Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετα: Στα χαρτιά οι κατεδαφίσεις....


Recommended Posts

Στα χαρτιά έμειναν τα σχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος για περίπου 120 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων το μήνα.

 

Όπως επισημαίνεται σε έκθεση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, οι «Ράμπο» του ΥΠΕΚΑ είχαν από το 2010 εισηγηθεί την εκπόνηση ενός προκαθορισμένου σχεδίου κατεδαφίσεων με διάρκεια τουλάχιστον πενταετίας για την υλοποίηση των αμετάκλητων πράξεων κατεδάφισης σε όλη τη χώρα.

 

Ως βασική προτεραιότητα είχε τεθεί η απελευθέρωση ζωτικών κοινόχρηστων χώρων με παράλληλη σημειακή αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς.

 

Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο έγιναν οι πρώτες κατεδαφίσεις έξι ακατοίκητων αυθαίρετων παραπηγμάτων στον αιγιαλό του Επιταλίου, στον Πύργο Ηλείας όταν με βάση την εισήγηση των επιθεωρητών θα έπρεπε να είχαν κατεδαφιστεί περί τις 2.500 αυθαίρετα.

 

Σε ό,τι αφορά μάλιστα τα αυθαίρετα νέας γενιάς της Μυκόνου, η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυρία Μαργαρίτα Καραβασίλη, είχε επισημάνει τον Απρίλιο ότι «δεν μπορούν να υπάρξουν μαζικές κατεδαφίσεις», διευκρινίζοντας ότι η η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου δεν έχει ούτε τους πόρους αλλά ούτε και τα συνεργεία για να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

 

Link to comment
Share on other sites

1. Πάλι καλά που είχαν προκαθορισμένο σχέδιο!!!

2. Πάλι καλά που οι πράξεις ήταν αμετάκλητες!!!

 

3. Πάλι ο νόμιμος μένει μ@λ@κ@ς και ο αυθαιρετούχος - παράνομος γελάει με την ΚΑΤΑΝΤΙΑ του κράτους (χαχαχα) που "δεν έχει ούτε τους πόρους αλλά ούτε και τα συνεργεία για να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο", όπως είπε και η κ. Καραβασίλη. Ήλπιζα ότι, τουλάχιστον, αφού ανήγγειλαν τις κατεδαφίσεις, αυτήν την φορά να τις έκαναν και πράξη...

Link to comment
Share on other sites

terry κυριολεκτικά παράγκες ήταν όσα κατεδάφισαν: "οι πρώτες κατεδαφίσεις έξι ακατοίκητων αυθαίρετων παραπηγμάτων στον αιγιαλό του Επιταλίου, στον Πύργο Ηλείας όταν με βάση την εισήγηση των επιθεωρητών θα έπρεπε να είχαν κατεδαφιστεί περί τις 2.500 αυθαίρετα".

 

 

΄Ηταν από αυτές τις κλασσικές παράγκες που βλέπουμε σε κάτι παραλίες... Υπομονή και κουράγιο παιδιά, άλλα 2.494 αυθαίρετα σας έμειναν!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ξέρω περιοχή Natura με περισσότερα από 1000 αυθαίρετα.

 

Ξέρετε τι λένε όλοι; Αν γκρεμίσει και τα υπολοιπα ας γκρεμίσει και το δικό μου, δεν θα τους εμποδίσω, αλλά να δω πρώτα να γκρεμίζουν τα αυθαίρετα των ... (και αναφέρουν πολιτικούς που έχουν αυθαίρετα στην περιοχή, υπαλλήλους του ΙΚΑ, της εφορίας, κτλ).

Link to comment
Share on other sites

Το ΥΠΕΚΑ δεν εχει δικα του μηχανηματα και προσωπικο και υποδομη ωστε να μπορει να κατεδαφιζει τα 2500 αυθαιρετα.

Οποτε πρεπει να βρεθουν χρηματα ωστε να δωθουν οι κατεδαφισεις σε εργολαβους.

Ενα τετοιο πιλοτικο προγραμμα εκπονει το ΥΠΕΚΑ με τα αυθαιρετα στο Επιταλειο.

Αυτη τη στιγμη γκρεμιστηκαν αλλα 8 αυθαιρετα εκει, και σιγουρα δε λες παραγκες μονοοροφα και διοροφα απο μπετον που κατεδαφιστηκαν εκει.

Edited by spsonis
Link to comment
Share on other sites

Nα σου πω εγω ποια ειναι τα πιθανα σεναρια

 

-Να μην κατεδαφιστει τιποτα και η βαση που εχει δημιουργηθει να χρησιμοποιηθει μελλοντικα για εισπραξη φορων/προστιμων με τρομοκρατια των ιδιοκτητων για κατεδαφιση

-Να δωθει εργολαβια ολα το πακετο για να φανε οι κουμπαροι και οι συγγενεις.

-Να δωθει εργολαβια και το κοστος να το πληρωσουν οι ιδιοι οι ιδιοτητες.

-Να μην κατεδαφιστει απολυτως τιποτα

-Να κατεδαφιστουν 2-3 παραγκιες για τα ματια του κοσμου πριν την επομενη εκλογικη αναμετρηση.

Link to comment
Share on other sites

πελατης ζητησε να ακτεδαφισει ακινητο με δικα του εξοδα το οποιο προσοχη δεν εχει προστιμα που να τρεχουν δλδ δεν εχει καταγγελια και η απαντηση ηταν δεν γινεται

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.