Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απευθείας ανάθεση μελετών δημοσίων έργων


g_ap

Recommended Posts

Τουλάχιστον στους παλαιότερους νόμους, με τον όρο Πρόχειρος (μειοδοτικός πάντα) Διαγωνισμός, νοείτο η διαδικασία έως του ποσού των 60.000€ (ή 65.000€, δεν θυμάμαι), κατά την οποία γινόταν ανάρτηση της προκήρυξης στο διαδίκτυο (διαύγεια). Μπερδευτήκαμε λίγο με τους όρους μάλλον.

Link to comment
Share on other sites

Ζαλίστηκα....αλλά καταλαβαίνω ότι πάνω κάτω γίνεται αυτό που λέω. Σωστά ? Αν ναι τι Γιάννης (απευθείας ανάθεση) τι Γιαννάκης (ανάθεση με διαγωνισμό μεταξύ "φίλων").

Link to comment
Share on other sites

Ο κλειστος διαγωνισμος ειναι ενα συστημα οπου η αναθετουσα αρχη 

1) Δημοσιευει  προκαταρκτικη προκηρυξη ή προκηρυξη (ειναι αυτο που λεγαμε παλια περιληψη διακηρυξης ) με την οποια επιλεγει καποιους με συγκεκριμμενα κριτηρια (ελαχιστος αριθμος πεντε βλ αρθρο 84) για το επομενο σταδιο που ειναι η υποβολη προσφορων.Ομως στη φαση της  προκηρυξης μπορουν να συμμετεχουν οσοι θελουν 

2) Δε δημοσιευει τιποτα αλλα τοτε αυτο ειναι οι απ ευθειας αναθεσεις του αρθρου 32 και 118 (και αυτο κλειστη διαδικασια λεγεται .Ειναι απλα ορισμος της ευρωπαικης νομοθεσιας ).

 

Κοιτα :

Η μεγαλη κομπινα δεν γινεται ετσι γιατι υπαρχουν πολλοι ελεκτικοι μηχανισμοι.

Η μεγαλη κομπινα γινεται χρησιμοποιωντας (κακως βλ ΕΑΑΔΗΣΥ ) το αρθρο 15 ΠΔ 171/87 συμφωνα με το οποιο μεχρι 5685 +ΦΠΑ ευρω δινουν αναθεσεις εργων και μελετων . Η κομπινα δεν εγκειται κυριως στο οτι δινουν την αναθεση αλλα στο οτι ψευδως κατεβαζουν τον προυπολογισμο της μελετης ή του εργου για να ειναι μεσα στα ορια.Αυτο ρητα απαγορευεται (υπαρχει και σχετ. εγγραφο του Υπουργειου Εσωτερικων γιαυτο ) αλλα αυτοι επιμενουν. Το ζητημα ομως ειναι οτι η δουλεια γινεται, ο επιτροπος συνηθως αρνειται να πληρωσει, πανε στα δικαστηρια και τα δικαστηρια βγαζουν εντολη πληρωμης (αφου η δουλεια εγινε !!!!) 

Μια αλλη κομπινα ειναι να βαφτιζουν μια μελετη σαν εργασια οποτε τοτε δινουν ανετα αναθεση εως 20000 ευρω!!!! και τα υπολοιπα σταδια τα ιδια .

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ρε παιδιά χαζεύω λίγο στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ....Μιλάμε γίνεται ο χαμός από απευθείας αναθέσεις ΔΗΜΩΝ (το τονίζω δήμοι είναι κυρίως) για ΠΕΑ με κάτι τρελά ποσά. Τα χιλιάρικα φεύγουν από εδώ και από εκεί. 

 

Ένα χαρακτηριστικό που είδα, π.χ. στο Λαύριο ΠΕΑ για δύο κτίρια πήγε κάπου 9600 + ΦΠΑ!!! Μου αρέσει που στην ανάθεση γράφει και ότι πήρανε και καλά και προσφορές. Αλλά και αλλού τα ίδια.

 

Θυμάμαι ότι σε ανοιχτούς διαγωνισμούς νοσοκομείων για ΠΕΑ στο ΨΝΑ - Δαφνί όπου αφορούσε σε τράστια έκταση και πάρα πολλά κτίρια η έκπτωση είχε φτάσει κάπου στο 85% !! Είχε φτάσει δηλαδή η αμοιβή κάπου στα 1500 + ΦΠΑ...Και γενικά όπου γίνεται ανοιχτός διαγωνισμός για ΠΕΑ οι αμοιβές πέφτουν πάρα πολύ. Τόσο "λάρτζ" είναι οι δήμοι μας ? Και μετά κλαίγονται ότι δεν έχουν χρήματα!

Link to comment
Share on other sites

Η απατη στο εν λογω σημειο (μελετη ΠΕΑ ) ειναι οτι το αναθετουν σαν εργασια και οχι σαν μελετη (οποτε θα απαιτουσε  κληρωση αν ειναι <20000 Ευρω ).

Οι υπηρεσιες δεν απαιτουν κληρωση αλλα σε οποιον θελουν (και οσο θελουν ασφαλως ) .

Link to comment
Share on other sites

Δεν αφορά μελέτη. Δεν ενδιαφέρεται κανείς έστω να το δει το ΠΕΑ.

Μισθοδοσία ημετέρων είναι. Οπότε υπηρεσία ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.