχείου;
  2. Έχω έναν πελάτη που θέλει να κάνει ξενοδοχείο σε ένα οικόπεδό του, εκτός σχεδίου. Μέσα σε αυτό υπάρχουν ήδη κάποια κτίσματα (εστιατόριο κτλ) που θα αλλάξουν χρήση και θα προστεθεί και το κύριο κτίσμα. Για την προσπέλαση ισχύει η Υπουργική Απόφαση 216/2015 (ΦΕΚ Β 10/2015) ? Διότι δεν ξεχωρίζει τα εντός και εκτός σχεδίου.
  3. Τι συμβαίνει με το ΔΕΔΟΤΑ και τις αποθήκες; Σε πολλές περιπτώσεις έχω αποθήκες που είτε είναι σε επαφή με το κτίριο-κατοικία είτε όχι. Κάνουμε ΔΕΔΟΤΑ για αυτές; Κάνουμε δηλ. ΔΕΔΟΤΑ ξεχωριστά για κάθε κτίσμα (όποια και αν είναι η χρήση του) αρκεί να είναι στατικά ανεξάρτητο; Υπάρχουν προυποθέσεις; Έχει να κάνει με την κατηγορία; Και κάτι ακόμα, μπαίνουν οι αυθαίρετοι Ημ.χ. ενός κτιρίου στην ολική δομημένη επιφάνεια; Σας παρακαλώ συνάδελφοι τη βοήθειά σας.
  4. Υπάρχει μόνο σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας για τις 2 μεζονέτες και τους χώρους αποκλειστικής χρήσης.
  5. Η κάθε μεζονέτα έχει το δικό της υπόγειο, το οποίο δεν είναι λειτουργικά εξαρτημένο από αυτήν.
  6. Το κτίριο είναι διώροφο με 2 μεζονέτες, η μία δίπλα στην άλλη, εντός σχεδίου με σύσταση οριζοντίου και χώρους αποκλειστικής χρήσης, άρα διαχωρίζονται σε δύο ανεξάρτητες και αυτοτελείς ιδιοκτησίες και χώρους αποκλειστικής χρήσης. Η μία από αυτές θα μεταβιβαστεί. Το υπόγειο δεν αναφέρεται ούτε στην αρχική άδεια, ούτε και στη σύσταση, έχει γίνει αυθαίρετα και στις 2 μεζονέτες και μεταβιβάζεται το τμήμα που βρίσκεται κάτω από τη μεζονέτα που θα μεταβιβαστεί.
  7. Έχω ένα τμήμα κτηρίου που έχει προκύψει από σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και έχει αυθαίρετο υπόγειο. Χρειάζεται βεβαίωση και για τους δύο ιδιοκτήτες, προκειμένου να μεταβιβαστεί;
  8. Έστω ότι μεταφέρουμε μία ολοκληρωμένη υπαγωγή του 4014 (χωρίς ανεβασμένα αρχεία) στο 4178 πριν τη λήξη του, προκειμένου να είμαστε σίγουροι, μήπως και τελικά δεν είναι η δυνατή η μεταφορά τους στο νέο νόμο. Οπότε πληρώνουμε το ποσό μεταφοράς. Και έστω ότι τελικά ισχύει η μεταφορά των "ανολοκλήρωτων" υπαγωγών από 4014 στο νέο νόμο, και θελήσουμε να μεταπηδήσουμε από το 4178 στον νέο, θα πρέπει να πληρωθεί πάλι κάποιο ποσό μεταφοράς;
  9. Συνάδελφοι γεια σας Θέλω να κάνω μία διευκρινιστική ερώτηση. Έχω ένα οικόπεδο με δύο ιδιοκτήτες εξ'αδιαιρέτου, εντός του οποίου υπάρχουν δύο κτίσματα με αυθαιρεσίες. Σε μία δήλωση, λοιπόν, έχει γίνει υπαγωγή για το σύνολο της ιδιοκτησίας, δηλαδή για όλες τις αυθαιρεσίες (κτίσματα, περιβάλλων χώρος κτλ). Κάθε κτίσμα είναι ενεργειακά αυτόνομο και θα γίvoυν δύο ΠΕΑ. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Οι επιλέξιμες δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση αφορούν την ιδιοκτησία συνολικά ή κάθε κτίσμα; Πχ. τα συστήματα σκίασης που είναι 2500 κατ'αποκοπή ποσό θα είναι για όλη την ιδιοκτησία ή 2500 για κάθε ενεργειακά αυτόνομο κτήριο;
  10. Γεια σας! Το σύστημα ζητάει αεροφωτογραφίες. Γνωρίζω ότι θεωρητικά θα βάζαμε τις αεροφωτογραφίες που ΘΑ ανέβαζαν ηλεκτρονικά, οι οποίες αποδεικνύουν ότι οι αυθαιρεσίες έχουν γίνει μέχρι την 28.7.2011. Αυτές βέβαια δεν υπάρχουν. Εμείς τι ανεβάζουμε τελικά? Αεροφωτογραφίες για να αποδείξουμε ότι έγινε πριν την 28.7.2011? Αεροφωτογραφίες κάποιας χρονιάς για να αποδείξουμε ότι τότε υπήρχε η αυθαιρεσία (πχ του '88)? Και από που τις προμηθευόμαστε? Μόνο απο ΓΥΣ? και μόνο επί πληρωμή? Ευχαριστώ!
  11. Για τις υπ.δηλώσεις ιδιοκτήτη και τις εξουσιοδοτήσεις είναι απαραίτητη η θεώρηση γνησιότητας? Γνωρίζω ότι και στο Ν.4178 και στο ηλεκτρονικό σύστημα αναφέρεται η θεώρηση γνησιότητας. Απλά μου είπε κάποιος συνάδελφος ότι πρέπει να έχει βγει κάποιος νόμος που να το αναιρεί και ήθελα να δω αν ισχύει. Στο "ΝΟΜΟΣ" δεν είδα κάποια τροποποίηση του συγκεκριμένου άρθρου.
  12. Γεια σας! Έχω έναν πελάτη που στο οικόπεδό του έχει διάφορες αυθαιρεσίες, πχ αυθαίρετα κτίσματα, αυθαίρετες βεράντες σε νόμιμα κτίσματα, αυθαίρετες ανεξάρτητες αποθήκες, στέγαστρα, σκάλες κτλ. Στην υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη στο πεδίο "Περιγραφή της αυθαίρετης κατασκευής ή χρήσης που εμπίπτει στη ρύθμιση" τα έχω σημειώσει όλα. Στο πεδίο, όμως, "Εμβαδόν και χρήση της αυθαίρετης κατασκευής ή χρήσης που εμπίπτει στη ρύθμιση" έχω σημειώσει τα αυθαίρετα κτίσματα (που είναι κύριοι χώροι), το εμβαδόν τους και τη χρήση τους (κατοικία), αλλά δεν ξέρω, πρέπει να σημειώσω και τα υπόλοιπα?
  13. Γεια σας! Ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνουμε όταν έχουμε ένα αυθαίρετο κτίσμα προς τακτοποίηση που ανήκει σε 2 ή 3 ιδιοκτήτες? Όταν, μάλιστα, την τακτοποίηση την κάνουν και οι δύο μαζί. 1) Κάνουν όλοι δηλώσεις ανάθεσης στο Μηχανικό και υπεύθυνες δηλώσεις ιδιοκτήτη? 2) Κάνει ο ένας εκ των ιδιοκτητών δήλωση ανάθεσης στο Μηχανικό και υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη, και οι υπόλοιποι κάνουν μία δήλωση ότι συναινούν στην τακτοποίηση? Πως γίνεται?
  14. Καλησπέρα! Έχω μία οικοδομή που έχει δύο ιδιοκτήτες (50% Πλήρη Κυριότητα ο καθένας) και τώρα την τακτοποιώ. Και οι δύο ιδιοκτήτες έχουν κάνει εξουσιοδότηση και υπεύθυνες δηλώσεις ιδιοκτητών. Υποθέτω, λοιπόν, ότι η υπεύθυνη δήλωση συνιδιοκτήτη δε χρειάζεται. Σωστά;
  15. Γεια σας! Θα ήθελα μερικές διευκρινίσεις για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για το Ν.4178. Οι ερωτήσεις μου είναι χαζές, αλλά θέλω να είμαι σίγουρος. Όταν πρόκειται να "ανεβάσουμε" τα αρχεία, δίπλα από κάθε αρχείο αναγράφεται και η μορφή στην οποία θα πρέπει να είναι. 1) Όταν, λοιπόν, αναγράφεται η μορφή "Μηχανικός (έντυπο)" (όπως στις φωτογραφίες και στην τεχνική έκθεση του μηχανικού) τι εννοεί? Δεν υποβάλλουμε κατευθείαν από τον Η/Υ τα αρχεία Word ή JPEG αντιστοίχως? 2) Τα σχέδια (όψεις, τομές κτλ) τα "ανεβάζουμε" απευθείας σε DWG? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  16. Γεια σας! Έχω ένα αυθαίρετο στο οποίο είχα κάνει υπαγωγή (προσωρινή) στον 4014/2011. Και τώρα έκανα μεταφορά στον 4178/2013. Ένα από τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλω είναι το Ε9. Ήθελα, λοιπόν, να σας ρωτήσω αν το Ε9 του 2011 αρκεί ή πρέπει να "ανεβάσω" του 2013 (επειδή στο νόμο αναφέρει "Την τελευταία δήλωση του εντύπου Ε9, στην οποία αναφέρεται το ακίνητο, όπου βρίσκεται η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση ανεξαρτήτως αν έχουν δηλωθεί επί αυτού οι αυθαίρετες κατασκευές"). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  17. Σας ευχαριστώ πολύ! Μόνο για το AutoCAD έχω πιστοποίηση, οπότε έγραψα τα 3-4 προγράμματα που ξέρω όλα μαζί και δίπλα απο το AutoCAD έγραψα σε παρένθεση (πιστοποίηση ECDL CAD).
  18. Γεια σας! Να κάνω και γω μια ερώτηση. Στο βιογραφικό στην ενότητα "Δεξιότητες πληροφορικής" χρειάζεται να γίνει διάκριση μεταξύ των προγραμμάτων που ξέρουμε (λόγω χρήσης, διπλωματικής κτλ) και αυτών για τα οποία διαθέτουμε και πιστοποίηση?
  19. Μήπως ξέρει κανείς πως μπορώ να βρω τις δημιουργούμενες τάσεις της διατομής σε μία θέση στο Wingraf? Στο άνω και στο κάτω πέλμα δηλαδή. Επειδή οι επιλογές είναι πάρα πολλές.
  20. Το έλυσα το πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ! Μία ακόμα ερώτηση: θέλω να βάλω το σεισμό σε γέφυρα και κάνω δυναμική ανάλυση με ιδιομορφές κτλ. Ποιά στοιχεία είναι αυτα που καταπονούνται; δηλαδή, για κάθε σεισμό (χ,ψ,ζ) πως καταλαβαίνω ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να γράψω?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.