Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ParryHoter

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

ParryHoter's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Νίκο από ότι κατάλαβα ψάχνεις για συγκεκριμένο μοντέλο. Ψάξε για 'capacity tables' του μοντέλου σου, η technical data/datasheet. Εναλλακτικά απευθείας επικοινωνία με την εταιρεία ή τον αντιπρόσωπο.
  2. Οκ, δεν γίνονται, απλά ψάχνω το κατά πόσο έγκυρο θα είναι ένα ΠΕΑ που θα βγει τώρα, πριν βγει η αναβολή. Πήρα τηλ. στον σύλλογο μας και μου είπαν πως δεν υπάρχει πρόβλημα -αλλά- θα επικοινωνήσουν πάλι για 100% απάντηση . Προφανώς θα το κάνω το πιστοποιητικό, αλλά ψάχνω και για μια παραπάνω πληροφόρηση καθώς ελλάδα είμαστε
  3. Καλά τα λέει ο nvel , και πάλι όμως δεν μπόρεσα να βρω κάτι (έψαξα πχ για daikin emura). Νίκο 'compressor performance map' λέγεται αυτό που ψάχνεις. Είναι το διάγραμμα του συμπιεστή για συγκεκριμένο ψυκτικό, και έχει πάνω καμπύλες σε σχέση με διάφορες παραμέτρους. Δεν γνωρίζω τον ελληνικό όρο και δεν κατάφερα να βρω κάτι με πρόχειρο ψάξιμο. Θα προσπαθήσω να σκανάρω ένα που έχω και να το ανεβάσω. edit: 1 - φαντάζομαι ο καλύτερος τρόπος να βρεις κάτι είναι απευθείας επικοινωνία με τον κατασκευαστή 2- Πρόκειται για ψύκτη πάλι, όχι κλιματιστικό, ισχύος τυπικά 15-20 KW. Στο πάνω μέρος είναι η κατανάλωση και παρατηρούμε πως για σταθερές συνθήκες, όταν η 'έξω' θερμοκρασία ανεβαίνει 10 βαθμούς, η κατανάλωση αυξάνει περίπου 1 KW.
  4. Με μια γρήγορη ματιά στο google, δεν μπόρεσα να βρω κάποιο σχετικό διάγραμμα ή πίνακα.. πάντως το κάθε ψυκτικό έχει διαφορετικές σχέσεις μεταξύ των COP, εξωτερικής θερμοκρασίας, εσωτερικής θερμοκρασίας και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης για συγκεκριμένο κλιματιστικό είναι μάλλον χλωμό πως ο κατασκευαστής θα δίνει τέτοια διαγράμματα (με κάθε επιφύλαξη αυτό, δεν έψαξα αρκετά) Η γενική αρχή, όπως αναφέρει και ο συνάδελφος είναι πως όσο μειώνεται η διαφορά μεταξύ εξωτερικής και εσωτερικής θερμοκρασίας το COP αυξάνεται. Ένα παράδειγμα που έχω πρόχειρο μπροστά μου από σχετικό βιβλίο (αναφέρεται σε μηχάνημα ψύξης, όχι κλιματιστικό, άλλα είναι ενδεικτικό): Για το R134a ψυκτικό, και σταθερή θερμοκρασία συμπύκνωσης (=εξωτερική θερμοκρασία ή θερμοκρασία του πύργου ψύξης π.χ.) στους 40 βαθμούς και όλες τις άλλες παραμέτρους ίδιες, άυξηση της 'μέσα' θερμοκρασίας (θερμοκρασία ψυκτικού θαλάμου για το παράδειγμα) από -5 σε 5 βαθμούς, οδηγεί σε άυξηση του COP κατά 35,3% . Επίσης αν αφήσουμε σταθερή την μέσα θερμοκρασία στους -5 και πάμε από 40 σε 45 στην 'έξω' το COP μειώνεται κατά 16%. Δυστυχώς δεν έχω περισσότερο σχετικό παράδειγμα έτοιμο, που να αφορά κλιματιστικό και θερμοκρασίες πχ 25 μέσα 35 έξω για καλοκαίρι, αλλά χοντρικότατα παίρνει κανείς μια εικόνα .
  5. Καλησπέρα και από μένα, Γνωρίζει μήπως κανείς κάτι νεότερο; Μου έτυχε το 1ο ΠΕΑ σήμερα και δεν έχω βγάλει άκρη ακόμα. Αν καταλαβαίνω σωστά, ο λόγος για τον οποίο 'λέγεται' πως δεν παίζει να ξεκινήσει η εφαρμογή των επιθεωρήσεων θέρμανσης/κλιματισμού είναι επειδή δεν έχει ανοίξει ακόμα η 'ειδική μερίδα του Αρχείου Επιθεωρήσεως' που αναφέρεται στην ΤΟΤΕΕ 4 ;; Συνεπώς δεν μπορεί να αποδοθεί καν αριθμος πρωτοκόλλου ; (Γιατί κατά τα άλλα βλέπω πως η διαδικασία είναι πλήρως ορισμένη στην ΤΟΤΕΕ 4, ενώ ο νόμος 4122/13 προβλέπει την υποχρέωση) Από την στιγμή λοιπόν που υπάρχει υποχρέωση από νόμο για 'προσκόμιση' της έκθεσης επιθεώρησης θέρμανσης/κλιματισμού, πως μπορούμε να βγάλουμε έγκυρο ΠΕΑ χωρίς αυτήν ;; Επίσης τι σημαίνει πάλι αυτή η προσκόμιση, που προσκομίζουμε δηλαδή την έκθεση (έστω αν ήταν έτοιμη η πλατφόρμα και μπορούσαμε να την βγάλουμε) Ευχαριστώ εκ των προταίρων !
  6. Σχεδόν από την αρχή του χρόνου είχε αναφερθεί ότι θα έβγαινε ένα πρόγραμμα (το 2 στην λίστα στο 1ο λινκ), αλλά ακόμα τίποτα. http://www.espa.gr/el/Pages/NewsFS.aspx?item=471 Η πιο πρόσφατη πληροφόρηση είναι παρακάτω.. δεν ξέρω από που προέρχονται οι πληροφορίες, επειδή όμως αναφέρονται σε διάφορα σαιτ ίσως έρθει τελικά το πρόγραμμα σχετικά σύντομα. http://www.e-dimosio.gr/epichirimatikotita/10-000-evro-se-anergous-gia-ti-diki-tous-epichirisi/
  7. Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί και αλλού, αλλά φαίνεται πως έκαναν μια ταξινόμηση στο ΤΕΕ από την εποχή που έγινε το πρώτο ποστ. Επειδή έτυχε να το ψάξω σήμερα είπα να το ποστάρω για όποιον δεν το γνωρίζει . Πολύ υλικό και ταξινομημένο . http://portal.tee.gr/portal/page/portal/library/DIGITAL_LIBRARY
  8. @Kane αναφέρει κάτι για προκαταβολή (νομίζω ακόμα και για το 100% της επιχορήγησης) αλλά θέλει εγγυητική επιστολή. Γενικά ο οδηγός του προγραμμάτος δεν είναι πολύ μεγάλος/περίπλοκος και βρίσκεις γρήγορα το κομμάτι που σε ενδιαφέρει. Το ελάχιστο όριο είναι τόσο φαντάζομαι (σε συνδυασμό με το 50% επιχορήγησης) για να αναγκάσουν τον κόσμο να ρίξει χρήμα στην αγορά. Γιατί ακριβώς είναι δίκαιο ? Επειδή σε εποχή κρίσης και έλλειψης ρευστότητας στις μικρές επιχειρήσεις σου λένε πως όποιος -ήδη- τα παει καλά θα πάρει και τις μεγαλύτερες επιχορηγήσεις ? Αν δεν έχεις 10.000 διαθέσιμα (γιατί για να πάρεις δάνειο τέτοια εποχή μάλλον αστείο ακούγεται) δεν σε αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα, κάτι που προσωπικά δεν με ενθουσιάζει κιόλας. Προφανώς έχει την χρησιμότητά του το συγκεκριμένο πρόγραμμα και θα επωφελήσει πολλούς, αλλά σίγουρα δεν είναι για τους (πολλούς) νέους και όσους είναι στα όρια κλεισίματος.
  9. http://www.microgenerationcertification.org/consumers/product-search Αγγλία τουλάχιστον από όσο γνωρίζω επιδοτούν τα κέρατά τους, όσον αφορά την θέρμανση !!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.