Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέγιστος ρυθμός βροχόπτωσης


AlexisPap

Recommended Posts

  • 5 months later...

Παιδιά σε συνέχεια του παραπάνω θέματος

 

Έχω την περίπτωση μια ταράτσας και ΄θελω να υπολογίσω την μέγιστη πλημμυρική παροχή για τη διαστασιολόγιηση των εγκαταστάσεων αποστράγγισης.

 

Να πάω με τις ΤΟΤΕΕ

 

Η

 

Να εφαρμόσω την ορθολογική μέθοδο?

Είναι δόκιμη η εφαρμογή της μεθόδου αυτής για τις ταράτσες, ή θα έχω κάποιο πρόβλημα???

 

Ευχαριστώ για την επικοινωνία!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Παιδιά, μια βοήθεια. Θέλω να υπολογισω την παροχή ενός δρόμου (με εμβαδό περίπου 270τ.μ) και να διαστασιολογήσω ενα μικρό φρέαρ στο άκρο του δρόμου το οποίο ( με σωλήνα) θα στέλνει τα νερά με κλίση περίπου 0.6% σε ενα ανοίχτο φρέαρ υδροσυλλογής. Θεωρώντας 30mm/h ύψους βροχής και επιφάνεια απορροής 250τ.μ. βρίσκω παροχή Q = 2.25l/s. Καταρχήν σας φαίνεται σωστό το νούμερο; Θεωρώ μια σωλήνα Φ20mm επαρκεί, εσείς τι λέτε;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Πως υπολογίζεται η παροχετευτικότητα ενός κατακόρυφου κυκλικού αγωγού (π.χ. υδρορροή)? Σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ 2412/86 προκύπτει (ως "επιτρεπόμενη" βέβαια...) από τις στήλες 10 και 11 του Πίνακα 19. Ωστόσο αυτές οι στήλες αφορούν αγωγό με κλίση 1:100 (άρα οριζόντιο και μάλιστα με ήπια κλίση...). Αντιλαμβάνομαι ότι ο Πίνακας χρησιμοποιείται ως τυποποίηση της (συντηρητικής) διαστασιολόγησης δικτύου αποχέτευσης ομβρίων από δώματα και στέγες. Αν επιθυμούμε ωστόσο να εκτιμήσουμε την αποχετευτική ικανότητα υφιστάμενου δικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε τις πραγματικές παροχετευτικότητες των επιμέρους στοιχείων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.