Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

kxaxl

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kxaxl

  1. Εγγρ-32477_95 Υπολογισμός ή μη υπόγειου αποθηκευτικού χώρου στο ΣΔ του οικοπέδου.pdf Εγγρ-46434_01 Υπόγειο, Συντελεστής Δόμησης.pdf
  2. Αν δεν μπορείς να αποδείξεις παλαιότητα συνάδελφε διόρθωσε τη δήλωσή σου και τακτοποίησέ τα όλα ως προ του 1975 (εφ' όσον βρισκόμαστε στην ίδια ιδιοκτησία.) προφανώς και το υπόγειο. Αεροφωτογραφία απαραίτητη. Η εργασία που θέλεις να κάνεις εμπίπτει στις επιτρεπόμενες σε αυθαίρετα καθώς μπορεί να θεωρηθεί ως ενίσχυση, ενεργειακή αναβάθμιση ή και όλα μαζί.
  3. Καλημέρα σε όλους! Έχω το εξής ζήτημα: Οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως. Οικοδομική άδεια του 2000 [δεν εξαντλεί τον Σ.Δ.] υλοποιείται με αυθαιρεσίες. Το 2010 εκδίδεται νέα οικοδομική άδεια [ανεξάρτητο κτίριο στο ίδιο οικόπεδο χωρίς κάθετες]. Η άδεια του 2010 είναι σε ισχύ και δεν έχει υλοποιηθεί το κτίσμα. Στα τέλη του 2014 δυνάμει των διατάξεων του Ν. 4178/13 τακτοποιούνται οι υπερβάσεις του υλοποιημένου κτιρίου [σημειωτέο ότι υπήρχαν αυθαιρεσίες άρσιμες μεν αλλά επηρεάζουσες πολεοδομικά μεγέθη]. Η δήλωση είναι περαιωμένη. Ο Σ.Δ. εξαντλήθηκε και με το παραπάνω. Εννοείται ότι για την έκδοση της άδειας του 2010 δεν ελήφθησαν υπ' όψιν οι ήδη υλοποιημένες αυθαιρεσίες [δεν φαίνονται στο Δ.Κ.] Τα ερωτήματά μου αφορούν στην εν ισχύ Ο.Α. 1. Μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες για την υλοποίηση του νέου κτιρίου; Θεωρητικά με γνωστοποίηση στην Αστυνομία ξεκινούν οι εργασίες. Κατά πάσα πιθανότητα τις υπερβάσεις θα τις καταδείξει ο ελεγκτής δόμησης τόσο στον αρχικό όσο και στον τελικό έλεγχο του νέου κτιρίου. Αυτές όμως θα είναι τακτοποιημένες οπότε συνεχίζεται η διαδικασία απρόσκοπτα? Υπάρχει και η άλλη άποψη: Η άδεια εκδόθηκε με ψευδή στοιχεία οπότε... 2. Μπορεί να γίνει ενημέρωση φακέλου στην Ο.Α. του 2010; Το ερώτημα αυτό βέβαια έχει βάση μόνο αν τρέξουμε το σενάριο ότι η άδεια είναι σε ισχύ και το κτίσμα μπορεί να κατασκευαστεί χωρίς πρόβλημα. 3. Μπορεί να γίνει αναθεώρηση φακέλου στην Ο.Α. του 2010; Καταλήγω στο ΌΧΙ ανεξαρτήτως σεναρίου αλλά θα ήθελα την άποψή σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  4. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε για τις παρατηρήσεις... Το κουτάκι δεν το έβαλα διότι σπάνια αιτούμαστε μία εργασία μόνο οπότε τις σημειώνουμε πίσω... Όσο για την αναφορά στην περίπτωση ι. επειδή οι απόψεις διίστανται το αφήνω στην κρίση του καθ'ενός...
  5. Ευχαριστούμε πολύ! Το έφτιαξα σε word και το ανέβασα εδώ... http://www.michanikos.gr/files/file/1137-%CE%BD%CE%B5%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-48%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%83-word/
  6. 4.821 downloads

    Αφορά στις: Εργασίες του άρθρου 4 παραγρ.3 του Ν.4067/12 [ΦΕΚ 79 Α 9-4-2012] όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 48 του Ν.4178/13 [ΦΕΚ 174 Α 8-8-2013] και τροποποιήθηκε με το άρθρο 20 του Ν. 4258/14 [ΦΕΚ 94 Α 14-4-2014]
  7. Ερώτηση Κρίσεως: Για τον 4014 ποιοί νοούνται ως βοηθητικοί χώροι? Παίρνουμε τον ορισμό του κτιριοδομικού? Ή θα βάλουμε κανένα διάδρομο ή κλιμακοστάσιο ως βοηθητικό και μετά θα φάμε τα μούτρα μας? ΚΤΙΡΙΟΔΟΜΙΚΟΣ: Άρθρο 2 παρ. 3 Χώροι κύριας και βοηθητικής χρήσης των κτιρίων. Χώροι κύριας χρήσης των κτιρίων είναι όσοι προορίζονται για την παραμονή σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, ατόμων (έστω και ενός) επί δύο τουλάχιστον ώρες το 24ωρο. Οι υπόλοιποι χώροι των κτιρίων είναι βοηθητικής χρήσης. Για παράδειγμα στα κτίρια με χρήση κατοικίας χώροι κύριας χρήσης είναι τα υπνοδωμάτια, οι χώροι διημέρευσης (καθιστικά, σαλόνια, τραπεζαρίες, χώροι παιχνιδιού), οι κουζίνες τα γραφεία κλπ. Χώροι βοηθητικής χρήσης είναι μεταξύ άλλων οι ακόλουθοι • Οι χώροι κυκλοφορίας (διάδρομοι, προθάλαμοι, κλιμακοστάσια). • Οι χώροι υγιεινής. • Τα μηχανοστάσια. • Οι αποθήκες. • Οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων. • Τα κτίρια παραμονής ζώων (στάβλοι, βουστάσια κλπ.).
  8. Το τοπογραφικό δεν είναι μέσα στην τιμή. Ό,τι τους πει ο συνάδελφος. Επίσης υπάρχουν κάτι ψευτοσκαριφήματα. Δεν μου πάει καρδιά για παραπάνω.
  9. 1500 για τριώροφο 300τμ χωρίς ΟΑ. Εξτρα το τοπογραφικό. Πολλά ή λίγα?
  10. Άλλο το τοπογραφικό και άλλο το συμβόλαιο. Μπορεί εν τέλει να σου ζητήσουν και τη βεβαίωση αλλά είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο... -Όταν είναι αδόμητο το αγροτεμάχιο βεβαιώνεις ακριβώς αυτό... ότι είναι αδόμητο. -Ανάλογα την περίφραξη. Κάποιες (οι περισσότερες) απαιτούν άδεια από το δήμο ή την πολεοδομία. Εξάρτάται από το σύστημα δόμησης. Ψάξ' το κι εδώ στο φορουμ και θα κατατοπιστείς. -Αν έχουν πάρει άδεια για τη γεώτρηση πιθανό να έχουν και για τον οικίσκο...
  11. Τις προηγούμενες μέρες ο σύλλογος συμβολαιογράφων είχε αποφασίσει αυθαίρετα κάποιες περιπτώσεις στις οποίες δε χρειάζεται βεβαίωση μηχανικού... Μάθαμε τίποτα γι αυτά ή πάμε με το γράμμα του νόμου? Για τα αγροτεμάχια...Αν έχει αυθαίρετη περίφραξη ή αν έχει γεώτρηση για την οποία δεν έχει πάρει άδεια από το Δήμο? Αν έχει θερμοκηπιακή καλλιέργεια? Αν έχει μια δεξαμενή νερού ή έναν υδατόπυργο? Κι ερωτώ, γιατί προσωπικά δεν έχω ιδέα: τι είδους άδεια χρειάζεται για έναν υδατόπυργο; Υπάρχει περίπτωση έστω και ένας αγρότης να συνέταξε φάκελο στατικών μηχανολογικών κλπ και να έβγαλε άδεια γι αυτό?
  12. Υπάρχει το κτίριο (αδεια νομιμοποίησης θέλω να βγάλω). Σύμφωνα με τον 4014/2011 αν ενα κτίριο δεν έχει πολεοδομικές και κτιριοδομικές παραβάσεις μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα πληρώνοντας το παράβολο και αναλαμβάνει τη δέσμευση να εκδώσει οικοδομική άδεια μέσα σε τρια χρόνια. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να δω αν ισχύουν οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι κόλλησα στο πιο απλό, στους όρους δόμησης... Το καλό είναι ότι ο πελάτης μέσα στην αυθαιρεσία του πρόσεξε να μην υπερβάλλει πολύ οπότε παίζουμε με βάση κάποια λίγα τετραγωνικα υπέρβασης αν υπάρχουν. Το θέμα είναι ότι αν βρισκόμασταν σε κάποια άλλη χρονική περίοδο θα νομιμοποιούσα ότι είναι δυνατόν και θα άφηνα εκτός τα 10 ή 15 τετραγωνικά υπέρβασης τα οποία θα τακτοποιούσα με τον 4014 σήμερα. Επειδή τα χρονικά περιθώρια όμως τώρα είναι στενά και δεν προλαβαίνει να διεκπαιρεωθεί άδεια νομιμοποίησης μέχρι τέλη Νοέμβρη για να εντάξω στη συνέχεια τις υπερβάσεις στον 4014 πρέπει μάλλον να είμαι σίγουρος εξ' αρχής για το πως θα πράξω. Όλο στον 4014 ή όλο άδεια νομιμοποίησης? Αν έχει κάποιος μια τρίτη εναλλακτική θα χαρώ να την ακούσω. Επίσης αν κάποιος ξέρει πως πράττουμε όταν υπάρχει υπό έγκριση πολεοδομική μελέτη θα με βοηθήσει πολύ.
  13. Καλημέρα σας, αντιμετωπίζω για πρώτη φορά την εξής περίπτωση. Σε περιοχή που μέχρι πρόσφατα η οικοδόμηση γινόταν με τους όρους δόμησης που αφορά σε οικισμούς μέχρι 2000 κατοίκων (κλιμακωτός) υπάρχει υπό έγκριση πολεοδομική μελέτη η οποία καθορίζει διαφορετικούς όρους δόμησης. Έκανα αίτηση στην πολεοδομία για χορήγηση όρων δόμησης. Τους έδωσα απόσπασμα του προτεινόμενου πολεοδομικού σχεδίου με σημειωμένο το οικόπεδο που με ενδιαφέρει αλλά δεν μπόρεσαν να με βοηθήσουν. Θέλω να βγάλω άδεια νομιμοποίησης αυθαιρέτου (ή μάλλον να δω αν μπορεί να βγει τέτοια άδεια) και θέλω να ξέρω με ποιους όρους δόμησης θα συγκρίνω το υπάρχων. Είναι οριακό το ζήτημα γι' αυτό καίγομαι. Το ερώτημα είναι το εξής: Η υπό έγκριση πολεοδομική μελέτη είναι δεσμευτική ή όχι όσον αφορά στους όρους δόμησης? Αφού το πολεοδομικό σχέδιο είναι "προτεινόμενο", μπορώ να κάνω τη διαδικασία με τον κλιμακωτό?
  14. Αναφέρθηκε και παραπάνω αλλά θα ρωτήσω καλού κακού... α)Γιατί σε περίπτωση που δεν υπάρχει Ο.Α. ενώ εξαιρούνται οι 5,7,8,9 δεν εξαιρείται ο 6? Ούτως ή άλλως τα ποσοστά των υπερβάσεων βγαίνουν συναρτήσει των εγκεκριμένων στην Ο.Α. και όχι των επιτρεπόμενων στην περιοχή. Το ύψος γιατί δεν μπαίνει σ' αυτήν την κατηγορία? β)αν το ύψος μπαίνει τελικά και στις δύο περιπτώσεις (ύπαρξη ή όχι Ο.Α.) τότε στην περίπτωση που δεν έχει άδεια παίρνουμε το επιτρεπόμενο στην περιοχή και στην περίπτωση που έχει αυτό που εγκρίθηκε στην άδεια? Αν ναι πως προκύπτει αυτό?
  15. Αν έχω καταλάβει σωστά, πληρώνεις μόνο το παράβολο και μετά, εφόσον είσαι σωστός πολεοδομικά και κτιριοδομικά, σου δινουν περιθώριο τρία χρόνια να εκδόσεις άδεια κατόπιν εορτής αν δεν είχες ή να αναθεωρήσεις την υπάρχουσα. Οπότε αυτοί που δεν έχουν υπερβάσεις μάλλον καθαρίζουν μια και καλή και όχι για τριάντα χρόνια μόνο. Κάτι τέτοιο καταλαβαίνω από την παρ. 2 αρ. 26...
  16. Με το να παραθεσει κανείς σ' ένα φόρουμ μηχανικών ένα σύνδεσμο ενός site μηχανικών στο οποίο υπάρχει ένα εργαλείο χρήσιμο για όλους μας δε νομίζω ότι κάνει διαφήμιση. Εκτός κι αν πιστεύετε ότι οι υποψήφιοι πελάτες μας θα ψάξουν σ' αυτό το συγκεκριμένο thread το μηχανικό που θα τους τακτοποιήσει το αυθαίρετο. Με αφορμή το σχόλιο του akius: Η απορία μου, και νομίζω πολλών από εμάς, αφορά στις αμοιβές. Ήδη υποψήφιοι πελάτες ρωτούν για το ύψος της αμοιβής, αν καθορίστηκε, αν θα καθοριστεί, εγώ τι προσφορά θα τους κάνω και λοιπά. Έχει κάποιος περισσότερη πληροφόρηση απ' ότι οι περισσότεροι για να μας διαφωτίσει?
  17. Αυτό είναι το εξοχικό... την α' κατοικία θέλω να πιστεύω ότι την εφτιαξε νόμιμα... 45χιλ δρχ τότε (κατά τα λεγόμενά του) - κανένα εννιάρι σήμερα και καθάρισε... Πως να μην τον πιάνει το παράπονο αυτόν που πάει νομότυπα?
  18. 'Εχω μια απορία βρε παιδιά... υποψήφιος πελάτης είχε χτίσει 110τ.μ. ισόγειο προ του 1983 το οποίο λέει ότι τακτοποίησε με το ν. Τρίτση. Αμέσως μετά σήκωσε άλλον έναν όροφο τον οποίο θέλει να τακτοποιήσει με τη φετεινή ρύθμιση. Το πρόβλημα είναι το εξής: στα χαρτιά που μου έφερε δεν φαίνεται να έχει ολοκληρώσει τη β' φάση... μόνο την α'. Επειδή όπως είναι λογικό είναι μεγάλης ηλικίας και συνεννοούμαι δύσκολα, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος, εκτός από τα λεγόμενα και το "αρχείο" του πελάτη, να σιγουρευτώ ότι κάποιο ακίνητο εξαιρέθηκε της κατεδάφισης με το ν. Τρίτση? Είμαι καχύποπτος διότι έχω ακούσει από πολλούς παλιότερους συναδέλφους ότι τότε πολύς κόσμος είχε μπει στην α' φάση, πλήρωσε τις 10.000 δρχ παράβολο υπέρ ΕΤΕΡΠΣ, αλλά όταν έμαθαν την καμπανιά του προστίμου δεν προχώρησαν στη β' φάση.
  19. Ενδιαφέρον, αν και εμπορικού χαρακτήρα, είναι το http://www.authaireta.com. Έχουν αναρτήσει τις διάφορες "εκδόσεις" του ν/σ κι έχουν φτιάξει κι ένα καλό εργαλειάκι υπολογισμού του προστίμου με τα μέχρι τώρα δεδομένα... Δεν απαντάει on-site αλλά στέλνει αυτόματη απάντηση email.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.