Μετάβαση στο περιεχόμενο

Tzou

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Tzou

  1. Σ'ευχαριστώ πολύ Ιάσονα! Θα πάθει ένα σοκ ο άνθρωπος αλλά τουλάχιστον θα κάνει αμέσως την μεταβίβαση που θέλει.
  2. Συνάδελφοι καλημέρα. Έχω μία περίπτωση ενός ομογενή με αυθαίρετο 120 τμ. χωρίς ΟΑ. Το πρόστιμο βγαίνει πολύ χαμηλό λόγο του 20%, το παράβολο θα συνεχίσει να είναι 2000€?
  3. Έχω και εγώ μια μπερδεμένη περίπτωση: Παλιό οικογενειακό σύμπλεγμα κατοικιών. Το ισόγειο έχει δύο κατοικίες η μία ιδιοκτησία του γιου και η άλλη εξ' αδιαιρέτου με την κόρη. Στην σύσταση οριζοντίου (1973) λέει ότι στο εξ' αδιαιρέτου συμπεριλαμβάνεται και η ύπερθεν αυτού αέρια στήλη. Ο όροφος ανήκει στην κόρη που αυθαίρετα επέκτεινε το διαμέρισμά της πάνω από την κοινή ιδιοκτησία. Στο Ε9 δηλώνουν ο καθένας την ιδιοκτησία του και από 50% σε αυτό το τμήμα της κατοικίας του ορόφου και την κατοικία του ισογείου. Μετά την διαδικασία θέλουν να τα μοιράσουν κανονικά, δηλαδή να έχει το ισόγειο ο γιος και τον όροφο η κόρη. Να σημειωθεί ότι λόγο δήλωσης ψευδών στοιχείων η άδεια θεωρείται άκυρη άρα θα δηλωθεί όλο σαν αυθαίρετο, η σύσταση όμως συνεχίζει να ισχύει. Σε αυτήν την περίπτωση πως δηλώνονται; Ο όροφος είναι ουσιαστικά μία ιδιοκτησία. Θα πρέπει αρχικά να γίνει προσύμφωνο όπως ορίζει το άρθρο 5. 2.; Και μετά θα κάνω 2 ξεχωριστές δηλώσεις με βάση τις ιδιοκτησίες ή τρεις, δηλαδή μια για τον κάθε ιδιοκτήτη και μια επιπλέον για τα εξ' αδιαιρέτου;
  4. Παιδιά είμαι νέα μηχανικός και έχω μπερδευτεί. Έχω μια περίπτωση αυθαιρέτου χωρίς Ο.Α. που υπάρχει συμβόλαιο του '80 όπου αναφέρεται το κτίσμα σαν σταύλος αλλά σήμερα έχει αλλάξει χρήση χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο έγγραφο ούτε φαίνεται στο Ε9. Η νέα χρήση επιτρέπεται στην περιοχή. Αφού δεν έχει Ο.Α. άρα δεν εμπίπτει στο 19.5 πως υπολογίζεται το πρόστιμο? Θα πρέπει να κάνω ένα φύλλο για το κτίσμα προ του '83 και ένα δεύτερο φύλλο για την αλλαγή χρήσης για 2004-11 χωρίς δικαιολογητικά? Συγνώμη αν έχει απαντηθεί κάτι ανάλογο αλλά δεν μπόρεσα να το βρω.
  5. Καλησπέρα Είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα την βοήθειά σας. Έχω μια νέα άδεια για κατασκευή γηπέδων τένις με εγκαταστάσεις κτλ. Για να έχουν τα γήπεδα σωστό προσανατολισμό βορρά-νότου όπως απαιτείται, μέρος των γηπέδων είναι μέσα στην πρασιά. Επίσης, θα ήταν βολικό αν έμπαιναν και κάποιες θέσης στάθμευσης στην πρασιά. Να σημειωθεί ότι το οικόπεδο είναι αρκετά μεγάλο και καλύπτεται πλήρως και με το παραπάνω ο υποχρεωτικός χώρος πρασίνου. Μήπως ξέρει κανείς τι γίνεται σε αυτές τι περιπτώσεις; Το γήπεδο και οι θέσεις στάθμευσης δεν είναι κτίριο αρα μήπως θα μπορούσε να μπει στην πρασιά; Ευχαριστώ πολύ!
  6. Ψάχνω τις προδιαγραφές για αδειοδότηση ενός πεδίου paintball. Το οικόπεδο είναι 4,5 στρέμματα, εκτός σχεδίου και δίπλα σε ρέμα. Ο πελάτης θέλει να βάλει μέσα ένα μικρό προκάτ για γραφεία, τουαλέτες κτλ. Από την πολεοδομία μου δεν είπαν τίποτα συγκεκριμένο και από την γενική γραμματεία αθλητισμού μου είπαν ότι οι προδιαγραφές είναι βάση του νόμου 219/2006. Όμως ο νόμος αναφέρεται σε κλειστά γυμναστήρια και όχι σε ανοιχτούς χώρους. Ομολογώ ότι είναι η πρώτη μου άδεια (!) και τα έχω μπλέξει λιγάκι. Όποιος ξέρει παραπάνω πληροφορίες παρακαλώ να βοηθήσει! Ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.