Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ksotiko_7

Members
  • Περιεχόμενα

    96
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Ksotiko_7

  1. Καλησπέρα. Έκανα γεωτεχνική μελέτη και έλαβα προτεινόμενη τιμή Κs 850kn/m3. Τοποθετώ την εν λόγω τιμή στο πρόγραμμα που διαθέτω για τους υπολογισμούς στατικών και μου βγάζει Τ1=1,70sec όπως επίσης σφάλμα στην σχετική μετακίνηση ορόφων αλλά και φαινόμενα δευτέρας τάξης. Η θεμελίωση με κοιτόστρωση. Μιλώ με την αρμόδια εταιρία και μου απαντάνε πως ο Ks είναι εξαιρετικά μικρός και να του δώσω τιμή για 8500kn/m3. Κάνω αυτό (αν και πιστεύω είναι λάθος) η ιδιοπερίοδος συνέρχεται όπως και τα παραπάνω σφάλματα καθώς πρόκειται για κτίριο κανονικό 5 ορόφων. Ωστόσο μετά η κοιτόστρωση αστοχεί σε τάση εδάφους. Η κοιτόστρωση έχει πάχος 70εκ και προεξέχει της κάτοψης 1,40μ περιμετρικά καθώς πρόκειται για κτήριο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Σε στατική ανάλυση δεν υπάρχει θέμα το πρόβλημα εμφανίζεται με την ιδιομορφική. Ήρθα σε επαφή με δύο γεωτεχνικούς και μου λένε πως η τιμή ks για πολλές περιοχές της Θεσσαλίας με αργiλο δεν ξεπερνάει τα 2000kn/m3.
  2. Παιδιά με τον ένα χρόνο μετά την πληρωμή του παραβόλου τι γίνεται? όσοι τα έχουμε αφήσει τελευταία στιγμή και τυχαίνουν αυτο το μήνα τι θα γίνει?
  3. Υπάρχει κάποιος κανονισμός που ορίζει μέγιστο ύψος πυλωτής?
  4. Η αλήθεια είναι πως είμαι απειρος μηχανικος οχι μονο ηλικιας αλλα και περιορισμου του αντικειμενου. Αλλη μια αληθεια ειναι ομως πως με ξεφτιλισε με εκανε να αισθανθω πολυ ασχημα μπροστα σε κοσμο.
  5. Ανεφερα ποιος μου το είπε. Απλα θελω μια ξεκαθαρη απαντηση. Ειναι μη οριοθετημενο ρεμα και το τεμαχιο ειναι περιφραγμενο. Μπορω στο σχεδιο μου να δειξω το ρεμα εντος της ιδιοκτησιας η οχι? Ξαναλέω δεν πηρε την δηλωση και με απειλησε πως θα παω φυλακη.
  6. Μου ειπαν απο κτηματολογικο γραφειο πως αν δειξω ρεμα να διερχεται εντος της ιδιοκτησιας και το αναφερω και στην 651 "πως εντος του τεμαχιου διερχεται ρεμα" θα παω φυλακη. Και με επιασε ενα αγχος επειδη ειλικρινα προετοιμαζομουν να το κανω μιας και είναι μη αρτιο και μη οικοδομησιμο.
  7. Αν το ρέμα είναι εντός του αγροτεμαχίου πώς επηρεάζει την δήλωση του Ν. 651; Δείχνω στο τοπογραφικό τον αξονα του ρέματος, και τι δηλώνω στο Ν.651; Εφοσον δεν έχει γίνει οριοθέτηση του ρέματος υπαρχουν συνεπειες για μενα λογω του οτι δεν χωρισα την ιδιοκτησια μου σε δυο? Δεν υπαρχει τιτλος ιδιοκτησιας έχει γίνει ένορκη βεβαίωση για δηλωση στο κτηματολογιο. την οριοθετηση την αναφερω λογω της παραγραφου που επισυνάπτω Ρέμα διερχόμενο εντός οικοπέδου δεν δημιουργεί κατάτμηση- ανήκει στην ιδιοκτησία αν δεν έχει αφεθεί στην κοινή χρήση (έγγρ.5114/1-6-04ΔΝΕ, έγγρ.45539/03, 26269/04 & 28198/04 ΔΟΚΚ), εκτός της περιοχής αρμοδιότητας της ΕΥΔΑΠ - Η αμφισβήτηση κυριότητας επιλύεται από τα Πολιτικά Δικαστήρια Εγκ.18/03: Μετά την οριοθέτηση ρέματος, δεν επιτρέπεται η έκτασή του να χαρακτηρίζεται ως οικοδομήσιμος χώρος αλλά εάν η ένταξή της σε πολεοδομικό σχέδιο κρίνεται αναγκαία, πρέπει να χαρακτηρίζεται υποχρεωτικά ως κοινόχρηστος χώρος (Πρ.Επ.-151/94, Πρ.Επ.-297/94 κα), και δεν προσμετράται στο αναγκαίο ποσοστό κοινοχρήστων χώρων. Η περιοχή είναι αχαρτογραφητη απο την ΓΥΣ και το τεμαχιο είναι οριοθετημενο με συρματοπλεγμα οπως και το προηγουμενο αλλα και το επομενο. Εγω κατα την αποτυπωση μου εντοπισα μισγάγγεια η οποια σπανια μεταφέρει καποια ύδατα βροχης. Κατα την κρίση μου είναι ρέμα. Τι συμβουλευετε να κανω?
  8. Καλησπερα. Το πρόστιμο είναι 8000€. Τιποτα απο τα παραπανω. απλα ο επιβλέπων μηχανικος έστριψε την οικοδομη για καλυτερη θεα. Δεν υπαρχει κανενα θεμα με υφιστάμενα κτίσματα. Κτηματολογιο εχουν γινει δηλωσεις αλλα οχι οι αναρτήσεις. Λογικα θα χρειαστει βεβαίωση αδομητου. Το κείμενο της δημοσίευσης πρέπει να είναι τονούμενο.Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής για να έχεις μια απρόσκοπτη συμμετοχή στο φόρουμ. Pavlos33
  9. Καλημερα. Δεν υπαρχει θεμα με την αρτιοτητα, Εχουν περίσσευμα και οι δυο ιδιοκτησιες τοσο εμβαδου οσο και προσωπου. Ειναι απο τις περιπτωσεις που λες γιατι ρε φιλε ετσι... Το κείμενο της δημοσίευσης πρέπει να είναι τονούμενο.Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής για να έχεις μια απρόσκοπτη συμμετοχή στο φόρουμ. Pavlos33
  10. Καλησπερα. Επειδη σε οικισμο κατω των 2000κατ εχει αδεια που προβλέπει το κτισμα να ειχε κατασκευαστει στο οριο του οικοπεδου αλλα αυτο δεν εγινε ποτε και χτιστηκε εντος Δ. Ο ομορος ιδιοκτητης δεχεται να του δωσει τμημα ωστε να αποκτησει Δ. Πως θα μπορουσε να γίνει αυτή η πράξη? Το κείμενο της δημοσίευσης πρέπει να είναι τονούμενο.Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής για να έχεις μια απρόσκοπτη συμμετοχή στο φόρουμ. Pavlos33
  11. Παιδια καλησπερα. Εχω περιπτωση εντος σχεδιου που θελει να κανουμε νομιμοποιηση υφισταμενης γεωτρησης - αρτεσιανου. Γνωριζει καποιος ποια ειναι η διαδικασια? Βρισκεται σε ιδιοκτησια με κτισμα και ηλεκτρικο ρευμα. Η γεώτρηση - αρτεσιανο χρησιμοποιείται για αρδευση με σκοπο το ποτισμα πρασινου.
  12. Καλημέρα. Τι ισχύει για τα γεωτεμάχια που είναι εντος ορίων οικισμών ή εντος ζωνης 800μ απο το κεντρο του οικισμου και βρίσκονται εντος ζωνης νατουρα?
  13. Απο την πολεοδομια μου ειπαν πως θεωρουνται αυθαιρετα και πρεπει να τακτοποιηθούν σαν προ του 1975. Και μου λενε τι να κανουμε παρα πολλα κτιρια του Ελληνικου δημοσιου ειναι αυθαιρετα. Ισχυει παντως οτι υπαρχει ΦΕΚ παραχωρησης αλλα μου ειπαν δεν παιζει ρολο, επειδη δεν υπαρχει αδεια οικοδομης.
  14. Καλησπέρα με τα κτισματα που εχει κατασκευασει ο Οργανισμος Εργατικης Κατοικιας ή καποια που εχει κατασκευασει η ΜΟΜΑ του στρατου και δεν υπαρχει καποια οικοδομικη αδεια γνωριζει καποιος τι παίζει? Τα περισσοτερα απο αυτα με παραχωρητηρια εχουν δωθει σε πολιτες ειτε απο τον ΟΕΚ ειτε απο την προνοια. Στη δηλωση θα πρεπει να κλικαρουμε το ιδιωτικο εφοσον την αυθαιρεσια την εχει κανει το ελληνικο δημόσιο?
  15. Καλησπερα. Με τα σεισμοπληκτα που κατασκευασαι η ΜΟΜΑ και η προνοια τα παραχωρημε σε πληγέντες ιδιοκτητες γνωριζει καποιος αν θεωρούνται αυθαίρετα ή οχι?
  16. Προφανως καποιος μου το ειπε επειδη ειχα ακριβως ιδια περίπτωση. Ειναι οπως το εγραψα μην επιμενεις. Ουτε εμενα συμφερει αυτο που γραφω, μακαρι να ηταν κατι αλλο.
  17. Ναι ξέρω εγώ. Επειδη ειναι εντος Δ ειναι εξ ολοκληρου αυθαιρετο. Μια λοιπη παραβαση ειναι οταν εχει κατασκευαστει το νομιμο περιγραμμα σε νομιμη θεση εντος της ιδιοκτησιας. Επισης αυτο το να βαλεις καποια τετραγωνικα που πεφτουν στην χάραξη της αδειας μπορει να γυρισει μπουμερανγκ συν οτι δεν το εχει απαντησει κανεις.
  18. Ρε παιδια τωρα σοβαρα. Υπαρχουν αυθαιρετα που πως να κανεις ΜΣΕ. Εχω περιπτωση που προυπηρχε παλιο ισογειο κτισμα, κολλησε ενα νεο ισογειο διπλα και στη συνεχεια εφτιαξε μια σοφίτα-στέγη που εδράζεται και στα δυο. Αντισεισμικος αρμος δεν υπαρχει. Τι να κανω εγω τωρα?
  19. Πρεπει να μιλησεις με την πολεοδομια για τροποποιηση του σχεδιου στο συγκεκριμενο σημειο ωστε να καταστει το τεμαχιο οικοδομησιμο. Χρονοβορος διαδικασια αλλα συνηθως καταληγει θετικα μιας και η αποψη ολων ειναι πως το τεμαχιο πρεπει να ειναι οικοδομησιμο. Αρα θα εχεις περιφερεια και εισηγηση πολεοδομιας μαζι σου.. και αν δεν υπαρχει καποια ενσταση εντος 15 ημερων καθαρισες
  20. Το ξέρω φίλε μου απλα έλεγα μηπως και μου διαφεύγει κατι. Σας ευχαριστώ παιδιά.
  21. ΕΝΝΟΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 270Δ, ΟΤΑΝ ΛΕΣ 2Β? ΤΟ ΕΜΒΑΔΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 550τμ. Επισης ειναι εντος ΖΟΕ. Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  22. Σε οριοθετημένο οικισμό προ του 1923, εάν το ακίνητο σου συνορεύει με τσιμεντοδρομο ο οποίος αποτελεί το όριο του οικισμού, μπορείς να οικοδομήσεις? Το ακινητο είναι εκτός του οικισμού. Επίσης για να ειναι αρτιο και οικοδομησιμο κατα παρέκκλιση πως πρεπει να αποδείξεις το χρόνο δημιουργίας του αν δεν υπάρχει τίτλος?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.