Μετάβαση στο περιεχόμενο

lonelywolf

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by lonelywolf

  1. 1)Αν υπάρχει αποκλειστική χρήση δεν απαιτείται συναίνεση συγκυρίων. 2)Οχι ο καθένας χτίζει με τα χιλιοστά του
  2. 1) Οχι, κύρια μπορεί να είναι αλλά δεν είναι μοναδική. 2) Κοινή δήλωση με 2 συνιδιοκτήτες
  3. η τζ για αγροτεμάχια είναι πολύ μικρή απο 3 εως 10e και όχι 600e.
  4. Ναι, εκτός και εαν (στην καλύτερη περίπτωση) κατά την αγορά του αγροτεμαχίου υπάρχει χαρτί χαρακτηρισμού από δασαρχείο.
  5. Κύρια και μοναδική κατοικία Αν ο ιδιοκτήτης ή η/ο σύζυγος ή κάποιο από τα ανήλικα παιδιά του δεν έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε δεύτερη κατοικία ή ιδανικό μερίδιο αυτής που πληρεί τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς του ή δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε οικόπεδο οικοδομήσιμο ή σε ιδανικό μερίδιο οικοπέδου στο αντιστοιχεί εμβαδόν κτίσματος που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες και βρίσκονται σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των 3.000. Πότε θεωρείται ότι καλύπτονται οι στεγαστικές ανάγκες του ιδιοκτήτη; Όταν το άθροισμα της συνολικής επιφάνειας που αντιστοιχεί στο ακίνητο είναι μεγαλύτερο των 70τμ ή των 100τμ αν ο ιδιοκτήτης ή η/ο σύζυγος έχουν μέχρι και δύο παιδιά που του βαρύνουν. Αν έχει περισσότερα παιδιά, τότε η επιφάνεια προσαυξάνεται κατά 20τμ για κάθε επιπλέον των δύο παιδί. (βλ. §3 άρθρου 25 Ν.4014/11)
  6. Μερικές παρατηρήσεις: 1) Έγινε υποβολή κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης ιδιοκτητών και πληρώθηκε το παράβολο. Συνεπώς έγινε εν γνώση τους 2) Δεν έγινε αμέσως συμφωνητικό αλλά κόπηκε ΑΠΥ. Συνεπώς φορολογικά είναι οκ. 3) Αφού δεν θέλουν να συνεχίσουν να το δώσουν γραπτώς και να υπογράψουν ότι παρέλαβαν τον υπολογισμό του προστίμου, για να μην δηλώσουν αργότερα άγνοια! 4) Το παράβολο εκδίδεται απο μηχανικούς αλλά δεν ανήκει σε κανένα είναι κρατικό. Δηλώνεις στο τεε παραίτηση και στη συνέχεια πιστεύω ότι μπορούν να βρούν άλλο μηχανικό. Εαν υπήρχε συμφωνητικό θα μπορούσες να διεκδικήσεις την υπόλοιπη αμοιβή. Εαν δεν συνεχίσουν την υπαγωγή οι ιδιοκτήτες επειδη έχουν ήδη 'αυτοκαρφωθεί' ενδέχεται να πιαστούν στο μέλλον!
  7. Σε παρόμοια περίπτωση ζήτησα υπεύθυνη δήλωση ότι δεν επιθυμεί να τακτοποιήσει το τάδε το δείνα και το άλλο. Αυτό σε περίπτωση που θα γυρίσει να μου πει αργότερα που δε θα μπορεί να μεταβιβάσει γιατί δε μου τα είπες. Φυσικά βεβαίωση δε δίνω και του το είπα.
  8. Συμφωνώ με tpanag. Για τον αντικειμενικό προσδιορισμό ακινήτου εαν είναι εντός σχεδίου υπάρχουν οι ΤΖ και ένα ολόκληρο έντυπο που έχουν οι συμβολαιογράφοι. Για τον αντικειμενικό προσδιορισμό κτίσματος σε εκτός σχεδίου περιοχή γίνεται αυτοψία και ο έφορος βγάζει δικιά του τιμή που προσβάλλεται κιόλας. Για τον αντικειμενικό προσδιορισμό αγροτεμαχίου (μόνο στα εκτός σχεδίου) υπάρχουν οι ΑΒΑ και ΕΒΑ που πολύ σωστά είπε συνάδελφος. Για την τακτοποίηση αυθαιρέτου εκτός σχεδίου ακριβώς επειδή δεν υπάρχει ΤΖ τότε βάζουμε την ΤΖ που προβλέπει ο 40/14(δήμο ,περιφέρεια,κτλ.). Για την διατήρηση μετα απο 30ετία το υπόλοιπο γης θα υπολογιστεί με τις ΑΒΑ, ΕΒΑ η ότι θα υπάρχει τότε με τις τότε τιμές.
  9. Το ιδιωτικό συμφωνητικό πρέπει να κατατεθεί εντός του τρέχοντος μηνός της ημερομηνίας σύναψης δλδ εαν συντάχθηκε συμφωνητικό με ημερομηνια 3/1/12 εως και 30/1/12 θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι 31/1/12 στην ΔΟΥ. Καθε τρίμηνο θα καταθέτουμε πίνακα με τα ήδη κατατιθεμένα εντός του τριμήνου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.