Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι θα αλλάξει στη φορολόγηση χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών(αναλυτικά παραδείγματα)


Engineer

Recommended Posts

Ανακοινώσεις  για παρηγοριά στον "άρρωστο  (κλινικά νεκρό)". Λαϊκισμός σε μέγιστο βαθμό. Ας αφήσουν τη δημαγωγία που μοναδικός της στόχος είναι η εξασφάλιση ψήφων  και ας ασχοληθούν  με την πραγματική σοβαρή δουλειά που απαιτείται των περιστάσεων. Δεν έχω πρόβλημα να πληρώνω φόρους  αλλά στα πραγματικά μου εισοδήματα.  Επειδή τυγχάνει και ζώ στο κράτος της διαφθοράς είμαι υποχρεωμένη να αντιμετωπίζομαι ως διεφθαρμένη; Όλες οι ανακοινώσεις τους για οποιοδήποτε θέμα έχουν στόχο τον παρατεταμένο εφησυχασμό των πελατών τους, τίποτα παραπάνω. Με ενοχλεί που σε οποιοδήποτε θέμα,κατόπιν αποτελεσμάτων διακρίνουν τις αδικίες ατέλειες που έχουν διαπράξει. Θεωρώ ότι ένας άλλος παράγοντας, στο πως αντιμετωπίζουν και λύνουν τα θέματα σε αυτή τη χώρα , πέραν της στρατηγικής για την απαξίωση των πολλών , είναι και η ανικανότητα τους να βρούν τις ορθολογικές λύσεις. Απραξία, προχειρότητα, μη αίσθηση σοβαρού σχεδιασμού της δουλειάς τους, για την αποφυγή νομοθετημάτων με χίλιους εγκυκλίους, κ.λ.π. Αδικίες σε μέγιστο βαθμό, άλλοι παίρνουν συντάξεις δημοσίου από τα πενήντα τους και εγώ ακόμη στα πενήντα θα πληρώνω τις ληξιπρόθεσμες οφειλές  του φόρου μου !!

Edited by ISMINI
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγώ δεν λέω να μην πληρώσουμε φόρους , αλλά όπως έγραψε ο συνάδελφος πιο πάνω , να είναι στο πραγματικό εισόδημα και λογικοί Δεν μπορεί τα μισά μας χρήματα και πολλές φορές και παραπάνω , να πηγαίνουν για ασφάλεια και φόρους Αν είναι να μας φορολογούν τόσο θα πρέπει να λεφτά αυτά να τα εξοικονομούμε από τις καλύτερες υπηρεσίες του κράτους στους τομείς της υγείας - παιδείας - πολιτισμού και ότι άλλο έχει σχέση με δημόσιο όπως οι καλύτερες υποδομές 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδια μην διαμαρτυρεστε.

Το εχουμε πει εδω και 2 χρονια οτι ο στοχος ειναι συγκεκριμενος και θα κανουν τα παντα για να επιτευχθει.

Οι μηχανικοι ειναι πολλοι στην Ελλαδα, δεν υπαρχει πλεον αγορα εργασιας που να μπορει να απορροφησει ολους αυτους τους μηχανικους οποτε θεωρουν οτι πρεπει να μειωθει ο αριθμος μας.

Ειναι σκληρο αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

Καποιοι θα επιβιωσουν, καποιοι θα φυγουν στο εξωτερικο, καποιοι θα τα παρατησουν και καποιοι θα μαθουν να ζουν με ψιχουλα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είχα σήμερα συζήτηση με αυστριακό πελάτη Χημικός Μηχανικός στο επάγγελμα:

 

- Επιχειρήσεις με τζίρο 100.000 ευρώ δεν υπάγωνται σε καθεστώς ΦΠΑ

 

- Σύνταξη ΟΛΟΙ στα 65 ακόμα και οι στρατιωτικοί εκτός ειδικών περιπτώσεων υγείας

 

- Ασφαλιστικες εισφορές υποχρεωτικά στο δημόσιο φορέα βάσει τζίρου της επιχείρησης.

 

-Μέγιστη σύνταξη 4.000 μικτά => καθαρά 2.800 μετά φόρων κτλ που υπολογίζονται ΟΛΕΣ οι εισφορες που καταβλήθηκαν σε ΟΛΟ τον εργασιακό σου βιο. Απο εκεί και πέρα αν θέλεις κάνεις και ιδιωτική ασφάλιση.

 

- Μου είπε οτι αν και τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει πέσει κάτω απο 4.000/μήνα, η σύνταξή του θα είναι περίπου 1900 Ευρώ

 

-Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ φόρος ακίνητης περιουσίας

 

- Μου είπε χαρακτηριστικά οτι για οικοδομή 600 τμ στο κέντρο του Γκράτς, η επιβάρυνση του αντίστοιχου ΕΝΦΙΑ είναι 200 Ευρώ το χρόνο.

 

-Έχουν πάνω απο 20 χρόνια να δουνε απεργίες,αλλά γίνονται κινητοποιήσεις εκτός ωραρίου με πλακατ κτλ. Οι συνδικαλιστές εργάζονται κανονικά και προσπαθούν να βρούν συμβιβαστικές λύσεις για το καλό της εταιρίας κ των εργαζομένων

 

Χαίρεται........

 

 

"Μετακόμιση τώρα
ναι, σου λέω προχώρα
διάλεξε με ποιους θα `σαι
την πιο δύσκολη ώρα
μετακόμιση τώρα.

Πάτα γκάζι, μόνο γκάζι, τέρμα γκάζι
Μετακόμιση τώρα......"

 

ANTE ΓΕΙΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ.......

Edited by Alsterwasser
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

-Έχουν πάνω απο 20 χρόνια να δουνε απεργίες,αλλά γίνονται κινητοποιήσεις εκτός ωραρίου με πλακατ κτλ. Οι συνδικαλιστές εργάζονται κανονικά και προσπαθούν να βρούν συμβιβαστικές λύσεις για το καλό της εταιρίας κ των εργαζομένων

 

 

Kαι μονο αυτο αρκει!!!!

Link to comment
Share on other sites

το πιο σημαντικό είναι αυτή η φράση μάγκες:

''Το σχέδιο των φοροελαφρύνσεων αποτελεί το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης με το οποίο θα πορευτεί μέχρι τις επόμενες εκλογές...''

 

Και κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσουμε με αυτή την καραμέλα των αντικειμενικών κριτηρίων για την οποία φωνάζει ο Κορκίδης (της ΝΔ!), ειδικά αυτοί που έχουν καμια 20ρια χρόνια στο επάγγελμα και μάζεψαν παραδάκι μαύρο στην εποχή των παχιών αγελάδων. Κλαίει η χήρα, κλαίει και η παντρεμένη...Φωνάζουν οι νέοι που δεν μπορούν να νοικιάσουν γραφείο, φωνάζουν και οι μεγαλοεπαγγελματίες της οικοδομής...Υπάρχει και η ανάλωση κεφαλαίου παλαιοτέρων ετών, δεν σημαίνει πως όποιος έχει ζημιές πληρώνει φόρο. Αλλά αν τόσα χρόνια πήγαινες με εξωλογιστικούς συντελεστές μηχανικών 22% και 32% και ήσουν μόνιμα στο αφορολόγητο φίλε μελετητή, που να βρεις να δηλώσεις κεφάλαιο για το εξοχικό σπίτι και το δίλιτρο γερμανικό κάρο...δεν τσουβαλιάζω όλους τους συναδέλφους, όλοι υποφέρουμε λίγο ή πολύ, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να τα λέμε και μεταξύ μας και να κάνουμε την κριτική μας.

 

Οι νέοι που τραβάν το κουπί τώρα πρέπει να ξέρουν τί έγινε πριν από 10 χρόνια. Δηλαδή για ποιό λόγο επινοήθηκαν τα αντικειμενικά κριτήρια και γιατί μαζί με τα ξερά σήμερα καίγονται και τα χλωρά!

 

Από την άλλη πρέπει να σταματήσει και το ανέκδοτο του 26% επάνω στα αντικειμενικά κριτήρια για τους ΕΕ όταν για τους μισθωτούς είναι 22%. Δεν κατάλαβα φωστήρες του Υπ.Οικονομικών, αφού έχω ζημιές και το ΕΕ δεν μου δίνει έσοδα, δεν πρέπει να φορολογηθώ για τα ακίνητα μου όπως και οι λοιποί Έλληνες με ζημίες. Δηλαδή αν του χρόνου είμαι μισθωτός με 300 ευρώ το μήνα, τα αντικειμενικά μου θα πάνε με 22%; Αλλάζει κάτι; Το ίδιο σπίτι δεν θα είναι με τα ίδια κόστη διατήρησης; Η μήπως θα τρώω πιο λίγο;

 

Sorry για το ύφος αλλά όταν βλέπω κάτι 60ρηδες μπαλγαμάδες μηχανικούς, συμβολαιογράφους, λογιστές να κλαψουρίζουν για το φόρο μου 'ρχεται να τους γ@#$%^#.

  • Upvote 8
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μπραβο συναδελφε.

+1

 

ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Με οποιοδηποτε τροπο και σε οποιονδηποτε τομεα.

 

Γι' αυτο δεν προκειται να λαβουν ουτε το 20% απο αυτα που νομιζουν οτι θα λαβουν.....

Και θα ερθουν παλι του χρονου να λενε "το μετρο του 26% στους ΕΕ δεν απεδωσε.."

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Οσοι δεν ξέρουν γιατί είχαν μπεί οι αντικειμενικοί συντελεστές , όπως και τι γινόταν με τις αμοιβές μέχρι το 1990 και αργότερα , καλό είναι να σιωπούν γιατί εκτίθενται .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.