Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έρχεται η κατάργηση εξετάσεων για την ιδιότητα του ενεργειακού επιθεωρητή;


dionysg

Recommended Posts

Θα τολμήσω να πω ότι αν η πιστοποίηση των Εν.Επ. τερματίσει την ξεφτίλα των 50€ είμαι υπερ των εξετάσεων. Αλλά δε θα το πετύχει γιατί σήμερα τα πιστοποιητικά αφορούν τη σχέση ιδιοκτήτη-μηχανικού (και η σοφή Αγορά κοστολογεί με βάση το ασήμαντο όφελος του πρώτου, όχι τις τυχόν πιστοποιημένες γνώσεις του μηχανικού).

 

Το πιστοποιητικό θα έπρεπε να αφορά τη σχέση πωλητή-αγοραστή ή ιδιοκτήτη-ενοικιαστή, όπου ο δεύτερος έχει συγκριτικά μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ένα αξιόπιστο πιστοποιητικό. Συνεπώς πιο σημαντικό απο τις εξετάσεις είναι να δοθεί η δυνατότητα και στους αγοραστές ενοικιαστές να έχουν λόγο στην έκδοση των πιστοποιητικών.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν πειράζει γιατί ούτως ή άλλως το γεγονός ότι κάποιοι σπεύσανε να δώσουν εξετάσεις, πέρα από οποιαδήποτε σχετική συλλογική απόφαση, εξηγείται από το ότι θέλανε με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσουνε αβαντάζ έναντι άλλων συναδέλφων τους, στη βάση κάποιων εξετάσεων που εν γνώσει τους ξεφτιλίζουνε τα πτυχία μας. Τώρα συνιστώ ξυδάκι και τους ενημερώνω οτι τα αβαντάζ στην ελεύθερη αγορά ενίοτε χάνονται εξίσου εύκολα όσο αποκτώνται.

 

Ο τρόπος που απευθύνεσαι σε συναδέλφους (εσενα δεν σε βάζω σε αυτή την κατηγορία) ειναι απαράδεκτος και εμετικος. Ακου εκεί "ξυδάκι". Σάλτα....

  • Upvote 9
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όταν θεσπίστηκαν αυτές οι εξετάσεις αναρωτήθηκα γιατί με την ίδια λογική δεν κάνουν το ίδιο και για τις στατικές μελέτες ή ΗΜ κ.τ.λ.

 

Ήταν θέμα χρόνου να καταργηθούν.  Γιατί, τί ρόλο παίζει η εξέταση για την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του μηχανικού?

 

Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να αναβαθμιστεί η δεύτερη.

 

Να γίνεται δηλ. σοβαρή και ουσιαστική εξέταση σε όλες τις ειδικότητες για την άδεια άσκησης του επαγγέλματος του μηχανικού, όπως γίνεται και στο εξωτερικό.

 

Τώρα θα μου πείτε πολλά πρέπει να γίνουν αλλά....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αρα να τον κανουμε μελος του ΤΕΕ και ενεργειακο επιθεωρητη.....Απο τη στιγμη που καλα καλα δεν εχουμε σοβαρες εξετασεις ΤΕΕ για αποκτιση αδειας ασκησεως οι εξετασεις τον ενεργειακων μας μαρανανε....

Link to comment
Share on other sites

Αρχικα συμπληρωσε την ειδικοτητα σου, στο προφιλ σου.

 

Τη γνωμη μου την εχω γραψει.

Με τη δικη σου λογικη να καταργησουμε και τις εξετασεις του ΤΕΕ και γιατι οχι και του Πολυτεχνειου. Εισαι 5 χρονια εκει, γιατι να δινεις εξετασεις?

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.