Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδειοδότηση γεωτρήσεων


kchatzim

Recommended Posts

 Επίσης ενα αλλο ωραιο είναι ότι για ενα χωραφι υπαρχει αγωγος 4km απο την γεώτρηση οποτε καταλαβαίνετε σε τι κλιμακα θα παραδοθει.

 

 

Γνωρίζεις ότι μπορεί να έχουνε καταργηθεί οι ΠΠΔ για έργα υδροληψίας αλλά στα 4km μάλλον χρειάζεσαι ΠΠΔ για τους αγωγούς μεταφοράς?

 

δες τη νέα κατάταξη στο ΦΕΚ 2036/25-7-2014, Ομάδα 2-7

Link to comment
Share on other sites

Όταν εννοούν την ποσότητα νερού για όλη τη χρονιά, σημαίνει ότι βάζεις για όλα τα διαστήματα που σου δίνει η ΚΥΑ (Απρίλιο -> Σεπτέμβριο). Η κατανάλωση υπολογίζεται με βάση τους συντελεστές της ΚΥΑ για κάθε καλλιέργεια ξεχωριστά με την έκταση που αντιστοιχεί, και πάντα με την δυσμενέστερη κατηγορία της 5ετίας σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ (αν φέτος καλλιεργούνταν σιτάρι και πριν 3 χρόνια είχε βαμβάκι θα βάλεις βαμβάκι για τον υπολογισμό του νερού στην αντίστοιχη έκταση). Αν είναι αδήλωτη/προσωπική/χύμα/κήπος βάζεις ένα νουμερο κατ'εκτίμηση.

 

Για την αρδευόμενη έκταση στον χάρτη, συγκεντρώνεις όλα τα οικόπεδα/αγροτεμάχια, φέρνεις τα περιγράμματα με βάση το φύλλο διανομής ή κάποιο τοπογραφικό ή με βάση προσωπική γνώση, βάζεις κτηματολόγιο από κάτω, βάζεις τη θέση του σημείου υδροληψίας, βάζεις και κάναβο/βορρά/κλίμακα/υπόμνημα και ετοιμάζεις τον χάρτη (πάντα σε ΕΓΣΑ87 ή GCS WGS84). Προσοχή, οι αρδευόμενες εκτάσεις να φαίνονται όλες στον ίδιο χάρτη.

 

 

Για βοήθεια, επισυνάπτω και ένα Excel αρχείο, το έχω τροποποιήσει από μια πηγή την οποία δυστυχώς δεν θυμάμαι για να την ευχαριστήσω

 

ARDEYTIKES_ANAGKES_KYA_A4.xlsx

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε.

 

Στο υπόμνημα του χαρτη θα βαλουμε τις αντιστοιχίες των περιγραμματων αγροτεμαχιων με περισσότερα στοιχεια οπως ιδιοκτητης και εκταση; Θελει κατι παραπανω;

 

Για δηλωση ΟΣΔΕ τους αρκει το αρχειο 5ετιας που βρισκουμε online με ΑΜΚΑ/ΑΦΜ;

 

Σε περιπτωση ομαδικων γεωτρησεων (ή γενικων παραχωρησεων νερού σε τρίτους) τι γινεται;

 

 

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

1.περίοδο δηλαδή αναγκαστικά στην αίτηση θα βάλω Απρίλιο Σεπτέμβριο?

2. αν η άδεια βγεί για Απρίλιο- Σεπτ. τότε αν καταναλώσεις κάτι λίγο το υπόλοιπο διάστημα έχεις πρόβλημα?

 

3.(σκέφτομαι να γράψω Απρίλ- Σεπτ αν είναι υποχρεωτικό και στίς παρατηρήσεις να γράψω <<ότι γίνεται πολύ μικρή χρήση περιστασιακά και τόν υπόλοιπο χρόνο με max 30μ3/μήνα >>, κάτι που πραγματικά είναι πολύ μικρή κατανάλωση αν π.χ έχεις το υπόλοιπο ετήσια 2000- 2500 m3/ ετος.ι λέτε?

4. βάζετε αγωγούς και συντεταγμένες ή το αφήνετε κενό? πώς το βάζετε?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

1. γιατί ζητάνε είς τριπλούν όλα τα δικαιολογητικά? κουφό δεν είναι? πήρα τηλέφωνο και ρώτησα μήπως ήθελαν μόνο την αίτηση, αλλά μου είπαν στον δήμο όλα! συμβόλαια κλπ Χ3!!

2. στην ψηφιακή μορφή που τα ζητάνε πάλι όλα (αίτηση, συμβόλαια, κτηματολόγιο κλπ) , την αίτηση να την σκανάρω έγχρωμη με τα γνήσια τής υπογραφής (πειράζει?), ή ασπρόμαυρη?

Link to comment
Share on other sites

Να το επαναλάβουμε: Τα συμβόλαια δεν απαιτούνται να κατατεθούν πλέον μετά τη νεα ΚΥΑ όπως ξεκάθαρα γράφει στο ΦΕΚ, μόνο αναφέρονται τα στοιχεία των εκτάσεων στη δήλωση. Απλά ο αιτούμενος υποχρεούται να τα προσκομίσει εαν ζητηθούν μελλοντικά, για αυτό συμπληρώνει την νεα υπεύθυνη δήλωση--->

 

(B2.  ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ν.1599/1986 ή ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΟΤΑΝ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΗΣ ή ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΡΧΗ, ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

......(β) έχω έννομο συμφέρον για να αιτηθώ την αδειοδότηση της συγκεκριμένης χρήσης ως δικαιούχος του σημείου υδροληψίας και των εξυπηρετούμενων από αυτή εκτάσεων/εγκαταστάσεων ........... * και επιφυλάσσομαι να προσκομίσω, εφόσον μου ζητηθούν κατά τη διενέργεια έκτακτου ή τακτικού ελέγχου, τα ανάλογα νομιμοποιητικά έγγραφα σύμφωνα με το παράρτημα V της ΚΥΑ )

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω σημερα ετοιμασα τις 3 γεωτρήσεις που εχουμε και αύριο με το καλο τα παραδίδω.

 

Εκτος της αιτησης εβαλα:

 

- Αιγηση εγγραφής στο ΕΜΣΥ

- Ε1α απο ΔΕΔΔΗΕ

- Χάρτη που να φαινονται αγροτεμαχια και γεώτρηση μαζι με τις συντεταγμένες της

- Υπόμνημα χάρτη που να αναφερει ιδιοκτήτη και εκταση ανα αγροτεμαχιο

 

Πιστεύω θα είναι εντάξει.

 

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=15423

 

περισσοτερα απο τον φιλτατο

SValkan

 

με τις καλησπερες μου

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.