Μετάβαση στο περιεχόμενο

df24

Members
  • Περιεχόμενα

    48
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by df24

  1. Πως ειναι δυνατο να μειωθει ο φυσικος(αθελητος) αερισμος λογω μηχανικου συστηματος αερισμου?Ειτε υπαρχει ειτε οχι μηχανικο συστημα οι χαραμαδες θα υφιστανται αρα και η διεισδυση αερα. Κατι δεν ειναι σωστο στον ολο συλλογισμο.
  2. Αυτο ακριβως.Κανεις αιτηση με τοπογραφικο εις διπλουν και σου βεβαιωνουν οτι τα υψομετρα ειναι οριστικα.Προσοχη να εχει γινει υψομετρικη μελετη στο Ο.Τ. που σε ενδιαφερει.Εγω σε μια περιπτωση εμπλεξα και αναγκαστηκα να κανω υψομετρικη μελετη για ολο το Ο.Τ. μετα να περασει δημοτικο συμβουλιο κτλ.,εφαγα 3 μηνες.
  3. Μεχρι 30-6-15 το επικουρικο του ταμειου μας περνα στο ΕΤΕΑ με οτι συνεπαγεται αυτο.
  4. Παντως αυτη η Βραζιλια δεν τραβαει.Αν πεσει με καμια Ολλανδια η Γερμανια προβλεπω αποκλεισμο
  5. Προβλεπω να παιζεται το ιδιο εργο με το μουντιαλ της Αμερικης που αρπαξαμε δυο τεσσαρες και ενα διπλο.
  6. Συναδελφε sdim για το ποστ #18. Μια σπο τις υπηρεσιες που προσφερει το γραφειο μου ειναι οι αδειες δομησης.Επισης ολα αυτα που λες τα ξερω.Μονος σου λες:"μελετες με υπογραφη απο τον αρμοδιο μηχανικο".Αναρωτιεμαι πως θα αναλαβεις μια αδεια οταν το μονο που μπορεις να υπογραψεις ειναι τα η/μ και τα οποια δεν απαιτουνται για την εγκριση δομησης.Τι θα πεις του π.μ ελα να σου αναθεσω μια αδεια στην οποια εγω θα κανω μονο τα η/μ?.Επισης ο πελατης που σου ανεθεσε την αδεια πως θα του φανει οταν στα θεωρημενα σχεδια της αδειας δει κυριως σφραγιδα π.μ.? Επισης διαδικαστηκα θεματα προσχεδιων(αρχιτεκτονικων και στατικων) μεχρι να κανεις την οριστικη μελετη ποιος θα τα συζητα με τον πελατη?. Γιατι δεν πιστευω να βρεις κανενα π.μ που να τα κανει ολα αυτα και να παιρνει ενα απλο μισθο υπαλληλου.
  7. Π.Μ σε γραφειο Μ.Μ.Αναρωτιεμαι τι μπορει να προσφερει ενας Π.Μ σε γραφειο Μ.Μ?.Τα πεδια εργασιων δεν συμπιπτουν. Αν γινονταν το αναποδο θα ειχε καποια λογικη(π.χ. παιρνει δουλειες-αδειες ο π.μ και ο μ.μ κανει τα η/μ). Μηπως θα πρεπει να ρωτησεις με τι θα ασχολεισαι στο γραφειο?.
  8. Την τριτη 10-6-2014 οπως μου ειπε ο προεδρος του ΤΔΕ εχουν διοικουσα του ΤΕΕ στην Αθηνα οπου θα συμμετεχουν ολοι οι προεδροι των περιφερειακων τμηματων με θεμα τις εξετασεις εν.επιθ/των. Παντως η δικη μου γνωμη ειναι πως απο την στιγμη που καποιοι συναδελφοι πηγαν στις εξετασεις και περασαν ειναι αδυνατο να σταματησει η διαδικασια απο το ΥΠΕΚΑ. Δηλαδη αν ακυρωσει τις εξετασεις τι θα πει σε αυτους που περασαν:"παρτε τα λεφτα σας πισω και συγνωμη για την ψυχικη οδυνη και την ταλαιπωρια σας?". Ουτε το ΤΕΕ ευκολα μπορει να υπαναχωρησει γιατι εχει δεσμευθει εμπρακτα στο ΥΠΕΚΑ. Αυτα τα λεω για να ειμαστε ρεαλιστες .Εξετασεις δεν εχω δωσει ουτε θελω αλλα οπως βλεπω εκ των πραγματων στο προσεχες διαστημα θα ειμαι(οπως και ολοι μας) αναγκασμενος να δωσω.
  9. Ασ'τον να γραψει το πορισμα .Μετα εχεις το δικαιωμα να υποβαλεις ενσταση επι του πορισματος στην ΥΔΟΜ η οποια την κοινοποιει ηλεκτρονικα στην αρμοδια υπηρεσια του ΥπΕΚΑ. Παντως οπως το βλεπω εγω ο ΕΔ θα χει προβλημα αν γραψει στο πορισμα αυτα που σου λεει.
  10. Μου βγαζει :"error-404,file not found". Μηπως ο server που κανει hosting το αρχειο ειναι εκτος λειτουργιας?.
  11. Δεν μπορει να παρει ρευμα εστω και αν ορισει αλλο μηχανικο εαν δεν σου καταβαλει την αμοιβη επιβλεψης για το ποσοστο της περατωσης που εχεις επιβλεψει.Επισης εαν παραιτηθεις(αναφεροντας ως λογο την αρνηση πληρωμης επιβλεψης) η ΥΔΟΜ ειναι υποχρεωμενη να ορισει ελεγκτη δομησης να παραλαβει το σταδιο(και το συννομο) των εργασιων και μετα να υπολογισει αναλυτικα την αμοιβη σου με τις ΝΟΜΙΜΕΣ αμοιβες ΤΕΕ. Το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι το συννομο των εργασιων που επεβλεψες. Ακομα αν εχεις αμφιβολια για τον τροπο υπολογισμου της αμοιβης σου απο την αρμοδια ΥΔΟΜ μπορεις να ζητησεις τον υπολογισμο των αμοιβων σου απο το αρμοδιο τμημα ΤΕΕ.
  12. Κανένα πρόβλημα απολύτως(τα διπλοτυπα καταθεσης των αμοιβών τα εχω στο γραφείο μου και με την μεθοδο που ειπες θα πληρώσω την συμπληρωματική αμοιβή).
  13. Μάλλον αυτό που λεει ο συνάδελφος terry θα κάνω.Πάντως μου το επιβεβαίωσε και αλλος συνάδελφος οτι σε οσα εργα αμοιβων του ΤΕΕ δεν εχει πληρωθεί η αντίστοιχη εισφορά το σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ δεν ενημερώνει τις τραπεζικές συναλλαγές με την καταθεση της αμοιβής.(μάλλον το κάνει για να μας υποχρεώσει να καταβάλουμε την εισφορά).
  14. Θελω να βγαλω εντολη πληρωμης για συμπληρωματικη αμοιβη.Εκανα ενα check στα εργα μου,σε οσα ειχα πληρωσει εισφορα ΤΕΕ εμφανιζονται οι τραπεζικες πληρωμες στο συστημα ΤΕΕ και σε οσα δεν ειχα καταβαλει την εισφορα το πεδιο τραπεζικες πληρωμες δεν εχει ενημερωθει.
  15. Σε οικοδομικο εργο που εχω υποβαλλει στο ΤΕΕ και εχω πληρωσει την αμοιβη μελετης(χωρις την εισφορα τεε) μετα απο ελεγχο της πολεοδομιας το τροποποιησα και θελω να εκδοσω συμπληρωματικη εντολη για την νεα αμοιβη. Επειδη ομως δεν εχω καταβαλει την εισφορα ΤΕΕ η παλια πληρωμη μου δεν εμφανιζεται στο συστημα οποτε και δεν αφαιρειται για τον υπολογισμο της νεας εντολης πληρωμης. Το εργο στο συστημα ειναι σε κατασταση προσωρινης υποβολης και η πρωτη πληρωμη εγινε τον 1ο/2014. Τι προτεινετε?
  16. Ο συναδελφος inzaghi εχει δικιο που λεει οτι ολη αυτη η θεωρεια εξετασης(και με αυτον τον τροπο παπαγαλιας ) δεν πρεπει και δεν μπορει να κρινει την ικανοτητα μας ως ενεργειακους επιθεωρητες. Το θεμα ειναι οταν κανεις ενα ΠΕΑ στο γραφειο σου να χρησιμοποιησεις σωστα τις ΤΟΤΕΕ οχι να εχεις αποστηθισει τις ΔΕ που αναφερονται σε αυτες.
  17. Συναδελφε terry ως προς το post#200 σε γενικες γραμμες εχεις δικιο.Ομως στην προκειμενη περιπτωση εξετασεων για ΠΕΑ η υλη (ΔΕ1-ΔΕ5) ειναι απιστευτα εκτενης και δυσκολη στην αφομοιωση της,χωρις να σημαινει οτι καποιος που δεν την ξερει καλα(>70%) δεν μπορει να χρησιμοποιησει το ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ για να κανει ενα σωστο ΠΕΑ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.