Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτούμενα έγγραφα και σχέδια για Ν. 4014/2011


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι,σε μια περίπτωση ισογείου χωρίς άδεια(κατασκευή του 70)υπάρχει μεταλλική κυκλική σκάλα που καταλήγει στην ταράτσα.Την σκάλα ως κοινόχρηστη παράβαση δεν την βάζω στη δήλωση του ισογείου.Θεωρείτε σκόπιμο να τη δείξω στην κάτοψη και τις τομές του ισογείου?

β)Οσον αφορά τις στεγασμένες βεράντες για κατασκευές προ ΓΟΚ 85,πιστεύετε οτί πρέπει να μπει υπέρβαση δόμησης στο ΔΚ ανεξάρτητα αν τη βάζουμε με αναλυτικό?

Link to comment
Share on other sites

α) αν τη μεταλλική σκάλα την χρησιμοποιεί μόνο ο ιδιοκτήτης της ισόγειας κατοικίας που τακτοποιείς, γιατί να μήν την βάλεις στις παραβάσεις?? (ζήτα και την συναίνεση των συνιδιοκτητών του ακινήτου και είσαι ΟΚ έχω τη γνώμη), στην κάτοψη σου πρέπει να την δείξεις έτσι κι αλλιώς...

β) στο ΔΚ νομίζω ότι πρέπει να συμπεριλάβεις την κάλυψη των στεγασμένων χώρων, ανεξάρτητα αν και με ποιόν τρόπο τους υπολογίζεις στα πρόστιμα... Για την δόμηση των χώρων αυτών, εξαρτάται τί ίσχυε όταν κατασκευάστηκαν και αν υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα που ίσχυαν την χρονολογία κατασκευής...

Link to comment
Share on other sites

Δηλ,Κοntegr,πως θα το υπολόγιζες στεγασμένο εξώστη σε κατοικία χωρίς άδεια κατασκευής προ του 85?θα τον προσέθετες στη δόμηση του σπιτιού?

Link to comment
Share on other sites

Στην τεχνική έκθεση συμπληρώνετε και τις χρήσεις γης ?

 

Γενικά τις γράφετε κάπου τις χρήσεις γης ? Εγώ σε κάποια που έχω κατοικίες και ξέρω ότι επιτρέπεται η κατοικία δεν έχω πάρει χρήσεις γης. Π.χ. μπορεί να είναι αμιγής κατοικία ή γενική κατοικία που είναι το πιο σύνηθες.

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει καποιο υποδειγμα τεχνικης εκθεσης για τις δηλωσεις των αυθαιρετων?

 

Η κάθε περίπτωση θέλει και διαφορετική αντιμετώπιση!!!

Στη συνέχεια παραθέτω ένα υπόδειγμα για μια χαρακτηριστική περίπτωση:

 

Κατόπιν αυτοψίας την 30η Μαΐου 2012, στο ακίνητο ιδιοκτησίας Ιδιοκτήτη Ιδοκτητόπουλου, που βρίσκεται εντός σχεδίου, στην Κηπούπολη Περιστερίου Αττικής, ΟΤ 111, στην οδό Αυθαιρέτων 16 και Αυθαιρετούχων, διαμέρισμα του υπογείου, τριώροφης οικοδομής κατασκευασμένης σύμφωνα με την 7777/1964 Οικοδομική Άδεια της Πολεοδομίας Αθηνών (ισόγειο), την 777/1972 Οικοδομική Άδεια της Πολεοδομίας Αθηνών (προσθήκη στο ισόγειο κατ’ επέκταση) και την 77777/1988 Οικοδομική Άδεια της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής (προσθήκη καθ’ ύψος α’ και β’ ορόφου) κι αποπερατωμένης, επιμετρήθηκε αυθαίρετη κατασκευή εμβαδού 42,52 τ.μ. (διαμέρισμα υπογείου) με χρήση κύριου χώρου κατοικίας, κατασκευασμένο το 1972 (κατά δήλωση του ιδιοκτήτη) αποπερατωμένο. Επίσης επιμετρήθηκαν αυθαίρετες κατασκευές συνολικού εμβαδού 10,80 τ.μ. (δύο αποθήκες στον ακάλυπτο χώρο) με χρήση βοηθητικού χώρου κατοικίας, κατασκευασμένες το 1977 και το 1980 αντιστοίχως (κατά δήλωση του ιδιοκτήτη) αποπερατωμένες. Στην παρούσα τεχνική έκθεση επισυνάπτεται αντίγραφο του υπ’ αριθμ. 6666 – 20/5/1977 προικοσύμφωνου του συμβολαιογράφου Περιστερίου Νικολάου Γρ. Νικολάου ως αποδεικτικό παλαιότητας του αυθαίρετου υπογείου (πριν το 1983) και η υπ’ αριθμ. 444444 – 10/6/1982 αεροφωτογραφία του ΟΚΧΕ ως αποδεικτικό παλαιότητας των αυθαίρετων αποθηκών στον ακάλυπτο χώρο (επίσης πριν το 1983). Οι κατασκευές αποτελούν άλλη κατοικία του ιδιοκτήτη, κατά δήλωσή του και δεν εμπίπτουν σε καμία από τις περιπτώσεις της § 3 του άρθρου 23 του Ν.4014/2011.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που έχει βγει άδεια η οποία θεωρείαται άκυρη για το ν.4014(π.χ άδεια για αγροτική άδεια που δεν υλοποιήθηκε ποτέ)το αναφέρετε στην τεχν.έκθεση?

Link to comment
Share on other sites

είναι πολλές περιπτώσεις όπου υπάρχει άδεια για αγροτική αποθήκη σε εκτός σχεδίου οικόπεδο η οποία επεκτάθηκε και έγινε κατοικία.Στο ΤΕΕ είχαν πει να θεωρείται άκυρη τέτοιου είδους άδεια και το πρόστιμο να υπολογίζεται χωρίς άδεια.Στην τεχνική έκθεση να ανφερθεί οτί βγήκε άδεια?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.