Μετάβαση στο περιεχόμενο

dazisimo

Core Members
  • Περιεχόμενα

    211
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by dazisimo

  1. Αγαπητοί συνάδερφοι, θα μπορούσε κάποιος να μου λύσει την εξής απορία. Σε ένα ακίνητο με σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών (όχι Κατηγορία 1) μπορούν οι συνιδιοκτήτες βάσει του άρθρου 99 παρ. α είτε να πάνε με μια κοινή δήλωση όλο το ακίνητο ή ο καθένας με ξεχωριστή δήλωση για κάθε αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία. Η απορία μου είναι η εξής: Αν κάποιος έχει μία οριζόντια στο ισόγειο και μία ανεξάρτητη στον Ά ορόφο (υπάρχουν και αλλες οριζόντιες σε κάθε όροφο και δεν είναι ενοποιημένες εσωτερικά ή κάτι τέτοιο) μπορεί να τακτοποιήσει τις δύο δικές του ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες εντός του ιδίου κτιρίου με μία δήλωση? Η΄υποχρεωτρικά δύο δηλώσεις ξεχωριστες?
  2. Καλημέρα συνάδερφοι, θα μπορούσε κάποιος να μου πει το εξής: σε υφιστάμενο διώροφο κτίριο γραφείων έβγαλα άδεια επισκευών και εσωτερικών διαρρυθμίσεων. Στην νέα μελέτη, έγινε πρόβλεψη για πρόσβαση ΑΜΕΑ από το πεζοδρόμιο και τον προαύλιο χώρο στο ισόγειο. Ωστόσο από λάθος στην μελέτη το φρεάτιο του ανελκυστήρα πρόσβασης στον Ά όροφο δεν πλήρει τις προϋποθέσεις για να κατασκευαστεί ανελκυστήρας ΑΜΕΑ. Το κτίριο έχει κατακσευαστεί και δεν έχω τρόπο κατασκευαστικά να διορθωθεί. Υπάρχει κάποιο παράθυρο στον νόμο με το οποίο να απαλλάξω το κτίριο από την απαίτηση πρόσβαση σε Ά όροφο από ΑΜΕΑ? (δηλαδή θέλω να μπεί ανελκυστήρας τελικά αλλά να μην έχει προδιαγραφές ΑΜΕΑ)
  3. Καλημέρα. 1. Τακτοποιώ με αναλυτικό προυπολογισμό ή με υπέρβαση δόμησης-κάλυψης δεξαμενή υγρών καυσίμων σε βενζινάδικο? 2. Πρέπει να τακτοποιηθεί και το στέγαστρο των αντλιών στο βενζινάδικο 3. Οι δεξαμενές και το στέγαστρο μετράνε στην δόμηση και κάλυψη στο διάγραμμα κάλυψης?
  4. Καλησπέρα συνάδερφοι. Ανήκει στην κατηγορία 3 η "αλλαγή χρήσης από ισόγεια αποθήκη 60 μ2 σε κατοικία, εντός οριοθετημένου οικισμού, σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο ??? Και αν όχι σε ποια κατηγορία πιστεύετε ότι ανήκει?
  5. Άρα πλέον αν κάτι παραβιάζει πρασιά, δεν το βάζουμε Κατηγορία 4? Εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι τέτοιο από τον νόμο και την εγκύκλιο. "Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 2/19, στην κατηγορία 4 υπάγονται αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετη αλλαγή χρήσης σε οικόπεδο / γήπεδο, για το οποίο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, οι αυθαίρετες κατασκευές της παρούσας κατηγορίας εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση μετά την περαίωση της υπαγωγής, εφ' όσον δεν βρίσκονται εντός προκηπίου." Καταλαβαίνω ότι μπορεί να ανήκει στην Κατηγορία 4, απλώς δεν θα εξαιρεθεί οριστικά από κατεδάφιση με την περαίωση.
  6. Καλημέρα συνάδερφοι, Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 2/19, στην κατηγορία 4 υπάγονται αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετη αλλαγή χρήσης σε οικόπεδο / γήπεδο, για το οποίο έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, οι αυθαίρετες κατασκευές της παρούσας κατηγορίας εξαιρούνται οριστικά από την κατεδάφιση μετά την περαίωση της υπαγωγής, εφ' όσον δεν βρίσκονται εντός προκηπίου. Το ερώτημα μου είναι το εξής: Μπορεί να ανήκει στην Κατηγορία 4 ένα ακίνητο με παραβίαση προκηπίου? Εγώ καταλαβαίνω πως ναι, απλά δεν θα πάρει οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση. Ωστόσο σε μια δήλωση που προσπαθω να περαιώσω το σύστημα μου εμφανίζει το μύνημα "Δεν επιτρεπεται κατηγορια 4 και παραβίαση προκηπίου". Ενώ μου επιτρέπει να ολοκληρώσω την δήλωση, στην περίπτωση που αφήσω όλα τα Φύλλα Καταγραφής με Κατηγορία 4, και το φύλλο καταγραφής που αφορά παραβίαση προκηπίου το βάζω 5. Τι γνώμη εχετε για αυτό?
  7. Ευχαριστώ πολύ. Γνώριζα ότι μπορεί να την διεκδικήσει ως κοινόχρηστο χώρο, ή ότι δεν μπορούν συμβολαιογραφικά να αλλάξουν την χρήση ή την σύσταση χωρίς συναίνεση 100%, αλλά δεν γνώριζα ότι μπορεί να ακυρώσει και ολόκληρη την τακτοποίηση. Μα γιατί να την ακυρώσει? Τουλάχιστον θεωρούσα ότι ο νομοθέτης επιτρέπει την νομιμοποίηση αυθαιρεσιών σε χώρους αποκλειστικής χρήσης. και απλά θα εκκρεμούσε συναίνεση για να διορθωθούν οι τίτλοι και η σύσταση.
  8. Ωραία είναι πολύ μεγάλο το θέμα και σκοπός μου δεν ήταν να αναλύσουμε όλη την υπόθεση. Προς το παρόν απλά νομιμοποιούμε με συναίνεση 90% όλη την οικοδομή. Και το κλείσιμο της πυλωτής είναι στην αποκλειστική χρήση αυτών που συναινούν. (Αυτό που είπα για μελλοντική διεκδίκηση μου το έχει πει συμβολαιογράφος ότι θα μπορούσε μελλοντικά κάποιος συνιδιοκτήτης να την διεκδικήσει. Άλλα σας παρακαλώ μην αναλύσουμε τώρα αυτό το θέμα για τις πυλωτές) Αυτό μου με ενδιαφέρει είναι όταν κάνω μια κοινή δήλωση για όλο το ακίνητο πρέπει το άθροισμα των ιδιοκτητών να κάνει 100% Θα βάλω τα χιλιοστά που έχει ο καθένας βάσει της υπάρχουσα σύστασης. Οπότε οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής δυο: 1. Θα βάζατε και την ιδιοκτητρια που δεν συμφωνει για να βγαίνει στην αίτηση 100% άθροισμα, ή μόνο αυτούς που συμφωνούν? 2. και επίσης μιας και αναφέρθηκε παραπάνω, γιατί να ακυρωθεί μια τακτοποίηση αληθής, στην οποία συμφωνεί πάνω από το 50% των ιδιοκτητών και δεν το απαγορεύει η σύσταση ή ο κανονισμός πολυτκατοικίας?
  9. Εχω ξεκαθαρίσει ότι μπορεί να μην συμφωνήσει σε τροποποίηση της σύστασης, και ότι πιθανόν μπορεί να διεκδικήσει την πυλωτή μελλοντικά. όχι όμως να ακυρώσει την τακτοποίηση. Γιατί να μπορεί να την ακυρώσει?
  10. ναι το γνωρίζω ότι δεν χρειάζομαι συναίνεση. αυτό που ρωτάω είναι αν θα βαζατε το όνομα αυτού που δεν συμφωνεί στους ιδιοκήτες για να συμπληρωθεί το 100% ή αν θα τοπ μοιρλάζατε ως ποστό αναλογικά στους υπολοίπους
  11. Καλημέρα. όλο το κτίριο έχει μικρή αλλαγή στο περίγραμμα. προσθήκη στο κοινόχρηστο υπόγειο δηλαδή σαν επέκταση της αποθήκης-λεβητοστάσιο, και σε κάποιους ορόφους διαφορετική διαμερισμάτωση, και κλείσιμο σε τμήμα της πυλωτής που έχουν στην αποκλειστική τους χρήση συμβολαιογραφικά αυτοί που συμφωνούν
  12. Καλημέρα συνάδερφοι, σε πολυκατοικία συμφωνούν το 900/1000 από τους συνιδιοκτήτες για τακτοποίηση του ακινήτου. Στην καρτέλα που γράφει του ιδιοκτήτες της αίτησης θα βάλω και τον ιδιοκτήτη που δεν συμφωνεί με το ποσοστό του και δίπλα στο πεδίο που γράφει αιτών θα πατήσω το όχι,,,? ή θα μοιράσω το ποσοστό του σε αυτούς που όντως κάνουν την αίτηση και απλά θα περιγράψω αναλυτικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην τεχνική έκθεση? Η απορία αυτή μου γεννήθηκε καθώς όταν βάζω και αυτόν που δεν συμφωνεί στους ιδιοκτήτες, παρόλο που τσεκάρω όχι στο αιτών, το όνομα του εμφανίζεται μαζί με τα άλλα στην εντολή πληρωμής του παραβόλου.
  13. Σας ευχαριστώ πολύ. Ένα άλλο θέμα που με απασχολεί είναι αν μπορούν να τοποθετηθούν στοιχεία στον περιβάλλοντα χώρο, όπως πχ πισίνα ή πέργκολα εντός της ζώνης μέτρων υπεραστικής συγκοινωνίας, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι 40,00 μ. από το όριο απαλλοτρίωσης της Ε.Ο. Γνωρίζει κάποιος?
  14. Καλησπέρα συνάδερφοι θέλω να με βοηθήσετε σχετικά με τους όρου δόμησης εκτός σχεδίου. Ο πελάτης θέλει να εκδώσουμε οικοδομική άδεια για νέο κτίσμα με μεικτή χρήση (κέντρο αναψυχής - εμπορική αποθήκη) ή (κέντρο αναψυχής - αποθήκη). Θα κατασκευαστεί ένα ενιαίο κτίσμα, το ένα τμήμα του οποίου θα λειτουργεί ως κέντρο αναψυχής και το υπόλοιπο τμήμα θα χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος διαφορετικής δραστηριότητας του ιδίου (είναι έμπορος ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και κατασκευής συναυλιακών εγκαταστάσεων). Πρακτικά θα θέλει να χρησιμοποιεί τον χώρο για events όπως πχ συναυλίες και γάμους, αλλά και να μπορεί από τον αποθηκευτικό χώρο να φορτώνει εξοπλισμό για τις εκδηλώσεις που αναλαμβάνει εκτός του δικού του χώρου. 1. Καταρχάς ποιος πιστεύετε ότι είναι ο σωστός τίτλος όσον αφορά την χρήση του κτιρίου; ( "Νέο ισόγειο μεταλλικό κτίριο, κέντρο αναψυχής & εμπορική αποθήκη" ; 2. Με ποιους όρους δόμησης θα σχεδιάσω το κτίσμα; (Σύμφωνα με την Εγγρ-28137/09-11-2001 οι όροι δόμησης για κέντρο αναψυχής εκτός σχεδίου διέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 1 του ΦΕΚ270/Δ/85. Δηλαδή κάλυψη 10% δόμηση 0,20 ύψος 7,50 + 1,20 μ. στέγη. Με καλύπτουν αυτοί οι όροι δόμησης για την μικτή χρήση ως δυσμενέστεροι από τους όρους του άρθρου 9 για εμπορική αποθήκη;
  15. Καλησπέρα. Πως υποβάλλω αίτηση για ""βεβαίωση όρων δόμησης και απαιτούμενων εγκρίσεων"??? Γιατί δεν το βρίσκω στοπ μενού?
  16. ναι η τακτοποίηση είναι και από τους δύο συνιδιοκτήτες συναινετικά. Τώρα επιθυμούν ο ένας να κάνει πίσω και να το χωρίσουν σε δύο τμήματα. Απλά αναρωτιέμαι που το γράφει ο νόμος αυτό? Κι επίσης αναρωτιέμαι έστω ότι υπήρχε και στο άλλο τμήμα κτίσμα, θα μπορούσε να το χωρίσει αν δεν είναι άρτιο και οικοδομίσημο, ή τίθεται θέμα αρτιότητας?
  17. Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε αγροτεμάχιο εκτός οικισμού τακτοποιηθηκε αυθαίρετο κτίσμα. Επόμενο βήμα είναι η σύσταση καθέτων για να κρατήσει ο ένας αδερφός το ένα τμήμα του γηπέδου με την κατοικία και ο άλλος το υπόλοιπο τμήμα του γηπέδου. Γίνεται σύσταση καθέτων ιδιοκτησιών κατά το άρθρο 98 ακόμα και αν το γήπεδο είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο?
  18. (από μεταφορά. Pavlos33) Καλησπέρα συνάδερφοι, έχω ένα ζήτημα που με έχει ταλαιπωρήσει πολύ τους τελευταίους μήνες και θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας ή αν έχει τύχει σε εσάς κάτι αντίστοιχο. Σε δυο όμορα αυτόνομα οικόπεδα διαφορετικών ιδιοκτητών (συγγενών) βρίσκονται κατασκευασμένες δύο πολυκατοικίες. Τα ακίνητα αυτά έχουν ανεγερθεί με ξεχωριστές οικοδομικές άδειες, ωστόσο στην πραγματικότητα όταν κατασκευάστηκαν από τον "παππου" της οικογενείας πριν από 60 χρόνια, κατασκευάστηκαν μαζί με κοινό φέροντα οργανισμό. Το πρόβλημα βγήκε στην επιφάνεια όταν προσπάθησε ο πελάτης μου, ιδιοκτήτης από την μία πολυκατοικία να τακτοποιήσει το οροφοδιαμέρισμα του και κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε από τον μηχανικό του ενδιαφερόμενου αγοραστή ότι η κολώνα που βρίσκεται ανάμεσα από τις δύο πολυκατοικίες είναι μία κοινή, κοινό δοκάρι, μεσοτοιχεία κ.τλ. Το γεγονός αυτό είναι απολύτως εμφανές στο ισόγειο του κτιρίου που είναι κατασκευασμένα καταστήματα με τζαμαρίες και το κατάστημα του ένος κτιρίου με το κατάστημα του άλλου έχουν μια κοινή κολόνα στην μέση. Προσπάθησα να φέρω σε επαφή τους δικούς μου πελάτες με τους ιδιοκτήτες του διπλάνου κτιρίου ώστε να βρεθεί μια κοινή αποδεκτή λύση και να λυθεί το πρόβλημα χωρίς πολεοδομίες και δικηγόρους, (όπως πχ κάποιος παλιός μηχανικός μου πρότεινε κατασκευή μεταλλικού σκελετου και διαχωρισμός των δύο κτιρίων ή συνένωση οικοπέδων). Εν πάσει περιπτώση το προβλημα είναι ότι οι ιδιοκτήτες του διπλανού κτιρίου δεν θέλουν να έρθουν συνενόηση με εμάς, γιατί ο δικός τους μηχανικός που τους έχει τακτοποίησει όλο το ακίνητο και το έχει μάλιστα κάνει και νομιμοποίηση στην πολεοδομία, τους συμβούλεψε πως δεν έχουν πρόβλημα ότι τα χαρτιά τους είναι όλα εντάξυ, ότι η κολώνα ανήκει σε αυτούς βάσει μιας παλιάς στατικής μελέτης, και ότι εμείς αυθαιρέτως στηριχθήκαμε επάνω τους και είμαστε παράνομοι. Καταρχάς η άποψη αυτή κατ εμένα είναι εντελώς αναληθής, καθώς όταν τεντώσει κάποιος την κορδέλα και μετρήσει το πρόσωπο του δικού μας οικοπέδου, το όριο της ιδιοκτησίας πέφτει ακριβώς στην μέση της κολώνας και επίσης ο φέροντας οργανισμός είναι κοινός και τα κτίρια έχουν κατασκευαστεί ταυτόχρονα ως ένα κτίριο. Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πείτε τις απόψεις σας πως θα συνεχίσατε για την υπόθεση αυτή... Τι πρέπει να κάνει ο άνθρωπος για να ξεμπλέξει??? Να απευθυνθεί σε δικηγόρο και να ζητήσει τι? Ευχαριστώ πολύ είμαι στην διάθεση σας για διευκρινηστικές ερωτήσεις
  19. Όταν έχω δύο κατοικίες προ του 1975 μέσα σε ένα οικόπεδο στο οποίο έχει γίνει σύσταση καθέτων αλλά ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη οι κάθετες... τις περνάω με μία ή με δύο δηλώσεις????
  20. Καλησπέρα συνάδερφοι. Τι γίνεται όταν έχουμε μέσα στο ίδιο οικόπεδο, χωρίς σύσταση δύο κατοικίες προ του 1975 οι οποίες είναι αυτόνομες (εννοώ ότι δεν είναι κατασκευασμένες κολλητα). Εβαλα δύο φύλλα καταγραφής δύο φορες την Κατηγορία 1 αλλά στο στάδιο της επεξεργασίας υπολογίζει μόνο 200 ευρώ το πρόστιμο. Το έχει κανει κανεις???
  21. Η σοφίτα πρακτικά είναι ξεχωριστό διαμέρισμα, στην οποία η πρόσβαση πραγμαποιείται από αυτόνομο κλιμκοστάσιο που αποτελεί οριζόντια του Ά ορόφου. Ωστόσο η σοφίτα δεν περιγράφεται στην σύσταση οριζοντίων, απλά έχει αφήσει 200/1000 στην σύσταση για μελλοντική δόμηση τα οποία ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη με τις οριζόντιες του Ά ορόφου. (Ουσιαστικά προκειται για μια διώροφη οικοδομή με σοφίτα η οποία ανήκει όλη σε ΄έναν ιδιοκτητη εκτός από το ισόγειο κατάστημα που το έχει πουλήσει) Άρα επαναφέρω το ερώτημα με πιο συγκεκριμένη ερώτηση: Δύο οριζόντιες του Ά ορόφου και η σοφίτα μπορούν να πάνε με μία δήλωση??? Θέλω να το κάνω επειδή με συμφέρει οικονομικά λόγω συμψηφισμού του προστίμου 3843/2010 της σοφίτας. Αν είναι μια κοινή δήλωση θα πληρώσει μόνο το παράβολο και θα αρκεί το πόσο από την δήλωση 3843 για εξόφληση. Αλλιώς θα κάνω δυο δηλώσεις. Μία για τονΆ όροφο και μια για την σοφίτα. Τι λέτε?
  22. Μπορώ να κάνω μία τακτοποίηση για τον Ά όροφο και την σοφίτα, όταν είναι διαφορετικές οριζόντιες ιδιοκτησίες εντός διωρόφου οικοδομής με σοφίτα αλλά του ιδίου ιδιοκτήτη, ή πρέπει υποχρεωτικά να κάνω δύο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.