Μετάβαση στο περιεχόμενο

Brasco

Core Members
  • Περιεχόμενα

    2.387
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    6

Everything posted by Brasco

  1. Εντός σχεδίου βρίσκεται, αλλά στα όρια του σχεδίου. (βρίσκεται εντός της ακτίνας των 300μ από την διαγεγραμμένη, σύμφωνα με την Ανάρτηση, έκταση) Αυτή είναι η πληροφορία από την ανάρτηση: Και αυτή από την Κύρωση: Η Κύρωση δεν ασχολείται καθόλου με την συγκεκριμένη εκτός σχεδίου περιοχή με την οποία συνορεύει το οικόπεδο.
  2. Στην Ανάρτηση δασικού χάρτη το ακίνητο ενδιαφέροντος (εντός σχεδίου) εμφανίζεται να απέχει 100 μέτρα από όρια χαρακτηρισμένης έκτασης ΔΔ με επιπλέον πληροφορία 6. ενώ στην Κύρωση δασικού χάρτη δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για την συγκεκριμένη περιοχή (βρίσκεται εντός Αττικής). Να θεωρήσω ότι το συγκεκριμένο ακίνητο εμπίπτει στις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τον Κανονισμο Πυροπροστασίας Ακινήτων πλησίων δασικών εκτάσεων?
  3. @ppanag Ωχ ναι, έχεις δίκιο! Από συνήθεια πήγαινα απ' ευθείας στην πάνω - πάνω αίτηση, αλλά με την υποβολή δημιουργείται νεότερη που είναι ο έλεγχος των φορολογικών!
  4. @χαιδω σε ευχαριστώ πολύ Λοιπόν, πήγα στην καρτέλα Αρχεία, όπου βλέπω μόνο τα αποδεικτικά κατάθεσης καθώς και τα αντίγραφα απόδειξης παροχής υπηρεσιών των μηχανικών του έργου. Από pdf μελετών τίποτα. Δοκίμασα μάλιστα να κατεβάσω κάποιο από αυτά, και τα βλέπω δίχως υδατογράφημα. Σε κάθε ένα από τα αρχεία είναι τικαρισμένο το "Έγκυρο" και εντελώς κενή η στήλη "κλειδί αρχείου"
  5. Σε οικοδομική άδεια κατηγορίας 3 (με βεβαίωση όρων δόμησης) ολοκλήρωσα το ανέβασμα αρχείων, έκανα υποβολή και εκδόθηκε η Πράξη (δηλαδή έκανα download το στέλεχος). Αυτή την στιγμή στο πληροφοριακό σύστημα η κατάσταση αίτησης είναι "σε υποβολή" (γίνονται δηλαδή, σύμφωνα με αυτά που μου βγάζει η καρτέλα "Έλεγχοι", έλεγχος από την Υπηρεσία στις πληρωμές). Μπορεί αύριο το πρωί ο ΚτΕ να δώσει εντολή στον εργολάβο να ξεκινήσει τις εργασίες στο εργοτάξιο? Με ποια διαδικασια θα κατεβάσω όλες τις μελέτες που ανέβασα, δηλαδή τα pdf με το υδατογράφημα, ώστε να ενημερώσει ο ΚτΕ το αρχείο του έργου με τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί στο σύστημα e-Άδειες?
  6. Όλοι αυτο χρησιμοποιούμε απ ότι βλέπω... Αλλά έχω κτίριο με συνολικά 11 στάθμες και η συμπίεση καταλήγει στα 33ΜΒ. Εκεί που ανεβάζουμε τοπογραφικό και διάγραμμα ανεβάζουμε από δύο αρχεία σε κάθε περίπτωση? Από ένα pdf και ένα dwg?
  7. Έχω ένα τεύχος υπολογισμών προς ανέβασμα το μέγεθος του οποίου είναι 85 ΜΒ. Το σπάω σε 3 pdf και το ανεβάζω σε 3 δόσεις?
  8. Τι περιορισμό έχουμε στο μέγεθος αρχείων? Μου έχει προκύψει ένα pdf (είναι το τεύχος υπολογισμών) με μέγεθος 85 MB
  9. Από εδώ: https://tdm.tee.gr/e-adeies-erotoapantiseis-3/ , με ημερομηνία Οκτώβριος 2018 διαβάζω: Αυτήν την στιγμή για τα αρχεία σχεδίων σε μορφή pdf που ανεβαίνουν στο e-adeies απαιτείται ψηφιακή υπογραφή?
  10. Αφότου επικοινώνησα με τον γεωτεχνικό μελετητή μου διατυπώθηκαν οι εξής απόψεις: -Το κρίσιμο πρανές της εκσκαφής είναι αυτό το οποίο βρίσκεται σε επαφή με το πεζοδρόμιο. Κατεβαίνω τέσσερα μέτρα ενώ το πρανές συνορεύει με έδαφος από το οποίο έχουν διέλθει παροχές κοινής ωφέλειας. Εκεί χρειάζεται προσοχή και πιθανόν αντιστήριξη. -Διαφορική καθίζιση κτιρίου Μέσα σε 1200cm έχω διαφορική παραμόρφωση κοιτόστρωσης 16,6-9,22=7,38cm Δηλαδή μέγιστη γωνιακή κλίση 1200/7,38= 1/162 Η γεωτεχνική μου δίνει έδαφος βελτιωμένης αντοχής μετά τα έξι μέτρα, δηλαδή δύο μέτρα βαθύτερα από το ταμπάνι που σκοπεύω να διαμορφώσω. Μία λύση που μου πρότεινε ο γεωτεχνικός είναι η υλοποίηση δύο - τριών χαλικοφρεατίων βάθους τριών μέτρων έκαστο. Δηλαδή τοπικά κάτω από το ταμπάνι να διαμορφώσω δύο φρεάτια βάθους τριών μέτρων και διαμέτρου περίπου δύο μέτρων, τα οποία να τα πληρώνω σε στρώσεις των 30cm με κροκάλες, να κάνω πλήρωση με ένεμα μπετονίτη και να συνεχίζω προς τα επάνω.
  11. Αλλά από την άλλη είναι λογικό σε χρονικό διάστημα ενός έτους να ανεβάζω δύο φόρες το ίδιο dxf αρχείο, για το ίδιο οικόπεδο, για να πάρω δύο διαφορετικά ΚΗΔ?...
  12. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα εάν τα στοιχεία του υποβληθέντος διανυσματικού αρχείου δεν θα είναι πλήρως ταυτόσημα με αυτά του υποβληθέντος αρχείου εικόνας (pdf), δηλαδή εάν το αρχείο pdf έχει επιπλέον, σε σχέση με το dxf, και το μελλοντικό κτίριο?
  13. Συμβολαιογραφική πράξη γκαράζ για έκδοση αδείας σε οικόπεδο για το οποίο στο πρόσφατο παρελθόν είχα υποβάλει dxf και pdf κατά την μεταβίβασή του (ως αδόμητο) και είχα πάρει ΚΗΔ. Ως αδόμητο, κατά τον χρόνο μεταβίβασης, το οικόπεδο ήταν κενό ενώ τώρα για την πράξη γκαράζ εμφανίζω στο τοπογραφικό που θα επισυναφθεί στο συμβόλαιο το περίγραμμα του υπο μελέτη κτιρίου. Αρχικά η συμβολαιογράφος μου είπε ότι θα χρησιμοποιήσει για την πράξη γκαράζ το ίδιο ενδεικτικό αποδεικτικό υποβολής που της είχα παραδόσει και για το συμβόλαιο μεταβίβασης του οικοπέδου. Τώρα όμως με ενημερώνει ότι τελικά θα χρειαστεί νέο ΚΗΔ, όπου το υποβληθέν αρχείο εικόνας να ταυτίζεται με το τοπογραφικό που θα επισυνάψει, δηλαδή να εμφανίζεται το μελλοντικό προς αδειοδότηση κτίριο. Polyline για μελλοντικά κτίρια δεν υφίσταται -και λογικό είναι. Τι κάνουμε στις περιπτώσεις πράξεις γκαράζ?
  14. Για αυτόν τον λόγο προσπαθώ να έχω τέτοια θεμελίωση ώστε το ταμπάνι μου να μην κατέβει χαμηλότερα από την στάθμη θεμελίωσης της όμορης.
  15. Διότι ακόμα και στην κοιτόστρωση, στο μεγάλο Ks μου βγάζει κατά τι περίσσοτερο απαιτούμενο As Η στρώση με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις όπλισης είναι η κάτω κατά τον άξονα Ζ Αλλάζοντας το Κs από 0,20 σε 0,45 το pattern As από τα πεπερασμένα είναι ακριβώς ίδιο αλλά έχω : Κs=0.20 Ks=0.45
  16. Έχω όμορο πενταόροφο σε επαφή από την δεκαετία του '70 (ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το σύστημα θεμελίωσής του...) για το οποίο έχω μία υποψία ότι η στάθμη θεμελίωσής του μπορεί να βγαίνει και λίγο ψηλότερα από το δικό μου ταμπάνι. Για αυτό προσπαθώ και να περιορίσω όσο μπορώ τόσο το βάθος εκσκαφής όσο και τον χρόνο για τον οποίον θα είναι εκτεθειμένο τυχόν πρανές εκσκαφής που θα προκύψει, όσο μικρό και εάν είναι αυτό. Και για αυτόν επιπλέον τον λόγο προσπαθώ να μειώσω και το πάχος radier Χαρακτηριστικά εδάφους για ευστάθεια πρανούς: Συνοχή C = 12 kPa Γωνία εσωτ.τριβής Φ = 25° Φαινόμενο βάρος γ = 20 kN/m3
  17. Από γεωτεχνική έχω: "Ο δείκτης εδάφους προτείνεται να ληφθεί για τις αναλύσεις με στατικά φορτία ίσος με Ks = 20000 ~ 25000 kN/m3" @kfil με προφόρτιση δεν ειμαι εξοικειωμένος, μόνο με υπερεκσκαφή και αντικατάσταση εδάφους με θραυστό χαλικώδες υλικό
  18. Τον δυσμενέστερο οπλισμό (και) στην κοιτόστρωση μου τον δίνουν τα σενάρια με Ks=0.45 MPa/cm. Όπλιση Φ16/12 υπερκαλύπτει πάνω από 85% του radier πάνω κάτω και στις δύο διευθύνσεις. Θα κάνω και μια δοκιμή με πάχος 80cm, και το μεγάλο Ks διότι αυτό είναι που μου δίνει τις μεγαλύτερες αντιδράσεις. Αλλά είμαι διστακτικός σε ένα κτίριο με 10 στάθμες πάνω από την θεμελίωση, εδραζόμενο σε αμμώδη άργιλο μέσης πλαστικότητας χαμηλής αντοχής και με Ν60 (από SPT) ίση με 15, να πέσω κάτω από τα 90cm. Το θετικό ειναι ότι φρόντισα στην μόρφωση όλα τα υποστυλώματα, εκτός ενός, να βρίσκονται στην περίμετρο του κτιρίου, έτσι ώστε στην στάθμη θεμελίωσης να συνδέονται μεταξύ τους με τα περιμετρικά τοιχεία υπογείου. Toν διασταγμό μου σχετικά με το να πέσω κάτω από τα 90cm το διατυπώνω καθαρά διαισθητικά και ατεκμηρίωτα.
  19. Κατόπιν τρεξίματος ανάλυσης με διαφορετικά σενάρια παραδοχών σταθεράς ελατηρίου εδάφους και πάχους κοιτόστρωσης As κάτω οπλισμού κατά την z διεύθυνση: Πάχος radier = 100cm Ks=0.22 MPa/cm Πάχος radier = 90cm Ks=0.20 MPa/cm Πάχος radier = 90cm Ks=0.45 MPa/cm Ιδιοπερίοδοι για Ks=0.20 MPa/cm Ιδιοπερίοδοι για Ks=0.45 MPa/cm Όσο "σκληραίνει" το έδαφος αυξάνεται η απαίτηση για οπλισμό τόσο στην κοιτόστρωση όσο και στην ανωδομή Εξαγώμενος ξυλότυπος για Ks=0.45 MPa/cm Εξαγώμενος ξυλότυπος για Ks=0.20 MPa/cm
  20. Πολύ ορθό αυτό! Για αυτό θέλει ειδική προσοχή η μελέτη σύνθεσης σε τέτοιες σκυροδετήσεις (π.χ. CEM II/A-P)
  21. Νέο τρέξιμο με πάχος στα 100 cm (από 120 cm) Μείωσα λίγο το Ks στα 0,22 (από τα 0,25) διότι η γεωτεχνική μου δίνει εύρος τιμών 0,20 με 0,25 και πρόσθεσα και δύο οπές φρεατίων Γενικά στο μεγαλύτερο τμήμα βγαίνει με Φ14/15 ή Φ14/10 (επικάλυψη στα 4cm) Νεκρά φορτία στις στάθμες έχω λάβει 1.7 kN/m² Θα δοκιμάσω να μειώσω επιπλέον στα 90cm το πάχος και να ανεβάσω λίγο τα νεκρά.
  22. Τελικά το πρόβλημα οφειλόταν σε error που είχα αγνοήσει και είχε να κάνει με λάθος αρίθμησης μελών στην στάθμη κοιτόστρωσης. Έκανα επαναρίθμηση στοιχείων, ξαναέτρεξα την ανάλυση και βγήκαν φυσιολογικά αποτελέσματα. Το επόμενο βήμα είναι να φέρω το πάχος κοιτόστρωσης σε φυσιολογικά μεγέθη (θα δοκιμάσω για αρχή τα 90cm και τι οπλισμό λαμβάνω εκεί)
  23. Και το θεωρώ τεράστιο, ακόμα και για το πλήθος των στάθμεων που έχω, αλλά με πάχος στα 90cm είχα παντού απαίτηση για περίπου +10 με 15 cm²/μ επιπλέον οπλισμό. Δοκοί εντός της κοιτόστρωσης δεν υπάρχουν. Έχει εισαχθεί ως επιφανειακό plate on elastic foundation Η ελάχιστη απαίτηση για οπλισμό είναι Φ16/10 (άνω στρώση κατά Χ, και αυτή τοπικά) και τα Φ20 ή Φ22/10 είναι η σύνηθης απαίτηση όπλισης. Στις αιχμές θα πρέπει να πάω ακόμα και με Φ25/10. Αυτές είναι πολύ μεγάλες απαιτήσεις λαμβάνοντας υπ' όψιν και το πάχος (1,20μ) Στην κοιτόστρωση δεν έχω ενεργοποιήσει λειτουργία διαφράγματος
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.